Japanese_rose je napisao:
Hristov je napisao:
Vaderu ako moze da se tema barem na par dana zakljuca prije nego rezerva uskoci.
A "rezerva" sam ja ?
Hristov je napisao:
Antik, pusti retoriku i lijepe rijeci, premotaj film na postove koje pojedini pisu pa mi onda pricaj o civilizaciji i kulturi. Ne pisem ni ja napamet. Kad Japanac kaze da cuje pjevanje onda ga razumijemo, kad Srbin kaze da cuje pjevanje onda je uvreda. Zato sam pitao sta je to uvredljivo u prvom postu.
Kad bilo ko kaze bilo sta, i shvati nakon toga da nije u pravu, to je ok, jer svi grijesimo. Ali kad neko insistira da je nesto u redu bez obzira na to sto mu je u vise navrata objasnjeno da nije tako, onda je ta osoba ili zaguljena ili ne narocito inteligentna. Vec sam ti sasvim ozbiljno odgovorila zbog cega je nazvati ezan "pjevanjem" uvredljivo, ali na to nista nisi odgovorio.
Sada pokusavas obrnutom logikom reci ne samo da to nije uvredljivo, nego da nesto nije u redu sa osobama koje tvrde da je tako. Nisko @Hristov, jako nisko. Bas kao sto je nisko i krajnje bezobrazno uporediti moje postove sa postovima @filozofa s vrbasa, sto neki "pametnjakovic" uradi na temi "Bosanci ili Bosnjaci".
Ne znam sto uopste pokusavam jos uvijek. Metoda uzaludnih pokusaja... 
Nisko se udara kad je neko jaci od tebe, kad ga ne volis ili slicno. "Pametnjakovic" nema nista protiv tebe ni protiv filozofa, ne osjecam se ugrozenim, pa da bi vas tek tako prozivao. Vi ste osobe o kojima znam samo ono sto procitam. Ovo nije situacija u kojoj ja treba da preispitujem svoje stavove, vec vi svoje. Mada, sumnjam da ce se to desiti, zbog stvari i stava o kojima sam vec govorio u tom "bezobraznom" postu. Inace, nisam sklon provokaciji zbog nje same.
Dakle, mozemo da se krecemo u dva smjera: da se spusti lopta, neke stvari sagledaju hladne glave, bez moralisanja i senzacionalizma, ili se i dalje nastaviti ponasati kao djeca, i zauzimati stav moralne superiornosti.