banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Meni je ovaj podforum otvorio oci da vidim da je potrebno jos puno da rastem u svom hriscanskom zivotu. Naucio sam da u meni jos uvijek ima puno ponosa, gnjeva, mrznje i ostalih destruktivnih osobina. Trudio sam se da ovdje izgledam hriscanski ali sam se cesto borio sa negativnim osjecanjima prema odredjenim osobama na forumu. Naucio sam puno o sebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 21:39 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
duhovni prijatelj je napisao:
Meni je ovaj podforum otvorio oci da vidim da je potrebno jos puno da rastem u svom hriscanskom zivotu. Naucio sam da u meni jos uvijek ima puno ponosa, gnjeva, mrznje i ostalih destruktivnih osobina. Trudio sam se da ovdje izgledam hriscanski ali sam se cesto borio sa negativnim osjecanjima prema odredjenim osobama na forumu. Naucio sam puno o sebi.

Vi ste u velikoj zabludi. Dr. Forum che. :)

Fino covek kaze. Naucio vise o sebi. Mislim da to vazi za sve nas :drinking:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 14:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
MOŽETE VI PISATI ŠTO HOĆETE,PA I SPRDATI SE KAO NEKI,ALI MENE JE IZ ZLA SPASIO SAMO ISUS ,NIKAKVA NAUKA-MOGAO A I SADA MOGU MNOGE PROF.DR./UZDRAVSTVU/"SRPATI U ĐEP" ALI TO NIŠTA NIJE POMOGLO BEZ ISUSA I NJEGOVE PRESVETE MAJKE .HVALA BOGU OCU PO KRIST NJEGOVOM SINU I MOME JEDINOM GOSPODINU,HVALA DJEVICI MARIJI. A VI SE -NEKI- ZAFRKAVAJTE DOK VAM NE DOĐE VRIJEME

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 14:45 
Svakakvih ima...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ja sam došao do čvrstog uvjerenja, naime da nije isključeno da se neću vratiti u materinu.
Što se tiče teme, mijenjamo se "prženjem", a to je kad te neko pogodi tamo gdje si najtanji i braniš se svim sredstvima, ali uzalud, pržiš se od sujete i tjeraš po svom, do nekog podsvjesnog trenutka kad to drugo uzimaš pod svoje kao da se ništa bitno nije ni desilo...

Ponizni, nikad ne zaboravljaj, nikad. I nauči nositi se s tim, ne govoriti svima "kad si sretan i kad želiš s drugim dijelit sreću tu, kad si sretan ti ponovi ovo sve"...

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 14 Sep 2010, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Warrior of the Light je napisao:
Što se tiče duhovnosti nisam promijenio način razmišljanja i mislim da nekih radikalnih promjena više neće ni biti, našao sam sebe u jednom pristupu i dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu.

