banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2011, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zar tebi ne bi bilo lakše da postaviš samo ono što nije kontradikcija, laž i sl.? Ima li išta da ti valja u Pismu?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 20:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Marija unuka Mojsija...greska u godinama oko 1000-ke... :lol:

66:12

Sahih International
And [the example of] Mary, the daughter of 'Imran, who guarded her chastity, so We blew into [her garment] through Our angel, and she believed in the words of her Lord and His scriptures and was of the devoutly obedient.
Bosnian
i Merjemu, kćer Imranovu, koja je nevinost svoju sačuvala, a Mi smo udahnuli u nju život i ona je u riječi Gospodara svoga i knjige Njegove vjerovala i od onih koji provode vrijeme u molitvi bila.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 20:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Ja sam mislio da je ceo Kuran "izdiktirao" Allah Muhamedu!!
Kad tamo neki MI (vidi ajeti dole) uzimaju pravo nesto dokinuti i krsiti Allahovu zapovijed u samom Kuranu!!!

Procitajte prvo Ajet 10.64 i ajet 18.27; a procitajte ostale

10.64.For them are good tidings in the worldly life and in the Hereafter. No change is there in the words of Allah . That is what is the great attainment.
Bosnian
za njih su dobre vijesti i na ovome i na onome svijetu – Allahove riječi niko ne može izmijeniti – to će, zaista, velik uspjeh biti.

16:101
And when We substitute a verse in place of a verse - and Allah is most knowing of what He sends down - they say, "You, [O Muhammad], are but an inventor [of lies]." But most of them do not know.
Bosnian
Kada Mi ajet dokinemo drugim – a Allah najbolje zna što objavljuje – oni govore: "Ti samo izmišljaš!" A nije tako, nego većina njih ne zna.

(niko kao ne mjenja Alahove rijeci, kad ono tamo neki MI uradise)
-------------

18.27 And recite, [O Muhammad], what has been revealed to you of the Book of your Lord. There is no changer of His words, and never will you find in other than Him a refuge.
Bosnian
Kazuj iz Knjige Gospodara svoga ono što ti se objavljuje, niko ne može izmijeniti riječi Njegove, pa ni ti; osim kod Njega, nećeš naći utočišta nikakva.

2.106 We do not abrogate a verse or cause it to be forgotten except that We bring forth [one] better than it or similar to it. Do you not know that Allah is over all things competent?
Bosnian
Mi nijedan propis ne promijenimo, niti ga u zaborav potisnemo, a da bolji od njega ili sličan njemu ne donesemo. Zar ti ne znaš da Allah sve može?

15.9 Indeed, it is We who sent down the Qur'an and indeed, We will be its guardian.
Bosnian
Mi, uistinu, Kur'an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 20:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Lave
Pisi po malo pa cu mozda ici do nastavka.Te kontradikcije koje si naveo, nisu proizvod tvog mukotrpnog trazenja i proucavanja, zato ih olako i iznosis.Zato i je ni bilo ko na ovom forumu nece ici sa tobom do kraja debate.Zato se i zezaju sa tobom

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ne zezam se ja sa njim zbog toga, već što kaže da su ljudi sebi pravili nešto da im bude neprijatno od toga. Pa mogli su jednostavno da jedu govna.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Meni su oni svi isti, mislim da imaju previše zajedničkih osobina da bi bila slučajnost. Glumljenje dobrice dok ti spušta pa onda "ja više voli Hrista nego vi svi zajedno", retorika, logika, argumenti, sve.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Mar 2011, 20:49
[quote="spavac"]Marija unuka Mojsija...greska u godinama oko 1000-ke... :lol:

66:12

Sahih International
And [the example of] Mary, the daughter of 'Imran, who guarded her chastity, so We blew into [her garment] through Our angel, and she believed in the words of her Lord and His scriptures and was of the devoutly obedient.
Bosnian
i Mč Gospodara svoga i knjige Njegove vjerovala i od onih koji provode vrijeme u molitvi bila.[/quote
Pa da,ti vjerujes da nije Merjema kcer Imranova,ja vjerujem da jeste,da li ti na osovnu svojih krscanskih izvora vjerujes da nije,ako da onda se vrati na ovu cijelu temu i pogledaj neke stvari pa vidi koliko su pouzdani tvoji izvori

