banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Warrior of the Light je napisao:
Ezoterično NE podrazumijeva potragu za moći, a stvarno si odlično primjetio da se mnogi upuštaju u te stvari upravo zbog toga - i ja bih lagao kad bih rekao da me nije privukla svemu tome i ta strana medalje, da budem moćan i ispravljam nepravdu, da budem "Ratnik Svjetla" :D ... ali, kroz rad se dođe do drugačijih spoznaja, ali neki skrenu i nastave stranputicom, mnogo njih, zapravo.

Na to sam mislio kad sam spominjao radoznalost, zato radoznalost u duhovnosti za mene ima negativnu konotaciju.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ovo su ti tekstovi:
http://netoglasi.org/detail.php?id=2101&contact=1

Citiraj:
...i...mislim...da bilo kakva moc, sama po sebi nije losa, nego je pitanje..
...KOME SLUZI??????
ZA DOBROBIT svih, ili vecine...ili samo toj osobi i NJEGOVOM EGU, t.j. grupi...

E ovo si odlično rekao. Zamislim se sad nad simbolikom pentagrama... kad je pentagram okrenut vrhom nagore, predstavlja makrokosmičkog čovjeka koji je svoje znanje, svoju moć, svoje POSTOJANJE podredio višem cilju, višoj svrsi, onoga koji kaže "ma koliko znam i mogu, ja stavljam sav svoj potencijal na službu onom što je veće i više od mene i nikad ne gubim vjeru u njegovo postojanje" - zato je vrh okrenut prema gore; a kad je vrh prema dole, onda to predstavlja vladavinu nad silama univerzuma, ali tako da se ostvaruju sopstveni ciljevi, upitnih vrijednosti, služenje sopstvenom egu, kako kažeš, svlačenje svega toga prema dole, prema egu, prema paklu...

Mogu slobodno da kažem: jebeš svu duhovnost koja ti neće omogućiti da postaneš bolji čovjek (a naravno da se ne nadižeš zbog toga što si "bolji", podrrazumijeva se :) ), da saznaješ i učiš a da zadržiš skromnost i poniznost, i dobrotu i ljubaznost... znam da je to teško, u ovakvoj sredini gdje živimo, ali znate kako se veli: "najmračnije je pred svitanje"... Baš ovih dana čitam jednu odličnu knjigu, i tamo sam pročitao lijepu rečenicu - čovječnost nije stanje s kojim se rađamo, čovječnost je duhovni cilj, to je zadatak koji treba da postignemo.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro receno. Podsjetilo me na jedan slucaj, domacica dozivjela NDE i kad se vratila prica svoje iskustvo i kaze: "Mjerilo duhovnog napretka je ljubav!" (koliko god sentimentalno zvucalo).
A danas teolozi dodju pa "tumace" Hristove rijeci, pa kazu da je nemoguce da okrenes drugi obraz (neki kazu da je Isus mislio na okretanje obraza u doba okupacije), pa kako da idem dvije milje ako neko trazi da idemo samo jednu milju, pa kako da mu dam i kaput. Ali sta ljubav ne bi ucinila? Zato je tako tesko Isusa razumijeti, dok god nemamo to sto nam treba, taj kljuc za razumijevanje.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

alexradovic je napisao:
Hristov je napisao:
He-he, podsjecas me na.... puno njih. :D

Drago mi je da sam te nasmejao :D

Pa, ovako...PRVO - IMAS ISKRENU ZELJU da napredujes duhovno
2. posto vec poznajes neke ucitelje, ne moras da trazis nove,odaberes jednog i - dodjes kod njega...nekako..
I...sednes pored njega, ako mozes...nekako...
...i...onda...kontas...da...uparavo...napredujes...nekako...

