banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srbin vehabija
PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
ako bog da kad svako bude mislio kao ja doći će promjene velike

Da, do holokausta bi doslo. :(
Moj Ahmede.. stvarno mi je zao, ali potvrdio si ono sta sam i mislila. I pored svega sto pises, i pored sveg omalovazavanja hriscanstva i tudje svetinje, mislila sam "ah ne misli on tako, samo se pogresno izrazava (kao sto se svima zna desiti ), ali sad si sve potvrdio. Upravo mislis tako kako pises, i koliko sam se god zgrazavala na pomisao da si i ti jedan od onih koji bi svasta radili samo da se "puste sa lanca" i da im se da ostar noz, sad uvidjam da si i ti jedan od takvih .... zalosno, jako zalosno. Samo kad bi ti se pruzila prilika, svasta bi radio.
Drago mi je samo sto mi nisi u komsiluku , pa da moram svoje dijete kriti od tebe. Ali jadna su tudja djeca koji nisu te srece.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ahmede, zar su ateisti najveci problem? Kako mozes tako nesto reci, biti ateista ne znaci automatski biti los covjek, oni niti su krive svijece niti sveci, gori su oni koji okolo nosaju parole da se odrubi glava onima koji vredjaju islam, ili oni (imami, fratri, svestenici) u mantijama koji predvode koljace. Pogledaj sta je bilo u Evropi kad je harala crkva, pogledaj sta se desava na Orijentu dok se sprovode religiozni zakoni i raznorazne "interpretacije" spisa. I sad odjednom su ateisti krivi za sve... Dole u Iranu su navodno zene krive za zemljotrese, tako kazu ugledni imami.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Žao mi Ahmeda što je takav.
Eno, vidim dobio vikend ban od Vadera (have a nice weekend)

Ne znam, čim neki čovjek progovori odmah se determiniše. Što više pričaš, pokazuješ da manje imaš i da više tražiš, da ti nešto fali. Čak i kad se čovjek identifikuje sa nekom idejom i krene da brani svoj stav, a u religiji je mnoštvo "tankih ledova", neizbježne su konfrontacije u kojima isplivava ono naše lično od pamtivijeka, nagoni kojih se ne možemo otresti.
Uvijek sam zazirao od egzaltiranih emotivnih ispada prouzrokovanih oduševljenjem određenom religijom kod pojedinca (kad si sretan i kad s drugim želiš dijelit' sreću tu...e pa ne želim ni pucketati prstima, ni pljeskati rukama, ni lupkati nogama...)
Kao narkoman koji se uroka pa priča svima kako je to dobro i kako to svi moraju probati...

Ne znam da li ću ikada saznati da li je, ako želiš voljeti ljude, bolje živjeti daleko od njih ili se praviti da živiš sa njima. Dilema.

U raspravama na forumu D&R ima mnogo guna neznanja i strasti, valjda zato što guna vrline kada nešto zna onda šuti.
Niko od nas nije dužan da bude Atlas koji nosi kuglu iznad glave i da pogine u raspravama.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni ga nije zao, neka pati 3 dana bez foruma! :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 14:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ko se tu proziva Srbin ili ekstremnost?
Svaki čovek može imati svakakvih ideja i u svakom narodu.
Zašto se pominje narodnost? Kome je to važno?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Proziva se ekstremnost.

Narodnost se pominje zato sto je nesvakidasnji dogadjaj da je vehabija optuzen za terorizam Srbin.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Hristov je napisao:
Citiraj:
Da gospodo draga...to je musliman, i ubije i oprosti i pogrijesi i izvinjenje trazi, ...i pun ljubavi koliko i ljubomore...

Ajde nek si i ti priznao.

Hristov je napisao:
Pitanje za tebe: da li Ahmeda smatras jednim od onih pojedinaca koje spominjes, ili se potpuno slazes sa njegovim postom gdje pise o ubijanju svih koji uvrede islam? Bez retorike, vadjenja na Bibliju, tako-i-tvoji-pravoslavci-rade retorike i ostalog da mi odgovoris, kratko ako moze? Posto svi povlace liniju izmedju loseg i dobrog vjernika, a ti spominjes to ubijanje, pa mi je nejasno sta znaci dobar vjernik za tebe? Da li je dobar musliman onaj koji bi ubio svakoga ko recimo uvredi islam? Znaci ponavljam, da li pravi musliman postupa dobro i po Kuranu ako ubije svakog ko uvredi islam?

