banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 20:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Isus i Muhamed
PostPoslato: 29 Mar 2010, 00:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Pokušao sam i ovog puta kao pre 2 god.da okačim temu na ,,upoznaj Islam'' i tema nestade.
Pomislih možda je zalepljena negde na drugoj grupi (razgovor sa Hrišćanima''Ali ni traga...?
Urednik me pozdravlja i kaže da napišem novu temu...?

Pa prvo si okacio temu na pogresno mjesto.
Ali kad je urednik htio da prebaci temu desila se greska, izbrisana je, i mene je obavjestio o greski ali i rekao da je obavjestio i tebe i zamoli ote da otvoris istu temu.

Opravdanje je to sto osoba koja bi trebala da prebaciva teme "majstor" je otputovao pa je on pokusao ali se desila greska.

Helem nejse

lavić je napisao:
Hrišćanima je jasno da je Avram dobio sina po obećanju od Boga i da mu je ime Isak.

Isto tako hriscanima treba biti jasno da je Abram dobio sina kojem je ime Ismail.
Ovdje stoji i pitanje zasto prvo Abram a kasnije Abraham ???
Zasto prvo Saraja, a kasnije Sara???
Cemu promjena imena.
U islamu je Ibrahim a.s. - Ibrahim a.s. i prije i poslije???

Druga stvar lavicu kod tebe me stgvarno iznenadjuje da je Bog zadovoljan s Ismailom, Ibrahim a.s. zadovoljan s Ismailom a ti (necu namjerno da kazem svi hriscani- zbog kasnijeg tvog teksta) nisi zadovoljan. Ko si ti lavicu ????

Ajd da vidimo da li je Bog zadovoljan ili ne...

Citiraj:
Ptice grabežljivice obarale se na leševe, ali ih je Abram rastjerivao. 12 Kad je sunce bilo pri zalazu, dubok san obuzme Abrama, a onda se na nj spusti gust mrak pun jeze. 13 Tada Bog reče Abramu: "Dobro znaj da će tvoji potomci biti stranci u tuđoj zemlji; robovat će i biti tlačeni četiri stotine godina, 14 ali narodu kojem budu služili ja ću suditi; i konačno će izići s velikim blagom. 15 A ti ćeš k ocima svojim u miru poći, u sretnoj starosti bit ćeš sahranjen. 16 Oni će se ovamo vratiti za četvrtog naraštaja, jer mjera se zlodjela amorejskih još nije navršila
.
To je jedno od potomstva Ibrahimova a.s.
Citiraj:
17 Kad je sunce zašlo i pao gust mrak, pojavi se zadimljen žeravnjak i goruća zublja te prođu između onih dijelova. 18 Toga je dana Jahve sklopio Savez s Abramom rekavši: "Potomstvu tvojemu dajem zemlju ovu od Rijeke u Egiptu do Velike rijeke, rijeke Eufrata:

Ovo se odnosi na drugo potomstvo Ibrahima a.s.
I laiku je jasno:
Radi se o dva potomstva! Jedno potomstvo koje ce biti tlaceno u Egiptu, i jedno potomstvo koje ce odmah dobiti tu zemlju izmedju Nila i Eufrata. Misli se, naravno, na genetske potomke Abramove!
Pa kao sto znamo da su prvo potomstvo Izraelci, koje jeste bilo tlaceno u Egiptu, isto tako znamo da na podrucju izmedju dvije velike rijeke zive Arapi i ostali potomci Abramovi!

Prvo potomstvo je bilo optereceno progonom u Egipat a drugo???
Ili da pojasnim da li je Ishakovo ili Ismailovo potomstvo bilo optereceno progonom u Egipat i

lavić je napisao:
Znaju da je Ismailo dete rođeno od sluškinje Agare(Egipćanke)a Božjem narodu nije dozvoljeno uzimati žene van svog naroda

Ismail a.s. jesto rodjen od Hadzare. Da li je Hadzara bila Ibrahimova zena ili sluskinja??? Nakon sto ju je Saraja Jednog dana njegova zena Saraja uzima svoju sluskinju Hagaru (hazreti Hadzera) pa je daje [color=#FF0000]Abramu za zenu.[/color] Postanak 16:3
To napisase pisci Biblije, za zenu.Ne za konkubinu, prileznicu, nego za zenu.. Ako hoces da instaliraras jos rije "nezakonitu" ne znam gdje si je u pismu nasao...posalji mi citat molim te.

lavić je napisao:
Po Sarinom nagovoru Avram dobija Ismaila i Bog kaže Avramu da otera sluškinju i dete jer to nije dete OBEĆANJA već neverovanja u obećanje.

Ako je tako, ako je tako kao sto ti parafraziras cemu onda sljedece brate lavicu, cemu????

Kada je Abramu bilo 99 godina ukaza mu se Jahve pa mu rece: Sklopicu savez s tobom. Abram pade nicice dok mu je Bog govorio: Silno cu te razmnoziti, od danas ces se zvati Abraham a zena ce ti se zvati Sara, dacu ti potomstvu svu zemlju Kanaansku (Palestina), svako musko medju vam, neka bude obrezano, Ismaila ti blagosiljam, Sara ce roditi.... Uzme Abraham svohga sina Ismaila i sve robove pa ih toga dana obreze...Ismailu bijase trinaest godina kada ga obreza " Postanak 17: 1-25

Sramota lavicu, sramota..."ISMAILA TI BLAGOSILJAM"- kaze Jahve lavicu moj druze. Ako je Ismail djete nevjere u Boga, ako je Ismail a.s. samo radi "ljudkse potrebe", ako je Ismail "nevjernik u obecanje" cemu blagosiljane moj lavicu. Ako i kazes to je radi Ibrahima a.s. ili radi Sare...ali cemu savez lavicu, Cemu savez koji je sklopljen 14 godina prije rodjenja Ishaka, i jos sto je teze odgovoriti ali nadam se da hoces....ZASTO TRAJNI SAVEZ???

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 01:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Bog kaže da sin robinje neće naslediti ono što je dato sinu OBEĆANJA.

Kao sto rekoh cemu
1)Blagoslov
2)Savez
3)Obecanje zemlje izmedu rijeke Egipta i Eufrata
4)Neopterecenost prokletstvom progona
5)Mnostvo poroda
6)Najava proroka po "Braci tvojoj"????

Nadam se da ces moci dati odgovor.

lavić je napisao:
Onog proroka što ga Mojsije najavljuje možemo tražiti u sred braće koja su potomstvo Isaka koje je Mojsije vodio i koji su seme Avramovo po obećanju i koji vrše službu Bogu i On prihvata njihove žrtve i objavljuje im se u ognju i glasom i šalje mnoge proroke kroz to obećano seme

Ne najavljuje ga Mojsije nego Bog kao sto si kasnije u svom tekstu i sam konstatirao.
A zasto ga nebi trazili i medju potomstvom Ismailovim a.s.
Je i Ismal je gentski nasljednik od Ibrahima a.s.
Cak sto vise u Ismailovom potomstvu ima vise krvi Ibrahima a.s. nego u samom Isusu, jer Isus nije imao oca nego je rodjen bez njega.

lavić je napisao:
pa celo Pismo napisaše potomci Avramovi u kojima je seme obećanja.Zato neko ne želi Pismo prihvatiti jer za sina robinjinog nema drugog obećanja do da će ih umnožiti zbog Avrama.

1) umnoziti
2)zemlju dati
3)savez trajni za vjeke vjekova sklopiti
4)svako ko nema saveza neka se istjera kaze Jahve Abramu a da li ga imaju krscani (generalno gledajuci) da li se obrezuju. Ne. zbog koga??? Boga??? ne nego Pavla??? "niko se nece spasiti po zakonu nego u vjeri u isusa krista".--u jednoj recenici otisao savez brate lavicu jel tako???
5)blagoslov

Molim te dok je usput da ne zaboravim samo slijedeci citat za kojeg inzistiram da mi odgovoris.

"Rano ujutro abraham uze kruha i mjesinicu vode pa dade Hagari; stavi to na njezina ramena, zajedno sa djecakom, te je otpusti. Vrludala je amo-tamo po pustinji. Potrosivsi vodu iz mjesinice ostavi dijete pod jednim grmom, a sam ode i sjede nasuprot, koliko lûk moze dobaciti. Govorila je u sebi: "Necu da vidim kako dijete umire"
........
Tada joj Bog otvori ocu i, pa ona opazi studenac..." Postanak 21:14-19

Kako je Hadzara mogla da ponese 17-19 godina starog djecaka na ramenima zajedno s vodom, i kruhom.???
lavić je napisao:
Pokušaji Islamske zajednice da iz Pisma prepozna Muhameda su ne osnovana jer kao što piše oteraj sina robinjina a u Isaku će ti se nazvati seme-potomstvo.

Ko je rekao "otjeraj sina robinjina"???? Bog ili Sara???

lavić je napisao:
Vodeći ljudi u toj zajednici pokušavaju par reči z jednog stiha da preokrenu i tako dokažu da je Ismailovo potomstvo naslednik a ne Isakovo, Time Božju reč čine lažnom i negiraju Pismo

Ne brate lavicu, jer gornje receno prozlazi iz tvog nepoznavanja Kur'ana, ali ne zamjeram ti jer si sam rekao da ne poznajes Kur'an - jedva osnovno, ali ti zamjeram sto imputiras nesto o cemu Kur'an ne govori, a i naravno sto nije tema ovog razgovora. Kur'an kaze

"Recite: Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ishaku, i Ismailu, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i u ono što je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pok¬oravamo. "
(Kur’an: el-Bekare, 136.)

