banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 12:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Talija je napisao:
ona ga je primorala da se kaje

Hahaha, zar se neko može natjerati da se kaje? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 11:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Па обрежи дјевојку, па ћеш да практично доживиш. :D А можеш и ти успут себе да сунетиш. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
О тоталитаризму ЈС сведоче књиге њихових бивших чланова типа „Била сам ЈС.. :mad: “, а о њиховој агресивности, поред ова три узастопна поста , сведочи то да су нпр. у Немачкој стављени поред сајентолога у агресивне секте, да имате право пријавити их полицији, ако вам долазе на врата и узнемиравају вас...... 8)
За њих је карактеристично да су усвојили скоро све јереси које је Црква одбацила, између осталог не верују у Свету Тројицу и одбацују Божанство Христово.... :-?

Што се тиче приговора догми да 1+1+1=1, он би био на месту када би догма гласила да три лица једно лице, или три суштине једна суштина. Али догма гласи да су три лица једна суштина, као што три димензије имају исту суштину- просторност или простирање, као што разум из кога исходи осећање и воља сачињава један психички живот.

О овоме сведочи и Свето писмо:

- „Потом рече Бог : да начинимо човека по својем обличју, као што смо ми
И створи Бог човека(1.Мојс.1, 26-27). Када је Адам пао: ето, човек поста као један од нас 3,22.
Бог када говори о себи каже Ми, један од нас, а када дела чини то у једнини.
- Када се јавља Аврааму у виду три путника, Аврам се обраћа у једнини Господе18,1-4-
- .У виђењу пророка Исаије Ис.6,1-3 анђели певају три пута Свет. Зашто ?
Ради глувих или да би алудирали на Св. Тројицу?

-У Пс.2, 7 се изричито каже да се Син рађа од Оца и то и тумачи св.ап. Павле у посл. Јеврејима 1, 1-9, што је у вези Пс. 45, 6-7.

-Сам Господ тумачи Пс. 110, 1 (Господ Господу моме)Јеврејима у Мт.22,41-45.

-Дух Свети се помиње у 1.Мојс.1, 2, као и у јављањима кроз пророке.

- Када св.арх. Гаврило благовести Пресветој Богородици да ће родити сина коме ће бити име Исус каже : Дух Свети сћи ће на ттебе, сила Свевишњега осениће те , зато ће се то свето дете звати Син Божји Лк.1, 34.

При крштењу на Јордану јављају се сва три лица Св. Тројице Мт. 3,16.

Спаситељ шаље апостоле на проповед да крштавају у име Оца и Сина и Светога Духа Мт. 28. 19-20.
Да ли треба већи доказ ?

Само Јеванђеље по Јовану почиње са Речју Божјом која се оваплотила у историјској личности Господа Исуса Христа. Реч не само да је била у Бога, него и Реч беше Бог.

- У сусрету Јелисавета каже : Како да мати Господа мога дође к мени Лк. 1, 41-43.
- Христос каже : „Ја и Отац једно смо „ (Јн.10,3), и опомиње св.ап. Филипа „Ко је видео Мене , видео је и Оца“ Јн. 14,19-
- Зато св.ап. Тома громогласно узвикује :Господ мој и Бог мој Јн.20,28, а св.ап. Павле поучава старешине ефеске цркве : Пазите на себе и на сво стадо у ком вас је Свети Дух поставио за епископе, да напасате Цркву Божју, коју је стекао својом Крвљу Дела. Ап. 20,28
- И тако даље и тако шире...Ко има очи , нека види, ко зна да чита..... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Solunac je napisao:
Pilar je napisao:
8. Sluze se novim , "tacnijim" prevodom Svetog Pisma..

Ovo nisu moje riječi,nego Maran Ate!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[quote="Solunac" (немој молим те говорити, ми ово, ми оно, онако из ведра неба, већ дај чињенично стање или се зафркавај као сви који имају мало памети а учествују на овоме форуму)

[/quote]Ne znam u čemu je problem.Samo da znaš da ja nisam Jehovin svjedok,ali evo zauzimam se za njihovu vjeru jer mislim da je ona prava.Ništa ja ne govorim iz vedra neba, nego sve potvrđujem u Bibliji. Znači ovo je forum za zezanje,a ne za ozbiljne teme..Mogu se ja i zezati nije problem, ali kada govorim ozbiljno to ne znači da nemam nimalo pameti u glavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:

To je bila poenta i mog pitanja. Pilar tvrdi da Jehovini svjedoci doslovno tumače Bibliju.
Ja to ne tvrdim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:

Ipak se radujem tvom objašnjenju. ;)
.
Ako si meni poslao one linkove moram da te razočaram i reći ću ti iskreno, ali ja sam ti malo lijena u čitanju nečeg takvoga,radije bih da mi ti sam nešto napišeš ako te nešto zanima.Sorry!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pilar je napisao:
Solunac je napisao:
(немој молим те говорити, ми ово, ми оно, онако из ведра неба, већ дај чињенично стање или се зафркавај као сви који имају мало памети а учествују на овоме форуму)
Ne znam u čemu je problem.Samo da znaš da ja nisam Jehovin svjedok,ali evo zauzimam se za njihovu vjeru jer mislim da je ona prava.Ništa ja ne govorim iz vedra neba, nego sve potvrđujem u Bibliji. Znači ovo je forum za zezanje,a ne za ozbiljne teme..Mogu se ja i zezati nije problem, ali kada govorim ozbiljno to ne znači da nemam nimalo pameti u glavi.