P.S

Spojio si ajet i hadis,tj samo prvi dio gore navedenog je hadis,ostalo je ajet,de se saberi

I da,zasto ba ne odgovoris na ove greske Biblije i ostale stvari,tvoji odgovori su tekstovi o islamu,haha kako si smijesan,i jadan cak :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:28 
Pripravnik
Pripravnik

Rivaldinho je napisao:
Ne zezam se ja sa njim zbog toga, već što kaže da su ljudi sebi pravili nešto da im bude neprijatno od toga. Pa mogli su jednostavno da jedu govna.

Ti moras meditirati i raditi neke vjezbe za kontanje,ali bez vrijedjanja

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik

ihtus je napisao:
Lave
Pisi po malo pa cu mozda ici do nastavka.Te kontradikcije koje si naveo, nisu proizvod tvog mukotrpnog trazenja i proucavanja, zato ih olako i iznosis.Zato i je ni bilo ko na ovom forumu nece ici sa tobom do kraja debate.Zato se i zezaju sa tobom

Evo ovo sto ja pisem ti ne moras se osvrtati,samo daj odgovor na prva pitanja koja sam postavio u pravom smislu,evo ponovit cu ti

1.

"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"

2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."

GRESKA BROJ 3

levitski zakon 12:1-45 kaze da kada zena rodi musko djete postaje necista 40 dana,a kada rodi zensko djete njen period necistoce traje 80 dana(REKAO SI PRIJE TOGA DA AKO NEKA KNJIGA IMA GRESKE TO NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC)

GRESKA BROJ 4

Evandjelje po Mateju 4.poglavlje 8.stih stoji da je sotona poveo Isusa na najvisu planinu na svijetu odakle je on vidio cijeli svijet(u nasim prevodima cesto cemo umjesto NAJVISU vidjeti rijec VISOKU,na hebrejskom stoji rijec Najvisa,svejedno jos gore po Bibliju ako nije bila najvisa)

Ako se sad popnemo na Mont Everest,i pod vjerovanjem da mozemo vidjeti hiljade kilometara ispred sebe(a ne mozemo) opet ne mozemo vidjeti cijelu Zemlju jer je ona u obliku lopte i nemoguce je vidjeti sta je na drugoj strani.To moze mozda u najcudnijem slucaju da je Zemlja ravna ploca,no po Bibliji ona to i jeste.NAUCNA GRESKA

Ista stvar stoji u knjizi Danijel 4.poglavlje stihovi 10 i 11 stoji da je neko drvo poraslo toliko visoko da su ga ljudi iz cijelog svijeta mogli vidjeti.opet nenaucno jer je Zemlja okrugla,u obliku lopte i to je nemoguceeeee

GRESKA BROJ 5

Prva knjiga Ljetopisa 16 poglavlje,stih broj 30 kaze da je Zemlja nepomicna.Isto se povalja u psalmima93:1

Jos jedna nenaucna greska

OBJASNJENEJ MOLIM!Znaci za sada samo daj odgovor na ovo nista drugo ne treba

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
pustinjskiLav je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Ti moras meditirati i raditi neke vjezbe za kontanje,ali bez vrijedjanja

Ti ne moraš raditi ništa, indoktrinisan si do tačke iz koje nema povratka.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa ja vjerujem u Isusa...
...Kada se sve sabere i oduzme ja slijedim Isusa vise nego ti

Ja nevjerujem u Bibliju kao istinitu boziju rijec...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WoXjTT91Ts0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 11:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
ihtus je napisao:
Lave

Pošto u ovom rezervatu ima više zverki preciziraj kojoj se obraćaš jer ima i divljih i pitomih.Moraću pod hitno menjati pseudonim jer je gužva dole a lepše je pticama u vazduhu-zraku.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik

Talija je napisao:
Pa ja vjerujem u Isusa...
...Kada se sve sabere i oduzme ja slijedim Isusa vise nego ti

Ja nevjerujem u Bibliju kao istinitu boziju rijec...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WoXjTT91Ts0[/youtube]

