banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 06:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

slazete li se sa porukom ?
Glasanje se završava 04 Dec 2006, 23:52
da 33%  33%  [ 4 ]
ne 58%  58%  [ 7 ]
nemam stav 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 12
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Sep 2006, 23:30
Damaskin je napisao:
Да ли би био проблем да нам Шкљоцо одговори да ли је и он богумил или ?... :D

nisam bogumil a koliko mi je poznato niko ni od mojih daljnih i bliznjih predaka nije upraznjavao bogumilstvo .
uglavnom svi su bili krstjani i pripadali su Crkvi bosanskoj .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Па, фино, а моји су баш сви агарјани и припадали су Полинежанској Тао Цркви :D :D :D

Ајд кад си запео, дај нам било какав историјски документ гдје се спомиње Црква Босанска (ма шта то значило :D )

Је ли та црква католичка, православна, лутеранска, унијатска, адвентистичка, баптистичка, евангелистичка или христових светаца последњих времена?

Ове горе набројане знамо, али драги шкљоцо, за ту Босанску, на овом форуму осим тебе нико изгледа није чуо :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ako je volis , budi njen , budi dio njenog bosanskohercegovackog naroda i njene bosanskohercegovacke nacije

Ево нове теме за гласање:

Да ли се по националној припадности осјећате као босанскохерцеговљнин? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 23:53 
Pripravnik
Pripravnik

RSRPSKA je napisao:
Pitanje za sve muslimane koji podrzavaju teoriju o bosanskoj crkvi!

Kada bi se na osnovu sacuvanih podataka, spomenika i spisa, obnovila tzv. ''Crkva Bosanska'' ,da li bi ste vi bili spremni da se odreknete islama i da se vratite u onu vjeru koju smatrate za svoju izvornu tj. ''Crkvu Bosansku'' ?

Molim vas da odgovori budu iskreni, prihvatam samo ''DA'' ili ''NE'', bilo kakva objasnjenja u stilu ''Bih ja ,ali ono, ovo...'' takodje prihvatam kao odgovor ''NE'' .

--------------------
torovi , torovi,torovi ... i uvjek torovi ...
moze li se to uopce iskorijeniti sa prostora balkanskog poluostrva ?
postavljeno pitanje odslikava svu nemoc covjeka-gradjanina kao jslobodne i odgovorne jedinke .
niko ama bas niko NE moze da govori u ime dvije perosone a kamo li u ime svih pripadnika islamske religije .
kad to konacno svati i autor gornjeg priloga onda ce i besmislenost njegovih pitanja biti u punom sjaju.
ovako ,
dok se on smatra djelom nekog stada a ne slobodnom i samostalnom jedinkom ovozemaljske civilizacije postavljena pitanja od gore spomenutog autora mogu na prvi "cug" i izgledati kao "domaca zadaca".
posto sebe smatram slobodnim i samostalnim gradjaninom svijeta i moj odgovor ce biti u tom stilu,
- vjerska pripadnost je u svim svojim segmentima privatna stvar svakog slobodnog i samostalnog gradjanina !
:hello2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:
Па, фино, а моји су баш сви агарјани и припадали су Полинежанској Тао Цркви :D :D :D

Ајд кад си запео, дај нам било какав историјски документ гдје се спомиње Црква Босанска (ма шта то значило :D )

Је ли та црква католичка, православна, лутеранска, унијатска, адвентистичка, баптистичка, евангелистичка или христових светаца последњих времена?

Ове горе набројане знамо, али драги шкљоцо, за ту Босанску, на овом форуму осим тебе нико изгледа није чуо :D :D :D

:roll:
" ... на овом форуму осим тебе нико изгледа није чуо :D :D :D[/quote] "

:study:
" :wav:
pa to i jeste vas kljucni problem a ne moj.
vi morate da sebi postavite pitanje ,
" ko , kako i zasto dozira vase vidike i znanje ?
:microwave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Драги шкљоцо, дивно је што си толико широких погледа и што си толики демократа.Али морам да те запитам:

Да ли нам дозвољаваш демократију да одлучимо да не будемо босанци?

Колико ће они који се са вашом бесмисленом причом не слажу трпјети овај присилни брак, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)?

Да ли прихваташ чињеницу да људи могу да се поштују и воле без обзира на то што су различити?