Nisam mislio nista lose, podsjetio si me na neke ljude koji imaju slican stil izrazavanja, slozices se da nije uobicajen :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 21:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2009, 14:57
Hristov je napisao:
alexradovic je napisao:
Hristov je napisao:
He-he, podsjecas me na.... puno njih. :D

Drago mi je da sam te nasmejao :D

Nisam mislio nista lose, podsjetio si me na neke ljude koji imaju slican stil izrazavanja, slozices se da nije uobicajen :)

...pa zato sam se i ja nasmejao, naravno da sam mislio da nisi mislio nista lose

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 21:41 
Početnik
Početnik

[quote="Warrior of the Light"]Ovo su ti tekstovi:

OK, kad si vec naveo sajt,t.j.link, mislim da ima vise da se procita, a i dodajem neke novije seanse...mada mi je andjeo, sada, poslednji put rekao da ne pisem vise...tamo, mislim...mozda zbog @konkurencije@...posto citaju...a ima i ljubomornih...kad vec pisemo o moci...
...dakle:
www.oglasibalkan.com/oglasi/1/posts/35/133/14782.html

takodje, postoje i neki drugi sajtovi, gde nisu samo moji tekstovi...
ali...pitanje je koliko koga, zaista, interesuje, da procita, malo vise o regresoterapiji, pa tek onda da napise svoje misljenje, stav..ev. iskustvo

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo Alexe pao mi je pogled na ovaj tekst pa cu ga pastovati ovde, podebljani dio predstavlja najefikasniju duhovnu tehniku koju sam ja ikada koristio i sadrzava sustinu svih duhovnih ucenja

Citiraj:
Ova seansa je snimana, tonski, od početka, pa, uz saglasnost devojčice i roditelja, možete i da ćujete tačno kako je protekla i kako protiče ova seansa, pogotovo što je to prva seansa.
Došla je po nagovoru majke, sa kojom sam radio pre oko godinu dana. Prvi razred, problemi sa školom, matematikom, strahovi, često se svađa, ne oseća da ima prijatelja, nezaštićena, …
OK, radimo. Upoznata je kako to ide i napisala pitanja- teme, koje je zanimaju.
“Pošli smo….letim…kao da imam krila, u stvari imam krila…letim visoko…sviđa mi se, nekako je skroz opušteno, laka sam…idemo da nađemo anđela…dolazim do neke velike crkve…ulazim unutra…da ga nađem…vidim njegovu sliku…gore, sa leve strane…to je on…ali je to samo slika…nije stvarno…,…a zašto je to potrebno- pitam…pa da znam kako izgleda…pa da ga tražim dalje…,…je li to crkva poznata,ova u gradu?…nije, to je neka crkva gde se okupljaju anđeli, drugačija, ali vrlo liči…letim dalje i kao da stižem do nekog dvorca…kapija…,…jeli otvorena, jel možeš da uđeš?..,…aha, ulazim i on me čeka, ispred vrata….kaže da dođem…,…kako izgleda? –pitam…pa, kao na slici, mlad je, ima lepu dugački kosu, ima krila, kao nešto belo obučeno, i dole…,…pozdravio me…ali je ona žensko,…ok, kako se osećaš?…pa lepo, prijatno…kaže da uđem, hoće nešto da mi kaže…,…ok, uđi…,…pauza…šta kaže?…,…kaže da moram više da poštujem roditelje…da se ne ponašam, prema njima lepo…da pazim šta pričam, jer ih ponekad vređam…,…kako?…pa kažem majci, na primer da je veštica i ona se naljutila…to nije lepo…ok, pitaj anđela kako da ti pomogne, kako to da realizuješ, da bude bolje…,…kaže da će sad da mi pokaže, da ja uđem u telo majke i da vidim kako se ona oseća…tužna je i razočarana…misli da je sve uradila najbolje, za mene a sada ne zna šta je pogrešila i zašto sam joj to rekla…oseća kao da nije dobra majka, a ne zna zašto…,…ok, a kako bi bilo da joj kažeš nešto lepo? Kako će da se oseća…,…evo, rekla sam joj: ti si brižna majka…i odmah se promenila…hoće nešto lepo da mi spremi,… neke kolače…drago joj je…i ja se osećam bolje…,…tako smo radili razmenu i sa ocem i sa bratom, koga voli da naziva majmunom i …,…

Nemoj da mislis da imam nesto protiv tvog rada, ako pogledas moj prvi post, vidjeces da sam jasno razgranicio regresoterapiju kao metodu za rijesavanje problema od ciste radoznalosti, bez jasnog cilja kojem tezimo.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 22:27 
Početnik
Početnik

Ovo su ti tekstovi:

Citiraj:
...KOME SLUZI??????

