Damaskin je napisao:
Драги шкљоцо, дивно је што си толико широких погледа и што си толики демократа.Али морам да те запитам:
Да ли нам дозвољаваш демократију да одлучимо да не будемо босанци?
Колико ће они који се са вашом бесмисленом причом не слажу трпјети овај присилни брак, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)?
Да ли прихваташ чињеницу да људи могу да се поштују и воле без обзира на то што су различити?
Шта је стварна поента ове твоје приче у којој немаш саговорника, братство једниство онакво како данас живи у Сарајеву?
Који проценат немуслиманског становништва тамо данас живи у односу на '91?
Јесу ли се сами протјерали оданде или су из чиста мира напустили имовину и отишли из тог дивног града слоге, братсва и људских права?
Молим те неђи неки форум у Сарајеву па им причај ту причу, Бања Лука је за Сарајево измислила толеранцију!
А као што се да примјетити, на овом форуму има и Хрвата и Срба и Муслимана, и католика, и атеиста и протестаната и православаца и јехова и адвентиста, има нас свих врста...
и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....
izvini , ponovo te moram citirati jer sam predhodno procitao samo tvoje prvo pitanje pa sam pozurio da ti odgovorim.
evo mojih odgovora na tvoje dileme ,
- " Колико ће они који се са вашом бесмисленом причом не слажу трпјети овај присилни брак, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)? "
skljoco,
- "nasa" prica pociva na nacelima drzavnosti svih slobodnih i demokratskih drzava svijeta.
- " к, (иако знам да сте на парламенту прошле године покушали да протурите шеријатско право у Закон о породичним односима БиХ)? "
skljoco,
- ko "MI" ?
poistovjecujes "bosnjake" i bosanskohercegovce muslimane jer ti to ocito podobro odgovara .
kad NAS Bosance pocnes respektovati kao pripadnike nacije i naroda drzave BH i kad nas prestanes poistovjecivati sa "bosnjacima" ( turcima) onda cu te prihvatiti kao sagovornika sa dobrim namjerama . ovako ...
---------------
- " Да ли прихваташ чињеницу да људи могу да се поштују и воле без обзира на то што су различити? "
skljoco,
- kad sam nakon sedmomjesecnog tamnovanja u srpskom koncentracionom logoru izasao na slobodnu i obreo se na europskom sjeveru vec prvu noc me telefonom nazvao jedan moj sugradjanin sa kojim nikad nisam ni kiselu popio a koji je sebi tu noc dopustio i ovakvo pitanje,
" e skljoco , sta sad mislis o srbima ? "
moj odgovor je glasio ,
- eh suljo,suljo, uvijek pa i danas sam djelio ljude samo na dobre i lose !"
i kad smo vec tu da ti i ovo kazem,
do ''92.godine pet puta sam davao krv i svih pet puta ta krv je bila prijeko potrebna mojim sugradjanima druge nacije i druge religije.
moji najbolji prijatelji su ...
ma sta se tebi prijatelju "sareni" u definiciji da je drzava BH ,
drzava pripadnika svoje
- multietnicke i multivjerske bosanskohercegovacke nacije i
svog
- multietnickog i multivjerskog bosanskohercegovackog naroda
?
-------------------------
- " Шта је стварна поента ове твоје приче у којој немаш саговорника, братство једниство онакво како данас живи у Сарајеву? "
skljoco,
pa .... poenta moje "price" je da svi neprijatelje drzave BH koja je u svom korijenu i svojoj autohtonosti
- multietnicka i multivjerska nacionalna drzava
i da tu cinjenicu najzad svate i pocnu je uvazavati !
drzava BH bit ce jedino slobodna i demokratska drzava kad ona ponovo bude u rukama svojih drzavljana koji se slobodno i samostalno odluce i izjasne da su pripadnici njene BH nacije i njenog BH naroda.
hocu da kazem,
jedino Bosanskohercegovci hoce i mogu da urede drzavu BH tako da svi njeni drzavljani budu omogucena sva ljudska prava i gradjanske slobode na najvisem svijetskom nivou za sve kategorije kojima po svijetskim standardima ta prava i slobode pripadaju.
--------------------
- " А као што се да примјетити, на овом форуму има и Хрвата и Срба и Муслимана, и католика, и атеиста и протестаната и православаца и јехова и адвентиста, има нас свих врста...
и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....[/ "
- " има нас свих врста... "
skljoco,
- sve si spomenuo samo ne NAS bosanskohercegovce ... ?
i
navede Srbe , Hrvate , Muslimane
e 'ebi ga ,
objasni mi Ko su muslimani sa velikim slovom " M"
i objasni mi,
za ciju nacionalnu pripadnost se ti ateisti,adventisti,protestanti,johovini,bude,hindusi, hari krisna itd. moraju izjasnjavati da bi bili konstitutivni faktor u BH ?
za nacionalni identitet drzave srbije ? il' republike hrvatske il za nepostojeci "bosnjacki" nacionalni identitet ?
eh !
--------------
- " и лијепо нам је заједно и без таквих као ти који нас приморавају да будемо босанци по сваку цијену....[/quote] "
skljoco,
- ziv i veseo bio ,
zaboravi to " primoravanje" tebe i tvog "stada" da budete Bosanci .
rijec je samo o postavljanju stvari na svoje mjesto ,
rijec je o tome ,
da u drzavi Bosni i Hercegovini budu konstitutivni
Bosanskohercegovci a da svi drugi gradjani uzivaju onaprava i gradjanske slobode koja im po svim svijetskim demokratskim normama pripadaju.
jednostavno receno,
ti trebas , kao pripadnik nacije i naroda druge drzave da uzivas sva prava koja danas ja uzivam kao pripadnik nacije i naroda drzave BiH a da ja uzivam sva prava koja ti danas uzivas u BiH !
malo promjene nije na odmet ...