banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 14:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007, 15:36
[quote="dzabaleban"]Kad sam pisao spašen, mislio sam u smislu kako to tumače religije.
Spašen od pakla, vječnih muka, loše karme, beskarajnih krugova reinkarnacije, ništavila itd.

Prvo za nekog su krugovi reinkarnacije beskrajno mucenje e takvi sigurno nece biti spaseni.Ponasaj se kako treba i stalnim usavrsavanjem ,sledeca reinkaenacija ce biti mnogo bolja ,ali ako ugadjas svojim zemaljskim slabostima i podlegnes zavisti i grehu ,u sledecoj ces sigurno biti neko ko se rodi sa nekom emotivnom ili fizickom manom ,ili kao zivotinja .
Onda su za takvu osobu reinkarnacija beskrajni krugovi .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 14:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
trapavko je napisao:
ako je reinkarnacija sigurno da ce u drugom zivotu imati vece sanse

Zašto veće šanse?

Kada se tako nevin zivot prekine, osoba je cista i sigurno nepoterecena zemaljskim prolaznostima ,nista je ne sputava da se u sledecem pojavi u boljem obliku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
trapavko je napisao:
Kada se tako nevin zivot prekine, osoba je cista i sigurno nepoterecena zemaljskim prolaznostima ,nista je ne sputava da se u sledecem pojavi u boljem obliku.

Kako znaš da je pitanju bio "nevin život"?
Baš zbog reinkarancije se lako može zaključiti da nema nevinih. Što bi rekla Bhagavad-Gita: "nema bića za žaljenje", to kaže u drugom poglavlju, posvećenom upravo reinkarnaciji.

Ne radi se o nevinom životu koji je "nepravedno" završio, već o plaćanju ranijih dugova.
Mada, može biti i to što kažeš, u Kur'anu negdje stoji da će svako nezasluženo stradavanje Allah nagraditi. Ali mislim da je češće u pitanju neka karma.

Apostoli su videći čovjeka slijepog od rođenja pitali Hrista da li je sagriješio on ili njegovi roditelji, pa da se zato rodio slijep. Vidi se da su oni tada vjerovali/znali da je neko mogao zbog svojih grijeha da se rodi sa nekim nedostatkom, kasnije su i fariseji tom slijepcu rekli: "ti si se rodio sav u grijesima".

trapavko je napisao:
Ponasaj se kako treba i stalnim usavrsavanjem ,sledeca reinkaenacija ce biti mnogo bolja ,ali ako ugadjas svojim zemaljskim slabostima i podlegnes zavisti i grehu ,u sledecoj ces sigurno biti neko ko se rodi sa nekom emotivnom ili fizickom manom ,ili kao zivotinja.

Slažem se sa svim osim sa zadnjim, ljudi se ne rađaju kao životinje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
vjerujem da postoje pakao i raj ali ne naravno onako kako su ga ljudi DEKORISALI npr u filmovima, nikakve spodobe, vatre, gadosti i sl. nisu u paklu, to je samo mucenje dushe jer postaje apsolutna svih svojih grijeha koje vise nema priliku da popravi (zivot je prosao) to je muci vise od bilo kakve -vatre- a raj kao mjesto potpunog spokoja, mira, ljubavi i to su jedina -osjecanja- koja tu postoje (mislim da ga zasluze zaista rijetki)

koliko sam upoznata s tim sta bude sa malom djecom koja umru, mislim da njihove dushe idu u raj, jer nisu stigle da se isprljaju (svijest za dobro i lose i za donosenje odluka nije bila razvijena) ...

u reinkarnaciju ne vjerujem, pravoslavna sam hriscanka

ali vjerujem da se moze -spasiti- pripadnik svake vjere koji zivi bogougodim zivotom, trudi se da bude dobar....
jer bozija ljubav je tako velika... On nije ogranicen -ljudskim podjelama-, srecom :D ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 20:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Mislim da bi, u slučaju da se bilo kom čovjeku ponudi da bira hoće li u raj, ili u pakao, svaki loš čovjek odabrao pakao. Eto tako, sam od sebe, jer mu je u karakteru. :D