Шта је стварна поента ове твоје приче у којој немаш саговорника, братство једниство онакво како данас живи у Сарајеву?

Који проценат немуслиманског становништва тамо данас живи у односу на '91?

Јесу ли се сами протјерали оданде или су из чиста мира напустили имовину и отишли из тог дивног града слоге, братсва и људских права?

Молим те неђи неки форум у Сарајеву па им причај ту причу, Бања Лука је за Сарајево измислила толеранцију!

А као што се да примјетити, на овом форуму има и Хрвата и Срба и Муслимана, и католика, и атеиста и протестаната и православаца и јехова и адвентиста, има нас свих врста...
и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 22 Okt 2006, 00:16, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:15 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:
Citiraj:
ako je volis , budi njen , budi dio njenog bosanskohercegovackog naroda i njene bosanskohercegovacke nacije

Ево нове теме за гласање:

Да ли се по националној припадности осјећате као босанскохерцеговљнин? :D

:wav :-({|=

- naravno
:occasion5: :wav:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево на примјер ја сам Ирац, и не пада ми напамет да сад на силу прогласим да сам нешто друго!

Само ме занима, хоће ли једном доћи моменат када твоје *демократе* из Сарајева кажу:

Ак' не'ш бит' Босанац, онда се лијепо врати у ту своју Ирску!

Страх ме да је то сценарио који припремате за све који се не сложе да причају оно што браћи из Сарајева одговара...

Све што сте радили од '90 наовамо свједочи о томе,
поготово Авганистанци и Алжирци који су се сложили да буду Босанци драге воље и подобијали држављанства Босне.

Каква је то дивна земља демократије довољно свједочи третман БиХ пасоша у свијету гдје нас све третирају једнако са браћом из демократичног и просвећеног Ирана, Авганистана и осталих станова.

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 22 Okt 2006, 00:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:24 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:
Драги шкљоцо, дивно је што си толико широких погледа и што си толики демократа.Али морам да те запитам:

Колико ће они који се са вашом бесмисленом причом не слажу трпјети овај присилни брак, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)?

Да ли прихваташ чињеницу да људи могу да се поштују и воле без обзира на то што су различити?

Шта је стварна поента ове твоје приче у којој немаш саговорника, братство једниство онакво како данас живи у Сарајеву?

Јесу ли се сами протјерали оданде или су из чиста мира напустили имовину и отишли из тог дивног града слоге, братсва и људских права?

Молим те неђи неки форум у Сарајеву па им причај ту причу, Бања Лука је за Сарајево измислила толеранцију!

А као што се да примјетити, на овом форуму има и Хрвата и Срба и Муслимана, и католика, и атеиста и протестаната и православаца и јехова и адвентиста, има нас свих врста...
и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....

:roll:

:fadein:
pa cjelo vrijeme ja "trubim" da svaki gradjanin drzave BH MORA da ima pravo da slobodno i samostalno odluci za drzavu cijem ce nacionalnom i narodnom identitetu pripadati ..
to je moje zivtno geslo a i osnova na kojoj pociva drzavotvornost svih slobodnih i demokratskih drzava i njihovih slobodnih gradjana.
SLOBODNA i SAMOSTALNA odluka !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево, ја се слободно одлучујем да се ова држава убудуће зове Вакуфија!

Да ли ћете дозволити референдум да и немуслимански живаљ гласа против имена Босне?

А шта ако се ми небосанци не слажемо са вама попитању државног уређења, а нисмо акко бисте ви вољели *национална мањина* већ чинимо око 50% становништва?

Или, боље, да ли је 51% довољно да се своја визија намеће осталима?

шкљоцо, видиш да причу полако доводиш назад у вољену ти '90 годину, у болесном покушају да занемарите вољу осталих народа у БиХ.

Гордо и надмено кажете, па демократија, болан, а то што ти се 49% народа у држави не слаже са твојом визијом шеријатске демократије, ником ништа....хех, баш занимљиво! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 01:26 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:

izvini , ponovo te moram citirati jer sam predhodno procitao samo tvoje prvo pitanje pa sam pozurio da ti odgovorim.
evo mojih odgovora na tvoje dileme ,
- " Колико ће они који се са вашом бесмисленом причом не слажу трпјети овај присилни брак, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)? "

skljoco,
- "nasa" prica pociva na nacelima drzavnosti svih slobodnih i demokratskih drzava svijeta.