Na tvoje pitanje kao i na ono poslje upućeno Dust je vrlo lahko odgovoriti, ali prvo malo analizirati, jer tvoj epitanje upuceno meni je tako postavljeni da protekfiri Ahmeda, a upućeno Dust isto tako...

Hristov je napisao:
Dust, na jednoj od prethodnih stranica si pitala Ahmeda nesto u smislu: "Ko to mi?". On ti je odgovorio, mozes li prokomentarisati njegov odgovor?

...znaci finoca tvojih rijeci ne kamuflira naum potpirivanja mrznje...

“Ko nema ove tri osobine (odlike), neće mu koristiti njegov iman: blagost kojom uzvraća džahilu njegovo neznanje, pobožnost koja ga odvraća od harama, i lijep ahlak kojim se ophodi prema ljudima.” (Omer b. Hattab, r.a.).

Hristov je napisao:
Ahmede, sta je reci na ovo? Treba li ubiti karikaturistu ili ne treba?

Moj licni stav je karikaturisti treba suditi, a ukoliko se ne pokaje onda mu propisati kaznu...prvenstveno to treba uraditi drzava u kojoj je on objavio svoj rad, kao i sto je nedavno Njemacka sudila http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2353209,00.html.
Ko je prvi zapoceo??? Sveđanin...Vilks...A ZAŠTO???
Neki dan sam naisao na TV- prodaju tolet papira s likom Isusa...( Jel to O.K. ) ????? Imal iko od krscana, pravoslavaca na ovom podforumu da digne glas protv tog, da u srce prezre to djelo, tog bolesnika....NEMA...a ima i drugih, gorih stvari, međutim Hristov kaze da je sve to prebolio...jos prije nekoliko vjekova (vjera dozivjela evoluciju)...
Zar vama Hrist ne govori u Bibliji da vam on treba biti vazniji od oca, majke, zene, djeteta???? Nemoj da trazim citate.
Ali siguran sam da niko nebi trpio istu takvu svoju sliku na tolet papiru ( niko normalan), a kamoli sliku Bozanstva???
Jel opet sutnja??? :oops:
Nije u pitanju vasa evolucija vjere, nego je u pitanju opće pomirenje i ono (takva su vremena, i sta mi mozemo, pa oprosticemo), nije li Hrist samo zbog pretvaranja hrama u pijacu iznabijao Jevreje i istjerao ih....sta mislite bi li oprostio karikature Boga oca, ili sebe???? Mislite li da ne bi reagirao? Mozda mislite da ne bi, jel se to ne uklapa u sliku "mirnog "Isusa, s mnostvom Biblijskih citata koji govore da se i on zelio "pobiti" (kolokvijalno receno).
Zamjerate muslimanima sto smo i mi kao Hrist,,,iznabijali bi svakog ko se igra s vjerom i od nje pravi profit i sprdanciju.

Ja znam da niste svi takvi, i znam da ima jos ljubomornog vjernickog daha u ponekim vasim crkvama i po tom pitanju.

Hristov je napisao:
Kakav li je to onda mir koji ti daje tvoja religija?

"Kada bi vladari znali sta je u srcu vjernika, macem bi htjeli da mu to otmu."

Walker je napisao:
Razlika izmedju kako je ti nazivas ateisticke Evrope i islama je ta sto ovi sto ovi karikaturisti ne pozivaju na linc i ubijanje, niti brane muslimanima praktikovanje njihove vjere

Islam nije samo praktikovanje molitve, nego i nosenja hidzaba( burke-doduse ne kod svih pravnih skola), kazna u Italiji za zenu s Burkom 500 eura (razlog-ne vidi joj se lice-) :D , ali ne vidi se niti ijednom motoristi s kacigom ????
U S. Arabiji kao kolijevci Islama u sred Rijada milioni zena bez mahrame, pa nema kazne, a srce Islama (konkretan primjer)....o kakvoj demokratiji i up side down govorimo ????

U istinu Islam se zasniva na serijatu.a da li je prijetnja smrcu oficijelni stav islamske uleme ili npr. vijeca za fetve bilo gdje u svijetu, to ne bih rekao da govori istinu, samo bih rekao da gledas previse pojedince i male grupice, te si na osnovu njih formirao misljenje.
Hristov je napisao:
Ako svi razmisljaju u svijetlu te price o Muhamedu, onda svako po svom nahodjenju moze da manipulise tim rijecima i nadje izgovor da odmah predje na plan B, bas zato sto su ljudi manipulatori i demagozi

Prica pojedincima ...se savrseno uklapa.