Ti neshvatas da Isus nema veze sa ogromnim djelom Biblije,ti neshvatas da su evandjelja pisali ljudi o kojima se nista ne zna i koji nikada nisu vidjeli Isusa,oni su pisali na osnovu usmenih predanja i prica rekla kazala,uz to su dodavali i rijeci drugih ljudi i sve to nazvali Bozija rijec,a uz sve to crkva pa onda Konstantin su i tu takvu kilavu Bibliju kakva je bila jos vise izmijenili,izbacivali stvari koje im nisu pasale,dodavali ono sto su zeljeli tu da bude.I upravo sve to je rezultat ovih gresaka,kontradikcija i drugih gluposti u Bibliji,jer bozija rijec ne moze imati te sadrzaje u sebi,bozija rijec mora imati samo istinu i nijedne kontradikcije.Zar to nije ocigledno?Pa ako ja vjerujem u Isusa kao Poslanika a nevjerujem u Bibliju koja danas postoji to je onda na osnovu argumenata,ne zelim slijepo slijediti nesto sto se zove skup nelogicnosti,a upravo to je Biblija,ocigledno je da Isus nema veze sa ovom Biblijom,ona u njegovo vrijeme je ona ispravna,ali nje NEMA

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 15:32 
Veteran
Veteran

,,...ona u njegovo vrijeme je ona ispravna,ali nje NEMA,,

Naravno da nas ne možeš iznenaditi jer to što ti umeš je za stomak veoma korisno.

Kao laik bi da pokušam dosegnuti tu umotvorinu:
U vreme Isusa na zemlji je postojala BIBLIJA što obuhvata i novi zavet koji još tad nije bio napisan ali je bio istinit.....
A kad ga napisaše onda više nije istina....i pošto je napisana prva istinita je nestala ,,NEMA,, maca pojela.

Kako sad razlikovati prvu od druge....pa nikako jer znamo da je prva bila ispravna iako je nismo čitali a ova druga koju čitamo nevalja, i onda se nađe neko da tvrdi da je Bog jedan i potvrđuje ovu neispravu (drugu) Bibliju???
Priznajemo sve proroke iako oni ništa nisu napisali ni rekli jer da jesu nebi ih priznali.
Čika Sima je bio veoma dobar čovek iako ništa o njemu ne znam ali ovaj Sima koga znam nevalja ništa jer kažu da je to onaj isti a ja znam da ga NEMA i .

Što više pišeš protiv Boga više grešiš, izbor je tvoj.
Jednog dana ćeš stati pred Onog čijim porukama sad zbijaš šale. Kadar je On odbraniti svoju reč ne brini se ti za to već pokušaj odgovoriti na ono pitanje sa početka :
ZAŠTO JE AVRAM TREBAO PRINETI SINA?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 15:55 
Pripravnik
Pripravnik

lavić je napisao:
,,...ona u njegovo vrijeme je ona ispravna,ali nje NEMA,,

Naravno da nas ne možeš iznenaditi jer to što ti umeš je za stomak veoma korisno.

Kao laik bi da pokušam dosegnuti tu umotvorinu:
U vreme Isusa na zemlji je postojala BIBLIJA što obuhvata i novi zavet koji još tad nije bio napisan ali je bio istinit.....
A kad ga napisaše onda više nije istina....i pošto je napisana prva istinita je nestala ,,NEMA,, maca pojela.

Kako sad razlikovati prvu od druge....pa nikako jer znamo da je prva bila ispravna iako je nismo čitali a ova druga koju čitamo nevalja, i onda se nađe neko da tvrdi da je Bog jedan i potvrđuje ovu neispravu (drugu) Bibliju???
Priznajemo sve proroke iako oni ništa nisu napisali ni rekli jer da jesu nebi ih priznali.
Čika Sima je bio veoma dobar čovek iako ništa o njemu ne znam ali ovaj Sima koga znam nevalja ništa jer kažu da je to onaj isti a ja znam da ga NEMA i .

Što više pišeš protiv Boga više grešiš, izbor je tvoj.
Jednog dana ćeš stati pred Onog čijim porukama sad zbijaš šale. Kadar je On odbraniti svoju reč ne brini se ti za to već pokušaj odgovoriti na ono pitanje sa početka :
ZAŠTO JE AVRAM TREBAO PRINETI SINA?