Ono sto ti ne poznas u ovoj raspravi je mogucnosti ko je najavljeni prorok, a ne raspravlja se da je li kod muslimana bolji Ishak ili Ismail, ali i ako bi raspravljali o tome (procitaj ajet ponovo) pa jasni vidi da nema razlike, mi muslimani ne velicamo poslanike jedne nad drugima.

lavić je napisao:
,,Proroka ću im podignuti IZMEĐU-MEĐU BRAĆE-BRAĆOM NJIHOVOM, kao što si ti (Mojsije), . . .''
Ovde se Bog obraća Mojsiju tim rečima a ne Mojsije narodu to je vrlo važno za početak upamtiti.Ne diže Mojsije proroka već On govori Mojsiju da će to On (Bog) učiniti.

Konacno priznanje da ne dize Mojsije proroka nego Bog, vrati se gore na moj prvi post vec sam ti napomenuo o ovom.

lavić je napisao:
,,...među braćom njihovom...''ovo je njima pokušaj ali neuspeo da Muhameda ubace kao Isakovog potomka. Šta zapravo BOG tu govori Mojsiju?
Da će On između braće-Izrailja koje je seme obećanja od Boga podići proroka.
Ne govori ovde o drugim narodima niti drugoj braći već o onima koje vodi jer ih ljubi ljubavlju večnom zato milost Njegova stoji na tom semenu.Između braće njihove kaže Bog Mojsiju
podignuće velikog proroka.

Ne brate lavicu, to je potencijalni pokusaj kao sto je i tvoj, jer u pomenutom prorocanstvu se nigdje ne kaze da je Isus taj prorok, zasto onda ti govoris da jest. On je isto tako mogucnost, ali ne i 100 % sigurnost. A i narocito to sto ti vjerujes u Isusa da je BOG i BOZJI SIN a ne PROROK

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 01:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Mojsije nije išao do Ismailovog potomstva da im to saopšti već se obraća braći Izrailju da će:
,,Proroka u SRED TEBE (Izrailju),između braće tvoje (Izrailju).''To kaže 15 stih koji predhodi 18-om.
Čitajte uvek celu glavu jer Biblija nije knjiga bez sadržaja da bi se svaki redak mogao izvaditi i formirati nova priča jer je Pismo opisano kao celovita poruka.
Cela glava govori o službi u hramu,žrtvama,nasleđu teritorije i najavljuje da će stići važan prorok koji će im reći ono što će ONI Izrailj trebati poslušati i tako mnogo vekova kasnije dolazi u Izrailj Muhamed i prorokuje Izrailju i oni ga slušaju...

Ali ti pokusaj citati cjelu Bibliju, jer..Iz Kadeša posla Mojsije poslanike k edomskomu kralju: "Ovako ti poručuje tvoj bratski narod Izrael: Ti znaš sve nevolje, što nas snađoše (Brojevi 20:14)
Samo impliciram da rijec "brace tvoje" ne mora da znaci da je u pitanju Izrael.

18 Sinovi Išmaelovi prebivali su od Havile do Šura, koji leži istočno od Egipta u smjeru prema Asiriji. U blizini sve braće svoje naseliše se prkosno (postanak 25:18).

Proroka iz sredine tvoje, između braće tvoje, kao što sam ja, podignut će ti Gospod, Bog tvoj. Njega slušajte! (18:15)
U ovom stihu se govori ko ce biti poslanik, koji naravno moze biti i njegov rodjak ili iz porodice Israilita, ali u stihu 18:18 se precizira.
Podignut ću im proroka između braće njihove, kao što si ti. Riječi svoje stavit ću u usta njegova, da im kaže sve, što mu zapovjedim. (18:18)

lavić je napisao:
Ne gleda se da je Mojsije bio postavljen kao vođa tog naroda iz robstva u obećanu zemlju, ne gleda se kao pastir naroda,ne gleda kao čudotvorac,ne gleda kao onaj što sa BOGOM RAZGOVARA već te reči za njih znače:
Mora biti oženjen kao Mojsije, Mora doneti novi zakon,Mora učestvovati u ratu i ubijanju,mora 3 puta jesti(a za subotu neznaju kako)koliko puta u VC dnevno i sve je to za misaone ljude i vođe argument u prilog Muhamedu. Kad slušam te propovedi ne mogu verovati kako čovek tako površno razmišlja i tako telesno gleda.

ovako

Podrucje poredjenja Mojsije Muhammed Isus

1) rodjenje prirodno prirodno CUDOM

2) familija ozenjen (djeca) ozenjen (djeca) NEOZENJEN

3) smrt prorodno prirodno UBIJEN

4) emigrirao da da NE

5) rat potjera/borba potjera /borba NISTA

6) objava i pisanje tokom zivota tokom zivota NAKON SMRTI

7) priroda ucenja spiritualna i legalna spiritulana i legalna SPIRITUALNA

8) tvrdnja covjek covjek BOG

lavić je napisao:
Ne gleda se da je Mojsije bio postavljen kao vođa tog naroda iz robstva u obećanu zemlju, ne gleda se kao pastir naroda,ne gleda kao čudotvorac,ne gleda kao onaj što sa BOGOM RAZGOVARA već te reči za njih znače

Muhammed s.aw.s. je isto tako za zivota bio postavljen kao vodja naroda i poveo ga iz izbjeglistva Medine u obecanu Mekku.

Isto tako Muhammed s.a.w.s. je bio cuvar (pastir).

Muhammed s.a.w.s. je isto imao cuda (mudzize) jedna njegova najveca je Kur'an.

Muhammed s.a.w.s. je razgovarao s Bogom na Israu i Miradzu....

Dakle lavicu jos nesto brate moj...cak smo dobili 4 poredjenja vise.

lavić je napisao:
Da bi sve održali nesmeju ni pogledati TV ni časopise jer i tamo ima golotinje.Nesmeju pomisliti ružno a kamoli izgovoriti.Nesmeju ništa zlo učiniti niti slagati. Nesmeju ubijati zaviditi niti imati poroka.Nesmeju šabatom raditi i još stotine stvari u protivnom nisu održali zakon i pravdu i onda...

Pa po pravilu se ne smije gledati golotinja. Poslanik s.a.w.s. kaze " Oko cini blud gledanjem"

O ruznoci u mislima i govoru Kur'an kaze "Neka sumnjicenja su veliki grijeh"

A o govoru kaze " Ne jedite meso mrtve brace svoje..."

Zlo se ne smije ciniti i zato nije citat ni potreban.

Laganje je svojstvo licemjera i vjernik mora reci istinu "pa makar gorka bila" Poslanik s.a.w.s. je isto tako rekao "Najveci dzhad je reci istinu u lice"

Sabat je bio za Izraelski narod a mi smo sljedbenici druge linije brate, to smo bar gore utvrdili zar ne...???

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 10:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pozdrav bratu Oficiru

Baš mi se ne da, kad god sam postavio temu na tom forumu redovno se nešto desi i kad hoću posle da učestvujem nemogu pristupiti no nije važno bar me ovde ne vija maler pa možemo i ovde sve reći.
Hvala ti što si se javio jer želim da vidimo zajedno ko od nas nije dobro razumeo jer to nam pomaže da se ispravimo i možda više saznamo.

,,Isto tako hriscanima treba biti jasno da je Abram dobio sina kojem je ime Ismail.
Ovdje stoji i pitanje zasto prvo Abram a kasnije Abraham ???
Zasto prvo Saraja, a kasnije Sara???
Cemu promjena imena.
U islamu je Ibrahim a.s. - Ibrahim a.s. i prije i poslije??
?

Napisah da je Ismailo prvenac Avramov.
Zato što je on otac mnogim narodima(ali videćemo dalje ko su ti mngi narodi)
Zato što je i ona majka mnogim narodima ali ne svim.
Već je rečeno da obično u savezu se dobija novo ime i niko ne spori obrezanje niti obećanje o umnožavanju jer i to napisah.

,,Druga stvar lavicu kod tebe me stgvarno iznenadjuje da je Bog zadovoljan s Ismailom, Ibrahim a.s. zadovoljan s Ismailom a ti (necu namjerno da kazem svi hriscani- zbog kasnijeg tvog teksta) nisi zadovoljan. Ko si ti lavicu ????

Ovde ja ne iznosim moje želje već šta kaže Bog.
Avram je bio zadovoljan sa Ismailom Ali Bog kaže :Oteraj SLUŠKINJU i dete!
Da li je to lavić izgovorio ili Bog?
Nije Avram po Sarinom nagovoru oterao dete čitaj brate dalje pa ćeš čuti zbog čije reči Avram to čini...lavićevog nezadovoljstva...ja ni nepoznam Ismaila a možda bi bili dobri jarani ali Bog naređuje.Ko sam ja ...običan čovek iz Judinog plemena.

,[b][u],Radi se o dva potomstva! Jedno potomstvo koje ce biti tlaceno u Egiptu, i jedno potomstvo koje ce odmah dobiti tu zemlju izmedju Nila i Eufrata. Misli se, naravno, na genetske potomke Abramove!
Pa kao sto znamo da su prvo potomstvo Izraelci, koje jeste bilo tlaceno u Egiptu, isto tako znamo da na podrucju izmedju dvije velike rijeke zive Arapi i ostali potomci Abramovi!
Prvo potomstvo je bilo optereceno progonom u Egipat a drugo???
Ili da pojasnim da li je Ishakovo ili Ismailovo potomstvo bilo optereceno progonom u Egipat i''
Ajd da vidimo da li je Bog zadovoljan ili ne.[/u][/b]..