(још сам ти исправио поруку :D )
Немој се "зезати" јер ти си фина дјевојка (мислио сам да си мушко, извини због тога, ваљда се нисам преварио), можеш се зафркавати, шалити, ... али зезати не.

Када говориш озбиљно ... па говори, ко ти брани, оно моје у загради посилје или је шаљиво (нова си на форуму чини ми се), но ипак мислим да стоји јер има свакаквих овдје, тј. већина су ми постали чудни.

Иначе форуми и нису баш мијесто гјде се воде велике академске расправе (ови уопштени обчино личе на неке интернет пијаце), па ни за приближно осредње, ако неко мисли другачије, ајој, но то је његов став, и што се мене тиче нула убијених. :D

Ја сам управо и писао о тзв. потврдама у Библији ЈС, тј. о њиховој Библији.

Vrh

Tema posta: Za Antroposa
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vjerujem u Isusovu božansku prirodu .I on je poput Boga imao nevidljivo,duhovno tijelo.Molim te odgovori na ovo:Obrati pažnju na to što je pisao Matej.Citirao je Isusa koji je o svršetku ovog zlog svijeta rekao:"O tom danu i času nitko ne zna,ni anđeli nebeski,ni Sin nego samo Otac!"(Matej 24:36)

Dakle Isus ne zna nešto što zna samo Bog. Kako objašnjavaš ovo ako tvrdiš da je Isus Bog?

I nisi mi odgovorio na pitanje iz Ivana 17:5!

Da li se Isus molio sam sebi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pilar je napisao:
Ako si meni poslao one linkove moram da te razočaram i reći ću ti iskreno, ali ja sam ti malo lijena u čitanju nečeg takvoga,radije bih da mi ti sam nešto napišeš ako te nešto zanima.Sorry!

Tebi sam poslao, pošto mi se čini da braniš religiju koja je totalno diskriminatorna prema ženama iz pozicije nekog ko se poziva na doslovno tumačenje Biblije. Kao kad bi neki crnac branio KKK. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik

Цуро, не лети са разговора, де прочитај моју поруку поново, ништа ја теби нисам одговарао, нити си ти мени конкретно упутила, ово си упутила другима, ја се на овако УОПШТЕНИМ темама не планирам расправљати, јер док неко нешто напише, одмах се скаче на не другу, већ трећу ствар (ово је само изражавање), капиш.

То што си питала, неки су већ и одговорили, сада ако ти желиш да на овом форуму неко иде са тобом сваки стих из Писма, признај, то је у најмању руку чудна мисао (да не некажем безобразна).

Ево ти моја порука, тј. моје јављање, то је оно што сам ја писао, и нема везе са оним што си ти малоприје написала (нисам ја ови сви надимци на овоме форуму, вјеруј ми :D )

Ево поново мог коментара, па њега прокоментариши сестро:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=5 ... a7b#561721

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ЈЕДИНОРОДНИ

Фрибергов лексикон

Цитат:
monogenes of what is the only one of its kind of class unique; (1) an only child born to human parents one and only (LU 7.12; 8.42); substantivally only child (LU 9.3; (2) as a child born in a unique way; (a) used of God's Son Jesus only, only begotten; substantivally (JN 1.14); (b) used of Abraham's son Isaac only; substantivally o` m. his only true son (HE 11.17)

Према аутритативном Лидели Скот лексикону:

Цитат:
monogenes, Ep. and Ion. mouno&genh,j, e,j, (gi,gnomai) only-begotten, single, Hes., Hdt., etc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Tvrtko, jesi ti neki novi ili si stari?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 17:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

"Нема ништа новога под Сунцем :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci ti si Damaskin ili neko drugi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ko će to da posvjedoči? Neki Svjedok? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Да ли сам ја ја , или сам ја он, или сам ја ти ?
Човече , не знам на чему си , али среди се мало :drinking:

Знам за неке форуме, али на овом сам од скора , да неки учесници имају више никова, па сами себе хвале, дискутују, понекад се и посвађау сами са собом :fist:

Нисам још дотле дошао, нити сам покушавао да се региструјем под другим налогом на овом форуму.

Задовољан :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zadovoljan. Mislio sam posto istices pravoslavlje pa zato, ali u redu. Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ваљда два православца нису превише на једном форуму :(
Па још бањалучком :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
TBPTKO je napisao:
Ваљда два православца нису превише на једном форуму :(
Па још бањалучком :lol:

Судећи по реакцијама, изгледа да би мање чудо било кад би на форуму имали два или три шито-будиста... :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]