banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2008, 21:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zamolio bih Damaskina da zalepi adresu sa koje je skinuo gornje podatke.
Unapred zahvalan.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Znaci, kako god okrenes, bolje je neprimiti zig i umrijeti nego primiti ga i sluziti zvjeri (djavolu).

A recimo , nekim cudom, da nijedno ljudsko bice ne primi taj zig (sto je nemoguce, ali recimo kad bi bilo...) , sta ce onda zvjer sa svojim zigom?! Sta ce bez ljudi?

al i ja postavljam pitanja. Nemojte zamjeriti. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
pa cilj avjeri je da unisti sto vise ljudi zato i vrsi pritisak na sve da prime njen zig, jer time potpisuju svoje vjecno unistenje, zato se i kaze da niko nece moci trgovati jer ce to znaciti veoma teske uslove zivota za one koji ne prihvataju zig zvjeri. A kada dodje kraj ovog sistema vidjece se ko je ko.... :evil3: :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 13:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Leona je napisao:
Znaci, kako god okrenes, bolje je neprimiti zig i umrijeti nego primiti ga i sluziti zvjeri (djavolu).

A recimo , nekim cudom, da nijedno ljudsko bice ne primi taj zig (sto je nemoguce, ali recimo kad bi bilo...) , sta ce onda zvjer sa svojim zigom?! Sta ce bez ljudi?

al i ja postavljam pitanja. Nemojte zamjeriti. :D

ako niko ne primi zig, onda ga je djavo ispusio. moze komotno da baci te stambilje i tintu ili da nekoj nasoj opstini nek oni malo pecate. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2008, 21:32 
Veteran
Veteran

,,ako niko ne primi zig, onda ga je djavo ispusio. moze komotno da baci te stambilje i tintu ili da nekoj nasoj opstini nek oni malo pecate. ,,

Pa oni to već i rade jer im nestavlja varalica znak niti deli broj već vlasti na zemlji.
Volim onog malog Đelića što je pametan pa nam omogući preko reda broj zveri, rodila ga majka.Kako da i narodi iz okruženja nemaju tako mudru glavu kao mi srećnici?

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2008, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Heh, nedavno sam sanjao kako je taj Žig Zvjeri ustvari - mobilni telefon... :-?
Kao ovo-ono, priča o čipovima i njihovim zapanjujućim sličnostima s žigom je namjerno plasirana, kako bi se narod počeo plašiti budućnosti. Tako nisu pazili na sadašnjost pa im je uvaljen žig - a to je mobilni telefon :confused3: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 21:25 
Veteran
Veteran

Zato pazi koji mobilni kupuješ jer ti on služi da sa njime možeš kupovati i prodavati i na čelo ga utisni ili u ruku a reci mi kako kupovaše pre više decenija kad nisu imali mobilni?
Bio bih ti zahvalan kad bi nam otkrio ko je zver i šta je njena ikona kojima će se po cenu života morati pokloniti? Neću više da čitam Bibliju verujem samo tebi.
Ko zna zašto je to dobro?

Neboj se netreba ti kišobran.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:-? dovraga, čemu toliki fatalizam, to je bio samo san. Budući da nemam mobilni, moje tumačenje sna je da mi poručuje kako sam se previše "podigao" i da trebam malo da se spustim na zemlju jer mi je glava u oblacima :) S druge strane, može se odnositi na "suvi period" vezan za duhovni rad, jer sad prolazim kroz takav jedan period (perdurabo! :D )
A ne mora da znači ništa.

Citiraj:
Neću više da čitam Bibliju verujem samo tebi.

Joj, od tolikih ljudi što baš meni da vjeruješ. Ne vjeruj nikome, a pogotovo ne meni! To važi i za ostale :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Leona je napisao:

Pa nemoguce je da niko ne primi pored toliko zlih ljudi na zemlji. Ali i kad ne bi primio, oni sto su bili zli u proslosti kao ubice, Hitler itd. su vec primili tako da ima dosta.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 13:58 
Veteran
Veteran

Žig zveri se pominje kao oznaka raspoznavanja koja omogućava kupovinu i prodaju i odnosi se na ovo zadnje vreme a ne pre pola veka ili vek jer tad žig još nije bio u opticaju a kad zver ustane iz bezdana primoraće sve i male i velike da prime žig i da se klanjaju istoj a sad je to još uvek dobrovoljno.
Mikročip kao i kartica sa identifikacionim brojem imaće i broj zveri 666 koji se unosi kao početni ispred svakog evidentiranog lica www=666