Ovo ničim nisam osporavao već potvrđivao.Ali sam zato želeo da nešto bitnije uočiš i zapitaš se koga je Mojsije vodio i o kojim plemenima i uopšte o čemu cela 18 glava govori i onda ćeš jasno videti ko vrši službu i prinosi žrtve i ko šta nasleđuje.Dalje ćeš u istoj grupaciji između svih uputstava datih toj lozi među mnogim obećanjima i uputstvima čuti da iz te grupacije kojoj Mojsije prenosi poruku treba biti podignut veliki prorok.A ta grupacija je bila Izrailj.Neznam zašto si izostavio važne delove iz onog što napisah a to su službe Levita i hrama.

,,Ismail a.s. jesto rodjen od Hadzare. Da li je Hadzara bila Ibrahimova zena ili sluskinja??? Nakon sto ju je Saraja Jednog dana njegova zena Saraja uzima svoju sluskinju Hagaru (hazreti Hadzera) pa je daje Abramu za zenu. Postanak 16:3
To napisase pisci Biblije, za zenu.Ne za konkubinu, prileznicu, nego za zenu.. Ako hoces da instaliraras jos rije "nezakonitu" ne znam gdje si je u pismu nasao...posalji mi citat molim te.''

Pismo i Bog kroz njega kaže SLUŠKINJA.
Bog je instalirao da Njegov narod NESME uzimati ženu iz drugog naroda to lepo piše a ljudsko razmišljanje je dovelo do tog da se rodi Ismailo zbog neverstva obećanju.

,,Kada je Abramu bilo 99 godina ukaza mu se Jahve pa mu rece: Sklopicu savez s tobom. Abram pade nicice dok mu je Bog govorio: Silno cu te razmnoziti, od danas ces se zvati Abraham a zena ce ti se zvati Sara, dacu ti potomstvu svu zemlju Kanaansku (Palestina), svako musko medju vam, neka bude obrezano, Ismaila ti blagosiljam, Sara ce roditi.... Uzme Abraham svohga sina Ismaila i sve robove pa ih toga dana obreze...Ismailu bijase trinaest godina kada ga obreza " Postanak 17: 1-25

Sramota lavicu, sramota..."ISMAILA TI BLAGOSILJAM"- kaze Jahve lavicu moj druze. Ako je Ismail djete nevjere u Boga, ako je Ismail a.s. samo radi "ljudkse potrebe", ako je Ismail "nevjernik u obecanje" cemu blagosiljane moj lavicu. Ako i kazes to je radi Ibrahima a.s. ili radi Sare...ali cemu savez lavicu, Cemu savez koji je sklopljen 14 godina prije rodjenja Ishaka, i jos sto je teze odgovoriti ali nadam se da hoces....ZASTO TRAJNI SAVEZ???
[quote="lavić"]

Ponavljam a i napisao sam da je Ismail prvenac Avramov i da je Bog na Avramovu molbu obećao umnožiti Ismaila i vidiš brate da On to i učini zato veruj svim Božjim rečima a ne samo nekim zato kad kaže SLUŠKINJA onda je tako,kad kaže OTERAJ JE onda je tako ,kad kaže NEĆE SIN ROBINJIN naslediti onda je tako.
Nikako nije moja sramota ponavljati Božije reči jer nisu moje a ako je nekom upućena ta sramota onda je to autoru Pisma i to sa tvoje strane.
Savez nije sklopljen između Ismaila i Boga već između AVRAMA I BOGA to je nešto sasvim drugo. Ismailo je morao biti obrezan zbog AVRAMOVOG SAVEZA ali čitaj i videćeš da i sluge behu obrezane onda su i oni kao Ismailo važni.
Tu je važna Božja reč i Avramov zavet a kasnije i ponuda svog sina Isaka za žrtvu a ne Ismaila jer je oterana sluškinja sa detetom.
Brate ako danas načiniš vanbračno dete pored svoje žene hoće li ono biti tvoje dete...naravno.A da li je to pravedno pred Bogom to će Bog reći ali zato neće ubiti to dete već će ti ukazati da sa svojom ženom to učiniš.Ako žena ne rađa a ti si primio bećanje da će roditi trebaš verovati a ne po svom razumu ići.

,,ZAŠTO TRAJNI SAVEZ?''
Zato što Bog želi da kroz Avramovo potomstvo stigne blagoslov na sve potomstvo SVE POTOMKE Avramove ALI zato sad stižemo do onog proroka pa ćemo se baviti samo njim.
Taj prorok ma gde god da je rođen u Arabiji Izaelu ili Marsu mora biti najavljen i potvrđen i od ostalih proroka.
Interesuje me pre nastavka razgovora iz kojih knjiga su Arapi znali da će doći prorok i po čemu će ga poznati?

Dalje govorimo samo o Muhamedu i Isusu i pozadini koja ih najavljuje kao i svim elementima njihovog življenja naravno da mi brate još nisi odgovorio zašto Avram prinosi sina pa ako može sa kratkim osvrtom na žrtve Solomonove,Aronove i svih redom odkud i Avram u žrtvenom sistemu...čemu to???
Kad moj brat odgovori detaljno na gornjih par pitanja preći ćemo na to po čemu se poznaju proroci i koje su njihove osobine i posao. Pa bih kroz te opise prikazali uporedo Isusa i Muhameda (ti spremi sve za Muhameda ). Zatim ćemo ići da vidimo koga je ko najavio i koga je ko potvrdio. Moraćemo utvrditi potom da li je Bog jedan i da li govori istinu i zašto traži žrtve? Pozabavićemo se uzrokom smrti i kako se zaslužuje večni život i gde je napisano to uputstvo?
Potom bih želeo da nakon svega tog donesemo zaključak ko je onaj veliki prorok?
Pozdrav bratu,ovo rekoh unapred pa kad si spreman ti piši a ja ću te pratiti i usput možemo o eventualnim sporednim stvarima popričati.
U zdravlje.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 12:55 
Veteran
Veteran

Lakše za odgovoriti kad je sve na jednom mestu.

Iz kojih knjiga su Arapi znali da će doći prorok i po čemu će ga poznati?

Zašto Avram prinosi sina pa ako može sa kratkim osvrtom na žrtve Solomonove,Aronove i svih redom odkud i Avram u žrtvenom sistemu...čemu to?

Eto samo par kratkih i lakih pa idemo do istine. Može bilo ko od Muslimana slobodno je...izvolimo zajedno ići.

Dok čekam malo ću glasno da razmišljam:
Kako bih ja mogao uzeti neku knjigu za koju znam zasigurno da uči laž i iz nje potkrepljivati svoju istinu....da li se moja istina može potvrditi u laži... laž ili istina...a šta je koje???

Gde je hijerarhija tu je sklad a gde je anarhija tu je nesklad, ko je uspostavio hijerarhiju a ko anarhiju? Gde je početak a gde kraj krugu i ko meri vreme?
Odakle početi ako početka nema a ko počinje on i završava.

Pod nebom postoji mnoštvo anđela i od jedne i od druge strane jer ih isti sve stvori a oni se razlikuju po poslušnosti Onome koji ih stvori. Kako ih poznati...po rečima...po učenju...
kako Boga prepoznati...da li mi to možemo...ako ne ko će nam to reći oni anđeli...a sa koje strane su oni...
Ako me bog iz mržnje stvori zašto me onda stvori, ako to iz ljubavi učini zar me neće ljubiti znajući da sam samo čovek i da razumem samo onoliko koliko mi je On dao razuma...
Ako želi da me pouči tad će to učiniti a kako ću ja znati da sam ispravno razumeo...može reći nekom drugom da mi potvrdi a šta ako i drugom kaže ona druga strana...kako onda znati odakle je ta reč...

Ako me ljubi On mi i daje razum, ako me ljubi On mi i oprašta, ako me ljubi reći će mi dadoh ti istinu a ako ne budeš verovao ISTINI onda ću ti dati laž da veruješ laži.....kako znati ISTINU...kad mom detetu kažem šta ću učiniti i učinim ono mi veruje a ako ga slažem onda ga ne ljubim.

Moj Bog dakle me ljubi i govori ISTINU. Ako me ljubi onda me i vodi i kažnjava za prestup.
Da li je već vodio ...da li se umorio...da li ima još ljubavi...
Ako Mu ne verujem daće laž...a kako da utvrdim istinu... JA SAM život put i ISTINA.

Ako je obećao i sve ispunio onda je to moj otac koji me ljubi, govori istinu i upozoravaće me uvek zbog Njegove ljubavi. Preko koga će me upozoravati...proroci su kaže njegovi glasnici...ali proroka ima mnogo...da ali pravi nose ISTINU i LJUBAV jer se iz ljubavi kara za popravljanje.

Znači nije nas stvorio da nas zatre već nas TRPI da Mu poverujemo i poverujemo ISTINI.
Znači svi proroci moraju da govore ISTINU jer govore Božiju volju. Kako poznati lažne...jer ne nose poruku ljubavi i trpljenja i pokajanja za narod. Ne nose MIR Božji, ne nose spasenje,nose sumnju,razdor i laskanje.