E, sad, što bi neko uradio takvo nešto? Pa tako što taj neko svoj izbor ne bi vidio kao pakao.
Inkvizitor koji čereči tamo nekog nesretnika ne vidi taj svoj čin kao nešto bliže paklu nego raju. Jeste da nije on taj koji vrišti, ali jeste u toj ćeliji, i opet će tu doći ako mu se ukaže prilika da ponovo radi isto. Baš kao što bira da uđe u tu ćeliju, i radi to što radi, tako će odabrati da ode u pakao. Misliće da radi pravu stvar.

P.S. Naravno, to će reći da malo ko može da se spasi samog sebe, svako će uvijek da uradi 'pravu stvar'. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 20:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Slažem se sa svim osim sa zadnjim, ljudi se ne rađaju kao životinje.[/quote]

Ne kao sve zivotinje ali kao pojedine mozda :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Mislim da bi, u slučaju da se bilo kom čovjeku ponudi da bira hoće li u raj, ili u pakao, svaki loš čovjek odabrao pakao. Eto tako, sam od sebe, jer mu je u karakteru. :D

Da, više-manje.
Koliko je meni poznato svako će na kraju sam vidjeti gdje više pripada, jer će svako sam sebi (pre)suditi. Mada neće tada željeti da idu u "pakao" već u raju ne bi mogli opstati pa neće imati izbora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
NebeskaKrila je napisao:
A gdje idu djeca, raj, pakao ili nesto trece?

Od cega ona trebaju da se spase?
Isus je uvijek govorio da svi trebamo biti kao djeca. Jer samo takvi će vidjeti Kraljevstvo nebesko! Djeca su dobra,mila,bez zlih namjera i misli! Sva će djeca biti spašena i živjeti će u raju na Zemlji!

Poslednji put menjao Pilar dana 20 Avg 2007, 16:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 16:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

NebeskaKrila je napisao:
Sta znaci "spasiti se", od cega "spasiti se"?
Vi poznajete ikoga ko se je "spasio"?
Spasiti se od Božjeg gnjeva i vječne smrti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 11:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
vrlo je bitno da svatimo da BOG postoji da je pravedan da je dao svoga sina ya nas kako bi mi mogli da zivimo,a takoce je istina da ce on doci da sudi, ONO STO JE ZALOSNO NECE SVI BITI U RAJU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Ovako ljudi ne mogu sve da procitam ovo gore ali evo:

- spasenje i sl. je nesto sto bi svi zeljeli a pitanje je da li zaslusuju , jer sta je zivot u sustini zivis umres i zaborave te, naime kao sto vidimo neko ima bolji neko losiji zivot

- naime ako vi pomognete nekoj osobi a ta osoba vas poslije popljuje da li ce te toj osobi poslije pomoci, hocu reci da je tako sa svim ljudima ako Vi stalno recimo molite kroz religiju ili bilo kako za pomoc i dobijete a kasnije to zeznete poslije cete dobiti teze hocu reci dobar covjek je svaki covjek jer svi ljudi su dobri samo neki to vise pokazuju a neki manje.

-Dobar covjek lako psotane los a los teze postaje dobar.

- Znaci svaciji zivot ima svoj pocetak i kraj a odredjen je nekim putevima nazalost cesto na tim putevima drugi ljudi stavljaju prepreke a po nekada ljudi sami sebi.

- svi spominju sudnji dan i sl. naime pogledajte oko sebe i recite sta vidite vidite oluje, uragane, potrese, ratove, mrznju, kradju, zavist, preljube, ljudi vise nestaju u nekoj katastrofi i ratu nego sto umiru, naime zar to nije taj sudnji dan zar ljudi nisu unistili prirodu zar se to ne vraca , zasto su tu ratovi kada ima dovljno mjesta za sve ljude da zive kako treba.....

