Ja evo moram da se "ispovjedim" ...
Mene nekad uhvati neka depresija, kad su "biometereološke" (što bi rekli na TV'u) neprilike ...
Otkrio sam (Hvalllla Allllllahu) da se glavobolja i ostale mučnine mogu llllako riješiti precizno propisanom dozom smijeha. Naravno, teško je dozirati smijeh. Zahvaljujući Gollllubici i njenoj šprdnji od teme, uspio sam da precizno doziram smijeh.
Npr. Otvorim njenu temu ujutru (naravno već sam snimio sve stranice na računar da ne trošim dialup) i doziram se sa 5 rečenica. Jedno jutro sam pročitao jednu rečenicu više i zamalo me strefio napad smjeha. Srećom oporavio sam se nakon pet dana ležanja u krevetu sa krpom u ustima... Po jutru se dan poznaje, te tako čitav dan provedem u veselom raspoloženju.
Prije ručka na prazan stomak pročitam još 2 rečenice. Tako mi se otvori apetit da jedem, samo da ne mislim na te dvije rečenice. Nakon ručka pogledam maximalno 3 slike onih fatalnih ruža čisto, ovaj, radi probave! Avaj, jednom sam pogledao čitav set slika i poslije sam imao problema kao da sam popio 3 litre ricinusovog ulja ... WC šolja nije preživjela
Za kraj dana, prije spavanja, otvorim ovu temu i pročitam jednu riječ, samo da me uhvati osmijeh na licu da zaspim sretan. Jednom sam vidio dvije riječi i čitavu noć sam se valjao u snu smijući se. Prognoziram da bih od čitanja jedne čitave rečenice prije spavanja slijedeće jutro dočekao mokar ... bešika lako popusti noću.
A kad me uhvati nesanica, uključim telefon na kom imam ovu istu temu u pdf formatu ... pročitam jedan (
samo jedan!) odgovor Golllubicinih sagovornika na ovoj temi i od smora me uhvati san. Nažalost, i ovdje mi se desila nezgoda te sam jednom pročitao dva uzastopna odgovora ... prespavao sam čitav vikend ... Moj drug koji je takođe čitao ovu temu, nije pročitao uputstvo za upotrebu te je čitavu temu pročitao jednom u 3 AM ... Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao prvi čovjek koji je spavao zimski san.
Ovaj lijek svima preporučujem a golubici svi pozdravi bez i trunke mržnje, netolerancije i nerazumijevanja od njenog zahvalnog pacijenta, che.guevare. Takođe bih da pohvalim cijenjene saradnike za spravljanje "uspavljivača" zvanog "smor". Sebi mogu da zahvalim što pomažem drugim ljudima i time se ulizujem Allllahu, pa valjda će biti nešto i za mene tamo u "RAju", što bi Golllub'ca rekla.
Svima velik pozdrav. Vrijeme je za spavanje ... Odoh da pročitam jednu riječ --- "otjelotvorio"
EDIT: Ova poruka je zaštićena Copyrightom. Svako umnožavanje i modifikovanje ove poruke će biti kažnjeno recitovanjem teme napamet unazad, uzduži poprijeko, dijagonalno i kružno. Pušenje ubija.