banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2009, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
U pravu si. Voda je simbolika, ako ne vjerujemo u škropljenje nećemo vjerovati ni u potpuno potapanje. Nadahnuti Svetim Duhom možemo biti i u snovima, kako je već i sv. Jovan spoznao Otkrovenje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 14:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
Само се у Цркви спасавамо, а ван Цркве нема спасења. Сам Господ у Јеванђељу сведочи:
"Сазидаћу Цркву Своју, ни врата пакла неће је надвладати".
"Ко вас слуша Мене слуша,ко се вас одриче, Мене се одриче".
И још преко апостола: "Црква је стуб и тврђава Истине". Или говорећи о прогону Цркве, укорава апостола Павла, тада још Савла: "Савле,Савле зашто Ме гониш", поистовећујући тако Себе са Црквом која и јесте Тело Христово.
Православна Црква је данас једини наследник и чувар Новозаветне Цркве основане на Педесетници - Једне, Свете, Саборне и Апостолске и врата ада (римокатоличке,протестантске,екуменистичке и сваке друге јереси) заиста је неће надвладати.
О правилном крштењу овако учи Црква:
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/P ... u_teme.htm

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Crkvu čine vjernici, sjedinjeni u molitvi. Znači, ne crkva kao objekat, nego zajednica.
Bez vjernika crkva ne bi imala smisla.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik

Да, без верника Црква не би имала смисла. Цркву пре свега и чине верници сједињени у молитви и светим тајнама, а тек на другом месту и објекат у којем се то чини: храм,кућа итд. Црква може постојати и у катакомбама, али без верника никако.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Varnava je napisao:
Само се у Цркви спасавамо, а ван Цркве нема спасења.

Рекоше попови.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Svaki je vjernik crkva za sebe,svaki u sebi ima crkvu

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

malka je napisao:
Svaki je vjernik crkva za sebe,svaki u sebi ima crkvu

Čovjek je društveno biće, ne može sam da funkcioniše.
Isus je rekao da, ako se dvoje sabere u njegovo ime i On je među njima.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Naravno ali sam htjela da kazem da i u vremenima kada su crkve rusene i kada nije bilo gdje ljudi su se molili sami sa sobom u sebi,kao sto nije neophodno da se neko zamonasi da bi bio sluga bozji

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

malka je napisao:
Naravno ali sam htjela da kazem da i u vremenima kada su crkve rusene i kada nije bilo gdje ljudi su se molili sami sa sobom u sebi,kao sto nije neophodno da se neko zamonasi da bi bio sluga bozji

Da! Molitva se može obavljati bilo gdje. U sebi, krišom, bitno da je iskrena molitva, od srca.

Zato je rečeno "Priznaj me tajno, a ja ću ti vratiti javno" :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 18:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Varnava je rekao:
,,Само се у Цркви спасавамо, а ван Цркве нема спасења. Сам Господ у Јеванђељу сведочи:
И још преко апостола: "Црква је стуб и тврђава Истине". Или говорећи о прогону Цркве, укорава апостола Павла, тада још Савла: "Савле,Савле зашто Ме гониш", поистовећујући тако Себе са Црквом која и јесте Тело Христово.
Православна Црква је данас једини наследник и чувар Новозаветне Цркве основане на Педесетници - Једне, Свете, Саборне и Апостолске и врата ада (римокатоличке,протестантске,екуменистичке и сваке друге јереси) заиста је неће надвладати.
О правилном крштењу овако учи Црква:''

Nije mi jasno zašto ova poruka u temi koja govori o bezakoniku?
Brat je rekao da se samo u crkvi spasavamo a Jevreji u pustinji nisu imali građevinu ,,za spasenje'' no dobro to je bilo davno.
Prvi vek crkve ili zajedni9ce vernika se osnivaju i u njima se propoveda spasenje u ime Isusa Hrista kao i njegove reči odnosno zapovesti o ljubavi između braće i svih ljudi i sve ostale priče o životu vernih. Šta želim reći da se i danas isto to propoveda a ne mogu nikako prihvatiti da se ista propoved o jednoj prostoriji uslišava a u drugoj odbacuje.
Tako pojam crkva kao ustanova gubi svoju moć spasenja jer Gospod reče da smo MI hram Duha Svetoga a ne građevina. Kad kaže da se očistimo to neznači čistiti sobu već SRCE.