Malo bukvaliziramo stvari izgleda.Cinjenica je i ja vjerujem u to da je Isus postojao i da je dobio objavu kao i svaku drugi poslanik,ta objava se zvala Indzil(Biblijom je vi nazivate,ne znam zasto),i kao takva sobzirom da ja vjerujem da Bog ne pravi greske i kontradikcije u svojoj objavi i da ispunjava prorocanstva pa recimo ako Bog npr kaze da ce grad Tir pokoriti Nabukodonosor onda ja vjerujem i da hoce,ali posto Biblija sadrzi i greske i kontradikcije i pogresna i neispunjena prorocanstva kao sto je ovo za grad Tir onda je logicno da to ne moze biti onaj Indzil skojim je dosao Isus.No,da mi imamo taj isti Indzil cijeli zapisan jos u vremenu Isusa,dok je bio ziv mogli bi i nekako diskutovati,ali cinjenica je ta da takvog Indzila nema,nije zapisan,tek nakon smrti Isusa i to od ljudi koji ga i ne poznaju koji su od onoga sto je i ostalo od Indzila dodavali sve i svasta(dokaz za ovo je i taj sto mnogi krscani mnoge citate iz evandjelja odbacuju kao lazne pa se zapitajte kako to,pa ocigledno je to toliko jasno lazno da su i oni morali odbaciti).Jer cinjenica je da nesto ne stima,eto ti mi kazi sta ne stima,imas dvije opcije,ali hej,zapamti samo dvije.

PRVA:Upravu sam kada kazem da ova Biblija koju imamo nije objava skojom je dosao Isus jer sadrzi mnoge greske,kontradikcije,podvale i vrijedjanje Boga,neispunjena prorocanstva,da ne govorim o stvarima kao sto su potvore poslanika i bacanje ljage na njih kao sto je ta da je Lot spavao sa kcerkama nakon sto su ga napile

DRUGA:Nisam upravu da ova Biblija nije izvorna,ona Isusova.Ako to kazes a evo govooris i krscani tako govore onda si ti direktno rekao da je Bog sklon greskama i ostalim glupostima,onda si direktno rekao da Bog ne zna ni sam sta govori,da je Bog toliko nejak da se mora odmorati nakon stvaranja zemlje i nebesa kako kaze Biblija,naradio se pravo pa sjeo da odmori,hej,BOG.Pa ces morati priznati i to da je on ljubomoran Bog,da se razalostio u srcu,da se pokajao,da je ovo da je ono....

Prva opcija ima svoje argumente,druga opcija je totalna glupost,ali ipak mnogi jos uvijek vjeruju u to,srecom sve vise njih ostavlja krscanstvo i druge vjere a prelazi na islam,iz dana u dan,iz sata u sat neko novi primi islam.

TOLIKO!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 16:28 
staromodan
Korisnikov avatar

Alah ne grijesi, gdje bi on...

Sura Maryam

19:29 So she pointed to him. They said, "How can we speak to one who is in the cradle a child?"
Bosnian
A ona im na njega pokaza. "Kako da govorimo djetetu u bešici?" – rekoše.

19;30 [Jesus] said, "Indeed, I am the servant of Allah . He has given me the Scripture and made me a prophet.
Bosnian
"Ja sam Allahov rob" – ono reče – "meni će On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti

19;31 And He has made me blessed wherever I am and has enjoined upon me prayer and zakah as long as I remain alive
Bosnian
i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem,

19;32 And [made me] dutiful to my mother, and He has not made me a wretched tyrant.
Bosnian
i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan.

19;33 And peace is on me the day I was born and the day I will die and the day I am raised alive."
Bosnian
I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!"

u ovoj suri Isus kao beba prica i kaze sta ce biti sa njim..

Sura An - Nisa

4;157 And [for] their saying, "Indeed, we have killed the Messiah, Jesus, the son of Mary, the messenger of Allah ." And they did not kill him, nor did they crucify him; but [another] was made to resemble him to them. And indeed, those who differ over it are in doubt about it. They have no knowledge of it except the following of assumption. And they did not kill him, for certain.
Bosnian
i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!" A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,

neko laze opasno...il je Matej pisao ove dve sure... :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Prva opcija ima svoje argumente,druga opcija je totalna glupost,ali ipak mnogi jos uvijek vjeruju u to,srecom sve vise njih ostavlja krscanstvo i druge vjere a prelazi na islam,iz dana u dan,iz sata u sat neko novi primi islam.

