banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Moja istina je istina Crkve, a tvoji istinu izmislili su ljudi mimo Crkve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Moja istina je u Bozijoj rijeci. Jedino to postujem. Crkva za mene nema nikakav znacaj. Ni jedna na ovom svijetu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa kad slusas Boziju Rijec, a ne slusas Crkvu, hajde pokusaj objasniti svrhu ovih Bozijih rijeci:

"I sabravsi ih zapovijedi im da ne idu iz Jerusalima, nego da cekaju obecanje ocino, koje custe,rece, od mene;
Jer je Jovan krstio vodom, a vi cete se krstiti Duhom Svetim ne dugo poslije ovijeh dana."

Dakle, zasto su apostoli morali cekati obecanje Ocino, tj. Silazak Svetog Duha na njih.

Cemu stvaranje Crkve, kad je dovoljno citati Bibliju i slusati Bozije rijeci?

Dakle, ne slusas Boga, u zabludi si da slusas, neko ti laze, nasjeo si!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Vidusa je napisao:
Pa kad slusas Boziju Rijec, a ne slusas Crkvu, hajde pokusaj objasniti svrhu ovih Bozijih rijeci:

"I sabravsi ih zapovijedi im da ne idu iz Jerusalima, nego da cekaju obecanje ocino, koje custe,rece, od mene;
Jer je Jovan krstio vodom, a vi cete se krstiti Duhom Svetim ne dugo poslije ovijeh dana."

Dakle, zasto su apostoli morali cekati obecanje Ocino, tj. Silazak Svetog Duha na njih.

Viduša, promiče ti stalno jedna stvar.
Kako ljudima pokazati ljepotu, ljubav i veličinu Božijeg beskraja i njegove kreacije.
Nećeš tako nikoga ni spasiti, niti mu pomoći.
Ljudi u tome vide mitologiju i gomilu arhaičnih riječi koje im je na pauzi između predavanja mrsko čitati. Gomila forme, a sadržaj neprijemčiv, suvoparan.
Ne znam ko si i šta te goni, uporan si, svaka čast, ali ljudi traže pojednostavljeno, traže instant rješenja. Takvi smo.
Tražimo prava ljudska iskustva na tvojoj koži i u tvojoj duši.

To što radiš mi izgleda kao: "Ako ne ispraviš jedinice, nema ići u grad, nema džeparca, nema sladoleda! Ima da učiš inače će šiba da radi!" :lol:

Budi pozdravljen!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Viduša, promiče ti stalno jedna stvar.
Kako ljudima pokazati ljepotu, ljubav i veličinu Božijeg beskraja i njegove kreacije.
Nećeš tako nikoga ni spasiti, niti mu pomoći.
Ljudi u tome vide mitologiju i gomilu arhaičnih riječi koje im je na pauzi između predavanja mrsko čitati. Gomila forme, a sadržaj neprijemčiv, suvoparan.
Ne znam ko si i šta te goni, uporan si, svaka čast, ali ljudi traže pojednostavljeno, traže instant rješenja. Takvi smo.
Tražimo prava ljudska iskustva na tvojoj koži i u tvojoj duši.

To što radiš mi izgleda kao: "Ako ne ispraviš jedinice, nema ići u grad, nema džeparca, nema sladoleda! Ima da učiš inače će šiba da radi!" :lol:

Budi pozdravljen![/quote]

Ljudi ovog vremena traze formu bez sustine: instant poznanstva, instant prijateljstva, instant veze, instant brakove, instant cafu, instant vjeru i instant spasenje!

Nema od toga nista! To plodove ne moze ni zelene donijeti, a kamo li da sazriju!

Instant sadrzaji su za jednokratnu upotrebu i ambalaza se u smece baca!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi ovog vremena traze formu bez sustine: instant poznanstva, instant prijateljstva, instant veze, instant brakove, instant cafu, nstant hranu, instant vjeru i instant spasenje!

Nema od toga nista! To plodove ne moze ni zelene donijeti, a kamo li da sazriju!