Xexe, teško mi je povjerovati da sam ovo napisao prije samo 4 godine :) a u međuvremenu se toliko toga izdešavalo u mom životu, prošao sam kroz gomilu iskustava (ovozemaljskih i duhovnih), doživio trenutke nezamislive sreće i nepojmljive tuge, ponirao duboko u sebe, naučio i pregurao mnogo toga i sad mi je jasno da ovo što sam gore napisao ("dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu") zapravo može da bude ispravno samo ako se shvati kao nužnost i prihvatanje konstantne promjene, a ne kao ono što sam tad mislio... Štaviše, "radikalnih promjena" je itekako bilo, imam osjećaj da sam se u prethodne 4 godine promjenio više nego u 10 godina koje su prethodile tom periodu :D Zanimljivo je da su najveće promjene započele vrlo brzo nakon što sam napisao ono gore, kao da sam tad osjetio neki impuls za "napretkom", ne sluteći kud će me to odvesti.
A što se pitanja s početka teme tiče, moram da napišem da je i ovaj forum sasvim sigurno imao ulogu u onim stvarima koje se tiču mene, a koje bih mogao okvirno imenovati kao "duhovni razvoj". Npr., naučio sam koliko je besmislena aktivnost raspravljanje i ubjeđivanje s neistomišljenicima, ali isto tako da je to jedna faza kroz koju sam, izgleda, morao proći i iz nje nešto naučiti (najviše o sebi samom). Zato me u zadnje vrijeme nema na ovom forumu... jednostavno, sve se svodi na raspravu; ponekad mi dođe da se malo raspravljam, ali me brzo prođe želja. Ono što sad definitivno uviđam je kako sam prije 4 godine mislio da sam mLogo pametan :) i da mogu da pišem o stvarima kojima nisam mogao dodirnuti suštinu... a sad, kad sam mnoge te stvari progurao kroz vlastito životno iskustvo, dobijam čudan osjećaj da zapravo o tome ne mogu ništa reći, ne mogu ništa smisleno napisati (možda je to suština riječi "misterija" - čije pravo značenje je tišina, ćutanje nad neizrecivim). Nekada sam znao napisati nešto na forumu i diviti se svom pisaniju, ne kontajući da ima nečeg vrlo pogrešnog u takvim postupcima - ali sad znam da je i to imalo svoju ulogu. Moja aktivnost na forumu (kao dio mog života) me je usmjerila u pravcu u kojem sam, polako ali sigurno, sagledao razne stranputice i promašaje na svom duhovnom i životnom putu, dajući mi šanse da radim na ispravljanju toga svega: naravno, daleko od toga da je posao završen, još uvijek će itekako biti "radikalnih promjena" :lol: Nekada sam "putovao" misleći na Cilj, sad mi je nekako draže da "putujem" zbog samog Puta, a na tom Putu je ovaj forum ipak bio jedna vrlo zanimljiva i važna dionica 8)

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 14 Sep 2010, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se tiče duhovnosti nisam promijenio način razmišljanja i mislim da nekih radikalnih promjena više neće ni biti, našao sam sebe u jednom pristupu i dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu.

Xexe, teško mi je povjerovati da sam ovo napisao prije samo 4 godine :) a u međuvremenu se toliko toga izdešavalo u mom životu, prošao sam kroz gomilu iskustava (ovozemaljskih i duhovnih), doživio trenutke nezamislive sreće i nepojmljive tuge, ponirao duboko u sebe, naučio i pregurao mnogo toga i sad mi je jasno da ovo što sam gore napisao ("dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu") zapravo može da bude ispravno samo ako se shvati kao nužnost i prihvatanje konstantne promjene, a ne kao ono što sam tad mislio... Štaviše, "radikalnih promjena" je itekako bilo, imam osjećaj da sam se u prethodne 4 godine promjenio više nego u 10 godina koje su prethodile tom periodu :D Zanimljivo je da su najveće promjene započele vrlo brzo nakon što sam napisao ono gore, kao da sam tad osjetio neki impuls za "napretkom", ne sluteći kud će me to odvesti.
A što se pitanja s početka teme tiče, moram da napišem da je i ovaj forum sasvim sigurno imao ulogu u onim stvarima koje se tiču mene, a koje bih mogao okvirno imenovati kao "duhovni razvoj". Npr., naučio sam koliko je besmislena aktivnost raspravljanje i ubjeđivanje s neistomišljenicima, ali isto tako da je to jedna faza kroz koju sam, izgleda, morao proći i iz nje nešto naučiti (najviše o sebi samom). Zato me u zadnje vrijeme nema na ovom forumu... jednostavno, sve se svodi na raspravu; ponekad mi dođe da se malo raspravljam, ali me brzo prođe želja. Ono što sad definitivno uviđam je kako sam prije 4 godine mislio da sam mLogo pametan :) i da mogu da pišem o stvarima kojima nisam mogao dodirnuti suštinu... a sad, kad sam mnoge te stvari progurao kroz vlastito životno iskustvo, dobijam čudan osjećaj da zapravo o tome ne mogu ništa reći, ne mogu ništa smisleno napisati (možda je to suština riječi "misterija" - čije pravo značenje je tišina, ćutanje nad neizrecivim). Nekada sam znao napisati nešto na forumu i diviti se svom pisaniju, ne kontajući da ima nečeg vrlo pogrešnog u takvim postupcima - ali sad znam da je i to imalo svoju ulogu. Moja aktivnost na forumu (kao dio mog života) me je usmjerila u pravcu u kojem sam, polako ali sigurno, sagledao razne stranputice i promašaje na svom duhovnom i životnom putu, dajući mi šanse da radim na ispravljanju toga svega: naravno, daleko od toga da je posao završen, još uvijek će itekako biti "radikalnih promjena" :lol: Nekada sam "putovao" misleći na Cilj, sad mi je nekako draže da "putujem" zbog samog Puta, a na tom Putu je ovaj forum ipak bio jedna vrlo zanimljiva i važna dionica 8)