Čekam.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da zakljucimo do sada izneseno

1) Ibrahim a.s. je Bozji poslanik.

2) Djeca Ibrahimova a.s. su Ismail i Ishak

3) Ibrahim a.s. nije bio kriscanin

4) Nije vjerovao u trojstvo

5) Klanjao se Bogu "
lavić je napisao:
,Kada je Abramu bilo 99 godina ukaza mu se Jahve pa mu rece: Sklopicu savez s tobom. Abram pade nicice dok mu je Bog govorio

6) Biblija iznosi prvu sovinisticku, rasnu i antisemitsku mrznju koja je kasnije po onima koji su ubacili rijeci da ih je rekla Sara, i naravno Pavle...postala rijec vodilja za milione i milone zrtava.

7)
lavić je napisao:
Avram je bio zadovoljan sa Ismailom Ali Bog kaže :Oteraj SLUŠKINJU i dete!

Vjerujes li da je Bog rekao "Otjeraj sluskinju i dijete"....Ja to ne vjerujem jer Bog tako sto ne govori, zatim koja je opasnost prijetila od sluskinje, koja opasnost od djeteta?

8) I u Ponovljenom zakonu se Bog obavezuje na savez preko Ibrahima a.s. na sve potomke koji savez postuju...
Usput da li ti postujes taj savez brate???

9) Ismail a.s. dobija zemlju

10) Blagoslov

11) Njega i njegovu majku Bog ne ostavlja samu u pustinji

12) Nelogicnosti tekstova Biblije

13) Prva sovinistica izjava u historiji recena od Sare, koju kasnije i Bog potvrdjue a kojoj ja nevjerujem da se uopste odigrala i desila. Jer Sara je bila vjernica, doduse ljuborna kao i svaka zena ali ne i sovinista niti rasista.

14) Pavlova mrznja jer je i sam bio zidov

15) Ibrahim a.s. je bio musliman kao i Musa a.s.

lavić je napisao:

Od Ibrahima a.s. odnosno Ismaila a.s. Arapi nisu imali poslanike, i ni po kojim knjigama nisu znali da ce doci, niti su imali knjige. Bili su generalno nepismen narod.
One predaje o Ibrahimu a.s. Hadzeri, Sari Ismailu, Ishaku i svem drugom dolazi preko Muhammeda s.a.w.s. odnosno kroz Kur'an i Hadis.
Potvrda o dolasku poslanika jest u prijasnjim objavama kako govori i sam Kur'an.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Medjutim odredjeni narodi su i sami iscekivali poslanika medju njima, to su bili krscani-arapi u to vrijeme i zidovi koji su stanovali na tom podrucju, i jedni i drugi su kroz svoje knjige iscekivali poslanika.
Poslanik dolazi i propovjeda isti onaj ateizam koji se nalazio i kod Ibrahima i kod Musa a.s.
Nikakvo sveto trojstvo. Cisti monoteizam, ili vracanje na vjeru Ibrahimovu a.s.

E sad da li je Muhammed s.a.w.s. po lozi brat s Isaom a.s. s Musaom a.s.. Naravno i preko zajednickog pretka Ibrahima a.s. i kroz zajednicku vjeru monoteizam.

lavić je napisao:
Kako bih ja mogao uzeti neku knjigu za koju znam zasigurno da uči laž i iz nje potkrepljivati svoju istinu....da li se moja istina može potvrditi u laži... laž ili istina...a šta je koje??

Mi muslimani ne smatramo da je Biblija u potpunosti zasigurna laz. Nego ima u njoj i istine i lazi.
Doslo je do iskrivljenja vremenom, jer su ljudi sve i svasta pisali i govori da je to od Boga. Kur'anom potvrdjujemo sta je u Bibliji istina a sta je laz. Finalni zavjet prociscava od lazi i stari i novi zavjet.

lavić je napisao:
Ako me bog iz mržnje stvori zašto me onda stvori, ako to iz ljubavi učini zar me neće ljubiti znajući da sam samo čovek i da razumem samo onoliko koliko mi je On dao razuma

Stvorio te Pravedni.

lavić je napisao:
Ako želi da me pouči tad će to učiniti a kako ću ja znati da sam ispravno razumeo...može reći nekom drugom da mi potvrdi a šta ako i drugom kaže ona druga strana...kako onda znati odakle je ta reč..

Imas razum, svaki postupak je tvoj vlastiti, mi samo pokazujemo vrata, a sam kroz njih prolazis.

lavić je napisao:
Moj Bog dakle me ljubi i govori ISTINU. Ako me ljubi onda me i vodi i kažnjava za prestup.
Da li je već vodio ...da li se umorio...da li ima još ljubavi...
Ako Mu ne verujem daće laž...a kako da utvrdim istinu... JA SAM život put i ISTINA.

Nemoj propovjedati.

lavić je napisao:
nači svi proroci moraju da govore ISTINU jer govore Božiju volju. Kako poznati lažne...jer ne nose poruku ljubavi i trpljenja i pokajanja za narod. Ne nose MIR Božji, ne nose spasenje,nose sumnju,razdor i laskanje

Da samo razdvojis proroke od pisanja obicnih smrtnika poput Pavla i sl. kompanije sve bi bilo lakse.
Pavao nije prorok- s toga nije mogao govoriti istinu, a smatra se da je pravi osnivac krscanstva.
Matej, Marko, Luka, Ivan...ko su oni??? Poslanici, Proroci, ...niko, ljudi kao i ja i ti, ali ti vise vjerujes njima nego Isusu, vise njudima nego Bogu, vise tumacis onako kako se tebi "uklapa" nego onako kako se uklapa od Adema a.s. pa do zadnjeg Bozjeg poslanika.

lavić je napisao:
Pismo i Bog kroz njega kaže SLUŠKINJA.
Bog je instalirao da Njegov narod NESME uzimati ženu iz drugog naroda to lepo piše a ljudsko razmišljanje je dovelo do tog da se rodi Ismailo zbog neverstva obećanju.

Objasni mi molim te pojam "zakonitosti zene" narocito u doba poslanika Ibrahima a.s. s osvrtom na incest Luta o kojem govori Biblija???
Zbilja a postoji li mogucnost da je i sam David a.s.imao zene iz Ismailovo potomstva, da li si se ikad to zapitao?
Ako je Ismail taj kojem je primarna uloga da nevjeruje u obecanje...Zato onda vjerujemo u Isa a.s.?
KOja je onda uloga ostalih naroda koji uopste ne priznaju Isa .a.s. kao npr. ZIDOVA?
Nie li tu apsurdo jos veci?
Koja ja uloga ostalih naroda pored zidova?
Zaboravljas stalno da vjerujemo u Isa .a.s. ali ne i to da je ubijen radi otkupa grijeha koje je opet ponavljam fabriciranje starog dobrog Pavla.
Koja je kazna za ZIDOVE pa oni uopste ne vjeruju u Isa a.s. ili Isusa, pa oni su jos veci nevjerci u obecanje zar ne brate dragi. :o :(
Sta je s narodima Hama od Boga prokletim narodima Biblije, nisu li oni vise prici da budu nevjernici u obecanje?
Sta je s narodima ostrva Jafetima.
I da ne zaboravim Pismo kaze da je Hadzera bila sluskinja i da je data Ibrahimu a.s. za zenu. Kako to objasnjavas brate ???
Nije li to apsurd da iako se kaze "zenu" Bog ipak zajedno s "paganom" Sarom tjera "sluskinju" iako je ona u vrijeme protjeravanja vec ZENA??? Ona u momentu protjeravanja nije sluskinja, a ni Ismail dijete sluskinje nego ZENA, a Ismail djete od te ZENE i oca Ibrahima a.s...??? Nadam se da ces i ovo pokusati objasniti.

lavić je napisao:
Savez nije sklopljen između Ismaila i Boga već između AVRAMA I BOGA to je nešto sasvim drugo.

Ako po gornjoj logici savez nije sklopljen preko Abrama na Ismala, onda po istoj logiki ne postoji sklapanje saveza izmedju Abrama i Ishaka.

lavić je napisao:
Ponavljam a i napisao sam da je Ismail prvenac Avramov i da je Bog na Avramovu molbu obećao umnožiti Ismaila i vidiš brate da On to i učini zato veruj svim Božjim rečima a ne samo nekim zato kad kaže SLUŠKINJA onda je tako,kad kaže OTERAJ JE onda je tako ,kad kaže NEĆE SIN ROBINJIN naslediti onda je tako.

Ovako redosljed je slijedeci Hadzera je prvo robinja, pa onda zena, pa onda opet robinja, pa....dakle kad se cefi onda je robinja a kad se ne cefi onda je zena...
Sara kaze dacu ti je za "zenu" ne "za sluskinju" niti konkubinu niti prileznicu. A nemoj mi samo reci da konkubine i prileznice u to doba nisu postojale.
lavić je napisao:
Ismailo je morao biti obrezan zbog AVRAMOVOG SAVEZA ali čitaj i videćeš da i sluge behu obrezane onda su i oni kao Ismailo važni.