Instant sadrzaji su za jednokratnu upotrebu i njena jeftina ambalaza jednostavno se baca!

:occasion5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vidusa je napisao:

To je tacno da postoji crkva. Ali ako izraz "crkva" tumacimo da su crkva svi ljudi koji slusaju boziju rijec, a ne ljudi koji pripadaju samo jednoj crkvi onda nalazimo odgovor na ovo pitanje.
Ti ces reci pa bog je dao apostolima naslijedje.
Isto tako bog je prije toga dao naslijedje crkve jevrejima, ali kad oni odstupise od boga isus kad je dosao rekao je da nije vazno da li je covjek jevrej, tj. da li pripada tadasnjoj crkvi naslijedja ili ne. Isto to pravilo se moze primijeniti i danas. Sam si rekao da je vecina pravoslavne crkve otisla u jeres isto kao sto je u hristovo vrijeme vecina jevreja tj, fariseja koji su bili kao i danasnji popovi, otstupila od osnovnih pravila. I onda bog kaze da nije bitno iz koje je ko religije ako se iskreno obrati i slusa bozju rijec. Znaci isto sto se tad odnosilo na jevreje koji su otisli u jeres tako se sad moze primijeniti na pravoslavce, sto znaci da bog gleda na obracenje ljudsko i vjeru a ne na to koja je crkva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vidusa je napisao:

Besmisleno je izdvajati pojedine stihove i na osnovu njih dolaziti do zakljucka. Biblija je cjelina. Biblija je I Stari I Novi Zavjet. Za mene su oba jednako kompetentna i vjerodostojna. Isus Hrist, svojom zrtvom nije ponistio Istinu Starog Zavjeta.. Ako dovoljno poznajes Njegovu Rijec, vidjeces da na pocetku nije postojalo crkve kao institucije.. Citaj malo dublje pa ces shvatiti zasto i zbog cega je receno da se nacini Hram.. Citaj ZASTO je Isus Hrist razapet.. Naravno da su nasi stavovi razliciti i ja te necu ubjedjivati kako je tvoj stav pogresan. Ne pokusavaj ni ti mene. Dovoljno smo zreli da biramo sami za sebe. Niti ces ti odgovarati pred Bogom za moje grijehe niti cu ja za tvoje.. Isus Hrist se jeste krstio, ali pogledaj malo bolje sta je sve radio i gdje je propovjedao u toku svoje sluzbe..

I mnogo volim stihove gdje kaze: A ti kada se molis udji u klijet svoju da te ne cuje niko... ili onaj - gdje vas je 4 ili 5 tu je Hrist sa vama.. ( parafraziram jer nemam Bibliju kod sebe)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Vidusa je napisao:
Ljudi ovog vremena traze formu bez sustine: instant poznanstva, instant prijateljstva, instant veze, instant brakove, instant cafu, nstant hranu, instant vjeru i instant spasenje!

Instant sadrzaji su za jednokratnu upotrebu i njena jeftina ambalaza jednostavno se baca!

bravo, slažem se s tobom. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
НОВИ ЖИВОТ
– У ХРИСТУ

Тананим нитима
наде,
одређивати пут…

Ограђивати дан…
Усмеравати ум!

Надом,
свој заодевати стан.

Из тих тананих нити
ниче најлепши лик…

И важно је
таборе раздвојити.

Јер то си,
нада ил’ крик.

Д.Б.М

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 17:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
Raj bi mi vise pasao zbog klime ali u paklu je bolja ekipa.

Нема у паклу никакве екипе. Тамо је свако толико заузет својом невољом да другога и не види! – Више пута сам чуо овакву изјаву. Нити је тачна нити безазлена.

~

The: To je tacno da postoji crkva. Ali ako izraz "crkva" tumacimo da su crkva svi ljudi koji slusaju boziju rijec, a ne ljudi koji pripadaju samo jednoj crkvi onda nalazimo odgovor na ovo pitanje.
Ti ces reci pa bog je dao apostolima naslijedje.
Isto tako bog je prije toga dao naslijedje crkve jevrejima, ali kad...