- " к, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)? "

skljoco,
- ko "MI" ?
poistovjecujes "bosnjake" i bosanskohercegovce muslimane jer ti to ocito podobro odgovara .
kad NAS Bosance pocnes respektovati kao pripadnike nacije i naroda drzave BH i kad nas prestanes poistovjecivati sa "bosnjacima" ( turcima) onda cu te prihvatiti kao sagovornika sa dobrim namjerama . ovako ...
:(
---------------
- " Да ли прихваташ чињеницу да људи могу да се поштују и воле без обзира на то што су различити? "

skljoco,
- kad sam nakon sedmomjesecnog tamnovanja u srpskom koncentracionom logoru izasao na slobodnu i obreo se na europskom sjeveru vec prvu noc me telefonom nazvao jedan moj sugradjanin sa kojim nikad nisam ni kiselu popio a koji je sebi tu noc dopustio i ovakvo pitanje,
" e skljoco , sta sad mislis o srbima ? "
moj odgovor je glasio ,
- eh suljo,suljo, uvijek pa i danas sam djelio ljude samo na dobre i lose !"
i kad smo vec tu da ti i ovo kazem,
do ''92.godine pet puta sam davao krv i svih pet puta ta krv je bila prijeko potrebna mojim sugradjanima druge nacije i druge religije.
moji najbolji prijatelji su ...
ma sta se tebi prijatelju "sareni" u definiciji da je drzava BH ,
drzava pripadnika svoje
- multietnicke i multivjerske bosanskohercegovacke nacije i
svog
- multietnickog i multivjerskog bosanskohercegovackog naroda
?
-------------------------
- " Шта је стварна поента ове твоје приче у којој немаш саговорника, братство једниство онакво како данас живи у Сарајеву? "

skljoco,
pa .... poenta moje "price" je da svi neprijatelje drzave BH koja je u svom korijenu i svojoj autohtonosti
- multietnicka i multivjerska nacionalna drzava
i da tu cinjenicu najzad svate i pocnu je uvazavati !
drzava BH bit ce jedino slobodna i demokratska drzava kad ona ponovo bude u rukama svojih drzavljana koji se slobodno i samostalno odluce i izjasne da su pripadnici njene BH nacije i njenog BH naroda.
hocu da kazem,
jedino Bosanskohercegovci hoce i mogu da urede drzavu BH tako da svi njeni drzavljani budu omogucena sva ljudska prava i gradjanske slobode na najvisem svijetskom nivou za sve kategorije kojima po svijetskim standardima ta prava i slobode pripadaju.
--------------------
- " А као што се да примјетити, на овом форуму има и Хрвата и Срба и Муслимана, и католика, и атеиста и протестаната и православаца и јехова и адвентиста, има нас свих врста...
и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....[/ "

- " има нас свих врста... "

skljoco,
- sve si spomenuo samo ne NAS bosanskohercegovce ... ?
i :D
navede Srbe , Hrvate , Muslimane :D
e 'ebi ga ,
objasni mi Ko su muslimani sa velikim slovom " M"
i objasni mi,
za ciju nacionalnu pripadnost se ti ateisti,adventisti,protestanti,johovini,bude,hindusi, hari krisna itd. moraju izjasnjavati da bi bili konstitutivni faktor u BH ?
za nacionalni identitet drzave srbije ? il' republike hrvatske il za nepostojeci "bosnjacki" nacionalni identitet ?
eh !
--------------
- " и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....[/quote] "

skljoco,
- ziv i veseo bio ,
zaboravi to " primoravanje" tebe i tvog "stada" da budete Bosanci .
rijec je samo o postavljanju stvari na svoje mjesto ,
rijec je o tome ,
da u drzavi Bosni i Hercegovini budu konstitutivni
Bosanskohercegovci a da svi drugi gradjani uzivaju onaprava i gradjanske slobode koja im po svim svijetskim demokratskim normama pripadaju.
jednostavno receno,
ti trebas , kao pripadnik nacije i naroda druge drzave da uzivas sva prava koja danas ja uzivam kao pripadnik nacije i naroda drzave BiH a da ja uzivam sva prava koja ti danas uzivas u BiH !
malo promjene nije na odmet ... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 02:00 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:
Ево, ја се слободно одлучујем да се ова држава убудуће зове Вакуфија!