Hristov je napisao:
Zato Pismo zauzima apsolutan stav i kaze: "Okreni drugi obraz", "Ne ubij". Bez amandmana, bez dodataka, kraj price. Mi trebamo da se vjezbamo u strpljenju da mozemo da trpimo 77 puta, a ne da se zderemo jednom dvaput gutajuci uvrede da bi treci put uradili pokolj pozivajuci se na tu pricu sa Muhamedom, da je i on navodno tako postupio.

U historiji Poslanika s.a.w.s. se ne spominje da je odrubljivao glave. (TACKA)
Kur'an kao i tvoje pismo zauzima apsoutan stav "Onaj ko ubije nekog....kao da je citav svijet poubijao" .
Ali za razliku od tebe dođe momenat STOP, pa i u najgorem djelu kugle i u najateistickoj drzavi imaju ogranicenja, ali ti to nikad neces shvatiti, jer si ( samo deklarativno ) prihvatio maximu OPROSTI, a nikad je neces niti mozes sprovoditi u zivotu, jer apsolutno primjenjivanje OPROSTI nisu mogli niti Ulul-Azm.
Ako kazes da ce Hrist svima oprostiti :roll: ....jer sta ce biti u drugom dolasku????Mislis da ce MENE LICNO tvoj koncept Hrista maziti ili cu zavrsiti u paklu??? Vjerovatno po tvojoj vjeri necu s tobom u raj, ( opterecivao se s tim ili ne to je tako ).
"Skrgut zuba" po tvojoj Bibliji nije za tebe nego za mene...jel tako???? Pa sto onda prosipas fintu o apsolutnom oprostu kad ni Hisrt to nece da uradi (sjetimo se hule na duha svetog)...jesi li ti veci od Hrista ????

Budimo realni...

Leona je napisao:
Drago mi je samo sto mi nisi u komsiluku , pa da moram svoje dijete kriti od tebe. Ali jadna su tudja djeca koji nisu te srece.

Leona, mislim i da je ovo previse od tebe...ali razumljivo.

Hristov je napisao:
gori su oni koji okolo nosaju parole da se odrubi glava onima koji vredjaju islam, ili oni (imami, fratri, svestenici, i vladike)
(izvini morao sam da bude interkonfesionalno, jer imami je muslima, frataf je katolik, a svestenici su obojica, zato sam dodao i malo pravoslavlja, mislim da se osjecamo ugodno, nadam se da ne zamjeras ).
A po pitanju odrubljivanja glava, koljaca, i masakra, nadam se da si bar pregledao pdf. koji sam postavio, te you tube...isto toliko samo da se osjecamo onakvim kavim oduvjek kazem da smo ( POJEDINCANO ISTI :D ).

Hristov je napisao:
Dole u Iranu su navodno zene krive za zemljotrese, tako kazu ugledni imami.

Nadam se da ce im zabraniti da se setaju bez marama...a da ce to uciniti i ostatak Arapskog svijeta..i reciprocitetom naplacivati kaznu od 500 eura (ali tad ce po vama, iako to i vama vasa vjera preporucuje, biti da smo divljaci).

dzabaleban je napisao:
Ne znam da li ću ikada saznati da li je, ako želiš voljeti ljude, bolje živjeti daleko od njih ili se praviti da živiš sa njima

Koliko mi to samo puta na um padne, ali eto, kisa...nema se sta raditi, meteropatija odrađuje svoje i evo ga ... :)

Hristov je napisao:
Meni ga nije zao, neka pati 3 dana bez foruma! :lol:

Ma oprosti jos samo 74 puta...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si, ja sam tu da potpirujem mrznju a ti i Ahmed i vama slicni ste tu da smirujete situaciju :confused3:

Koliko ste konfuzni u svojim nastupima da se ne mozete sloziti oko najosnovnijih stvari, ja nisam nista drugo uradio nego vas doveo u situaciju da postanete svjesni te konfuzije medju vama samima. Ahmed kaze da "svi oni" podrzavaju taliban koji ubija Amerikance, kad Dust pita "ko to mi", Ahmed odgovara "Bosnjaci" i Dust se poslije toga ne javlja vise, naravno jer sama zivi u USA. Ti kazes da u islamu nema govora o napadanju karikaturiste, a Ahmed kaze kategoricki da ga po Kuranu treba ubiti, "TACKA". I kad vam bacim pred nos te paradokse, onda sam ja taj koji sije mrznju, molim te lijepo. :confused4: I jos mi ti nasao mjeriti vrline i mane i davati savjete o ponasanju...