- na zemlji se ne desava sve ovo bez razloga jer smo postali kao virusi koje sada zemlja sama unistava

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
kaspa73 je napisao:
vrlo je bitno da svatimo da BOG postoji da je pravedan da je dao svoga sina ya nas kako bi mi mogli da zivimo,a takoce je istina da ce on doci da sudi, ONO STO JE ZALOSNO NECE SVI BITI U RAJU

KOLIKO SU LJUDI SVJESNI TOGA?

Sta da sada Bog posalje nekoga na zemlju svi bi ga pljuvali...

zar nije tako bilo sa Mojsijem kada su svi cekali da ih izbavi iz ropstva, kada su krenuli na prvoj prepreci odmah svi na njega, kada su dosli do mora odmah svi na njega a on ih provede, kada je otisao na Sinaj kada se vrtatio sta je vidio, preljubi, mrznju i sl

Kada je Isus bio na zemlji sta su mu uradili na kraju koliko je ljudi vjerovalo koliko je stalo da ga oslobode......

Da li bi znali postovati nekoga da sada dodje? Svi odmah hoce da se nesto promjeni, zele cuda i sl. a odmkli su se od osnovne stvari VJERA U SEBE I U DRUGE LJUBAV ZA SVE (ljubav nije samo ljubav izmedju 2 ljudi, vec ono sto volis da radis, volis roditelje...)

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slažem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
"Da li bi znali postovati nekoga da sada dodje? Svi odmah hoce da se nesto promjeni, zele cuda i sl. a odmkli su se od osnovne stvari VJERA U SEBE I U DRUGE LJUBAV ZA SVE (ljubav nije samo ljubav izmedju 2 ljudi, vec ono sto volis da radis, volis roditelje...)"

Pitam se da li je za to kriva televizija ili recimo, televizijski efekat. Znamo za onu 3 puta ponovljena lažpostaje istina. Ako to znamo, onda nam i istina može izgledati kao laž. Možda i nije bitno da li je lažili istina, neka se nešto dešava ispred nas i zabavlja nas, daj još čipsa i piva.
Što se tiče čuda, tu je holywood dalekoo ispred svih. Ta čuda viših sila i vizuelni efekti moraju biti "na nivou" da bi privukli masu. A sutradan kao što kaže Hladno Pivo "ponovo trijezni, ponovo stranci"
No masa nikada nije i nikada neće biti mjerilo vrijednosti za ovakve stvari. Nažalost, samo manjina "progleda", a rijetki nastave i živjeti "otvorenih očiju"

Mogao sam ovu temu nazvati "dobar čovjek, šta je to?" ali nisam. ovako je više za D/R. A takođe mislim da nije dovoljno biti samo tzv. dobar čovjek da bi bio spašen. Ko je to od nas dobar? To što poštujemo roditelje, zakon, plaćamo račune, idemo u crkve, džamije, sinagoge, hramove i sve radimo po ps-u ne govori dovoljno o našem unutrašnjem biću. Sam "osjećaj pripadnosti svome jatu" u stvari na s odvaja od nas kakvi istinski jesmo, od Boga, oca i tvorca svega vidljivog i nevidljivog.
Mnogi misle da su vjernici, a miješaju religiju, naciju i vjeru. Nisu ništa drugo nego "ateisti zaogrnuti tradicijom".
Stalno se proganjaju i osuđuju nekakve sekte. Ako smo svi Božija djeca, zar nije smatranje sebe i svojih Božijim miljenicima u stvari sektaštvo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2007, 14:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Postavlja se vrlo često pitanje:" Zar Bog ne priznaje onoga tko iskreno vjeruje,ako i nema pravu religiju?" Isus je rekao da on ne prihvaća zlotvore,čak ako sami vjeruju da isporavno postupaju.(Matej 7:22,23)Dakle,iskrenost sama po sebi nije ni Bogu dopadljiva.Isus je jednom rekao svojim sljedbenicima:"A doći će vrijeme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini!" (Ivan 16:2)Ti su ubojice kršćana mogli iskreno misliti da time služe Bogu,no Bog je očito drugačije na to gledao,njemu se to nije svijedelo.