Да ли ћете дозволити референдум да и немуслимански живаљ гласа против имена Босне?

А шта ако се ми небосанци не слажемо са вама попитању државног уређења, а нисмо акко бисте ви вољели *национална мањина* већ чинимо око 50% становништва?

Или, боље, да ли је 51% довољно да се своја визија намеће осталима?

шкљоцо, видиш да причу полако доводиш назад у вољену ти '90 годину, у болесном покушају да занемарите вољу осталих народа у БиХ.

Гордо и надмено кажете, па демократија, болан, а то што ти се 49% народа у држави не слаже са твојом визијом шеријатске демократије, ником ништа....хех, баш занимљиво! :D

---------------------
oh , ti si zaista previse opterecen religijom .
pokusaj da svatis da drzavu-instituciju boli 'urac kako se mole i da li se mole bogu pripadnici njene nacije i njenog naroda.
pokusaj jer ce ti biti mnogo lakse na svim poljima u svim segmentima sto zivot znace.
to za pocetak ...
----------------------
promjena naziva drzavi je legitiman cin i ako bi BiH promjenila naziv u np. Adrija ja bih onda znaci bio pripadnik nacije i naroda drzave Adrije .

-----------------------
- " Да ли ћете дозволити референдум да и немуслимански живаљ гласа против имена Босне? "

:wav:
skljoco,
samo mi nemoj spominjati referendum ! :wav:
---------------
- " ...немуслимански живаљ ... "

skljoco,
- svi pripadnici
- multietnicke i
- multivjerske
bosanskohercegovacke nacije i
bosanskohercegovackog naroda imaju ista sva prava i obaveze bezobzira na broj pripadnike istog etnosa ili iste religije.
-------------------------------
- " А шта ако се ми небосанци не слажемо са вама попитању државног уређења, а нисмо акко бисте ви вољели *национална мањина* већ чинимо око 50% становништва?

skljoco,
- svi drzavljani drzave BH a pripadnii su nacija drugih drzava moraju u BH uzivati sva gradjanska prava i ljudske slobode po najvisim svijetskim standardima i ta prava i slobode moraju respektovati , postovati i strogo se drzati tih demokratskih okvira .

--------------------------
- "шкљоцо, видиш да причу полако доводиш назад у вољену ти '90 годину, у болесном покушају да занемарите вољу осталих народа у БиХ. "

skljoco,
- ja upravo o tome i govorim,
govorim o nacelima civilizovanog , slobodnog i demokratskog svijeta a ti potezes za oruzjem da bih silom nametnuo drzavi BiH ono sta ti NE pripada ni pokakvoj osnovi.
jedino po osnovi "ognja i maca"
ali kazu,
" svaka sikira sebi malj usice ... "
razumjes,
moze srbija "pregaziti" BiH ali nacela na kojima je stvorena ta drzava BiH moraju se stititi jer bi rusenje tih multi-multi nacela uBiH proizvelo rusenje istih nacela i u drugim drzavama u svijetu.
iz tog razloga je srbija bila bombardovana od strane euro-atlanskog pakta .
iz tog razloga medjunarodna zajednica pokusava na sve nacine da BiH oslobodi mirnim putem ali su "apaci" uvijek u rezervi. znaju to vrlo dobro i u srbiji.
------------------
pa r. srpska je republika drzave srbije tj. to je jedinstven slucaj u svijetu da jedna drzava ima svoju republiku u drugoj drzavi.
a ta republika je nastala na nacin kako je nastala i zar ti mislis daamerika na isti nacin nebi mogla da uspostavi svoje republike u svim drzavama u svijetu ?
ma ...smijesno je braniti nesto oruzjem ako je to izvan okvira civilizovanog i slobodnog djela svijeta.
jer , uvjek se nadje neko jaci,brzi,'urcevitiji, ljuci,energicinji ...
ma pretpostavljam da ti to vrlo dobro znas ! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 02:07 
Pripravnik
Pripravnik

Гордо и надмено кажете, па демократија, болан, а то што ти се 49% народа у држави не слаже са твојом визијом шеријатске демократије, ником ништа....хех, баш занимљиво!