Iz dana u dan, iz sata u sat ... vjecito neko negdje prelazi, izlazi, ulazi, napusta, prima... zivot je kao rijeka i stvari se desavaju. Sasvim normalni proces. Vjerujem da ima i ljudi koji su prelazili/ulazili u sve moguce religijske pravce, a da nisu nasli mir i spokoj i nisu postali nista bolji. A nisu postali nista bolji jer dzaba sve lekcije ako covjek nije spreman da primi i nauci lekciju.
Tako da... mene vise obraduje kad cujem ili vidim da je neko postao bolji covjek, pronasao mir i spokojstvo, spoznao sta znaci voljeti ljude i biti milostiv... pa nema veze na koji nacin. Svako bira svoj nacin i tako i treba da bude. Prisilom se nista ne postize. Ne bih da navijam u cijoj ce kosnici biti vise pcela; takav stav nit je ljudski, niti ima blage veze sa vjerom i s onim sto jedan vjernik treba da osjeca i predstavlja. Takmicarski duh nema sta da trazi u duhovnosti. U duhovnosti nema "bolji-gori", prije bi se reklo "vise napredniji-manje napredniji". Svi duhovni ljudi bi trebali da budu isti, da streme ka istom cilju, da prolaze kroz ista ali i razlicita iskustva da bi duhovno napredovali.
A i, bolje imati jednu poslusnu zenu, nego 5 neposlusnih . :D Sasvim logicno. Ko ima usi-neka cuje, ko ima oci-neka vidi...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 18:51 
Veteran
Veteran

Pustinjski,
,,logicno da to ne moze biti onaj Indzil skojim je dosao Isus.,,

1. Isus nije došao sa jevanđeljem jer je On jevanđelje.
2. Jevanđelje je radosna vest o spasenju kroz najavljenu žrtvu.
3. Proroci koje ne priznaješ redom najaviše tu žrtvu dajući joj ime Mesija(kao posebni pomazanik)
4. Ako kažeš da priznaješ Indžil a ne veruješ da je Isus ta žrtva onda je to totalni promašaj jer ne poznaješ osnovne stvari.
5. Ako veruješ Mojsiju i Isaiji i Jeremiji i Jezekilju i Zahariju kao i Malahiji i Danilu (eto da ostale izostavimo za sad) onda ćeš jasno videti u Božijoj najavi ko je Isus i razumeti način spasenja i shvatiti šta je jevanđelje.

Da bar Isusovim rečima veruješ čuo bi gde 3 puta najavljuje svoju smrt i vaskrsenje kao što stari proroci najaviše.
Zar ima logike reći:,,verujem starim prorocima ali njihovim rečima ne,,?
Isus je citirao te proroke koje ti odbacuješ. Isus je dao život i za tvoje grehe koji ti odbacuješ. Isaija u 9 glavi govori ko je to ugotovljeno telo i ko nema to telo kao pomirnicu NEMA ŽIVOTA zapamti to NEMA ŽIVOTA eto danas ti rekoh i nije kasno da se pokaješ i obratiš steni koja je izvodila svoj narod iz Egipta.

Kad si kod Tira reci i ko je bio car Tirski da naučimo?
Zaboravio si opet dati odgovor uvezi Avrama i žrtve, pokušaj sad.
Kad bi nekad čovek znao koliko nezna ćutao bi.Nebi bilo loše i malo istorije poznavati, ne mora to biti na akademskom nivou ali bar ponešto jer je korisno.
Gore si i Konstantina navodio ali nisi potkrepio argumentima svoje pretpostavke i takav razgovor je govor u prazno zato pokušaj malo ozbiljnije prići tematici kojom nešto želiš i pre toga odluči šta želiš da bi znao i ti i mi šta zapravo obavljaš.

Nekad mislim da o sebi govoriš više nego o Pismu a onda pređeš na šalu pa malo o Kuranu, zasad o Budizmu ćutiš ali nikad se ne zna gde može besciljna tema otići.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2011, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
ihtus je napisao:
Lave

Evo ovo sto ja pisem ti ne moras se osvrtati,samo daj odgovor na prva pitanja koja sam postavio u pravom smislu,evo ponovit cu ti

1.