Gde su 2 ili 3 sabrani u ime Isusa On je sa nama kako to i nekaže ako niste u toj i toj zgradi teško vama.
Da li brat po pitanju ,,sazidaću crkvu svoju'' misli na sinagogu, pagansku crkvu ili Jerusalemski hram?
Ja razumem da je ta crkva živa i da je ona telo Hristovo a ne građevina od opeke.
Građevina od opeke ne silazi u ad već ljudi.

Ko sluša apostole sluša i Gospoda jer oni nose Njegove reči lično nevidim da govorim suprotno onom što apostoli rekoše.

,,...Православна Црква је данас једини наследник и чувар Новозаветне Цркве основане на Педесетници - Једне, Свете, Саборне и Апостолске и врата ада (римокатоличке,протестантске,екуменистичке и сваке друге јереси) заиста је неће надвладати.
''

Ako je tako kako brat kaže da je samo Pravoslavna crkva-verska zajednica čuvar istine onda svi moramo činiti ono što i Pravoslavci a to je:
Slaviti Savu Nemanjića, svoju krsnu slavu (po izboru) ili otačkom izboru, celivati krst, celivati ikone, slaviti svetce (a ima ih) nositi na groblje hranu i piće za dušu pokojnika, po pogrebu napraviti krkanluk negde se zapiju pa posle i zapevaju i toga ima, kako reče jedan junak u mantiji ,,dok se tripus sofa ne omrsi nema pokoja za dušu''
Neka mi Gospod oprosti ali ja tako ne razumem službu Bogu.

Brat je pomenuo da je osnovana na pedesetnici i to je istina ali imam onda pitanje.
Bog je rekao da će VERNE NJemu pratiti svi oni Duhovni darovi i znaci i čudesa pa pitam koliko ljudi govore u jezicima da neidem u one veće darove?
Piše da će se prepoznati po LJUBAVI a da li je tako stanje?
Kolika je ljubav između Vladika i sveštenstva (lično mi je poznata).

Brat kaže da adska vrata neće nadvladati tu crkvu a onda navodi razne verske grupacije kao adska vrata nije li to brate moj suđenje drugima?
Neka ti se dobri naš Otac smiluje i oprosti jer sam i ja tako grešio i išao u svojoj sili dok nije stigla opomena zato hvala mom Gospodu.

Pitam se zar i sadašnji Pravoslavci i Rimo-Katolici nisu zajedno učestvovali u legalizovanju hrišćanstva u 4 veku i bili jedno telo do 11 veka?
Ne zovu li se i sad sestrinske crkve?
Koja je različa u službi jednih od drugih?(nepitam za nauku već za službu)

Zašto se Protestanti nazivaju jereticima koji je razlog tome?
Brate moj neka bude mir Božiji u domu tvom i ljubav u srcu tvom. Amin.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koja je razlika u službi jednih od drugih? (ne pitam za nauku već za službu)

U prvi mah sam pomislila da se razlikuje, ali u pitanju su sitne razlika (odežda, pojanje, hostija, vino i hljeb...) evharistija se upražnjava i kod rimokatolika i kod pravoslavnih, u suštini sve je isto.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Varnava je rekao:
,,Само се у Цркви спасавамо, а ван Цркве нема спасења. Сам Господ у Јеванђељу сведочи:
О правилном крштењу овако учи Црква:''

Nije mi jasno zašto ova poruka u temi koja govori o bezakoniku?