A najjace mi je to sto krenete da kritikujete Hrista, hriscane, govoreci kako su preblagi, a nemate ni najmanju predstavu o tome sta znaci hriscanstvo, vec sve mjerite arsinima ideologiziranog islama.

Poslednji put menjao Hristov dana 21 Maj 2010, 21:08, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Ali siguran sam da niko nebi trpio istu takvu svoju sliku na tolet papiru ( niko normalan), a kamoli sliku Bozanstva???

Da, oprostila bih (iako sam sad nenormalna u tvojim ocima). Kao i mnogim drugima sto sam oprostila i oprastam za mnogo gore stvari, za klevete i lazi i jos stosta drugog. A ove situacije su realnije i vise bole nego slika na toalet papiru. Ne vidim uopste nikakvu vaznost u tome... igra se sa mojom slikom ... stavlja Hristovu sliku na toalet papir... sta ja sad treba, da mu kopam i vadim oci ?! Zar to onda nije osuda? Ko smije da sudi na takav nacin? Nisam dostojna da sudim, zna se Ko je dostojan da sudi.
A svako ce odgovarati za svoja djela, tako da me ni najmanje ne brine sta drugi rade i kome i cime se sprdaju. Svakome ce , ono sto radi, njemu na dusu.
Mislis da , ako reagujem na sliku svetinje na toalet papiru, da ce me to naciniti vecim vjernikom?! Vala nece.

Poslednji put menjao Leona dana 21 Maj 2010, 21:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:08 
Veteran
Veteran

Valjda SRPIN vehabija?
Uredniče ispravka opet se Srbi javljaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nešto razmišljam, neki lik je tamo u Danskoj nacrtao karikature proroka Muhameda i digao se čitav islamski svijet protiv njega...
Oficir spomenu toalet papir sa likom Isusa i kako niko ništa ne preduzima.

1. Da li iko zna sa sigurnošću nacrtati i približno fotorobot nekog od pomenute dvojice?
2. Da li je problem u tome što je to neko uradio ili to što mi to znamo?
3. Šta Muhamed ili Isus imaju ili nemaju od toga?

Oni koji to rade ponižavaju sebe, a mi napad na "svog" Boga doživljavamo previše lično.
Kako kaže Brko, najviše smo strogi prema svom bogu, ne opraštamo mu ako pogriješi...

Lavić je dobro rekao: "Zašto se pominje narodnost? Kome je to važno?"

Al ne mogu se balkanske džukele otrgnuti od svojih čopora i čim jedan zalaje, ostali odma prate lavež i svrstavaju se da ne ostanu sami na vjetrometini...

Evo i ja ću: AV, AV, AV!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Valjda SRPIN vehabija?
Uredniče ispravka opet se Srbi javljaju.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
U pravu si, ja sam tu da potpirujem mrznju a ti i Ahmed i vama slicni ste tu da smirujete situaciju

Ma ti si sića ... :D

Hristov je napisao:
Koliko ste konfuzni u svojim nastupima da se ne mozete sloziti oko najosnovnijih stvari, ja nisam nista drugo uradio nego vas doveo u situaciju da postanete svjesni te konfuzije medju vama samima. Ahmed kaze da "svi oni" podrzavaju taliban koji ubija Amerikance, kad Dust pita "ko to mi", Ahmed odgovara "Bosnjaci" i Dust se poslije toga ne javlja vise, naravno jer sama zivi u USA. Ti kazes da u islamu nema govora o napadanju karikaturiste, a Ahmed kaze kategoricki da ga po Kuranu treba ubiti, "TACKA". I kad vam bacim pred nos te paradokse, onda sam ja taj koji sije mrznju, molim te lijepo. :confused4: I jos mi ti nasao mjeriti vrline i mane i davati savjete o ponasanju...

A kod vas kao postoji jedinstven stav....reci mi samo koji. OPROST... (vrati se na temu oni pederosa i njihovih parada u Beogradu, pa ces vidjeti da se ne razlikuju od antiparad u Sarajevu)...i u cemu ste "VI" to slozni ???