E ovo si odlično rekao. Zamislim se sad nad simbolikom pentagrama... kad je pentagram okrenut vrhom nagore, predstavlja makrokosmičkog čovjeka koji je svoje znanje, svoju moć, svoje POSTOJANJE podredio višem cilju, višoj svrsi, onoga koji kaže "ma koliko znam i mogu, ja stavljam sav svoj potencijal na službu onom što je veće i više od mene i nikad ne gubim vjeru u njegovo postojanje" - zato je vrh okrenut prema gore; a kad je vrh prema dole, onda to predstavlja vladavinu nad silama univerzuma, ali tako da se ostvaruju sopstveni ciljevi, upitnih vrijednosti, služenje sopstvenom egu, kako kažeš, svlačenje svega toga prema dole, prema egu, prema paklu...

Mogu slobodno da kažem: jebeš svu duhovnost koja ti neće omogućiti da postaneš bolji čovjek (a naravno da se ne nadižeš zbog toga što si "bolji", podrrazumijeva se :) ), da saznaješ i učiš a da zadržiš skromnost i poniznost, i dobrotu i ljubaznost... znam da je to teško, u ovakvoj sredini gdje živimo, ali znate kako se veli: "najmračnije je pred svitanje"... Baš ovih dana čitam jednu odličnu knjigu, i tamo sam pročitao lijepu rečenicu - čovječnost nije stanje s kojim se rađamo, čovječnost je duhovni cilj, to je zadatak koji treba da postignemo.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
alexradovic je napisao:
Ovo su ti tekstovi:

Citiraj:
...KOME SLUZI??????

Eee brate alexradovic, ovo ti je najbolje sto si napisao,

:)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 22:38 
Početnik
Početnik

Mogu slobodno da kažem: jebeš svu duhovnost.

Izvinjavam se za ono prethodno...upao mi neki demoncic..pa puce veza...
a ako je najbolje sto sam napisao...super

Konacno…mudro…Ja sam i mislio, sve vreme, da mi, ovde, na forumu, pricamo, zapravo o – SEXU!

Samo sto umesto reci sex, pise se, razlicito, zavisno od ODNOSA…neki su NA PUTU…
Neki sede i citiraju spise…neki filozofiraju…neki imaju strahove…neki se ljute sto ovi drugi nece…da slusaju…neki bi da znaju…prvo…da li su to radili u proslim zivotima…neki, opet hoce, ali samo kad je ljubav…a nje nema… neki prvo istinu…o sexu…
Itd…interesantno…pa…ovako…kako god zvucalo…meni se navise svidja Skitnica..i Headhunter…( da se drugi ne ljute)…
Pa…jer su AVANTURISTE…kako god da okrenes…njima interesantno i lepo…
E, sad, da ne izgleda da se zezam…tema je mnogo ozbiljnija od sexa !?!
Ali, ako bih hteo, nesto, da se naucim o sexu…onda bih se TO ucio – OD ZENE…
Ovo sam zakljucio jos ranije…
i…ucim se…i dalje…naravno..od zenae…
a, da ne budem banalan…i o ljubavi…
…mislim…o ljubavi se UCIS OD ZENE I OD DETETA…mislim, barem ja…
…ovo ima veze sa onom pricom…da udjes u telo zene…da to osetis…dozivis…
…ima malo simbolike…ne mora svako da razume…