Ако хоћемо већ логички да расуђујемо, а не благодатно... - Апостол Павле је добио објаву с неба, директно од Господа Исуса. Али то није значило да он треба да делује као ''слободан стрелац''... Ући у Христову Цркву значи доследно прихватити Господњу мисију, а не правити варијације на ту тему.

Врхунска креација човекова није да створи нешто да изненади друге, неко стваралаштво ''ни из чега'', него да прихвати у простоти Божју понуду. Центар мете је задат, - од нас се само тражи безмерно погађање тог задатог центра, а не измишљање нових мета. Ако ко мисли да то није довољно креативно и да човека спутава, нека испроба колико погађање центра захтева понирање у самог себе и сопствено преображавање.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 01:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007, 18:33
Vidusa je napisao:
I dok srbski narod propada, molite sa za papiste i duge jeretike. Tako je cinio Patrijarh Pavle, pa sto ne biste i vi! :lol:

JESTE, TI ZNASH ZA KOGA SE I KOLIKO ON MOLI, TI ZNASH KAD KO PLACHE I KAD SE KO KAJE ... AJDE BRE UKROTI SE MALO!!!

SAMO PRICHASH KAD SHTA TEBI ODGOVARA... TVOJOJ SAMOPARTIJI, I SAMOIDEJI! NAVODI BRATAC SAMOSLAVAC SVE SVETE OCE I PISMA, A KAD NAIDJE NA NEKU RECH KOJA NJEMU NE ODGOVARA ON JU, GOSPODIN, OBILAZI U LUKU OD BESKRAJA, KAO DA NIKAD NIJE TAKO NISHTA RECHENO A RECHENO JE, IZMEDJU OSTALOG I NESHTO O SAVRSHENOJ LJUBAVI SHTO JE UJEDNO I NAJVISHA TACHKA LOGIKOM NE POJMLJIVA ALI LOGOSIKOM DEJSTVENA : LJUBITE NEPRIJATELJE SVOJE...JER KAKVA JE KORIST KAD LJUBITE ONE KOJI VAS LJUBE, TAKO CHINE I GRESHNICI MEDJU SOBOM...
NEKA JE I LJUBIO NAJGORE NEPRIJATELJE TO JE SAMO NJEGOVA VELICHINA I HRISTOLIKOST! A KO TAKVE NEPRIJATELJE (NAJGORE VEROVATNO) IMA PA IH JOSH I LJUBI TAJ NE MOZZE DA SVOJ NAROD SVAKAKO PA I U MOLITVI NE LJUBI!!!
TAKO PRICHASH O PATRIHARHU PAVLU, ...
PRDNUO SI TI, BRALE MOJ, U CHABAR, AKO TAKI OSVANESH I OSTANESH...

"Latini su stare varalice!

Poslednji put menjao etrurac dana 21 Dec 2007, 01:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 01:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

NE HVATAM SE JA TEBI ZA REPOVE! SVAKA CHAST KAD GOVORISH PRAVO! NPR. ONO ZA "INSTANT SVE", I NEKE DRUGE STVARI NEVEZANO ZA OVU TEMU!

ALI KAD POCHNESH DA PRDISH I MLATARASH I TO SRAMNO I BEZ STIDA ...ONDA DOVIDJENJA! ZVUCHISH KAO DA SI POPIO SVU PAMET SVETA... E, PRDEZZA MI TVOG KO DA SI UHVATIO PAPU ZA BRADU (TAMO GDE JE IMA) PA POCHEO SAM DA PAPUJESH I DA BIVASH "NEPOGRESHIV PO PITANJIMA VERE" ALI I MALO SHIRE OD TOGA, NA PRIMER PO PITANJU TAJNI KOJE SAMO BOG ZNA!!! OPET ZAMALO DA POSUMNJAM DA NISI TI NEKI :evil: JEZUITSKI bOG!?! 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
etrurac: NE HVATAM SE JA TEBI ZA REPOVE! SVAKA CHAST KAD GOVORISH PRAVO! NPR. ONO ZA "INSTANT SVE", I NEKE DRUGE STVARI NEVEZANO ZA OVU TEMU!