Prije nego li je postao kršćaninom,apostol Pavao je pomagao u ubojstvu Stjepana.Kasnije je tražio nove mogućnosti da poubija još više kršćana.(Djela apostolska 8:1,9:1,2) To je sam objasnio:"Preko mjere (sam) proganjao Crkvu Božju i htio je uništiti...u prevelikoj privrženosti svojim očinskim predajama,napredovao sam u židovstvu i nadmašio sve vršnjake u svom narodu!"(Galačanima 1:13,14)Pavao je bio iskren,no to nije njegovu religiju učinilo ispravnom.

Pavao je tada bio član židovskog religioznog sistema koji je odbacio Isusa Krista,i tako je i sam odbačen od Boga.(Djela apostolska 2:36,40) Stoga je Pavao,da se dopadne Bogu,morao promijeniti svoju religiju.On spominje i neke druge iskrene ljude,koji su imali revnost za Boga,ali se nisu svidjeli Bogu,jer se njihova religija nije temeljila na točnoj spoznaji Božjih nakana.(Rimljanima 10:2,3)

Nemoguće je da sve religiozne nauke na svijetu budu istinite.Ljudi ili posjeduju dušu koja nakon smrti tijela živi dalje,ili je ne possjeduju.Zemlja će postojati vječno,ili neće.Bog će učiniti kraj zlu ili neće.Ova kao i mnoga druga vjerska gledišta,ili su prava ili su kriva.Ne mogu postojati dvije različite istine,koje nisu međusobno suglasne.Točno je jedno ili drugo,ali ne i oboje.Iskreno vjerovati nešto i prema tome postupati,neće to učiniti ispravnim ako je doista krivo.

Kako bi reagirali ako vam se dokaže da je ono što vjerujete krivo? Predpostavimo da se prvi put vozite automobilom u neko mjesto.Imate auto kartu,ali niste uzeli vremena da je proučite.Netko vam je rekao da krenete određenim putem.Vi iskreno vjerujete da vam je pokazao pravi put.Ali što ako to nije točno i netko vas upozori na zabludu? Što ako na temelju vaše vlastite karte pokaže da ste na krivom putu?

Zar radi ponosa ili svojeglavosti ne bi priznali da se nalazite na krivom putu? Budite stoga spremni promjeniti se ako istraživanjem vlastite Biblije saznate,da se u religioznom pogledu nalazite na krivom putu.Čuvajte se širokog puta koji vodi u uništenje,krenite radije uskim putem u život.

Važno je poznavati biblijske istine.Ipak,ta je spoznaja bezvrijedna ako ne obožavate Boga u istini.(Ivan 4:24)Postupati po istini i činiti volju Božju- to vrijedi kod Boga. "Vjera bez djela je mrtva!"(Jakov 2:26) Da biste se dopali Bogu potrebno je ne samo da se vaša religija potpuno slaže s riječi Božjom,nego da je i primjenjujete na svakom području vašeg života.Hoćete li se htjeti promijeniti kada saznate da činite nešto naopakoga u Božjim očima?

Ako činite volju Božju predstoje vam veličanstveni blagoslovi. Već sada imate prednost.Kroz pravo obožavanje postajete boljim čovjekom,boljim suprugom ili ocem,boljom ženom, suprugom ili majkom,ili boljim djetetom.Tako razvijate Bogu dopadljiva svojstava,koja vas čine razičite od drugih,jer postupate ispravno.To će vam omogućiti sretan vječni život u savršenom zdravlju na obećanoj rajskoj Zemlji.(2.Petrova 3:13)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2007, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
vjerujem da postoje pakao i raj ali ne naravno onako kako su ga ljudi DEKORISALI npr u filmovima, nikakve spodobe, vatre, gadosti i sl. nisu u paklu, to je samo mucenje dushe jer postaje apsolutna svih svojih grijeha koje vise nema priliku da popravi (zivot je prosao) to je muci vise od bilo kakve -vatre- a raj kao mjesto potpunog spokoja, mira, ljubavi i to su jedina -osjecanja- koja tu postoje (mislim da ga zasluze zaista rijetki)

koliko sam upoznata s tim sta bude sa malom djecom koja umru, mislim da njihove dushe idu u raj, jer nisu stigle da se isprljaju (svijest za dobro i lose i za donosenje odluka nije bila razvijena) ...