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 12:00 
Veteran
Veteran

Želim da napomenem da u 13-oj gl. Otk. se govori o žigu,imenu i broju zveri kao o tri stvari u nekim prevodima dok u drugim prevodima se to sve stapa kao sastavni deo žiga. U 14-oj glavi se govori da će trpiti kaznu samo oni što prime žig i poklone se zveri i njenoj ikoni a ne pominje se broj ni ime.
Ako mi smemo imati broj 666 koji će nam omogućiti kupovinu a zbog toga ne trpimo kaznu od Boga , super jer nemoramo imati žig a možemo kupovati a kazne nema.
A da li je tako?
Pokloniti zveri znači imati broj njen kao jednu od mogućnosti a samim tim poklonjenjem odnosno posedovanjem broja trpimo kaznu.
Oba prevoda su ispravna jer i u čipu i u kartici i ma broj koji služi za očitavanje i identifikaciju.
Želim da ovu temu imate stalno pred očima jer je važna.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2008, 13:23 
Veteran
Veteran

Predlažem da poslušate Bušov govor o čipu pred vojskom (na engleskom je).
Imate na stotine naslova o čipu na stranim adresama samo potražite i mnogo više će te doznati od onog što se nudi u ,,digitalnom anđelu'' mada i za tu objavu sam VEOMA zahvalan Pravoslavnoj crkvi.
Za one koji nisu još bili suočeni sa ovom opasnošću neka stoji ova tema kao znak upozorenja.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2008, 13:32 
Veteran
Veteran

U Srbiji mi sretnici imamo prioritet da prvi posle Amera dobijemo sve zlo što može čovek snaći. Na medijima čujem velike gužve da dignu nove čipovane karte i narod sretan kaže: netreba nam više vaditi gomilu papira sve je u jednom dokumentu, vidite kako smo mi samo pametan narod,
Nije tu kraj našoj pameti jer jedan prolaznik reče pred kamerom da bi bilo lepo da sva dokumenta uključujući i zdravstvenu knj. i pasoš i konto budu u jednom dokumentu'' Rodila ga majka pametna kao da je znao kako je Svrbija trebala uvesti Veričip ali u nedostatku novca poslužiće i ovaj par godina dok se ne ispune reči onog genija.

Lepo piše ,,UŽIVAJ ILI UMRI'' uživaće oni sa čipom (čipovani) a biti pobijeni ili umreti od gladi i bolesti oni što veruju u Boga jer piše ,,Ovde je trpljenje SVETIH''

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 00:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Дигитални анђео 2 - ко се мача лати од мача и страда:
http://video.google.com/videosearch?q=d ... tesearch=#

Ко нам је непријатељ? Који су му циљеви? Зашто Срби морају да се врате Богу и себи? Шта богољубиви монаси говоре да чека србски народ? - можете сазнати у овом филму

Они који нису погледали Електронски логор и Дигитални анђео 1 нека прво погледају та 2 филма овим редоследом како би боље разумели (па онда тек Дигитални анђео 2):
Електронски логор
http://video.google.com/videosearch?q=e ... oogle.com#
Дигитални анђео:
http://video.google.com/videosearch?q=d ... tesearch=#

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 08:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Zvjer dolazi pred kraj. Pred drugi dolazak Isusov ne prije.
Nakon pada crvenog zmaja.
To jest, po mnogim znacima u ovo vrijeme. Ne prije.
Tada dolazi i kip zvjeri i žig zvjeri. Ne prije.
To znači da se žig pojavljuje sada, a ne pije nekoliko stotina godina. Ili kako neki tvrde prije 1700 ili 1800 godina od kada se zna da Hrišćani javno slave dan Isusovog ulaska u svoju Slavu.
Tako da je ovo tumačenje potpun promašaj. Jer zvjer i njeno žigosanje svijesti ljudske počinje sada kada i ona nastupa.
I žig zvjeri direktno je u vezi sa brojem zvjeri, a taj je broj 666.
Broj zvjeri ili broj Salamonovog zlata kojim Bog obilježi zlato praoca i idola današnjih veletrgovaca svijeta .
Tako Bog (onima koji imaju mudrosti) ostavi trag da znamo u vezi čega i koje grupacije ljudi je ovaj broj.
Ta u vezi je sa veletrgovcima koji danas vladaju svijetom. Koji sebe smatraju naslednicima Salamona i Hirama.
Bez čijeg broja narodi ne mogu niti kupovati niti prodavati kako jasno stoji napisano. Ta nemogu trgovati. Jer je glavni veletrgovac zavladao svom svjetskom trgovinom.
Tako nam Bog jasno ukaza na zvjer i njen žig, a da i ne govorimo i o kipu zvjeri koja govori i žigoše ljudsku svijest do kraja.
Nema tu ni subote ni nedjelje da se štuje kao dan Gospodnji kod zvjeri. Ta najviše bluda na kipu (ikoni) zvjeri upravo ima subotom i nedjeljom jer se tada većina odmara i može se djelovati na njihovu svijest jače.
U te dane se nažalost upravo zbog kipa zvjeri koji govori najviše pozemljara napaja bludom iz čaše vavilona, majke bludnica i gnusoba ljudskih. U te dane majka bludnica rađa najviše svojih kćeri i sinova.
I dilema o suboti i nedjelji je samo skretanje pažnje sa prave zvjeri i opasnosti po duše. Je kamufliranje nastupanja zvjeri.
Dok vodimo isprazne rasprave o toj temi. Zaboravljamo da kada gledamo filmove na TV-u učestvujemo u svim bludnostima i ubojstvima i osvetama, a da toga nismo ni svjesni.
I da učestvujete u gnjevnom bludu njenom