У ранијим постовима на овој теми се говорило о крштењу, па сам указао на то да крштење није важеће ако није обављено у истинској Христовој Цркви, а то је данас Православна Црква.

lavić je napisao:
Brat je rekao da se samo u crkvi spasavamo a Jevreji u pustinji nisu imali građevinu ,,za spasenje'' no dobro to je bilo davno.
Prvi vek crkve ili zajedni9ce vernika se osnivaju i u njima se propoveda spasenje u ime Isusa Hrista kao i njegove reči odnosno zapovesti o ljubavi između braće i svih ljudi i sve ostale priče o životu vernih. Šta želim reći da se i danas isto to propoveda a ne mogu nikako prihvatiti da se ista propoved o jednoj prostoriji uslišava a u drugoj odbacuje.
Tako pojam crkva kao ustanova gubi svoju moć spasenja jer Gospod reče da smo MI hram Duha Svetoga a ne građevina. Kad kaže da se očistimo to neznači čistiti sobu već SRCE.

Gde su 2 ili 3 sabrani u ime Isusa On je sa nama kako to i nekaže ako niste u toj i toj zgradi teško vama.
Da li brat po pitanju ,,sazidaću crkvu svoju'' misli na sinagogu, pagansku crkvu ili Jerusalemski hram?
Ja razumem da je ta crkva živa i da je ona telo Hristovo a ne građevina od opeke.
Građevina od opeke ne silazi u ad već ljudi.

Кад кажем Црква под тиме подразумевам пре свега Тело Христово, живу заједницу људи сједињених са Господом богоугодним животом и светим тајнама. Јевреји,припадници Старозаветне Цркве у пустињи нису имали грађевину за спасење и то је тачно, али кад нису били у пустињи су имали и храмове што је такође тачно. Тако и хришћани у Новозаветној Цркви некад се моле у храмовима, некад у кућама и становима, некад,када су приморани због прогона, и у катакомбама.
Храм су првенствено људи у којима обитава Дух Свети, дакле "где су два или три сакупљени у име Моје, онде сам и Ја међу њима". Дакле, могу они бити негде заједно и у пољу, на улици итд., и Господ је међу њима тада ако они и тада чувају дух хришћанске вере и љубави. Али, Господ је и у храмовима које је Он сам заповедио да се праве и да Му се посвете и ту се пре свега врше свете тајне (по нужди врше се и у домовима) и ту је највише присутна благодат Божија итд. Онај који не посећује те храмове, тај ни ван храма нема Духа Светога у себи. Исто тако онај који посећује те храмове, а ван храма не живи богоугодно такође нема Духа Светога у себи. Потребно је дакле окупљати се и у храму и ван храма, а такође имати и личне молитве у "својој клијети". О спољашњим храмовима и унутрашњим храмовима срца детаљније сам ти већ одговорио у теми Силазак Светог Огња, па подсети се поново тога.

lavić je napisao:
Ko sluša apostole sluša i Gospoda jer oni nose Njegove reči lično nevidim da govorim suprotno onom što apostoli rekoše.

Ко слуша апостоле тај слуша и Господа, то је тачно. И ко не слуша апостоле, тај не слуша ни Господа. И то је тачно. Али, исто тако ко (не) слуша свете оце, тај (не) слуша (н)и апостоле, а самим тим (н)и Господа. Јер, свети оци су наследници апостола. Нпр. апостол Павле је за наследнике поставио епископе Тита и Тимотеја, а ови даље своје наследнике итд. све до данас. Други апостоли своје наследнике, и тако се преноси апостолско прејемство од Педесетнице све до краја света и века.