Jesu li stvarno ovo po tebi najjosnovnije stvari????? Ili je osnovnije da li je Bog Jedan ili nije ( ali to ste imali okrsaj s Mary, pa se tamo vidjelo slaganje u sonovnoj stvari, jednoce Boga, pakla, raja, onog svijeta,)...to su osnovne stvari u kojima "vi" nemate slaganja, kao i o samoj Bibliji, jedan ovakva a jedna onakva (to su osnovne stvari), a pitanje karikatura nie najjosnovnija stvar Islama...ali ne i marginalna.

Savjete ti ne dajem, boli me cosak za tobom...jer sam fino reko

Oficir s ruzom je napisao:
“Ko nema ove tri osobine (odlike), neće mu koristiti njegov iman: blagost kojom uzvraća džahilu njegovo neznanje, pobožnost koja ga odvraća od harama, i lijep ahlak kojim se ophodi prema ljudima.” (Omer b. Hattab, r.a.).

Leona je napisao:
Da, oprostila bih (iako sam sad nenormalna u tvojim ocima).

Ne, Leona upravo suprotno, nisi nenormalna, i s tog aspekta kapa ti do poda...treba za to snage da se oprosti krv brata i mnoge druge stvari, ali ono sto ja zelim potencirati nije samo oprost i to maximalan nego da se sagledaju i ljudi i majke i sestre koje ne mogu oprostiti ubistvo djeteta nego zele i traze da se i ubica ubije (ako je izrsio ubistvo ciljano i namjerno), ali uvjek cu naglasiti to radi VLAST, A NE POJEDINAC....i kroz sve svoje postove ponavljam rijeci "Bolje ikakva vlast, nego bezvlasće".
Pa vidimo da u svijetu drzava pogubljuje krvnika i ubicu po "sluzbenoj duznosti"...neka prava na oprost ali i prava na uzvracanje istom mjerom...(to propagira Islam), ali Kur'an kaze ..." A neka znate bolje vam je da oprostite..."

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neki dan sam naisao na TV- prodaju tolet papira s likom Isusa...( Jel to O.K. ) ????? Imal iko od krscana, pravoslavaca na ovom podforumu da digne glas protv tog, da u srce prezre to djelo, tog bolesnika....NEMA...a ima i drugih, gorih stvari, međutim Hristov kaze da je sve to prebolio...jos prije nekoliko vjekova (vjera dozivjela evoluciju)...
Zar vama Hrist ne govori u Bibliji da vam on treba biti vazniji od oca, majke, zene, djeteta???? Nemoj da trazim citate.
Jel opet sutnja??? :oops:
Nije u pitanju vasa evolucija vjere, nego je u pitanju opće pomirenje i ono (takva su vremena, i sta mi mozemo, pa oprosticemo), nije li Hrist samo zbog pretvaranja hrama u pijacu iznabijao Jevreje i istjerao ih....sta mislite bi li oprostio karikature Boga oca, ili sebe???? Mislite li da ne bi reagirao? Mozda mislite da ne bi, jel se to ne uklapa u sliku "mirnog "Isusa, s mnostvom Biblijskih citata koji govore da se i on zelio "pobiti" (kolokvijalno receno).
Zamjerate muslimanima sto smo i mi kao Hrist,,,iznabijali bi svakog ko se igra s vjerom i od nje pravi profit i sprdanciju.

Ja znam da niste svi takvi, i znam da ima jos ljubomornog vjernickog daha u ponekim vasim crkvama i po tom pitanju.

Ima li smisla da ja ili bilo koji hriscanin nesto kazemo na ovo? Dosao si da nam dajes savjete kako treba da se postavimo prema tome. Da li sad ima smisla da je tebi kao muslimanu govorim kako hriscanin treba da postupa, sa nekom nadom da ces se ti sloziti? Citas li ti sta pises, koliko prevrces rijeci Hrista da bi Hrist ispao slicniji Ahmedu koji kaze da treba ubijati za vredjanje islama? Dosao si da nam crtas sliku pravog Isusa kojeg ti jelde bolje poznajes od nas samih? Ti izgleda najvise volis da vidis Isusa kako razjaren udara bicem po trgovcima, zar ne?