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 18:43 
Veteran
Veteran

mastermind
Prijatelju drago mi je da želiš razumeti Božiju poruku i to je normalno za svakog pravog vernika i sa velikim delom tvog teksta se slažem ali preispitaj one navode gde navodiš da su subota i nedelja samo varka e pa nisu jer Danilo upozorava da će ZVER pomišljati da promeni VREMENA ZAKONE i daće mu se da to čini (dakle menja vremena i zakone .Božije) u trajanju od 3,5 god. i to će činiti nad Jevrejima kad sedne u Hram Božiji i bude sebe pokazivao Bogom.
Nema tu kako ti navede kipa zveri koji žigoše LJUDSKU SAVEST već je to ikona one zveri koja ustade iz groba a žig se utiskuje na čelo ili ruku sem njega postoji i broj zveri koji će biti i u čipu i u karticama sa čipovima da bi se očitali(jer će imati svoj jedinstved broj u svetu kao identifikacioni broj.znak prepoznavanja.
Bez tog očitavanja neće biti kupovine ni prodaje novac neće biti u opticaju jer će to taj čovek zver kad ustane nametnuti svima i povući novac.
Oprosti mi molim te što iznesoh svoje mišljenje a ti ga kroz Bibliju proveri, sretno.
Mir ti i blagoslov.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 08:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pozdrav brate!

ma sve je to ok što si rekao!...to je tvoje mišljenje i ne zvuči loše...

eo malo nastavka mog teksta...

Kip ili ikona koja govori. Čudesno kako Bog dade kroz dva prijevoda upozorenje i potpuni opis najveće opasnosti po duše .
Bijahu na svijetu i kipovi i ikone. I ni jedna progovorila nije. Do pojave ovog kipa-ikone koja progovori. I koja postade oltar pred kojim skoro cijela ljudska rasa provodi sate nijemo slušajići što joj to kip ima reći.
ne bijaše takve ikone koja govoraše i pred kojom toliko veliki broj duša u tišini i poslušno slušaše i GLEDAŠE u tu ikonu.
Prvo
Jasno ti je da je ekran TV-a zapravo ikona. Na njemu se izmjenjuju slike.
Drugo jasno ti je da govori.
Tu nema zbora.
Čiji je kip doli onoga koji je najviše prisutan na toj ikoni. I o kome kip najviše govori.
Čije vrijednosti daje svima. I pamet i svijest oblikuje.
Naravno najviše je duha zvjeri i njene filozofije i njenih misli na toj ikoni(kipu) koji govori.
Kako poubija pitaš se.
Ta počni pričati o bilo kojoj temi koja je suprotna duhu bludnice i zvjeri pa ćeš vidjeti da si već ubijen za većinu duša sa kojima pričaš.
Ta to je ono ratovat će protiv Svetaca i pobijedit će ih.
Nije to da će fizički ubijati posvećenike i Svece (barem za sada). Ta tako se Sveci i stvaraju kroz mučeništva.
Nego tako što će duše odvojiti od Svetaca i svetačkog života i Duha Svetoga.
Oni koji se ne klanjaju duhu zvjeri i njenom kipu (koji je samo spoljni znak i fizički izvršitelj po kućama ljudi) njih kip zvjeri proglašava zastarjelim, glupim, sujevernim, bolesnim, nazadnim i opasnim za ljude.
Ta koji je procenat mladih za koje smo već ubijeni. Kojima je bludni život prije braka pa i za braka postao nešto najnormalnije na svijetu. I poželjno čak.
Kako djelovati kada zvjer preko svog kipa po nekoliko sati dnevno djeluje na njihova čula, pamet i srce.
Naravno ima tu i onaj nivo utjecaja na narode i čitav svijet. Gdje se preko ikone zvjeri stvara svijest i oni narodi koji se ne pokloniše zvjeri bivaju preko kipa osuđeni kao nedemokratski i zločinački.
I ide ih se silom pokoriti. Da se i na tom nivou ostvari proroštvo. da se narodi zemaljski moraju pokloniti i zvjeri i nejnom kipu.
To jest da moraju i u svojim zemljama dozvoliti da zvjer djeluje preko tv ekrana.
I što Danijel jasno reče o njoj.
(7) Zatim, u noćnim viđenjima, pogledah, kad eno: četvrta neman, strahovita, užasna, izvanredno snažna: imaše velike gvozdene zube; ona žderaše, mrvljaše, a što preostade, gazila je nogama.
Što preostade gazila je nogama svojim.
I ko ne prihvati vrijednosti njenoga duha. To jest ne prihvati broj njen kao svoj. Njega se proglašava za zločinački sistem i taj narod ne može niti kupovati niti prodavati.
Dok se ne uruši i ne ispuni se ono da će imati vlast nad svim zemaljskim narodima.
Ta sve je jednostavno. Tako lijepo objašnjeno.
Čak je detaljno sve i o vavilonu majci bludnica i gnusoba zemaljskih sve nacrtano. tako precizno da je to čudo jedno.
Nema više potreba za kamuflažom.