Uvijek si ti bio pametan.
Dobar post.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Dak je napisao:
Da li je neko od vas, dolazeći na ovaj podforum, promijenio način razmišljanja, vaš sistem vrijednosti, bez obzira da li u pozitivnom ili negativnom smislu?

Pozdrav svima!

da, prestao sam piti, ne pusim a zene mi ne padaju na pamet

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ja mogu reći da sam se, kao religiozan čovjek Hrišćanin, mnogo bolje informisao ovdje i još na nekim drugim stranicama, imam tek 21 godinu i naravno još puno ću se mijenjati dok potpuno ne zaskočim na životni val.
Inače, po Banjoj Luci i RS ima puno loših ljudi da bi ih nazivali ''religioznima'' pa i pod navodnicima, bez obzira koliko nam drage određene osobe bile uvijek će postojati nešto što bi nam se smučilo kod njih, a konstantni problem kod ovdašnjih ljudi je nesložnost, nepovjerljivost, kod nekih i pakost i gramzivost, nekultura i psovanje, ukratko mislimo lijepo o nekoj osobi da bi nam se nakon nekog ekscesa smučila.
Evo ja sam sebe ''uškropio'' kada sam postao svjestan prolaznosti života i svakojakih opasnosti - klonim se bludničenja, idolopoklonstva i ubijem u sebi svaku mržnju pa makar mi to kasnije oštetilo živce, blag sam prema svima koji mi smetaju ili mi pak nešto loše žele učiniti, pomognem siromašnima i nemoćnima i odmah se osjetim pozitivije, a osim toga sa depresijom, mojim teškim zdravstvenim problemom koji najviše iskače sad oko jeseni i zime, izborio sam se odricanjem od loše hrane (junk food, slatkiši i gazirani sokovi, inače glavni uzroci bijesa).
I naravno, ja sam puno u životu bio sam, ali smogao sam snage i vratio sam se među ljude gdje sam odmah našao razlog da živim makar i zbog banalnih stvari poput kreativnosti.

Iako ne želim biti nametljiv poput religijskih fanatika, istina je da je duhovni razvoj najvažniji za čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Štaviše, "radikalnih promjena" je itekako bilo, imam osjećaj da sam se u prethodne 4 godine promjenio više nego u 10 godina koje su prethodile tom periodu .....

Sve lijepo receno. Ni sama ne bih mogla bolje srociti. :) Ali ova tvoja zadnja recenica mi je je posebno sjela. Mislim da je time sve receno. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02

Prelepo receno.. Imamo, ne usudjujem se reci isto, vec veoma slicno razmisljanje.. samo sto si ti, imam osecaj, ipak odmakao nesto dalje na tom nam slicnom putu.. ja moram jos stosta da ucim da bih mogla sa potpunom sigurnoscu (ne kazem da je i ti imas) napisati citirano iznad... Drago mi je zbog tebe i jedva cekam svoj spesl trenutak utvrdjivanja gradiva.. haha! :D

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
manitu uci da svira je napisao:
Dak je napisao:
Da li je neko od vas, dolazeći na ovaj podforum, promijenio način razmišljanja, vaš sistem vrijednosti, bez obzira da li u pozitivnom ili negativnom smislu?