u reinkarnaciju ne vjerujem, pravoslavna sam hriscanka

ali vjerujem da se moze -spasiti- pripadnik svake vjere koji zivi bogougodim zivotom, trudi se da bude dobar....
jer bozija ljubav je tako velika... On nije ogranicen -ljudskim podjelama-, srecom :D ....
Imaš pravo da je Bog ljubav i prema tome On nikada ne bi ljude mučio u paklu da se peku u nekoj vatri. Dapače,Biblija govori da mu to nikada nije palo na um! Biblija također vrlo jasno govori da riječi pakao,paklena vatra i jezero ognjeno označavaju drugu smrt iz koje nema povratka.

Božja riječ nam također govori da će ljudi jedan dan ustati iz grobova i biti vraćeni nazad u život na Zemlji!Isus bio jamstvo za to,tako što ga je Bog uskrsnuo i nama pokazao što će se jednog dana dogoditi sa ljudima koji su umrli.Naravno,teški zločinci npr.poput Hitlera i onih koji su griješili protiv Svetoga duha neće biti uskrsnuti.

Tada će svi ljudi koji nisu upoznali pravoga Boga imati priliku da ga dobro upoznaju i prihvate njegovo vodstvo i pokoravaju mu se. Oni koji će mu htjeti služiti,Biblija govori da će biti nagrađeni vječnim životom u raju na Zemlji.Biti će savršeni i živjet će vječno,kakav je i bio Božji prvobitni naum. Oni ljudi koji mu ni tada neće htjeti služiti biti će zauvijek uništeni,bez nade u ponovno uskrsenje! Biblija govori da će njih biti kao pijeska morskoga,dakle,neograničen broj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2007, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Božja riječ nam također govori da će ljudi jedan dan ustati iz grobova i biti vraćeni nazad u život na Zemlji!Isus bio jamstvo za to,tako što ga je Bog uskrsnuo i nama pokazao što će se jednog dana dogoditi sa ljudima koji su umrli.Naravno,teški zločinci npr.poput Hitlera i onih koji su griješili protiv Svetoga duha neće biti uskrsnuti."

Mislim da će i Hitler i Satana biti jednom spašeni i iskupljeni.
Bog je apsolutna i beskrajna ljubav. Bog ne odbacuje nikoga. Nikada.
U zavisnosti od počinjenih grijeha, određenoj duši predstoji put učenja i spoznavanja Božije veličine i ljubavi.
Bilo to nakon milijardu godina ili milion milijardi...svi prije ili kasnije stižu kući.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
"