ALI KAD POCHNESH DA PRDISH I MLATARASH I TO SRAMNO I BEZ STIDA ...ONDA DOVIDJENJA! ZVUCHISH KAO DA SI POPIO SVU PAMET SVETA... E, PRDEZZA MI TVOG KO DA SI UHVATIO PAPU ZA BRADU (TAMO GDE JE IMA) PA POCHEO SAM DA PAPUJESH I DA BIVASH "NEPOGRESHIV PO PITANJIMA VERE" ALI I MALO SHIRE OD TOGA, NA PRIMER PO PITANJU TAJNI KOJE SAMO BOG ZNA!!! OPET ZAMALO DA POSUMNJAM DA NISI TI NEKI JEZUITSKI bOG!?!

Patrijarh Pavle je najveci izdajnik i najveci jeretik u istoriji SPC! Plod njegovog duhovnog rada na "poboznosti" srpskog naroda, narocito srpske omladine, vidi se i u tvom duhovnom vaspitanju kroz tvoje gore napisane rijeci. Prava momcina, primjer vaspitanja, kulture i poboznosti! To je mladi srpski Pavloslavac, buducnost Pavloslavlja u Srbiji! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 15:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

HA, HA, HA, ... KO TO MENI PRICHA O VASPITANJU, JOSH MALO PA CZE I O STILSKOM IZRAZU KAO NA TEMI O RARISAMO PRICHASH KAD SHTA TEBI ODGOVARA... TVOJOJ SAMOPARTIJI, I SAMOIDEJI! NAVODI BRATAC SAMOSLAVAC SVE SVETE OCE I PISMA, A KAD NAIDJE NA NEKU RECH KOJA NJEMU NE ODGOVARA ON JU, GOSPODIN, OBILAZI U LUKU OD BESKRAJA. UHVATIO PAPU ZA BRADU (TAMO GDE JE IMA) PA POCHEO SAM DA PAPUJESH I DA BIVASH "NEPOGRESHIV PO PITANJIMA VERE" ALI I MALO SHIRE OD TOGA, NA PRIMER PO PITANJU TAJNI KOJE SAMO BOG ZNA!!! OPET ZAMALO DA POSUMNJAM DA NISI TI NEKI JEZUITSKI :evil: bOG!?!
:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 16:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

etrurac je napisao:
Vidusa je napisao:
Esfigmen je napisao:
Не дај се брате, неће им успети :)

Od danas mi nisi brat, jer si jedan obicni duhovni pckn dim! :lol:

Хм! Да! Преподобни САМОСЛАВАЦ, погана језика! :D

LJUDI ESKIVIRAJTE OVOG FASHISTU NEMA ON SHTA DA VAM KAZZE NI O RELIGIJI A NEKMOLI O VERI...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 16:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

etrurac je napisao:
Vidusa je napisao:
Izraz "pckn dim" nije psovka, nego stilsko sredstvo koje oznacava nesto minorno, nesto bez ikakve vaznosti, nesto nepostojece.

ЉУДИ! Овај, изгледа, користи сва канонска стилска средства у одбрани САМОСЛАВЉА!
Па чак и мало више од тога!

:D

SAMOSLAVAC, SHTA GOD DA DODASH SUVISHNO JE!!!
IPAK SI TI NEKI bOG :evil: - PERUN RARIN GROMOVNIK!
MADA ME NAJVISHE PODSECZASH NA CHEDU JOVANOVICZA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika
Ruganje Svetosavskom Pravoslavlju: tetovirani Sveti Sava, paganin u svom ritualu (Crkva Svetog Cara Konstantina i Jelene na Vozdovcu).
Srpska moderna ikonografija crvenih vladika (Paja je jedan od njih).

Izvor:
http://www.pravoslavlje.org.yu/broj/951 ... /print/lat

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 00:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2007, 21:27
Pa vama je skroz dobro ovdje, dobro sam se zabavio citajuci ove teme.
Je l' primate i mene u druzinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sjedi, imas pice!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]