banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 16:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jul 2007, 15:48
:-? Kako o kakvom cutanju? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Karadjordje je napisao:
:-? Kako o kakvom cutanju? :-?

Ja nisam prozirljiv pa ne znam na koje cutanje mislis! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 17:00 
Početnik
Početnik

Ajde da se vratimo tvom postu sa onim djavolom i Hristom-nemoj da valjas gluposti.Ti i blizard bi mogli da date poneki argumnet ako nemate dokumenta da vidimo na cemu se zasnivaju vase tvrdnje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:
Дакле прихваташ да су постојале иконе (образи, ликови)
Христа, Богородице и светитеља у првим хришћанским Црквама?

Али зар они тиме нису кршили мојсијеву заповијест?
Испаде да су и први хришћани били у "заблуди"? :-?

Postojanje prastarih mazarija po hrišćanskim katakombama ne znači odmah da su se tim mazarijama pripisivale neke natprirodne moći. I na Zavjetnom kovčegu bili su likovi heruvima, pa to ne znači da su te heruvime stari Jevreji "obljubljivali" i cmakali i očekivali da, na primjer, ti heruvimi čudesno ožive...

Riječ je, dakle, o običnim ukrasima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Karadjordje je napisao:
Ajde da se vratimo tvom postu sa onim djavolom i Hristom-nemoj da valjas gluposti.Ti i blizard bi mogli da date poneki argumnet ako nemate dokumenta da vidimo na cemu se zasnivaju vase tvrdnje.

Crni bezveznjakovicu, zar ti ne znas da djavo hoda okolo ricuci, gledajuci koga da prozdre.

Zar ti, crni bezveznjakovicu, ne znas da se papista treba da se cuvamo kao zmija?

Znas li ti ista, crni bezveznjakovicu? [-X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Damaskin je napisao:
Дакле прихваташ да су постојале иконе (образи, ликови)
Христа, Богородице и светитеља у првим хришћанским Црквама?

Али зар они тиме нису кршили мојсијеву заповијест?
Испаде да су и први хришћани били у "заблуди"? :-?

Postojanje prastarih mazarija po hrišćanskim katakombama ne znači odmah da su se tim mazarijama pripisivale neke natprirodne moći. I na Zavjetnom kovčegu bili su likovi heruvima, pa to ne znači da su te heruvime stari Jevreji "obljubljivali" i cmakali i očekivali da, na primjer, ti heruvimi čudesno ožive...

Riječ je, dakle, o običnim ukrasima...

A zar ima neko ko ocekuje da ikone ozive? Gdje si to cuo (u svojoj nekrstenoj glavi)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 20:23 
Početnik
Početnik

Vidusa je napisao:
Karadjordje je napisao:

Crni bezveznjakovicu, zar ti ne znas da djavo hoda okolo ricuci, gledajuci koga da prozdre.

Zar ti, crni bezveznjakovicu, ne znas da se papista treba da se cuvamo kao zmija?

Znas li ti ista, crni bezveznjakovicu? [-X

Znam da trebamo da se cuvamo jeresi tvoje vrste,a lako cemo za Vatikan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svetosavsko Pravoslavlje je Crkva Hristova, Crkva od Istoka, Crkva od Pocetka! Vrata paklena (jeretickih smrdoljuba) nece je nadvladati!

Lako je tebi za papu kad si papin, zar je to neko cudo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 20:48 
Početnik
Početnik

Nisam papin,ali nisam ni Pravoslavan jer nisam krsten.Nisam znao da si Pravoslavan,povlacim rijec-ucinilo mi se da si govorio protiv Pravoslavlja.
Moje veeeeeliko izvinjenje #-o [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Karadjordje je napisao:
Nisam papin,ali nisam ni Pravoslavan jer nisam krsten.Nisam znao da si Pravoslavan,povlacim rijec-ucinilo mi se da si govorio protiv Pravoslavlja.
Moje veeeeeliko izvinjenje #-o [-o<

:occasion5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 22:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
eto necu puno da lajem, posto sam protestant, ni na KC i SPC, al na zalost to ce jednog dana doci do pomirenja izmedju te dve crkve. razlog, islam. imat ce zajednickog neprijatelja, a kad se udruzis sa nekim onda si naravno jaci. ovo sirenje NATO i EU mi pomalo lici na spremanje protiv islama. kao sto rekoh, na zalost. da me ne biste pogresno protumacili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 22:30 
Početnik
Početnik

Vratice se rimokatolici u Pravosalvlje kad-tad,ali bi bilo pametno da i ti predjes u Pravoslavlje,da osjetis kako je Crkva Svetih Apostola zivjela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 22:53 
staromodan
Korisnikov avatar

vazi, evo dajem ti obecanje. kad se rimokatolici vrate u pravoslavlje, vrnem se i ja. ni jedan smajli ne stavljam, sto znaci da sam ozbiljan po pitanju izjave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
eto necu puno da lajem, posto sam protestant, ni na KC i SPC, al na zalost to ce jednog dana doci do pomirenja izmedju te dve crkve. razlog, islam. imat ce zajednickog neprijatelja, a kad se udruzis sa nekim onda si naravno jaci. ovo sirenje NATO i EU mi pomalo lici na spremanje protiv islama. kao sto rekoh, na zalost. da me ne biste pogresno protumacili.

