О тоталитаризму ЈС сведоче књиге њихових бивших чланова типа „Била сам ЈС..

“, а о њиховој агресивности, поред ова три узастопна поста , сведочи то да су нпр. у Немачкој стављени поред сајентолога у агресивне секте, да имате право пријавити их полицији, ако вам долазе на врата и узнемиравају вас......
За њих је карактеристично да су усвојили скоро све јереси које је Црква одбацила, између осталог не верују у Свету Тројицу и одбацују Божанство Христово....
Што се тиче приговора догми да 1+1+1=1, он би био на месту када би догма гласила да три лица једно лице, или три суштине једна суштина. Али догма гласи да су три лица једна суштина, као што три димензије имају исту суштину- просторност или простирање, као што разум из кога исходи осећање и воља сачињава један психички живот.
О овоме сведочи и Свето писмо:
- „Потом рече Бог : да начинимо човека по својем обличју, као што смо ми
И створи Бог човека(1.Мојс.1, 26-27). Када је Адам пао: ето, човек поста као један од нас 3,22.
Бог када говори о себи каже Ми, један од нас, а када дела чини то у једнини.
- Када се јавља Аврааму у виду три путника, Аврам се обраћа у једнини Господе18,1-4-
- .У виђењу пророка Исаије Ис.6,1-3 анђели певају три пута Свет. Зашто ?
Ради глувих или да би алудирали на Св. Тројицу?
-У Пс.2, 7 се изричито каже да се Син рађа од Оца и то и тумачи св.ап. Павле у посл. Јеврејима 1, 1-9, што је у вези Пс. 45, 6-7.
-Сам Господ тумачи Пс. 110, 1 (Господ Господу моме)Јеврејима у Мт.22,41-45.
-Дух Свети се помиње у 1.Мојс.1, 2, као и у јављањима кроз пророке.
- Када св.арх. Гаврило благовести Пресветој Богородици да ће родити сина коме ће бити име Исус каже : Дух Свети сћи ће на ттебе, сила Свевишњега осениће те , зато ће се то свето дете звати Син Божји Лк.1, 34.
При крштењу на Јордану јављају се сва три лица Св. Тројице Мт. 3,16.
Спаситељ шаље апостоле на проповед да крштавају у име Оца и Сина и Светога Духа Мт. 28. 19-20.
Да ли треба већи доказ ?
Само Јеванђеље по Јовану почиње са Речју Божјом која се оваплотила у историјској личности Господа Исуса Христа. Реч не само да је била у Бога, него и Реч беше Бог.
- У сусрету Јелисавета каже : Како да мати Господа мога дође к мени Лк. 1, 41-43.
- Христос каже : „Ја и Отац једно смо „ (Јн.10,3), и опомиње св.ап. Филипа „Ко је видео Мене , видео је и Оца“ Јн. 14,19-
- Зато св.ап. Тома громогласно узвикује :Господ мој и Бог мој Јн.20,28, а св.ап. Павле поучава старешине ефеске цркве : Пазите на себе и на сво стадо у ком вас је Свети Дух поставио за епископе, да напасате Цркву Божју, коју је стекао својом Крвљу Дела. Ап. 20,28
- И тако даље и тако шире...Ко има очи , нека види, ко зна да чита.....