u svim oblicima jedino su legitimni glasovi pripadnika
- bh nacije i
- bh naroda
bez obzira na njihov broj , njihovu etnicku , vjersku,rasnu,sponu , politicku itd. pripadnost.
pripadnici nacije i naroda drzave srbije,republike hrvatske, drzave turske, crne gore,makedonije,slovenije,italije,madjarske,albanije , amerike itd. imaju pravo glasa ako to pravo glasa imaju i srbi, albanci,madjari,talijani itd. u hrvatskoj, ovi drugi u srbiji , ovi treci u americi itd.
:mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 02:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Драга браћо Канађани, Швеђани, Данци, Норвежани... пустите нас из БиХ да сами уређујемо сопствени живот.

Лако је паметовати кад имате пасош неке од чланица ЕУ, тј, удобно заваљен за рачунаром негдје у Шведској, нама који заиста живимо у БиХ писати устав, формирати нације, народе итд.

А успут, ово је форум на тему духовности и религије, а не политике.
Зар немате саговорника на теми политика?

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 22 Okt 2006, 04:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 03:15 
Pripravnik
Pripravnik

Damaskin je napisao:
Ево га још један,

Драги Канађани, Швеђани, Данци и Норвежани, пустите нас из БиХ да сами уређујемо сопствени живот.

Супер је паметовати кад имаш пасош неке од чланица ЕУ, тј, удобно заваљен за рачунаром негдје у Шведској, нама који заиста живимо у БиХ писати устав, формирати нације, народе итд.

А успут, ово је форум на тему духовности и религије, а не политике.
Зар немаш саговорника на теми политика?

nemas li ti bolju repliku ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 03:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Могу само да се молим за вас да почнете да се истински бавите својом душом, својим животом и својим духовним миром.

Да се искрено помолим да вам Бог окрене мисли од зла политике, да научите волити људе другачије од вас и да вас поведе на пут бављења својим духовним развојем и бригом за своје ближње.Толико од мене...

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 03:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Ipak si ti mogao biti dobar pop (mnogo palamudis). :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Sep 2006, 16:11
skljoco-hh je napisao:

postavljeno pitanje odslikava svu nemoc covjeka-gradjanina kao jslobodne i odgovorne jedinke .
niko ama bas niko NE moze da govori u ime dvije perosone a kamo li u ime svih pripadnika islamske religije .
kad to konacno svati i autor gornjeg priloga onda ce i besmislenost njegovih pitanja biti u punom sjaju.
ovako ,
dok se on smatra djelom nekog stada a ne slobodnom i samostalnom jedinkom ovozemaljske civilizacije postavljena pitanja od gore spomenutog autora mogu na prvi "cug" i izgledati kao "domaca zadaca".
posto sebe smatram slobodnim i samostalnim gradjaninom svijeta i moj odgovor ce biti u tom stilu,
- vjerska pripadnost je u svim svojim segmentima privatna stvar svakog slobodnog i samostalnog gradjanina !
Znaci da ne bi presao u tu crkvu bosansku, toliko o crkvi bosanskoj kao i o njenim obnoviteljima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 14:25 
Pripravnik
Pripravnik

RSRPSKA je napisao:
skljoco-hh je napisao:

ovako ,
Znaci da ne bi presao u tu crkvu bosansku, toliko o crkvi bosanskoj kao i o njenim obnoviteljima

Ta Crkva bosanska je MOJA kao sto je i Bosanskohercegovacka pravoslavna Crkva kao sto je i katolicka Crkva u Bosanskohercegovaca moja kao sto je i bosanskohercegovacka Sinagoga moja kao sto je i Bosanskohercegovacka islamska Zajednica moja ...
sve sto je Bosanskohercegovacko i MOJE je a pomolio bih se dragom bogu u bosanskohercegovackoj bogomolji koja bi mi u datom trtenutku bila najbliza.
tako su radili i moji predci , krstjani .
ja sam vjernik koji vjeruje u jednog boga i njega postujem i cjenim ali ga se NE bojim !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ајд нам шкљоцо укажите на макар ЈЕДАН реално-постојећи вјерски објект, који припада тим религијским организацијама које набрајате, попут католичке босанскохерцеговачке цркве итд.?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]