Not now, John! je napisao:
Slobodni su i drugi da odgovaraju, ali ne odgovaraju. Ili neće, ili ne znaju.
Ili su im pitanja suviše nezgodna.
Dobro si shvatio poentu - niko od "pravoslavne braće" ništa ne odgovara.
Što daje sasvim jasnu sliku.
JERUSALIM je napisao:
Ја сам вама дао текстове истине
Ponovi molim te: ti si dao šta?!?
Ti si ovde samo izbjegavao da odgovoriš, što i dalje radiš.
Nikakve ti tekstove nisi dao, osim onih tuđih koje kopiraš, u nemogućnosti da sam nešto izneseš iz svoje glave. Koliko ti uopšte imaš godina?
JERUSALIM je napisao:
а ви ако желите да и даље будете у вашој јереси и секти изволите
Mi na ovoj temi treba da utvrdimo šta to neku osobu čini pravoslavnom, a tek pošto to dobro utvrdimo možemo pričati o tome šta su sekta i jeres. Ali ti nam ni najmanje nisi pomogao u utvrđivanju toga šta to neku osobu čini pravoslavnom. Jer ni sam to ne znaš. I zbog toga su svi tvoji nastupi i sve što kopiraš sa drugih sajtova smiješni, nezreli, neozbiljni, fanatični, nepromišljeni.
Kako ti možeš nekoga ili nešto proglasiti za jeres i sektu kad ne znaš ni šta je pravoslavlje, niti to što misliš da znaš možeš da argumentuješ?
JERUSALIM je napisao:
али мене увлачити у ваше испразне приче
Satjeran si u ćošak pa tražiš izlaz, a i pozivaš "pravoslavnu braću" da te vade iz ove nezgodne situacije, da oni odgovaraju umjesto tebe, jer tvoj mozak ne može da procesira ovu ozbiljniju materiju.
Osnovna pitanja o vjeri i duhovnosti nazivaš "ispraznom pričom".
Pitanja i tražene argumente iz Svetog Pisma nazivaš "ispraznom pričom".
Nisi ni odgovorio na jednostavno pitanje da li je vjerovanje u postojanje Boga uslov da bi neko bio pravoslavac, već samo pišeš ispraznosti, izbjegavaš da odgovoriš, sakrivaš se iza "pravoslavne braće" koja ti ne pristiže u pomoć. I ko se onda ovde bavi "ispraznom pričom"?
JERUSALIM je napisao:
нека моја браћа ПРАВОСЛАВНИ се преглабају са вама
Znao sam od početka da čekaš da se neko od "pravoslavne braće" pojavi i da te odbrani, da podmetne svoja leđa umjesto tvojih. Sad si to i potvrdio. Stalno se sakrivaš iza drugih, stalno drugi misle umjesto tebe. Ne znam da li znaš da kad čovjek duže vrijeme ne upotrebljava određene organe ti organi počnu da mu propadaju. Isto važi i za mozak. A kod tebe je već počelo.
JERUSALIM je napisao:
православцима је забрањено да бацају: "бисере пред свиње"
Kad biste vi bar imali te bisere. A jasno je da ih nemate. Jasno kao dan. Kako da ih imate kad niste u stanju ni odgovoriti na osnovna vjerska pitanja, i kad niste u stanju svoje stavove argumentovati Svetim Pismom, učenjem i životom Isusa Hrista, porukama njegovih apostola.
JERUSALIM je napisao:
да са неПРАВОСЛАВНИМА опште
Kako da ne "opštite" sa nepravoslavnima kad ne znate ko i šta su pravoslavni?
Rezonovanje tipa
pravoslavni su "naši" a nepravoslavni su "svi ostali" je maloumno, i otkriva nemogućnost zdravorazumskog argumentovanja, a pošto se radi o vjerskim pitanjima onda argumente morate tražiti u vjerskim izvorima, u suprotnom prelazite u ono što najviše napadate - sektu i jeres. A zato vi toliko i galamite na sve druge i uperujući prst na njih bez prekida vičete "sekta!" "jeres!", zato što ste u sebi svjesni da ste vi to protiv čega se borite, pa želite sebe smirivati prebacujući to drugima, obična psihološka refleksija. Ukoliko nisi znao postoje stručne osobe i institucije koje mogu pomoći kod tih oboljenja.