I opet, opet iskrivljujes rijeci Hrista i znacenje Njegovih rijeci. Ako je rekao da nam treba biti vazniji od oca i majke, ne znaci da je rekao da trebamo ubijati zbog Njega, kako to ne dopire do tvoje svijesti? I ne samo to, nego si pogresno protumacio ili su ti pogresno protumacili procitano. Sta je Isus rekao Petru kad je Petar krenuo da se laca maca da odbrani Isusa? Ajde reci mi molim te?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A kod vas kao postoji jedinstven stav....reci mi samo koji. OPROST... (vrati se na temu oni pederosa i njihovih parada u Beogradu, pa ces vidjeti da se ne razlikuju od antiparad u Sarajevu)...i u cemu ste "VI" to slozni ???

Opet ti, za sve ti hriscani izgovor ("i vi ste takvi"). :roll: Ko prica o nama, mi ne kriijemo da se ne slazemo oko dosta toga, a vi ste ti koji su dosli da nam daju savjete a ni sami ne znate sta je ispravno.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jesu li stvarno ovo po tebi najjosnovnije stvari????? Ili je osnovnije da li je Bog Jedan ili nije ( ali to ste imali okrsaj s Mary, pa se tamo vidjelo slaganje u sonovnoj stvari, jednoce Boga, pakla, raja, onog svijeta,)...to su osnovne stvari u kojima "vi" nemate slaganja, kao i o samoj Bibliji, jedan ovakva a jedna onakva (to su osnovne stvari), a pitanje karikatura nie najjosnovnija stvar Islama...ali ne i marginalna.

Ti kao musliman govoris sta nama hriscanima treba da je najosnovnije :roll: Vecina nas se upravo slaze oko najosnovnijeg, a najosnovnije su dvije najvece zapovijesti u Pismu. Ti i Ahmed se ne slazete oko toga da li treba ubiti onoga ko uvredi islam.... :roll: Ili sto je jos gore, tvoja argumentacija upucuje na zakljucak da razmisljas u njegovom pravcu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 22:12 
Veteran
Veteran

BRATE HRISTOV,
ma dobro je...pusti.
Dokle rasprava...da li vredi?
Sigurno ti ne priliči zbog vere.
Nemoj ljutiš bratski je.

dzabaleban

,,Ovo je ovde BALKAN''
A mi smo tamo gde je srce naše.
Uvek je bilo trave i biće je do kraja.
Pročitah davno gde neko reče da nerazumnih i trave ima svugde na svetu i da ništa nije tako dobro raspoređeno kao to dvoje.
Dok je šetača biće i onih što su šetani. Ko koga zapravo vodi?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Dosao si da nam dajes savjete kako treba da se postavimo prema tome.

Jedno je "trebalo bi" a drugo je "moras"..., mozda "nebi ni trebalo"...

Hristov je napisao:
Citas li ti sta pises, koliko prevrces rijeci Hrista da bi Hrist ispao slicniji Ahmedu koji kaze da treba ubijati za vredjanje islama?

:D ...tvoj Hrist ili onaj Biblijski??? Iz tvoje Biblije ili iiz Biblije Jerusalimske ??? Onaj Hrist prije 2 000 godina ili onaj pred kraj Svijeta...mislis da ce ovaj pred kraj sveijta s macem u ruci i sudom liciti na Dalaj Lamu ili ce liciti Ahmedu ????

Hristov je napisao:
Dosao si da nam crtas sliku pravog Isusa kojeg ti jelde bolje poznajes od nas samih? Ti izgleda najvise volis da vidis Isusa kako razjaren udara bicem po trgovcima, zar ne?

Nisam rekoa bicem, niti sam rekao da je razjaren, vjerovatno kad ih je "izbacivao iz hrama" to radio s buketom ruza, a silni stolovi trgovacke robe su se krilcima leptira sami poizvrcali (teorija kaosa)...ali rijec "izbacio" s rijecu Hrist nikako ne ide jel tako...al to je tvoj koncept kojeg ti ne prihvatas iako ti je u Bibliji pred nosom.

Ali kad malo bolje vidim citat stvarno je bic u pitanju i bio je upravjo razjaren

14 U hramu zateče trgovce, što su prodavali volove, ovce i golubove, i mjenjače, što su bili ondje posjedali.

15 Tada on splete od užeta bič i istjera iz hrama sve zajedno s ovcama i volovima. Mjenjačima prosu novce i isprevrnu stolove njihove. JOVAN 2:14-15

Jel to moguce da Hrist pun ljubavi i oprosta ucini, ajd sad samo reci da je to nasa muslimanska interoplacija i propaganda s kojom Oficir zeli da poistovjeti Hrista s Ahmedom...a ono vidi cuda (iako to Oficiru nije bila niti najmanja namjera)

Kao sto rekoh uze je spleo vjerovatno od paukove niti i od tog napravio bic koji je bio pun ljubavi, ali su se zidovi razbjezali zbog loseg pazara...???

