Hristov je napisao:
Citiraj:
Da gospodo draga...to je musliman, i ubije i oprosti i pogrijesi i izvinjenje trazi, ...i pun ljubavi koliko i ljubomore...
Ajde nek si i ti priznao.
Hristov je napisao:
Pitanje za tebe: da li Ahmeda smatras jednim od onih pojedinaca koje spominjes, ili se potpuno slazes sa njegovim postom gdje pise o ubijanju svih koji uvrede islam? Bez retorike, vadjenja na Bibliju, tako-i-tvoji-pravoslavci-rade retorike i ostalog da mi odgovoris, kratko ako moze? Posto svi povlace liniju izmedju loseg i dobrog vjernika, a ti spominjes to ubijanje, pa mi je nejasno sta znaci dobar vjernik za tebe? Da li je dobar musliman onaj koji bi ubio svakoga ko recimo uvredi islam? Znaci ponavljam, da li pravi musliman postupa dobro i po Kuranu ako ubije svakog ko uvredi islam?
Na tvoje pitanje kao i na ono poslje upućeno Dust je vrlo lahko odgovoriti, ali prvo malo analizirati, jer tvoj epitanje upuceno meni je tako postavljeni da protekfiri Ahmeda, a upućeno Dust isto tako...
Hristov je napisao:
Dust, na jednoj od prethodnih stranica si pitala Ahmeda nesto u smislu: "Ko to mi?". On ti je odgovorio, mozes li prokomentarisati njegov odgovor?
...znaci finoca tvojih rijeci ne kamuflira naum potpirivanja mrznje...
“Ko nema ove tri osobine (odlike), neće mu koristiti njegov iman: blagost kojom uzvraća džahilu njegovo neznanje, pobožnost koja ga odvraća od harama, i lijep ahlak kojim se ophodi prema ljudima.” (Omer b. Hattab, r.a.).
Hristov je napisao:
Ahmede, sta je reci na ovo? Treba li ubiti karikaturistu ili ne treba?
Moj licni stav je karikaturisti treba suditi, a ukoliko se ne pokaje onda mu propisati kaznu...prvenstveno to treba uraditi drzava u kojoj je on objavio svoj rad, kao i sto je nedavno Njemacka sudila
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2353209,00.html.
Ko je prvi zapoceo??? Sveđanin...Vilks...A ZAŠTO???
Neki dan sam naisao na TV- prodaju tolet papira s likom Isusa...( Jel to O.K. ) ????? Imal iko od krscana, pravoslavaca na ovom podforumu da digne glas protv tog, da u srce prezre to djelo, tog bolesnika....NEMA...a ima i drugih, gorih stvari, međutim Hristov kaze da je sve to prebolio...jos prije nekoliko vjekova (vjera dozivjela evoluciju)...
Zar vama Hrist ne govori u Bibliji da vam on treba biti vazniji od oca, majke, zene, djeteta???? Nemoj da trazim citate.
Ali siguran sam da niko nebi trpio istu takvu svoju sliku na tolet papiru ( niko normalan), a kamoli sliku Bozanstva???
Jel opet sutnja???
Nije u pitanju vasa evolucija vjere, nego je u pitanju opće pomirenje i ono (takva su vremena, i sta mi mozemo, pa oprosticemo), nije li Hrist samo zbog pretvaranja hrama u pijacu iznabijao Jevreje i istjerao ih....sta mislite bi li oprostio karikature Boga oca, ili sebe???? Mislite li da ne bi reagirao? Mozda mislite da ne bi, jel se to ne uklapa u sliku "mirnog "Isusa, s mnostvom Biblijskih citata koji govore da se i on zelio "pobiti" (kolokvijalno receno).
Zamjerate muslimanima sto smo i mi kao Hrist,,,iznabijali bi svakog ko se igra s vjerom i od nje pravi profit i sprdanciju.
Ja znam da niste svi takvi, i znam da ima jos ljubomornog vjernickog daha u ponekim vasim crkvama i po tom pitanju.
Hristov je napisao:
Kakav li je to onda mir koji ti daje tvoja religija?
"Kada bi vladari znali sta je u srcu vjernika, macem bi htjeli da mu to otmu."
Walker je napisao:
Razlika izmedju kako je ti nazivas ateisticke Evrope i islama je ta sto ovi sto ovi karikaturisti ne pozivaju na linc i ubijanje, niti brane muslimanima praktikovanje njihove vjere
Islam nije samo praktikovanje molitve, nego i nosenja hidzaba( burke-doduse ne kod svih pravnih skola), kazna u Italiji za zenu s Burkom 500 eura (razlog-ne vidi joj se lice-)