Pozdrav svima!

da, prestao sam piti, ne pusim a zene mi ne padaju na pamet

ja i dalje pusim pijem i kontam o zenama suma sumarum promjene 0 ja 1 (al ja pratim ovaj forum od svojih srednjih 20ih a pratim forum jos od kad smo presli s irc-a na blic ;) )

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Forum je nesto slicno kao i facebook. Samo se raspravlja malo vise i opsirnije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Warrior of the Light, pa nisi džaba Warrior of the Light! :D

Jako lijepo si opisao dionicu Puta! :D Fino je što si to podijelio s nama! Nadam se da će na tvom Putu biti još mnogo interesantnih stanica, kao malih klikova za promjene koje osjećaš da treba da nastupe.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 02:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Nekada sam "putovao" misleći na Cilj, sad mi je nekako draže da "putujem" zbog samog Puta, a na tom Putu je ovaj forum ipak bio jedna vrlo zanimljiva i važna dionica.
Jel to citat iz alhemicara?
Duhovnost i religija su mi strani,ali Warrioru skidam kapu na prekrasno uradjenim maketama,i dalje cekam drakena:P

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2010, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ne znam da li je iz Alhemičara... moguće je da sam ranije to negdje pročitao, pa mi palo na pamet dok sam pisao ono gore, stvarno ne znam 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 09:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Jedan od nekoliko većih foruma i meni veoma drag je baš ovaj.
Pre svega zato što je to Juga u malom i što uglavnom svi stoje na verskim nasleđima.
Ne volim forume kao versu prezentaciju određene crkve jer je to kalup i nema ovu lepotu šarenila gde si različito gleda n mnoge stvari i to je dobro kako bi svi mogli uporediti svoje verske poglede u odnosu na druga učenja.

Forum me nije promenio ali jeste Bog.
Menjaju se pseudonimi ali karakteri i reči ostaju mada bih više voleo da je obrnuto.
Dolazio sam u iskušenja da provociram neke verske zajednice i shvatio sam daje to greška ali korisna ako se iz reakcije vidi karakter vernika koji su isprovocirani.Svi smo fini doknam laskaju ali kad nas neko prozove tad se vidi šta je u nama.

Bez obzira na sve razlike u verskim pogledima i u ne savršenosti svakog od nas ovaj forum mi je najmiliji a svima predstoji podosta rada na svojim karakterima i rečima.
Pozdravljam sve Hrišćane,pozdravljam sve Muslimane, pozdravljam i sve one što nisu vernici sa deklaracijom ali to jesu u srcu.

Ovaj forum poseduje toplinu. Naravno da postoje i neki koji namerno žele da pokvare sve ovo svojim ekstremnim nastupima ali vernicima je jasno da su to zabludela braća koja su ne dorasla u duhovnom pogledu pa trčkaraju za satanom reklamirajući zlo koje svi vide sem tih duša. Neka im se Gospod smiluje.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam da li je iz Alhemičara... moguće je da sam ranije to negdje pročitao, pa mi palo na pamet dok sam pisao ono gore, stvarno ne znam 8)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 21:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
Mislim da su skroz male sanse da nekog forum promijeni odnosno neki text.
Jer koliko god ti nekom govorio da nije to uredu on ce rec da jest il obrnuto.
(Ponos neda da se nesto prizna .To je tako)

Ono realno Jedini nacin da se neko promijeni je da sam skonta gresku il da nesto dozivi sto ce ga promijenit npr. ona klinicka smrt ,pa kad si bukvalno bio mrtav ozivis ,pa skontas kako je zivot kratak pa postanes dobar i fin il pobozan(a neke ni to ne promijeni).
Sto se mene tice nije me promijenio niti ce.

Mada volim ovo raspravu religijama to mi je najdraze?(Al mislim normalnu raspravu, a ne da uleti neko pa pocne vrijedat ili valjat gluposti)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Mislim da jesam. Mnoge stvari koje ne bih do tancina uzeo raspravljati s likovima iz okruzenja, iz raznoraznih razloga, ovdje sam raspravio, te dosao do nekih saznanja, kako drugi i drugaciji razmisljaju. Forum, za razliku od diskusije u realtime, daje vremena za razmotriti tudje stavove, pokusati ih shvatiti i uvaziti. To mi je i na neki nacin pomoglo da shvatim ljude iz okruzenja, druge i drugacije, te shvatajuci pojedine forumase, nacin njihovog razmisljanja i njihovu perspektivu, lakse mi je bilo shvatiti neke prijatelje, ili neprijatelje.Ima smisla.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]