Hristov je napisao:
Ako je rekao da nam treba biti vazniji od oca i majke, ne znaci da je rekao da trebamo ubijati zbog Njega, kako to ne dopire do tvoje svijesti?

Ne, neka to ce on...(samo se pitam kako kad je pun oprosta)

Hristov je napisao:
Sta je Isus rekao Petru kad je Petar krenuo da se laca maca da odbrani Isusa? Ajde reci mi molim te?

"Ko se maca lata od maca i gine"....

"7) Hrišćanska crkva nije teokratska nacija (Isus je rekao „Moje carstvo nije od ovoga sveta, jer da jeste moje sluge bi me branile“), već bi hrišćani u idealnom slučaju trebalo da žive unutar granica svoje nacije i da se zalažu za dobrobit tog naroda (ili nekog drugog ranjivog naroda) nasuprot napadima agresora.

Nasuprot onome u šta većina veruje, Isusove reči o „okretanju drugog obraza“ nakon što vas je neko udario po desnom, odnose se na rešavanje ličnih uvreda, a ne na nasilna dela. Isus je, u stvari, rekao „Kada vas uvrede, budite spremni da podnesete još uvreda“. S obzirom na pretpostavku da je većina ljudi u njegovo vreme bila desnoruka, šamar u desni obraz se i dan danas na Bliskom Istoku smatr teškom uvredom. Ova ideja o šamaru kao uvredi vidi se u „Plaču Jeremijinom 3:30“: „Podmetnuće obraz svoj onome koji ga bije, biće sit sramote“. U našem društvu, to bi otprilike odgovaralo kada bi nekoga pljunuli u lice.

Isus ne kaže „Nemojte se braniti ako vas napadnu“ ili „Nemojte pomoći ženi koju neko siluje“ ili „Nemojte braniti svoju zemlju ako vas napadnu“. On ne poriče pravni princip „oko za oko, zub za zub“, već govori o zloupotrebi tog principa u cilju opravdanja lične osvete ili odmazde.7

„Ne opirite se zlom čoveku“. Stari zavet zagovara samoodbranu (čak i ubistvo u cilju spasavanja sopstvenog života). Policija i organi čuvanja reda su neophodni u cilju očuvanja društvenog poretka. Rimljanima 13:4 jasno naglašava da se zločincima treba odupreti. Isus se snažno odupro menjačima novca u hramu, Jovan 2. Ovde se, međutim, ne radi o funkcionisanju države, već o tome kako bi Hristovi učenici trebalo da se ponašaju u međuljudskim odnosima. (Država, na primer, zločince mora privesti pravdi. „Oprostite svojim neprijateljima“ ne bi bilo prikladno za pravni sistem, puštanje kriminalaca bez kazne.)"

Eto text za jos jedan off...

Hristov je napisao:
Opet ti, za sve ti hriscani izgovor ("i vi ste takvi"). :roll: Ko prica o nama, mi ne kriijemo da se ne slazemo oko dosta toga, a vi ste ti koji su dosli da nam daju savjete a ni sami ne znate sta je ispravno.

Ovaj podforum nije tvoja cacevina, svijet nije crn i bjel nego siv (dobrodosao u zonu) ....ne dajem savjete nego branim svoje misljenje, kao i ti....

Hristov je napisao:
Ti kao musliman govoris sta nama hriscanima treba da je najosnovnije

Da...eto...ja kao musliman govorim vama hriscanima sta je najosnovnije...jesi sretan??? Zarko se nadam da cete svi odjednom shvatiti da ste u zabludi i masovno krenuti u moje odaje na islamiziranje....jer, moje se pika i slusa i prati ....pih. :lol:

Hristov je napisao:
Vecina nas se upravo slaze oko najosnovnijeg, a najosnovnije su dvije najvece zapovijesti u Pismu.

Ja, ja, ja...znam, znam....da je Mery tu, mislim da bi tek onda bilo interesantno....