Ako nisu vazni i nemaju ulogu onda cemu obrezanje, cemu savez...Stvar je tu da svako onaj ko zeli cistu vjeru ima zeli i savez s Bogom.
Sto ce slugama savez???
Pa sluge su pagani, sto paganima savez? Sto poslaniku paganska zena?
Nadam se da ces naci odgovor u Bibliji?
Ja vec jesam.

lavić je napisao:
Tu je važna Božja reč i Avramov zavet a kasnije i ponuda svog sina Isaka za žrtvu a ne Ismaila jer je oterana sluškinja sa detetom.

Mi kazemo da je Ismail a ne Ishak jer se zavjet desio u vremenu kad je "Ismail bio dovoljno stasao da bi pomagao ocu u poslovima" ...tad Ishak nije bio ni rodjen.
Sto znaci da se na objavu u sni Ibrahim a.s. vratio u pustinju, i to nekoliko puta izmedju ostalog da bi sagradio i Kucu.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Brate ako danas načiniš vanbračno dete pored svoje žene hoće li ono biti tvoje dete...naravno.A da li je to pravedno pred Bogom to će Bog reći ali zato neće ubiti to dete već će ti ukazati da sa svojom ženom to učiniš.Ako žena ne rađa a ti si primio bećanje da će roditi trebaš verovati a ne po svom razumu ići

Ti stalno potenciras koliko vidim da je Ismail kopile... :cry:
Ovako ides protiv Pisma definitivno. Jer...
Uzmi je za zenu-kaze Pismo
Ibrahim a.s. nije ucinio preljub s Hadzerom nego je uzeo za zenu, a prijedlog je dala Sara koja mu je usput po Bibliji bila polusestra jel tako.

lavić je napisao:
Taj prorok ma gde god da je rođen u Arabiji Izaelu ili Marsu mora biti najavljen i potvrđen i od ostalih proroka.
Interesuje me pre nastavka razgovora iz kojih knjiga su Arapi znali da će doći prorok i po čemu će ga poznati?

Ne nuzno od svih jer ni Isus nije najavljen od svih proroka.
Arapi su kako rekoh bili nepismen narod, ali narod neopterecen prokletstvom, narod nomadi, narod koji vuce lozu od Ibrahima a.s. preko Ismaila a.s.
U medjuvremenu se pojavljuju poslanik Musa .a.s. i Isa a.s. od njih samo Isa a.s. odnosno Isus iz plemena Juda...Musa a.s. nije bio iz plemena Juda jer je Juda odnosno Izrael tek kasniji potomak Musa a.s.
Ko je nardo kojeg Musa a.s. vodi? Zacjelo narod iz loze Ishaka a.s.
A kako rekosmo nisu li Ishak i Ismail braca?

U tadasnjoj Meki postojali su oni koji su prihvatili judaizam i koji su isto tako bili Arapi koji su imali Knjigu, zatim postojali su oni koji prihvatili krscanstvo ili se naseleli kao krscani a imali su knjigu i naravno sljedbenici Ibrahimove a.s. vjere tzv. Hunefije ili Hanefije.

Koji su kriteriji tvoje Knjige da je taj prorok Isus, iako nigdje ne pise da ce doci u vrijeme kralja Heroda, da ce biti rodjen bez oca, da ce se roditi u Jeruzalemu...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Al ga nadrobi.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jes vidj'o.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 18:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Oficiru, sa uzitkom citam tvoje postove. Samo nastavi.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 19:12 
Veteran
Veteran

lavić wrote:

,,Od Ibrahima a.s. odnosno Ismaila a.s. Arapi nisu imali poslanike, i ni po kojim knjigama nisu znali da ce doci, niti su imali knjige. Bili su generalno nepismen narod.
One predaje o Ibrahimu a.s. Hadzeri, Sari Ismailu, Ishaku i svem drugom dolazi preko Muhammeda s.a.w.s. odnosno kroz Kur'an i Hadis.
Potvrda o dolasku poslanika jest u prijasnjim objavama kako govori i sam Kur'an.
--

E brate moj sad si me stavio u veliku dilemu pa ne ynam koje su objave Muhamedove a koje običnih ljudi. Ovih par dana sam pročitao nekoliko knjiga sa neta o Muhamedu i priznaću da nisam dovoljno inteligentan da bi ih razumeo. One su naime veoma proste i razumljive ali je problem kad kaže ovaj autor citira Muhameda u tom stihu i govori jednu poruku zatim drugi autor isti stih opisuje sasvim drugom porukom pa treći iz Bosne opisuje opet drugom porukom pa kojoj da verujem...?
Radi lakše ilustracije zamisli jedan apostol kaže:Isus je rekao da rata neće biti. Drugi autor po istom pitanju kaže: Isus je rekao da će rata možda biti i treći autor kaže takođe po istom pitanju: Isus kaže da će biti rat.
Pa šta da odaberem?
Sad mi je lako divota citiram odgovor koji mi odgovara pa se ti preznojavaj.

Eto recimo na tvoj gornji odgovor da Arapi nisu znali Pismo niti da će doći prorok ni kako da ga prepoznaju MUSLIMANI ODGOVARAJU ( a meni se baš svideo odgovor od sad se bavim Islamom JS su mala maca) i to baš sa foruma upoznaj Islam kod Jasmina citiram njih.

,,Od Ibrahima a.s. odnosno Ismaila a.s. Arapi nisu imali poslanike, i ni po kojim knjigama nisu znali da ce doci, niti su imali knjige. Bili su generalno nepismen narod.
--

E brate moj sad si me stavio u veliku dilemu pa ne znam koje su objave Muhamedove a koje običnih ljudi. Ovih par dana sam pročitao nekoliko knjiga sa neta o Muhamedu i priznaću da nisam dovoljno inteligentan da bi ih razumeo. One su naime veoma proste i razumljive ali je problem kad kaže ovaj autor citira Muhameda u tom stihu i govori jednu poruku zatim drugi autor isti stih opisuje sasvim drugom porukom pa treći iz Bosne opisuje opet drugom porukom pa kojoj da verujem...?
Radi lakše ilustracije zamisli jedan apostol kaže:Isus je rekao da rata neće biti. Drugi autor po istom pitanju kaže: Isus je rekao da će rata možda biti i treći autor kaže takođe po istom pitanju: Isus kaže da će biti rat.
Pa šta da odaberem?
Sad mi je lako divota citiram odgovor koji mi odgovara pa se ti preznojavaj.

Eto recimo na tvoj gornji odgovor da Arapi nisu znali da će doći prorok ni kako da ga prepoznaju MUSLIMANI ODGOVARAJU ( a meni se baš svideo odgovor od sad se bavim Islamom JS su mala maca) i to baš sa foruma upoznaj Islam kod Jasmina citiram njih.

,,,, Kada je Muhammedu bilo dvanaest godina, Ebu Talib se spremao na putovanje u Damask, u Siriju, zbog posla. Nije namjeravao voditi Muhammeda, jer se bojao dugog i napornog puta. Medutim, na mnogobrojne Mu-hammedove molbe nije mogao ostati ravnodušan, tako da je poveo djecaka sa sobom.

Kad su stigli u grad Basru, karavan je stao da se odmori. U blizini se nalazio hrišcansM manastir, a u tome manastiru, u ono vrijeme poznati, sveštenik po imenu Bahira. Prije zaustavljanja karavana, sveštenik je primijetio da jedan oblak stalno plovi iznad karavana, praveci mu sjenu i štiteci ga od jakog sunca. Bahira je ranije citao u nekim svojim vjerskim knjigama, da oblaci prave sjenu samo nad pejgamberima. Zato je, cim je primijetio taj oblak iznad karavane, naredio da se pripremi veliki obrok i pozvao trgovce iz Meke da rucaju s njim. Kad su svi trgovci stigli, sveštenik je upitao da li, možda, još neko fali. Odgovorili su mu da su tu svi, izuzev dvanaestogodišnjeg djecaka. Bahira je poslao po Muhammeda.

Kad je Muhammed stigao, bio je obasut mnogobrojnim pitanjima. Po završetku rucka, sveštenik je Ebu Taliba i njegovog rodaka odveo malo podalje od ostalih i sa glasom prigušenim od velikog uzbudenja tiho rekao:

"Ovo je ZADNJI PEJGAMBER!"

Ebu Talib ga je gledao netremice, kao da ne shvata šta mu je ovaj rekao:

"Znaci o zadnjem .Pejgamberu su u našim knjigama", nastavio je sveštenik, "a oblaci prave sjenu samo Pejgamberu. Kada ste se približavali, vidio sam kako oblak natkriljuje vaš karavan i tada mi je bilo jasno da je tu Pejgamber, koji je najavljen u našim svetim knjigama. Zato sam vas i pozvao, kako bih se mogao s njim sresti."

Pošto se povratio od iznenadenja i nakon što je saslušao sveštenikovu pricu, Ebu Talib se duboko zamislio nad tim cudnim susretom i još cudnijom pricom. Cinilo mu se da je to sve neki san, da on to budan sanja i da treba da se iz tog sna probudi. Medutim, nakon izvjesnog vremena sveštenik ga je upitao u kakvom je on srodstvu sa Muhammedom. Da bi iskušao znanje sveštenika, Ebu Talib je rekao da je on Muhammedov otac.

"Ne, njegov otac ne bi trebalo da bude živ", odlucno je odmahnuo glavom sveštenik.

Ebu Talib je bio zaprepašten! Tada je on ispricao svešteniku Muhammedovo srodstvo s njim, kako je Muhammedov otac umro prije rodenja svoga sina, te kako je Muhammedova majka napustila ovaj svijet, kada je Muhammedu bilo šest godina. Bahira je klimao glavom potvrdujuci Ebu Talibovu pricu. Zatim je zadigao zadnji dio Muhammedove košulje i izmedu njegovih plecki ugledao zmak (biljeg) velicine golubijeg jajeta.