Наставак одговора у следећем посту.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 23:09 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
Varnava je rekao:
,,...Православна Црква је данас једини наследник и чувар Новозаветне Цркве основане на Педесетници - Једне, Свете, Саборне и Апостолске и врата ада (римокатоличке,протестантске,екуменистичке и сваке друге јереси) заиста је неће надвладати.
''

Ako je tako kako brat kaže da je samo Pravoslavna crkva-verska zajednica čuvar istine onda svi moramo činiti ono što i Pravoslavci a to je:
Slaviti Savu Nemanjića, svoju krsnu slavu (po izboru) ili otačkom izboru, celivati krst, celivati ikone, slaviti svetce (a ima ih)"

Да, то треба да чине Православци.
lavić je napisao:
"nositi na groblje hranu i piće za dušu pokojnika, po pogrebu napraviti krkanluk negde se zapiju pa posle i zapevaju i toga ima, kako reče jedan junak u mantiji ,,dok se tripus sofa ne omrsi nema pokoja za dušu''
Neka mi Gospod oprosti ali ja tako ne razumem službu Bogu."

Не, то не треба да чине Православци и то они и не чине. То чине само они који су по имену Православци, а по делу незнабошци, а данас је таквих огромна већина. Православци који су то и по имену и по делу треба само да се помоле за душу покојника пред гробом,запале свеће и окаде гроб. Ако се окуша храна и пиће у помен покојника, то треба чинити у дому, а не на гробљу, и то крајње скромно и у побожном расположењу уз молитву

lavić je napisao:
Brat je pomenuo da je osnovana na pedesetnici i to je istina ali imam onda pitanje.
Bog je rekao da će VERNE NJemu pratiti svi oni Duhovni darovi i znaci i čudesa pa pitam koliko ljudi govore u jezicima da neidem u one veće darove?.

Бог је рекао да ће верне пратити исправна вера у Бога и искрена међусобна љубав и по томе се познаје ко је Његов, а ко не, а духовне дарове попут говорења језика, творења чудеса итд. ће само неки добијати. При том је Господ упозорио и на појаву многих лажних пророка и лажних чудотвораца. Главни духовни дар који Бог дарује свим Њему верним људима који то од Њега траже је дар покајања без кога нема спасења.

lavić je napisao:
Piše da će se prepoznati po LJUBAVI a da li je tako stanje?
Kolika je ljubav između Vladika i sveštenstva (lično mi je poznata)..
Ти познајеш екуменистичке владике и свештенике, а они нису православни, јер су у општењу са јеретицима. Они носе православне одежде, зову себе православним, а на делу су јеретици и отпадници. То су "вукови у јагњећој кожи" попут римокатолика и разних протестантских секти о којима нас Господ упозорава у јеванђељу.
Данас је у свету остао само један православни епископ са својим свештенством и народом. Само ту можеш препознати истинску веру и љубав. "Син Човечији када дође други пут, хоће ли наћи веру на земљи".

lavić je napisao:
Brat kaže da adska vrata neće nadvladati tu crkvu a onda navodi razne verske grupacije kao adska vrata nije li to brate moj suđenje drugima?
Neka ti se dobri naš Otac smiluje i oprosti jer sam i ja tako grešio i išao u svojoj sili dok nije stigla opomena zato hvala mom Gospodu."

То није осуда, то је расуђивање. Господ каже "Не судите да вам се не суди" у смислу да ми ником не доносимо пресуду, јер Бог је тај који ће нам свима судити, али зато морамо да расуђујемо, да не би били преварени од душегубаца. Зато на више места у Писму нас Господ опомиње: "Чувајте се злих посленика", "Изаћи ће многи лажни пророци и лажни христоси и превариће многе", "Будите мудри као змије, а безазлени као голубови", "Испитујте духове да видите који су од Бога", "Избацујте шугаву овцу да не ошуга цело стадо" итд. Бог је рекао да ће нам судити и да ће нас вечно осудити ако будемо следовали јеретицима.

lavić je napisao:
Pitam se zar i sadašnji Pravoslavci i Rimo-Katolici nisu zajedno učestvovali u legalizovanju hrišćanstva u 4 veku i bili jedno telo do 11 veka?