"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"

2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."

GRESKA BROJ 3

levitski zakon 12:1-45 kaze da kada zena rodi musko djete postaje necista 40 dana,a kada rodi zensko djete njen period necistoce traje 80 dana(REKAO SI PRIJE TOGA DA AKO NEKA KNJIGA IMA GRESKE TO NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC)

GRESKA BROJ 4

Evandjelje po Mateju 4.poglavlje 8.stih stoji da je sotona poveo Isusa na najvisu planinu na svijetu odakle je on vidio cijeli svijet(u nasim prevodima cesto cemo umjesto NAJVISU vidjeti rijec VISOKU,na hebrejskom stoji rijec Najvisa,svejedno jos gore po Bibliju ako nije bila najvisa)

Ako se sad popnemo na Mont Everest,i pod vjerovanjem da mozemo vidjeti hiljade kilometara ispred sebe(a ne mozemo) opet ne mozemo vidjeti cijelu Zemlju jer je ona u obliku lopte i nemoguce je vidjeti sta je na drugoj strani.To moze mozda u najcudnijem slucaju da je Zemlja ravna ploca,no po Bibliji ona to i jeste.NAUCNA GRESKA

Ista stvar stoji u knjizi Danijel 4.poglavlje stihovi 10 i 11 stoji da je neko drvo poraslo toliko visoko da su ga ljudi iz cijelog svijeta mogli vidjeti.opet nenaucno jer je Zemlja okrugla,u obliku lopte i to je nemoguceeeee

GRESKA BROJ 5

Prva knjiga Ljetopisa 16 poglavlje,stih broj 30 kaze da je Zemlja nepomicna.Isto se povalja u psalmima93:1

Jos jedna nenaucna greska

OBJASNJENEJ MOLIM!Znaci za sada samo daj odgovor na ovo nista drugo ne treba

1. Koristi se jezik razumljiv ljudima, koji niti su teolozi niti naucnici.Ne znaci doslovno da se Bog kaje, nego naglasava ljudsku zlocu.Ovaj stih nile doktrina, nego nacin izrazavanja zalosti, jezikom ljudi.

2.Jakov se borio sa andjelom, koga je Bog poslao sa ciljem, da na neki nacin okusa vjeru Jakova.nesto slicno ustrajnoj molitvi, u kojoj se kusa nasa vjera.stih nije tu da nam daje teoloske smjernice.

3.REKAO SI PRIJE TOGA DA AKO NEKA KNJIGA IMA GRESKE TO NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC)
Ne znam ko je to rekao.Uostalom sta hoces reci sa ovim?

4.U mateju nam se ne kaze kako je Gospod imao vidjenje, opet uzimas stvari doslovno.U svakom slucaju Gospod moze da vidi sve.Kao kad je u jevandjelju vidio jednog od ucenika, ispod drveta a bio je udaljen sa tog mjesta, da ga nije mogao nikako vidjeti.Posto poznajes Sveto pismo tako dobro, sigurno snas i gdje se nalazi ovaj dogadjaj?
u danilu 4. se radi o viziji, procitaj cijelo poglavlje pa ces znati i kakvoj.
U svakom slucaju pisci Biblije nisu se bavili geografijom, pa da su i rekli da je zemlja ploca to ne bi umanjilo nista, jer nisu se bavili naukom, nego u ovom slucaju vidjenjem.

5.(vasiljena tvrda, i neće se pomeriti), ne kaze zemlja.
Ali ja kazem da je i zemlja ne pomicna, ona se okrece naravno, i okretace se, silom Bozijom.I sve ce biti u skladu jer kako kaze u jednom stihu, da se svijet silom(rijecju) Bozijom odrzava.Tako da nema Boga, sve bi se raspalo.A znamo da ce biti tako dok Gospod ne kaze.
vjerovatno to pjesnik hoce da kaze u ova dva stiha, da da je Bog tako velik da odrzava sve.Znas to su pjesme hvale Bogu, a ne cas fizike.

Ovo je bilo na brzinu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]