Warrior of the Light je napisao:
Što se tiče duhovnosti nisam promijenio način razmišljanja i mislim da nekih radikalnih promjena više neće ni biti, našao sam sebe u jednom pristupu i dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu.
Xexe, teško mi je povjerovati da sam ovo napisao prije samo 4 godine

a u međuvremenu se toliko toga izdešavalo u mom životu, prošao sam kroz gomilu iskustava (ovozemaljskih i duhovnih), doživio trenutke nezamislive sreće i nepojmljive tuge, ponirao duboko u sebe, naučio i pregurao mnogo toga i sad mi je jasno da ovo što sam gore napisao ("dalje eventualno mogu samo da napredujem na tom pravcu") zapravo može da bude ispravno samo ako se shvati kao nužnost i prihvatanje konstantne promjene, a ne kao ono što sam tad mislio... Štaviše, "radikalnih promjena" je itekako bilo, imam osjećaj da sam se u prethodne 4 godine promjenio više nego u 10 godina koje su prethodile tom periodu

Zanimljivo je da su najveće promjene započele vrlo brzo nakon što sam napisao ono gore, kao da sam tad osjetio neki impuls za "napretkom", ne sluteći kud će me to odvesti.
A što se pitanja s početka teme tiče, moram da napišem da je i ovaj forum sasvim sigurno imao ulogu u onim stvarima koje se tiču mene, a koje bih mogao okvirno imenovati kao "duhovni razvoj". Npr., naučio sam koliko je besmislena aktivnost raspravljanje i ubjeđivanje s neistomišljenicima, ali isto tako da je to jedna faza kroz koju sam, izgleda, morao proći i iz nje nešto naučiti (najviše o sebi samom). Zato me u zadnje vrijeme nema na ovom forumu... jednostavno, sve se svodi na raspravu; ponekad mi dođe da se malo raspravljam, ali me brzo prođe želja. Ono što sad definitivno uviđam je kako sam prije 4 godine mislio da sam mLogo pametan

i da mogu da pišem o stvarima kojima nisam mogao dodirnuti suštinu... a sad, kad sam mnoge te stvari progurao kroz vlastito životno iskustvo, dobijam čudan osjećaj da zapravo o tome ne mogu ništa reći, ne mogu ništa smisleno napisati (možda je to suština riječi "misterija" - čije pravo značenje je tišina, ćutanje nad neizrecivim). Nekada sam znao napisati nešto na forumu i diviti se svom pisaniju, ne kontajući da ima nečeg vrlo pogrešnog u takvim postupcima - ali sad znam da je i to imalo svoju ulogu. Moja aktivnost na forumu (kao dio mog života) me je usmjerila u pravcu u kojem sam, polako ali sigurno, sagledao razne stranputice i promašaje na svom duhovnom i životnom putu, dajući mi šanse da radim na ispravljanju toga svega: naravno, daleko od toga da je posao završen, još uvijek će itekako biti "radikalnih promjena"

Nekada sam "putovao" misleći na Cilj, sad mi je nekako draže da "putujem" zbog samog Puta, a na tom Putu je ovaj forum ipak bio jedna vrlo zanimljiva i važna dionica