"Sad sam posve siguran da je on zadnji Pejgamber na koga cekaju hrišcani i Jevreji i, ciji dolazak najavljuju svete knjige", dodao je.

Sveštenik Bahira je na kraju susreta rekao Ebu Ta-libu da se dobro brine o Muhammedu, jer se boji da nelco drugi ne prepozna znak pejgambera, te da djecaku ne nanese kakvo zlo. Poslije ovog dogadaja Ebu Tallb je još više pazio svoga rodaka. Nije ostao dugo u Siriji. Brzo je prodao i kupio što mu je trebalo i uskoro se našao na putu prema Meki.

Sa petnaest godina Muhammed je ucestvovao u bici Alfugar, izmedu plemena Kurejš i Kais. Iako se nije borio, bio je na bojnom polju i sakupljao strijele koje su bacali neprijatelji te ih davao svome amidži. U ovom periodu Muhammed se takode prikljucuje dobrotvornom društvu "Khilful Fudul." Ova organizacija je bila veoma stara, ali njeni stavovi vec odavno nisu imali nekog znacaja. Poslije bitke kod Alfugara Muha-medov amidža Zubejr, sin Abdul Mutaliba, jedan od najznacajnijih ljudi u Meki, razmišljao je o obnavljanju ovog društva. Zato je pozvao starješine raznih familija plemena Kurejš da se, povodom toga, sastanu u kuci Abdulah Ibn Gad'an.''

Nađi mi te Hrišćanske ili Jevrejske knjige u kojima se čeka čovek sa velikim mladežom na leđima?

Zašto jadna Agara ostavi SVOJEVOLJNO muža Avrama i ode zar ŽENA sme napustiti muža?
Šta joj je falilo kad ode?

A autor iz Bosne je legenda njega čuvam za drugo pitanje.Imam i jednog sa dužim imenom i on je dobar samo prilika i tu je. Eh lako je sad a dok nisam čitao o Islamu mislio sam PERFEKTNO a sad .......spolja glamur a ........

Sad znam da ništa ne znam, konstatacija pa rekapitulacija a predlozi kao činjenice i odosmo mi..........................

Koje godine Avram prinese Ismaila a koje se rodi Isak?

Bracila moj ako ti nije teško pogledaj kako stalno izbegavaš već nekoliko puta odgovor na pitanje ZAŠTO AVRAM PRINOSI SINA ma kojeg god nek se zove i Sima samo mi reci čemu žrtva i ko to traži od njega???

Seti se brate moj napaćeni da je Noje prineo žrtvu kad je Bog sa njim načinio savez, ZAŠTO ŽRTVU ??????
Aron prinosio ŽRTVE KOME???

Avelj prinese žrtvu i zašto I KOME????

Solomon prinese mnoštvo ŽRTAVA ZAŠTO?????

Isus prinese ŽRTVU SAVRŠENU ZAŠTO ?????

Nisu li to savezi brate? Da li su to savezi sa Bogom? Čemu onda ŽTRVA ZA SAVEZ ???

Nije bio samo JEDAN savez već nekoliko i svi se nadopunjuju i Bog se otkriva kao MILOSTIV zato nudi spasenje kroz milost i kroz držanje celog zakona dok oni drugi po milosti primaju Božiju pravdu u zadnjem (novom savezu u krvi Jagnjetovoj) Da ste tajno molili Bog bi vam objavio još nije kasno.
Pitanja vredna SPASENJA DUŠE.

Limunada... :cat:

Poslednji put menjao lavić dana 31 Mar 2010, 07:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Oficir s ruzom je napisao:
a smatra se da je pravi osnivac krscanstva.
Matej, Marko, Luka, Ivan...ko su oni???

Osnivač hrišćanstva je Isus Hrist i sam Bog koji ga je poslao.
Na ostale gluposti i bljuvotine koje si pisao se neću ni osvrtati, jer znam koje si knjige slijedbenik, a moje mišljenje o tom djelu je poznato.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Osnivač hrišćanstva je Isus Hrist i sam Bog koji ga je poslao

Kao sto je Mojsije osnivac judaizma :D

lavicu samo dok malo jedem, bumo ti odgovoril ... 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 01:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dakle...

Vratimo se na moment i prostudirajmo jos jednom citat kojeg si postavio, da upotpunim

Oficir s ruzom je napisao:
lavić je napisao:
Savez nije sklopljen između Ismaila i Boga već između AVRAMA I BOGA to je nešto sasvim drugo.

Ako po gornjoj logici savez nije sklopljen preko Abrama na Ismala, onda po istoj logiki ne postoji sklapanje saveza izmedju Abrama i Ishaka.

7 Sklapam zavjet vječan između sebe i tebe i potomstva tvojega, kroz sve naraštaje, i bit ću Bog tebi i potomcima tvojima.

8 Tebi i potomstvu tvojemu dat ću zemlju, u kojoj sad prebivaš kao tuđinac, svu zemlju kanaansku, u vječni posjed; a ja ću biti Bog njihov."

9 I reče Bog dalje Abrahamu: "Tako držite zavjet moj, ti i potomstvo tvoje kroz sve naraštaje!

10 A ovo je zavjet moj između mene i vas i potomstva tvojega, što ćete ga držati: sve muško kod vas ima se obrezivati. (postanak 17:7-10)

Kako vidimo iz gornjih citata zavjet nije izmedju Avrama i Boga kao sto si ti naveo nego izmedju Boga-Avrama i potomstva ...jel tako? - razlika je velika.

Postanak 17:7 kaze zavjet vjecan

O.K. samo sam to htio potvrdimo, trebace nam to kasnije.

lavić je napisao:

Kao sto sam rekao, nisu imali Knjigu.
Postojali su arapi - krscani
Postojali su arapi - zidovi koji su naselili podrucje Jasriba

Muhammed s.a.w.s. nije direktan potomak Davuda a.s. iz razloga sto Davud a.s. ide linijom Ishaka a.s. ali jest potomak Ismaila a.s. odnosno Ibrahima a.s.

Za vrijeme zivota Ismaila a.s. jos se prakticirao cisti monoteizam, monoteizam se nastavlja prakticirati i za vrijeme Ismailove a.s. djece a i nekoliko generacija nakon toga.
Medjutim kao i kod svake objave u historiji dolazi do iskrivljenja kako u dogmi tako i u vjerozakonu....
Vremenom i generacijama su iskrivljenja postala toliko velika da je Mekka postala dolina kipova.
Arapi odnosno mekenlije vjeruju u sve te kipove i mnostvo drugih bozanstava. Izmedju ostalog vjeruju u Allaha kao Boga Jednog kojem mogu doci preko nizih bogova-dakle posrednistvom.
Nesto slicno kao krscanstvo. gdje krscani vjeruju u Jednog Boga ali smatraju da se do njega moze doci samo zagovaranjem ili vjerovanjem u Isusa Krista kao posrednika...samo sto je u Mekki bilo puta 120 malih sitnih "bogica".
Da su Mekkenlije vjerovale i u Allaha nalazimo potvrdu i u samom Kur'anu..

Upitaj: "Čija je Zemlja i sve ono što je na njoj, znate li?" "Allahova!" - odgovoriće, a ti reci: "Pa zašto onda ne dođete sebi?" Upitaj: "Ko je Gospodar sedam nebesa i ko je Gospodar svemira veličanstvenog?" "Allah!" - odgovoriće, a ti reci: "Pa zašto se onda ne bojite?" Upitaj: "U čijoj je ruci vlast nad svim, i ko uzima u zaštitu, i od koga niko ne može zaštićen biti, znate li?" "Od Allaha!" - odgovoriće, a ti reci: "Pa zašto onda dopuštate da budete zavedeni?" Da, Mi im Istinu donosimo, a oni su zaista lažljivci. Allah nije uzeo Sebi sina, i s Njim nema drugog boga! Inače, svaki bi bog, s onim što je stvorio radio što bi htio, i jedan drugog bi pobjeđivao. Hvaljen neka je Allah koji je daleko od onoga što oni iznose; koji zna i nevidljivi i vidljivi svijet, i On je vrlo visoko iznad onih koje Njemu ravnim smatraju! (23:78-92)

Jedan Jedini Bog nije bio stran ali je cisti monoteizam bio zamucen mnostvom idola.

Tu je uloga Muhammeda s.a.w.s. da vrati ponovo na cisti monoteizam sto i biva, prva stvar koju je uradio pri povratu u Mekku je bila rusenje kipova.

Dakle ako nailazimo u Kur'anu potvrdu da su Mekkenlije pored mnostva bozanstava priznavale i Jednog Boga do kojeg su dolazili posrednistvom...da li nam moze biti jasan Biblijski tekst.

Sklapam zavjet vječan između sebe i tebe i potomstva tvojega, kroz sve naraštaje, i bit ću Bog tebi i potomcima tvojima. (Postanak 17:7)

Zavjet vjecan se odrzo, potomci su vjerovali i u Jednog Boga, ali je erozijom monoteizma, pridodano jos mnogo, mnogo malih bogica...medjutim vjera u Jednog Boga se ipak sacuvala.
Istog onog Jednog Boga kojem je vjerovao Ibrahim a.s., Ismail a.s. Ishak a.s.

lavić je napisao:
One su naime veoma proste i razumljive ali je problem kad kaže ovaj autor citira Muhameda u tom stihu i govori jednu poruku zatim drugi autor isti stih opisuje sasvim drugom porukom pa treći iz Bosne opisuje opet drugom porukom pa kojoj da verujem...?