Да, али због мноштва нових јеретичких учења (једно од њих сам поменуо на теми Силазак Светог Огња) римокатолици су 1054. године одлучени од Цркве. Ко је у јереси, тај је у лажи, а где је лаж, ту није Истина, а где није Истина, није ни Црква која је "стуб и тврђава Истине". Зато су јеретици ван Цркве.
lavić je napisao:
Ne zovu li se i sad sestrinske crkve?

Сада се зову сестринске цркве, јер су у 20. веку издајници Православља - екуменисти прогласили римокатоличке јеретике за сестринску Цркву иако се ти јеретици нису покајали за своје јереси и своја злодела и нису у покајању пришли Православној Цркви. Зато су и те нове Јуде - екуменисти отпали од Цркве, јер су непокајане јеретике прогласили Црквом. Сада они само носе назив Православна Црква иако су давно од ње отпали. Тиме само варају неупућене. О томе нас је Господ и упозоравао у јеванђељу да се чувамо таквих. Само они који имају апостолско прејемство и исправно апостолско светоотачко учење и нису у заједници ни са једним јеретицима или расколницима су у Православној Цркви.
lavić je napisao:
Koja je različa u službi jednih od drugih?(nepitam za nauku već za službu)
Једна од разлика у служби је да римокатолици служе Евхаристију (свето Причешће) на бесквасном хлебу (што је јерес), а православни на квасном хлебу (што је исправно). Затим, римокатолици су у молитви окренути Западу, а православни Истоку итд. А разлика у науци тј. у вероисповедању има мноштво.

lavić je napisao:
Zašto se Protestanti nazivaju jereticima koji je razlog tome?
Један од разлога је тај што не признају Свето Предање Цркве већ само Свето Писмо. Тиме не признају Цркву Христову која ће по речима Христовим постојати до краја века и света. Црква је аутор Светог Писма и она је и тумач Писма. Стари Завет писала је старозаветна Црква, а Нови Завет новозаветна Црква. Касније наследници апостола, свети епископи и други свети оци тумаче Свето Писмо у Духу Светом као што је Христос обећао апостолима и њиховим наследницима: "Послаћу вам од Оца Духа Светога који од Оца исходи. Он ће вас свему поучити", "Не молим се Оче само за њих (апостоле) него и оне после њих које си Ми дао". Протестанти не признајући апостолско прејемство, самим тим одбацују ове речи Господње тј. одбацују и Свето Писмо иако се у њега куну. Зато одбацују и службе итд. Својствено им је да произвољно тумаче Свето Писмо, што им одговара то цитирају, што им не одговара то прећуткују, тргају смисао из контекста итд. Има много протестантских секти и свака има неко своје јеретичко учење. Заједничко им је то да су сви настали отцепљењем од римокатолика. Касније, у сваком веку ничу разне протестантске цркве од разних оснивача. Оно што је карактеристично за римокатолике је то да су отпали 1054. од Цркве, а за протестанте то да су у 16. веку отпали од римокатолика који су већ раније отпали од Цркве. Оно што им је свакако заједничко је то да немају ништа са Црквом основаном на Педесетнице. Римокатолици су апостолско прејемство изгубили падом у јерес, а протестанти то прејемство никад нису ни имали, јер су настали од римокатолика који су претходно то прејемство изгубили. Само је Православна Црква сачувала апостолско прејемство и апостолско учење. У 20. веку од Православне Цркве отпадају екуменисти и још неки јеретици и данас Православну Цркву представља само Грчка Старокалендарска Црква.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
evo na toj stranici vidjeh znak piramide i jednog oka sto po nama muslimanima simbolizira Laznog Mesiju / Antikrist / Dedzdzal.