Ej, spavacu, spavacu!
Hajd' de sto naopako tumacite Pismo, ali zasto i politiku?
Zar ti ne znas da se papa molio u dzamiji sa hodzom, da prizje da se oni i muslimani mole jednom bogu i da je jedan od glavnih zagovornika naseljavanje Evrope muslimanima i prijemu Turske u EU?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Karadjordje je napisao:
Vratice se rimokatolici u Pravosalvlje kad-tad,ali bi bilo pametno da i ti predjes u Pravoslavlje,da osjetis kako je Crkva Svetih Apostola zivjela.

Hoce, hoce, dok se Sotona krsti. Eto, samo to fali i nista vise! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 00:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
spavac je napisao:

Ej, spavacu, spavacu!
Hajd' de sto naopako tumacite Pismo, ali zasto i politiku?
Zar ti ne znas da se papa molio u dzamiji sa hodzom, da prizje da se oni i muslimani mole jednom bogu i da je jedan od glavnih zagovornika naseljavanje Evrope muslimanima i prijemu Turske u EU?

hehehhee.

takodje je zagovornik hriscanskog ustava u okviru EU. to prijatelju nikako ne odgovara muslimanima.

prijem turske je koliko znam od 60-tih. :D ako ne i ranije. ono sto je nedavno Hrvatska potpisala to su Turci poodavno. i opet corak.

sto se tice naseljavanja Evrope, pa naravno, jedan od najboljih nacina da ih adaptiras. muslimani u Engleskoj imaju problema sto se tice politike. naprimjer, ukidanje velova i odjece. velovi na svakom mjestu, a odjeca se uglavnom dotice klinaca koji idu u skolu. tako da ce se jedni kroz generacije polako adaptirati prema hriscanstvu.

na zalost. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 16:16 
Početnik
Početnik

Vidusa je napisao:
Karadjordje je napisao:

Искрено се надајмо томе,и Свети Апостол Петар се покајао кад је згријешио против БОГА,па зашто се неби и римокатолици покајали?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Karadjordje je napisao:
Vidusa je napisao:
Karadjordje je napisao:

Искрено се надајмо томе,и Свети Апостол Петар се покајао кад је згријешио против БОГА,па зашто се неби и римокатолици покајали?

Ne mogu se pokajati iz dva razloga:

1. Filiokve je hula na Svetog Duha i neoprostiva je i na ovom i na onom svijetu. Tako je rekao Bog.
Dakle, tu ne postoji mogucnost pokajanja, jer ju je Bog ukinuo.
Kad Bog nesto kaze, onda nema prigovora! To je AMIN!
Vjerujes li ti rijecima koje je Bog kazao?

2. Ne mogu se pokajati, jer kad bi se pokajali propalo bi im svo bogatstvo u bankama i kockarnicama i izgubili svjetsku vlast.

Citaj Svete Oce ako sebi zelis dobra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 20:04 
Početnik
Početnik

Да,али није хула на Духа Светог само рећи против Њега,већ чинити противно БОГУ.Свакако да се могу покајати,и даће им бити опроштено,јер наме тога гријеха којег БОГ неби опростио.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Karadjordje: Да,али није хула на Духа Светог само рећи против Њега,већ чинити противно БОГУ.Свакако да се могу покајати,и даће им бити опроштено, јер наме тога гријеха којег БОГ неби опростио.

Hristos je rekao da je hula na Svetog Duha neoprostiv grijeh na oba svijeta. Vjeruj Bogu sta kaze.

Hula na Svetog Duha je hula na Crkvu, na Svete Dogmate i na zakone Crkve.

Ti opet po svome, tvrdoglavo i nasuprot Pismu. Pokajat se moze samo Bozijim dopustenjem neki pojedinac, ili njih nekolicina. Pokajanje njihovo u globalu je nemoguce. Ovo kaze apostol Pavle Duhom Svetim:

" Nije moguce one koji su jednom prosvijetljeni, i okusili dara nebeskoga, postali zajednicari Duha Svetoga i okusili dobre rijeci Bozije, i sile onoga svijeta, i otpali, njih nije moguce obnoviti na pokajanje, jer sami sebi na novo raspinju i ruze Sina Bozijega."

Vjeruj Bogu!

Dakle, sva pregovaranja i dogovaranja sa njima jesu samo nama za zamku da otpadnemo od vjere i da se utopimo u jeresi propast zajedno sa njima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]