, ali ne vidi se niti ijednom motoristi s kacigom ????
U S. Arabiji kao kolijevci Islama u sred Rijada milioni zena bez mahrame, pa nema kazne, a srce Islama (konkretan primjer)....o kakvoj demokratiji i up side down govorimo ????
U istinu Islam se zasniva na serijatu.a da li je prijetnja smrcu oficijelni stav islamske uleme ili npr. vijeca za fetve bilo gdje u svijetu, to ne bih rekao da govori istinu, samo bih rekao da gledas previse pojedince i male grupice, te si na osnovu njih formirao misljenje.
Hristov je napisao:
Ako svi razmisljaju u svijetlu te price o Muhamedu, onda svako po svom nahodjenju moze da manipulise tim rijecima i nadje izgovor da odmah predje na plan B, bas zato sto su ljudi manipulatori i demagozi
Prica pojedincima ...se savrseno uklapa.
Hristov je napisao:
Zato Pismo zauzima apsolutan stav i kaze: "Okreni drugi obraz", "Ne ubij". Bez amandmana, bez dodataka, kraj price. Mi trebamo da se vjezbamo u strpljenju da mozemo da trpimo 77 puta, a ne da se zderemo jednom dvaput gutajuci uvrede da bi treci put uradili pokolj pozivajuci se na tu pricu sa Muhamedom, da je i on navodno tako postupio.
U historiji Poslanika s.a.w.s. se ne spominje da je odrubljivao glave. (TACKA)
Kur'an kao i tvoje pismo zauzima apsoutan stav "Onaj ko ubije nekog....kao da je citav svijet poubijao" .
Ali za razliku od tebe dođe momenat STOP, pa i u najgorem djelu kugle i u najateistickoj drzavi imaju ogranicenja, ali ti to nikad neces shvatiti, jer si ( samo deklarativno ) prihvatio maximu OPROSTI, a nikad je neces niti mozes sprovoditi u zivotu, jer apsolutno primjenjivanje OPROSTI nisu mogli niti Ulul-Azm.
Ako kazes da ce Hrist svima oprostiti

....jer sta ce biti u drugom dolasku????Mislis da ce MENE LICNO tvoj koncept Hrista maziti ili cu zavrsiti u paklu??? Vjerovatno po tvojoj vjeri necu s tobom u raj, ( opterecivao se s tim ili ne to je tako ).
"Skrgut zuba" po tvojoj Bibliji nije za tebe nego za mene...jel tako???? Pa sto onda prosipas fintu o apsolutnom oprostu kad ni Hisrt to nece da uradi (sjetimo se hule na duha svetog)...jesi li ti veci od Hrista ????
Budimo realni...
Leona je napisao:
Drago mi je samo sto mi nisi u komsiluku , pa da moram svoje dijete kriti od tebe. Ali jadna su tudja djeca koji nisu te srece.
Leona, mislim i da je ovo previse od tebe...ali razumljivo.
Hristov je napisao:
gori su oni koji okolo nosaju parole da se odrubi glava onima koji vredjaju islam, ili oni (imami, fratri, svestenici, i vladike)
(izvini morao sam da bude interkonfesionalno, jer imami je muslima, frataf je katolik, a svestenici su obojica, zato sam dodao i malo pravoslavlja, mislim da se osjecamo ugodno, nadam se da ne zamjeras ).
A po pitanju odrubljivanja glava, koljaca, i masakra, nadam se da si bar pregledao pdf. koji sam postavio, te you tube...isto toliko samo da se osjecamo onakvim kavim oduvjek kazem da smo ( POJEDINCANO ISTI

).
Hristov je napisao:
Dole u Iranu su navodno zene krive za zemljotrese, tako kazu ugledni imami.
Nadam se da ce im zabraniti da se setaju bez marama...a da ce to uciniti i ostatak Arapskog svijeta..i reciprocitetom naplacivati kaznu od 500 eura (ali tad ce po vama, iako to i vama vasa vjera preporucuje, biti da smo divljaci).
dzabaleban je napisao:
Ne znam da li ću ikada saznati da li je, ako želiš voljeti ljude, bolje živjeti daleko od njih ili se praviti da živiš sa njima
Koliko mi to samo puta na um padne, ali eto, kisa...nema se sta raditi, meteropatija odrađuje svoje i evo ga ...
Hristov je napisao:
Meni ga nije zao, neka pati 3 dana bez foruma!

Ma oprosti jos samo 74 puta...