Uglavnom pucate po savovima od jedinstva kao i mi. :D

Hristov je napisao:
Ti i Ahmed se ne slazete oko toga da li treba ubiti onoga ko uvredi islam.... :roll:

Pa eto, drago mi je sto se ja i Ahmed ne slazemo po tom pitanju... :wink: ...kao i po pitanjima da li je Mojsijev stap bio od glogova drveta ili od tisovine.

Hristov je napisao:
Ili sto je jos gore, tvoja argumentacija upucuje na zakljucak da razmisljas u njegovom pravcu.

Kako ako si rekao da se ja i on ne slazemo...mislim ovdje neko nekog menzi.
Moja argumentacija upucuje kao i na temi "Pedofilija Bozjih slugu"...a koja kaze "Neka gori majcin sin" ili "Let him burn" :)

(metaforicki) :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Nas muslimane ne interesuje nikakav zakon osim onog utemeljenog na Kur'anu. Onaj ko vrijeđa Allaha i bilo kojeg poslanika će biti ubijen i tačka. I od srca želim da danski karikaturist i tvorci* south parka budu ubijeni, imaš šta protiv ?

Obratiti paznju na "bilo kojeg poslanika". Kako objasniti da se zestoke reakcije ipak javljaju samo po pitanju posljednjeg, dok se za prijasnje ne napravi frka?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nisam rekoa bicem, niti sam rekao da je razjaren, vjerovatno kad ih je "izbacivao iz hrama" to radio s buketom ruza, a silni stolovi trgovacke robe su se krilcima leptira sami poizvrcali (teorija kaosa)...ali rijec "izbacio" s rijecu Hrist nikako ne ide jel tako...al to je tvoj koncept kojeg ti ne prihvatas iako ti je u Bibliji pred nosom.

Ha-ha, ti i dalje uporno vjerujes u to sto pricas. Ovo sto si napisao nema nikakve veze sa paralelama koje pokusavas na silu povlaciti, govoreci hriscanima kako treba da se dignu na noge zbog slike na toalet papiru. a u uzimajuci kao primjer Isusovu reakciju u hramu. Jos samo treba da ti neko povjeruje i odluci da ubije te ljude odnosno da ih "kazni" onako kako Ahmed to zamislja (znas onu spiku, "od srca" ;) )

Niko ne tvrdi da Isus nije osjecao pravedan gnjeva i da je cesto zvucao grubo, ali ponavljam, ti izvlacis promasene zakljucke da bi opravdao dizanje na noge kad se Hrist uvredi, jer nisi u stanju da zamislis da covjek moze da se brani fizicki od neposrednog napada a da ne ustaje kad se Hrist ili Bog uvrijede.

Meni su bezbroj puta slomili srce karikature i ismijavanje Isusa na svaki moguci nacin, ali nikad mi ni na pamet nije palo niti sam osjecao ubilacki gnjev niti pozelio da se "dizem na noge" :roll: Sto ne znaci da ne bih branio sebe i svoju porodicu i bilo kog drugog (pa cak i homoe od "pravovjernih" koji su ustali na noge da "sprovedu pravdu") od nasilja.
Ti, ja nemam ni najmanje sumnje u to, ne mozes jos uvijek razumijeti razliku, jer za tebe ljubav prema nekome podrazumijeva ubijanje odnosno kaznjavanje onoga ko vredja Boga. Siguran sam da ces naci u Pismu "argumente" za takav postupak, ali samo zato sto i dalje ne razumijes Hristovu poruku.

Citiraj:
ne dajem savjete nego branim svoje misljenje, kao i ti....

:lol: :lol: :lol:

Ja kad bih odgovarao na svaku tvoju recenicu ne bih nista stigao, zato izdvojim ono sto moze da zbuni hriscane i odgovaram na to, jer mi cilj nije da se natezem konopca s tobom nego da sprijecim da svojim rijecima bacas prasinu hriscanima u oci. Znaci da u zadnjoj instanci ja pisem ovo zbog njih. Ahmed je nakon sve one price o ljubavi prema svima i lijepom pogledu za svakog, pokazao svoje pravo lice, ti u svoj svojoj samouvjerenosti uporno ponavljas da ti je drago sto ce ateisti gorijeti, na kraju ste obojica pokazali koliko ste kompetentni da nam govorite kakav je Hrist bio. A to mi i jeste krajni cilj, da pokazem s kime imamo posla. Dzaba vam sva prica o postenju, ljubavi itd...

Poslednji put menjao Hristov dana 22 Maj 2010, 07:02, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]