Kad bi napisao jos sta si citao bilo bi mnogo lakse diskutovati-ovako ne znam.

lavić je napisao:
a meni se baš svideo odgovor od sad se bavim Islamom JS su mala maca

To ti kazem :D

Nisam razumio sta zelis reci s tekstom o djetinjstvu Muhammeda s.a.w.s...mislim postoji li neko konkretno pitanje ili neka konstatacija koju nisam uocio? :confused2:

lavić je napisao:
Zašto jadna Agara ostavi SVOJEVOLJNO muža Avrama i ode zar ŽENA sme napustiti muža?
Šta joj je falilo kad o

Vec smo rekli da nije otisla svojevoljno...Po Bibliji otjerala je Sara, po Islamskom vjerovanju nije Sara nego je Ibrahim a.s. imao objavu da je nastani u pustinji.

lavić je napisao:
Koje godine Avram prinese Ismaila a koje se rodi Isak?

Biblija veli da je Abram Ismail stariji 13-14 godina od Ishaka...

lavić je napisao:
ZAŠTO AVRAM PRINOSI SINA ma kojeg god nek se zove i Sima samo mi reci čemu žrtva i ko to traži od njega?

Kopirao sam samo jedan upitnik :)

Ibrahim a.s. prinosi sina jer je u snu vidio naredbu od Boga, da prinese sina tad jedinorodjenog.
Ibrahim a.s. ispunjava zavjet i pred sam cin klanja, zrtva biva zamjenjena ovnom (po tradicionalnom vjerovanju), Ibrahim a.s. je ispunio ono sto se od njega trazilo...
Ibrahim a.s. je prozvan Halil ul Allah ili prijatelj Allahov.
Ismail a.s. je bio najvredniji Ibrahimu a.s. jer nikog nije imao a htio je djete, Bog mu uslisio molitvu , dao mu sina a zatim ga iskusao koliki je vjernik kad treba tog istog sina da prinese kao zrtvu....Ibrahim a.s. podnosi sva iskusenja i ostaje odan Bogu.

lavić je napisao:
Nisu li to savezi brate? Da li su to savezi sa Bogom? Čemu onda ŽTRVA ZA SAVEZ ???

Da li su zrtve savezi??? Pa rekao bih da nisu, jer postoji mnostvo saveza, rekao sam prije
Ademova jabucica, Nuhova duga, Mojsijeve ploce, Abramovo obrezivanje....

Zrtva, je provjera vjere, imana, zrtvovanje imetka, zrtvovanje neceg vrijednog u ime Boga....ne za Boga jer Bogu zrtva ne treba On ima sve.

lavić je napisao:
Limunada...

definitivno....s malo vise secera. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 07:48 
Veteran
Veteran

Brate nisi rekao koje godine je Rođen Isak ako je prinet Ismailo?
To je važno zto što ne možemo odkativno konstatovati :ovaj je bio stariji pa je njega najverovatnije prineo. Zato daj godine pa da vidimo koza ili rogovi.

Kad Bog nije tražio ŽRTVE zašto nas Mojsije prevari pa napisa drugačije a njegov bat Aron sve vreme prinosio ŽRTVE i zamisli neko ih sa neba spaljivao i vi još verujete Mojsiju?

Ilija rorok takođe nekome prinese ŽRTVU i zamisli brate nećeš verovati mnogobošcima ne siđe oganj a Iliji spali ŽRTVU ko to učini???
Nojevu ŽRTVU spali neko a ko do Onaj što ga sačuva u barci a ko je to brate ko bi to mogao biti ...Sima...ne nije on on je zauzet oko auta..možda Steva ma nije ni on....možda ti znaš brate pa ako se setiš javi.

Bog nije tražio žrtve već Mojsije (voleo pečenice) pa i posle njegovog života svima se osladile pečenice i zanimljivo sa neba silazi oganj i spaljuje i taj oganj vodi narod kroz pustinju..ko bi to mogao Zdravko ...možda al nisam iguran.

Bog sa Solomonom nema veze a hiljade žrtvi u jednom danu i to baš na otvaranju hrama posvećenog BOGU oganj siđe...a to Đura piroman garant.

Ajd svi oni da zastraniše da ne nabrajam redom ali ta bi sa AVRAMOM zašto OVNA na ŽRTVU i kome brate šta bi sa Avramom nije lii on ljubimac pečenice?? Valjda nije sluga idola?

Savez večni je baš tako kako piše pod uslovom da ga narod ispoštuje a šta ste ako smem pitati od Avrama do Isusa slavili? Održaste li savez?
Znaš kako ja se dogovorim sa drugom da ga više neću lagati i onda polako lagim pa sve više i posle tridesetak godina kažem izvini ja održah obećanje ali stvarno sam te mnogo slagao.

Tačno je da bogu nisu bile potrebne žrtve, apsolutno tačno jer Bog u Pismu to i govori a ašto ih je onda tražio brate? (pitanje vredno dosta dolara)
Zašto ih je onda prihvatao? ( vredno truda)
Zašto ih je spaljivao i obećao savršenu žrtvu? (vredno spasenja)

Znam da ćeš reći da i Jevreji grešiše pa se pokajaše pa tako bi i sa Arapima. Ali opet mora novi savez MORA NOVI SAVEZ jer je onaj RASKINUT od vas.
Kako je učinjen taj savez? Ne govorimo više o Avramu jer je to pogaženo i od Arapa i od Jevreja svi zastranili.
Koji je sledeći savez i u čemu se ogleda?
Kad je sa Mojsijem i Izrailjem nečinio savez a oni ga NE ODRŽAŠE Bog kaže da je RASKINUT savez zbog neverstva savezu.
U čemu je vaš novi savez? Da li u obnavljanju obrezanja i verovanju u jednog Boga?

Da bi se savez sklopio potrebno je dvoje Bog i narod. Kad se sklapa savez onda sledi i obećanje sa obe strane ali sledi i POTVRDA-ZNAK saveza. Koji je brate zak od 6-og veka ponovno obrezanje...pa to je već bilo...jedan Bog i to je bilo po Avramu a šta je savez i u čemu po Muhamedu.
Gde je ona savršena žrtva kao i sve ostale pa i Avramov ovan umesto sina???

Šta reče zašto Avram OTERA Agaru...šta mu bi?

Sokić bez cukra jer je štetan :cat:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

brate postavi normalna pitanja.
lavić je napisao:
Brate nisi rekao koje godine je Rođen Isak ako je prinet Ismailo?
To je važno zto što ne možemo odkativno konstatovati vaj je bio stariji pa je njega najverovatnije prineo. Zato daj godine pa da vidimo koza ili rogovi.

Na ovo pitanje sam ti odgovorio.

Ali ako hoces godinu,mjesec,sedmicu, dan,sahat... :roll:

Za Simu, Stevu, Zdravku i Djuru....sam odgovorio, a ti potvrdio....

1) Bogu nije potrebno meso

2)Zrtva paljenice su se "podizale" izmedju ostalog (namjerno stavljam pod navodnike) da bi znali da li je zrtva primljena

Usput zaboravio si spomenuti i Ugljesu i Zarku jer bi njih dvojica najbolje odgovarala komicnoj predstavi "a la lavic"... Ne igraj se s vjerom brate...nije to za igru. :cry:

lavić je napisao:
što ih je onda tražio brate? (pitanje vredno dosta dolara)
Zašto ih je onda prihvatao? ( vredno truda)
Zašto ih je spaljivao i obećao savršenu žrtvu? (vredno spasenja)

Ne radi Sebe, nego radi nas.
Prihvatao je od poboznih a odbacivao od oholih.
Isus nije spaljen...znaci li to da nije primljen?
Ko je Isusa zrtvovao?
Samo Bog Sebi?
A sto?
Sta je to Bog sebi zgresio da bi sam sebi zrtvovao zrtvu?
Ako je Isus zrtvovan (ubijen), zasto se vratio nakon 3 dana?
Jel Bog osto bez svoje zrtve 3 dana?
Zasto Isusu ponovo ide Bogu nakon 3 dana?
Da li mu ide kao zrtva?
Jer ako ide kao zrtva, isao mu je ziv?
Ako mu ide ziv, onda nije zrtva?
Imal li zrtva prava?
Zasto Isus dobija pravo?
Zasto zrtva da sudi?
Kako to da zrtva sudi?
Kakva ce to presuda biti za ubice zrtve?
Je li Bog kolekcionar zrtava?

Dakle.... :oops:

lavić je napisao:
Ali opet mora novi savez MORA NOVI SAVEZ jer je onaj RASKINUT od vas.