mir s tobom....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bušov rođendan
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 12:41 
Veteran
Veteran

Warrior of the Light
Zahvalan sam na prikazu bar delića Bušovog rođendanskog slavlja sa svojim jatacima.

mastermind
Brate moj naravno da i u ovom tekstu ima stvari sa kojima sam saglasan ali ima i onih drugih za koje se bojim da h Biblija ne potvrđuje već su slobodni ljudski zaključci a u suprotnosti su sa istinom, naime o čemu se radi?
Navodiš kompjutere i TV predajnike kao ikonu ako sam dobro razumeo (ako nisam oprosti mi i ispravi me molim te). Pomenuti predmeti nikako nemogu biti pomenute stvari (ikona ili kip) jer je ikona prikaz nečijeg obličja koje se obožava a kip to isto predstavlja ali u trodimenzionalnom izgledu. Zašto TV ili kompjuter nisu ikona i kip zveri? Zato što nam 13-ta glava Otkrivanja govori veoma jasno da DRUGA zver PREDLAŽE stanovnicima zemlje da oni STANOVNICI zemlje NAČINE IKONU (sliku ili lik nečiji) čiji to oni lik treba da načine? Lik one glave koja nosi ime hulno na glavi i bi ranjena KAO na smrt. Ta persona ili tobož smrtno pogođena osoba ustaje iz bezdana ,,groba'' i dive joj se svi i druga zver PREDLAŽE pozemljarima da oni POZEMLJARI načine lik ili ikonu tog ,,svetca'' što ustade iz bezdana i da mu se klanjaju i njegovoj ikoni-slici.
Ovde se radi o zveri koja je jedna osoba i u 17 glavi je trasiran put sedmorice njegovih predhodnika i on ZVER je osma glava koja ,,je bila'' (živa) pa je KAO mrtva,,i nema je'' i dolazi ponovo iz groba i tad joj se udivljuju svi čija imena nisu napisana u knj. života.

U 13-oj glavi imamo opis četvrte zveri iz Danilovog zapisa koja je rimsko carstvo i taj opis tog carstva u 13-oj glavi služi kao podloga da bi se pokazalo na sledeću stvar a to je da na tom carstvu sedi žena kao veliki Rim i to na sedam brežuljaka a na tom ili u tom Rimu sede sedam careva sa hulnim imenima na glavi i osmi car je zver i jest od sedmorice po imenu, funkciji i zvanju ali se još nešto dodaje da će taj osmi biti kao car i onda ga neće biti jer je u grobu a zatim dolazi opet da bi mu se svi poklonili. Tada odlazi u Jerusalim i seda u hram koji će do tad biti podignut i sesti kao prvosveštenik i pokazivati sebe Bogom namećući Jevrejima i Arapima nedelju kao dan odmora u vremenu od 3,5 god.
Što se tiče ubijanja to brate nije u simbolu jer piše da će učiniti da se POBIJU svi što se ne poklone onome što ustade iz groba i udivi mu se svet.
Oprosti što bih se usudio predložiti da pročitaš 13-tu i 17 gl. Otkrivenja koje objavih na ovom forumu (moji pseudonimi Lavić,Blizina i Nasledje).
Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dragi brate ne namjeravam se s tom raspravljat o tome cije je tumačenje točnije....mislim da bi trebao znat da se neke stvari mogu tumačiti na vise načina i da mogu biti ispravne....

....ja sam samo iznjeo jedan pogled s kojime se nemoras složiti....sve u svemu misllm da su danasnji najveci manipulator ljudskom svijescu mediji,a ti misli sta hoces....

zivio ti meni i mir s tobom i duhom tvojim....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]