Kaze poslanik savs kad se pojavi da ce se praviti kralj, pa poslanik, pa bog, a vi znajte da je vas bog cist od mana ( dedzdzal ce imati jedno oko a na drugo nece vidjeti i na celu ce mu pisati KFR= kaafir=nevjernik)

Slika

Samo da na glasim da imaju 2 lika koja nisu isti. 2 velike strane ce biti

Dedzdzal = Antikrist, koji ce biti covjek potpomognut đavolima da radi čuda
Iblis = Lucifer = Glavni đavo
i puno onih koji ih slijede
-------------
na drugoj strani:

Isaa=Isus= Mesija pravi
Mehdij = očekivani zadnji vođa muslimana ( Khalif )
I oni koji ih slijede
....................
Isaa, Isus

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 11:32 
Veteran
Veteran

Brate Ahmede sad si me skros zbunio jer istu stvar isto razumemo a različite vere ispovedamo.
Šta to može značiti?
Da nas istina spaja a deobe po nacijama i dogmama udaljavaju.
Halelujah!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Masoni ili Slobodni zidari. Ta slika je masonski znak "bog vas gleda", sa povučenim paralelama -znak đavola.
Prva slika se nalazi na apoenu od 1 dolara.
Slika Slika

O Masonima više na linku: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Слободно_зидарство

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Brate Ahmede sad si me skros zbunio jer istu stvar isto razumemo a različite vere ispovedamo.
Šta to može značiti?
Da nas istina spaja a deobe po nacijama i dogmama udaljavaju.
Halelujah!

Pa naravno , nacionalizam je paganski obicaj i to nema kod Allaha, kao i ostale gluposti. Ako ti budeš živ kad Isus dođe i staneš uz njega, i ja isto tako, stat ćemo ja i ti rame uz rame i boriti se bratski protiv đavola i lažnih božanstava i onog što je on posadio, kao i njihovih sljedbenika :wink:. I tad ce svi povjerovati u njega kako treba a mi se ne bi treali sukobljavati i nered praviti, tebi tvoje meni moje a Bog ce presuditi među nama ko je u pravu.

Razlika između mene i tebe jest što ja obožavam samo onog što je stvorio sve ovo (Allaha) i znam da je Mesija njegov poslanik Izraelćanima, kojeg jako volim, a ti...... znas vec svoju vjeru i to je jedina razlika između nas. Po ostalom smo na istoj strani: " zelimo srusiti ljudske zakone i đavolove tvorevine i staviti Boziju rijec iznad svega"

budi mi pozdravljen

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Masoni ili Slobodni zidari. Ta slika je masonski znak "bog vas gleda", sa povučenim paralelama -znak đavola.
Prva slika se nalazi na apoenu od 1 dolara.
Slika Slika

O Masonima više na linku: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Слободно_зидарство

masoni su u službi dedzdzalu, prave svijetski poredak i bore se da uniste islam i serijat u svijetu. Svijedok si i ti koliki ja napad zapada na islam ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije samo u pitanju Islam. A zašto Islam? Zato što im treba sirovina, tj. nafta.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 18:34 
Veteran
Veteran

Hajde kad je već krenulo nek ide, mislim da nisu rudna bogatstva primat nego su nus proizvod zavere po principu kad uzimaš kravu uzmi i tele pride.
Naravno da oni nisu gadljivi na novac jer je i tako sav njihov (zato ga ja nemam jer neželim ništa njihovo).
:)
Prioritet je vladati nad razumom a onda i nad telom. Promena razuma i degradacija pravih vrednosti kao što su vera u Boga, moralna vrednost, svetost porodice, molitva, ljubav među ljudima itd.
Sve to urušavaju preko svih vrsta medija i zato postoji toliko vera po principu zavadi pa vladaj, zašto praviti nove metode kad stari funkcionišu.
Prvo razjedini i razbacaj veru pa je onda ujedini na lažnim principima i trulom temelju da bi navodno svi bili ravnopravni ROBOVI.

Njima smeta i hrišćanstvo i islam i njih iznutra rovare kao i hrišćane dok ih ponovo ne sjedine u okrilje majke bludnice pod nadzorom njihovog boga zvanog čovek bezakonja.
itd. itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]