pustinjskiLav je napisao:
ihtus je napisao:
Lave
Pisi po malo pa cu mozda ici do nastavka.Te kontradikcije koje si naveo, nisu proizvod tvog mukotrpnog trazenja i proucavanja, zato ih olako i iznosis.Zato i je ni bilo ko na ovom forumu nece ici sa tobom do kraja debate.Zato se i zezaju sa tobom
Evo ovo sto ja pisem ti ne moras se osvrtati,samo daj odgovor na prva pitanja koja sam postavio u pravom smislu,evo ponovit cu ti
1.
"Vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. 6 Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. 7 Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku - jer sam se pokajao što sam ih napravio." 8"
2."Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si."
GRESKA BROJ 3
levitski zakon 12:1-45 kaze da kada zena rodi musko djete postaje necista 40 dana,a kada rodi zensko djete njen period necistoce traje 80 dana(REKAO SI PRIJE TOGA DA AKO NEKA KNJIGA IMA GRESKE TO NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC)
GRESKA BROJ 4
Evandjelje po Mateju 4.poglavlje 8.stih stoji da je sotona poveo Isusa na najvisu planinu na svijetu odakle je on vidio cijeli svijet(u nasim prevodima cesto cemo umjesto NAJVISU vidjeti rijec VISOKU,na hebrejskom stoji rijec Najvisa,svejedno jos gore po Bibliju ako nije bila najvisa)
Ako se sad popnemo na Mont Everest,i pod vjerovanjem da mozemo vidjeti hiljade kilometara ispred sebe(a ne mozemo) opet ne mozemo vidjeti cijelu Zemlju jer je ona u obliku lopte i nemoguce je vidjeti sta je na drugoj strani.To moze mozda u najcudnijem slucaju da je Zemlja ravna ploca,no po Bibliji ona to i jeste.NAUCNA GRESKA
Ista stvar stoji u knjizi Danijel 4.poglavlje stihovi 10 i 11 stoji da je neko drvo poraslo toliko visoko da su ga ljudi iz cijelog svijeta mogli vidjeti.opet nenaucno jer je Zemlja okrugla,u obliku lopte i to je nemoguceeeee
GRESKA BROJ 5
Prva knjiga Ljetopisa 16 poglavlje,stih broj 30 kaze da je Zemlja nepomicna.Isto se povalja u psalmima93:1
Jos jedna nenaucna greska
OBJASNJENEJ MOLIM!Znaci za sada samo daj odgovor na ovo nista drugo ne treba
1. Koristi se jezik razumljiv ljudima, koji niti su teolozi niti naucnici.Ne znaci doslovno da se Bog kaje, nego naglasava ljudsku zlocu.Ovaj stih nile doktrina, nego nacin izrazavanja zalosti, jezikom ljudi.
2.Jakov se borio sa andjelom, koga je Bog poslao sa ciljem, da na neki nacin okusa vjeru Jakova.nesto slicno ustrajnoj molitvi, u kojoj se kusa nasa vjera.stih nije tu da nam daje teoloske smjernice.
3.REKAO SI PRIJE TOGA DA AKO NEKA KNJIGA IMA GRESKE TO NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC)
Ne znam ko je to rekao.Uostalom sta hoces reci sa ovim?
4.U mateju nam se ne kaze kako je Gospod imao vidjenje, opet uzimas stvari doslovno.U svakom slucaju Gospod moze da vidi sve.Kao kad je u jevandjelju vidio jednog od ucenika, ispod drveta a bio je udaljen sa tog mjesta, da ga nije mogao nikako vidjeti.Posto poznajes Sveto pismo tako dobro, sigurno snas i gdje se nalazi ovaj dogadjaj?
u danilu 4. se radi o viziji, procitaj cijelo poglavlje pa ces znati i kakvoj.
U svakom slucaju pisci Biblije nisu se bavili geografijom, pa da su i rekli da je zemlja ploca to ne bi umanjilo nista, jer nisu se bavili naukom, nego u ovom slucaju vidjenjem.
5.(vasiljena tvrda, i neće se pomeriti), ne kaze zemlja.
Ali ja kazem da je i zemlja ne pomicna, ona se okrece naravno, i okretace se, silom Bozijom.I sve ce biti u skladu jer kako kaze u jednom stihu, da se svijet silom(rijecju) Bozijom odrzava.Tako da nema Boga, sve bi se raspalo.A znamo da ce biti tako dok Gospod ne kaze.
vjerovatno to pjesnik hoce da kaze u ova dva stiha, da da je Bog tako velik da odrzava sve.Znas to su pjesme hvale Bogu, a ne cas fizike.
Ovo je bilo na brzinu