pamella_morrison je napisao:
vjerujem da postoje pakao i raj ali ne naravno onako kako su ga ljudi DEKORISALI npr u filmovima, nikakve spodobe, vatre, gadosti i sl. nisu u
paklu, to je samo mucenje dushe jer postaje apsolutna svih svojih grijeha koje vise nema priliku da popravi (zivot je prosao) to je muci vise od bilo kakve -vatre- a
raj kao mjesto potpunog spokoja, mira, ljubavi i to su jedina -osjecanja- koja tu postoje (mislim da ga zasluze zaista rijetki)
koliko sam upoznata s tim sta bude sa malom djecom koja umru, mislim da njihove dushe idu u raj, jer nisu stigle da se isprljaju (svijest za dobro i lose i za donosenje odluka nije bila razvijena) ...
u reinkarnaciju ne vjerujem, pravoslavna sam hriscanka
ali vjerujem da se moze -spasiti- pripadnik svake vjere koji zivi bogougodim zivotom, trudi se da bude dobar....
jer bozija ljubav je tako velika... On nije ogranicen -ljudskim podjelama-, srecom

....
Imaš pravo da je Bog ljubav i prema tome On nikada ne bi ljude mučio u paklu da se peku u nekoj vatri. Dapače,Biblija govori da mu to nikada nije palo na um! Biblija također vrlo jasno govori da riječi pakao,paklena vatra i jezero ognjeno označavaju drugu smrt iz koje nema povratka.
Božja riječ nam također govori da će ljudi jedan dan ustati iz grobova i biti vraćeni nazad u život na Zemlji!Isus bio jamstvo za to,tako što ga je Bog uskrsnuo i nama pokazao što će se jednog dana dogoditi sa ljudima koji su umrli.Naravno,teški zločinci npr.poput Hitlera i onih koji su griješili protiv Svetoga duha neće biti uskrsnuti.
Tada će svi ljudi koji nisu upoznali pravoga Boga imati priliku da ga dobro upoznaju i prihvate njegovo vodstvo i pokoravaju mu se. Oni koji će mu htjeti služiti,Biblija govori da će biti nagrađeni vječnim životom u raju na Zemlji.Biti će savršeni i živjet će vječno,kakav je i bio Božji prvobitni naum. Oni ljudi koji mu ni tada neće htjeti služiti biti će zauvijek uništeni,bez nade u ponovno uskrsenje! Biblija govori da će njih biti kao pijeska morskoga,dakle,neograničen broj!