A gdje to pise? Ti sve temeljis na nasljednom grijehu pa tako i ovo. Ako moja familija nije bila u Islamu, nije znala za Boga, znaci li to da sam i ja osudjen na pakao. Ako se ja pokajem, obnovim savez, zavjet, uzvjerujem, sta biva samnom....
Kod tebe ako nema kontinuiteta u savezu...sve ode u helac...koji je kontinuitet bio izmedju Isusa i Isaije, razmak je bvio samo 700 godina, vise nego izmedju Muhammeda s.a.w.s i Isa a.s...gdje odatle savez...ha????
Mi smo se vratili Ibrahimovoj vjeri, obnovili savez, zavjet...ali ti ne zelis da to bude onaj isti, Bog kaze cak i u tvojoj Bibliji, savez MOJ, savez Samnom...a ti treazis neki novi...sta to tebe zadovoljava...da otkidamo glave mjesto kozice, pa da kazemo evo ga novi savez izmedju nas i Boga...ne govori li ti nista da je Muhammedova s.a.w.s vjera-vjera Ibrahimova a.s a jel Ibrahima a.s. otkidao glave ili ruke u savezu s Bogom. Nije. Nego se szna sta je otkidao ili bolje receno obrezivao.

lavić je napisao:
Koji je brate zak od 6-og veka ponovno obrezanje...pa to je već bilo...jedan Bog i to je bilo po Avramu a šta je savez i u čemu po Muhamedu.

Muhammed s.a.w.s je kontinuitet u poslanicima, u objavama, sta ti ocekujes da uradimo isto sto i vi da odbacimo monoteizam i izmislimo nesto sasvi novo kao sto ste vi.
Mislis da s savez ogleda u trojstvu...."Daj dokaz svoj ako istinu govoris"-kaze Kur'an
Bog ne djeli saveze ko Bibic konje....savez je jednom sklopljen ko ga se drzi Bogu je mio, ko ga razjedinjuje - na svoju stetu to cini...
Savez jednom za svagda....Bog je Jedan....Ima li jaceg saveza.

Krscani su ga definitivno prekinuli-ajd citiraj Pavla i njegove rijeci o savezu, ni on nij eizmislio nesto novo, samo je klepio staro.

lavić je napisao:
Šta reče zašto Avram OTERA Agaru...šta mu bi?

Tad kad je to uradjeno vise se nije zvao Avram nego Abraham- ti velis da je u savezu dobio novo ime.
Muslimanu kazu objava, krscani kazu Saraja...

lavić je napisao:
Već je rečeno da obično u savezu se dobija novo ime i niko ne spori obrezanje
niti obećanje o umnožavanju jer i to napisah

Jesi li ti dobio novo ime??? Ti licno?

lavić je napisao:
Nađi mi te Hrišćanske ili Jevrejske knjige u kojima se čeka čovek sa velikim mladežom na leđima?

Pa ne reci nista buduci da je dosta toga izmjenjeno...
Evo recimo Jeremija 8:8 veli
8 Kako možete reći: "Mudri smo, imamo zakon Gospodnji!" Jest, dobro, ali je to lažju učinila lažljiva pisaljka književnika. :oops:

ili

25 Tada zapovjedi Mojsije Levitima, koji su nosili kovčeg zavjeta Gospodnjega:

26 "Uzmite ovu knjigu zavjeta i metnite je pokraj kovčega zavjeta Gospoda, Boga svojega, da bude tamo kao svjedok proti vas!

27 Jer poznam nepokornost tvoju i tvrdi vrat tvoj. Eto, dok još živim među vama, nepokorni ste Gospodu. Koliko još više bit će tako po smrti mojoj!

28 Skupite k meni sve starješine plemena svojih i upravitelje svoje, da im glasno izgovorim te riječi i da pozovem kao svjedoke proti njih nebo i zemlju!

29 Jer znam, da ćete po smrti mojoj posve naopako raditi i zaći s puta, što vam ga pokazah. Zato će vas zadesiti nesreća u buduće vrijeme, jer činite, što se ne dopada Gospodu, jer ga potičete na srdžbu djelom ruku svojih."
Pnovljeni zakon 31:25-29

Lavicu moramo se jednom sloziti oko toga da je doslo do izmjena u Bibliji....

Jednostavno moramo.

lavić je napisao:
Sokić bez cukra jer je štetan

Samo ti daj sladokora, ja zelim merak.... :D

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 09:19 
Veteran
Veteran

Oficir

,,brate postavi normalna pitanja.

A zašto moje pitanje bratu nije normalno? Zar nsi ti tvrdio da je Ismailo prinet kao žrtva a ja tvrdm da je Isak pa mi daj godinu koje je prinet sin i godinu rođenja Ismaila a za Isaka se zna.
Kako ti tvrdiš jedno tako ja tvrdim drugo pa dokaži da je to Ismailo bio na Moriji.

I ponovo nisi rekao zašto i kome Avram otac naš prinosi žrtvu...da li je on paganin?
Kome žrtvu i zašto to čini?

Nisi se obazirao ni na jedno žrtvovanje u Pismu a svi oni koje je Bog vodio i prihvatao kao svoje prinosiše žtvu pa i Avram. Ko dade10 zapovesti...i zašto tamo ne piše NEĆU ŽRTVE !!!
Zašto taj neko dade zapovesti onima što žrtve prinose ...čak ih ni ne ukori već ognjem prihvati.

Zašto Ilija žrtvuje i oganj spaljuje a paganima NEMA OGNJA?Kojem to Bogu Ilija služi?

Nemoj preskakati Avrama ako sve ostalo preskačeš. Ako i Avrama odbciš šta osta onda...?
Ako ga prihvati onda reci zašto Avram prinosi sina ma kojeg god...kome ga prinosi i da li je to od njega traženo?I ko traži?
Zašto prinese ovna??
Bar su to pitanja koja bi tebe kao Muslimana trebala interesovati a i mene kao čoveka koji veruje kako Avramu tako i svim prorocima i patrijarsima.

Nisi mi bracika odgovorio ZAŠTO Agara ode od Avrama šta joj bi?
Nemože Sara oterati agaru ako Avram neda valjda se slažemo bar tu...?

Što se tiče ,,meraka i šećera'' ,,sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist''

Vidiš da Pavlove reči nigde ne koristim po pitanju vere jer si ti tražio da ne idemo postupno kako sam ja želeo već si tražio odmah direktan ,,Logični razgovor''pa evo idemo sa logičnim ali ti ne odgovaraš.
Kad već forsiraš savez sa Avramom i obrezanje reci mi molim te zašto Bog sa Izrailjem preko Mojsiaaj čini novi savez posle Avrama ...otkud to kad već postoji savez???

Ako je sve ovo izmišljeno sa Mojsijem onda je i onaj prorok izmišljen a naravno i Avram jer se knjizi ,,laži'' ne može verovati. Tako da znaš da nije postojao ni Ismailo ni Avram ni Mojsije jer to piše u knjizi kojoj se ne smije vjerovati.

Noje čini iste stvari, prinosi žrtvu.

Predlažem da Bibliju spalimo a samo 18. glavu i 18 stih iz 5 knjige Mojsijeve ostavimo i kažemo da je nije napisao onaj Mojsije već Muhamed i imamo celu istinu.
Ja se ne igram verom već potvrđujem da je Biblija Božja reč i da je istinita a igranje čini onaj ko ne veruje.Ja nisam rekao da je Muhamed laža a da li si ti rekao za ljude iz Pisma danisu rekli istinu?

Reci mi da li Muslimani ponekad koriste brojanice jer vidim na forumu ,,Upoznaj Islam''brojanicu.
Da bi pokazao da si vernik odgovori na sva pitanja. ako ne odgovoriš direktno i konkretno nebih nastavljao dalje jer je to ne ozbiljnost, oprosti ali to je moje uverenje proizašlo iz nekoliko ponovljenih pitaja na koje se preskače odgovor.
Pogotovo po pitanju Avrama Agare i sina-žrtve kao i ovna žrtve bar Avramov slučaj da rešimo.

Evo jednog tvog odgovora koji govori polovino kao i mnogidrugi:
,,lavić kaže:
,,Ofcir kaže''.

Vidiš to je polovičnost a celina je u božijoj eči gde se govori ono brate što ti izostavljaš.
Da je Ismail dete od sluškinje koju nije oženio već napravio dete a zatim oterao jer e tako Bog rekao. Još važniji je drugi deo ato je da Bog kaže da će voje oećanje ispuniti i dati SINA U KOJEM ĆE SE PROZVATI SEME-NASLEDSTVO AVRAMOVO a to je ISAK i Bog to učini zato ljudska logika tu pada.
Bog je oba PLEMENA UMNOŽIO i blagoslovio ali je rekao KROZ KOJE DETE STIŽE OBEĆANJE to je vredno upamtiti.
Mislio sam mnogo toga da kažemo i obradimo a mi se nismo makli od početka još učimo prvo slovo. Ni Avrama nismo upoznali a gde je sve ostalo a na kraju kao kruna trebalo je malo ući u vode Islama pa neke stvari izneti možda bi te iznenadile...ali i tamo ima više ogranaka pa bi se reklo ,,oni nisu pravi Muslimani i pišu gluposti''

Avrama prvo pa onda odgovaram na sva tvoja pitanja i konstataije da uočiš koliko treba još učiti neke stvari.

Poslednji put menjao lavić dana 01 Apr 2010, 11:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Ko će meni odgovoriti zašto je par plemena od Levija otišlo živjeti u Medinu - tadašnji Jesrib ?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 11:07 
Veteran
Veteran

A ko će meni odgovoriti zašto SVIH plemena Izrailjevih ima po svetu? :cat:
A koja su to RAZDELJENA LEVIJEVO PLEME? Kakvo je ime tim novim plemenima pošto više nisu Levijevo pleme već pola Mišino a pola Glišino?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]