Mislim da će i Hitler i Satana biti jednom spašeni i iskupljeni.
Bog je apsolutna i beskrajna ljubav. Bog ne odbacuje nikoga. Nikada.
U zavisnosti od počinjenih grijeha, određenoj duši predstoji put učenja i spoznavanja Božije veličine i ljubavi.
Bilo to nakon milijardu godina ili milion milijardi...svi prije ili kasnije stižu kući.
Poštujem tvoje mišljenje,ali Biblija tako ne govori! Ona govori da će neki teški zločinci biti uskrsnuti i vraćeni u život kako bi im Bog pružio šansu da poštuju njega i njegove zakone i tako dobiju vječni život. Međutim,neki neće. Svaki čovjek već sada ima priliku da mu služi i već sada svakog čovjeka Bog prima u svoj narod kako bi se spasio.Bog ne odbacuje nikoga jer voli svakoga čovjeka. Međutim ljudi ne pošuju njega kako On želi,a takvi će biti kažnjeni! Bog nam je to pokazao na brojnim primjerima u prošlosti! Opći potop,uništenje Sodome i Gomore,ili deset nevolja koje je bacio na Egipćane kako bi im dokazao da je On jedini i pravi Bog i da osim njega nema nijednog drugog.On je obećao da će uništiti sve zle ljude,a isto tako neizmjerno blagosloviti one koji mu služe.Ako je u prošlosti održao svoje obećanje,onda možemo biti sigurni i da će u skoroj budućnosti! Jer Bog nikada ne laže! Isto tako obećao je da će zauvijek uništiti i Sotonu. A Sotona to zna i on ne sumnja u Božju moć! Zbog toga se svakoga dana trudi da što više ljudi odvuče na svoju stranu daleko od Boga! Božja riječ nam poručuje da obučemo bojnu opremu Božju i svakoga se dana odupiremo Sotoni,jer tada smo Bogu veoma dragi,i imamo priliku da dočekamo njegovo obećanje: "Pravednici će posjedovati Zemlju i živjet će na njoj do vijeka!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Koliko sam mogla da zakljucim, za nekoliko clanova ove diskusije, djeca (bez sumnje) idu u raj. Koja je kronoloska granica da se za jednu osobu kaze da je dijete, mislim u smislu da nije odrasla osoba vec dijete?

Za iste, koji vjeruju u raj i pakao, gdje ce da ide jedna mentalno retardirana osoba (od svog rodjenja), na primjer osobe koje imaju paralizu mozga (u njenim "blazim" oblicima) ili raznorazne sindrome zbog genetskih neskladnosti u njihovom zacecu (isto u njenim "blazim" oblicima ukoliko mogucnosti kognitivnih funkcija)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pilar, molim te objasni mi zašto neki nece biti spašeni? Šta je i najveci prelest nasuprot vjecnosti?
Kako duša može nauciti poštovati Boga onako kako On želi? Da li je Bog osjetljiv na svoje obožavanje pa mu se možemo zamjeriti? Kako mi sa ogranicenim umom možemo shvatiti i znati šta Bog želi i kakve su nam namjere?
Zašto i kako ce uništiti Sotonu? Kako nešto može nestati, pa tako i sam Sotona, ako znamo da je energija neuništiva i da je jedino konverzija moguca. Pa ako ga i uništi, zar Sotona nece ostati vjecno u Božijem sjecanju da je jednom postojao i kao takav ostati vjecan?
Da li mi treba da žalimo ili mrzimo Sotonu?
Da li treba da budemo sretni i veselimo se kad ga Bog bude pobjedivao i uništavao?

"Bog nikada ne laže! Isto tako obecao je da ce zauvijek uništiti i Sotonu. A Sotona to zna i on ne sumnja u Božju moc! Zbog toga se svakoga dana trudi da što više ljudi odvuce na svoju stranu daleko od Boga!"
- ako je ovo tacno, onda nema veceg glupana od Sotone, nekadašnjeg najsjajnijeg arhandela sa inteligencijom i znanjem koje je nepojmljivo covjecanstvu. Zna da ce biti uništen, a opet nastavlja uzaludnu borbu. Mi smo onda u tom domenu superiorniji od njega, jer znamo da je tako nešto uzaludno, ali vjerovatno, ne zbog toga što toliko volimo Boga, vec zato što se bojimo napasti i snositi posljedice, jer smo slabi.

Ne bih želio povrijediti tvoja osjecanja, ne želim se nadmetati argumentima, ali mi ta teorija nije logicna.
Ako je tebi logicna, molim te objasni mi kako. Ako je to pitanje vjerovanja i prihvacanja dogmi neshvatljivih ljudskom umu, necu se s tim složiti, ali prihvaticu to kao tvoje mišljenje i tvoj odgovor i necu te više ispitivati.

Pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]