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 23:04 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Evo Alexe pao mi je pogled na ovaj tekst pa cu ga pastovati ovde, podebljani dio predstavlja najefikasniju duhovnu tehniku koju sam ja ikada koristio i sadrzava sustinu svih duhovnih ucenja,…

...
Nemoj da mislis da imam nesto protiv tvog rada, ako pogledas moj prvi post, vidjeces da sam jasno razgranicio regresoterapiju kao metodu za rijesavanje problema od ciste radoznalosti, bez jasnog cilja kojem tezimo.[/quote]

Ma, slazemo se potpuno...
...ali...danasnja deca...SVE BI DA PROBAJU...
...Ja sam, mislim, nesto slicno napisao ranije...da nisam za to da se sve proba...kad nemas cilj...
duhovnost..ili da ides ka Bogu...
...ali, sta ces...sa ovom decom???

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 04:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se razumijemo, lično meni, sex uopste nije bio na umu dok sam pisao postove niti vidim kakve veze nasa prica ima sa sexom.... (samo bih da se distanciram od alexove tvrdnje).

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 07:30 
Pripravnik
Pripravnik

alexradovic je napisao:

Sala mala ....
Rekao si kako je lijepo to sto i van duhovnosti ima lijepih stvari za vidjeti, za procitati, itd
Eto, to je bio jedan vic sto sam napisao,
E sad, kad bi duhovno diskutovali ja bi mogao reci sto to nisi dozivio kao vic, ... ali necu ... ja nisam duhovan.

alexradovic je napisao:
… meni se navise svidja Skitnica..i Headhunter…( da se drugi ne ljute)…

Pa mislio sam da medju nama ima nesto posebno :)

i kad jedan kaze sta mu se svidja
drugi ce sve to isto po inerciji rec,
a sto bi morao neko biti pametniji od drugih ...
e u tome je fol!

alexradovic je napisao:

Uhhh, šteta. A stvarno ne volim ozbiljne price. Ali eto, pošto ozbiljno pričamo, mozda nije lose spomenuti da na ovom svijetu ima milion rajeva, milion paklova, ima milion demona i predivnih andjela, stotinu vrsta sex-a i odnosa, ... ali posto NISAM NA PUTU nemam razloga da se zadrzavam ni na jednom od navedenih ;)

P.S. Svidja mi se tvoj nacin pisanja jer dopustas svima da se izraze i da napisu sta misle. I ja takodjer to preferiram. Pozz

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 07:40 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Da se razumijemo, lično meni, sex uopste nije bio na umu dok sam pisao postove niti vidim kakve veze nasa prica ima sa sexom.... (samo bih da se distanciram od alexove tvrdnje).

Pa nije on mislio bukvalno o SEX-u

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam na sta je on mislio, samo ja znam o cemu razmisljam citav dan! :lol: :D Sala mala.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 11:44 
Početnik
Početnik

daamir je napisao:
alexradovic je napisao:

Sala mala ....
Rekao si kako je lijepo to sto i van duhovnosti ima lijepih stvari za vidjeti, za procitati, itd
Eto, to je bio jedan vic sto sam napisao,
E sad, kad bi duhovno diskutovali ja bi mogao reci sto to nisi dozivio kao vic, ... ali necu ... ja nisam duhovan.

Brate Daamire, u pravu si...izvini...iskapirao sam vic, naravno, t.j. zezanje...skroz...ok...ALI - DRUGI PUT...t.j. kad sam se vratio na stranu foruma...nadam se da ces da me razumes...pucam sa ovim PC-om...i virusi i neka cudna kombinacija ploca i HDD...pa sad i net...
...pa sam uspeo za 3 sata da reinstaliram Win i programe...stalno pocne...pa prekine...pa ispocetka...
i onaj tekst sam kuckao tri puta...i da ga okacim...a ono...pukne, pa opet ponovo...tako da sam u brzini, taj treci put ubacio tvoj komentar...
BEZ KONCENTRACIJE...
...skroz je ok...naravno...za mene...zezanje neko...

alexradovic je napisao:

Uhhh, šteta. A stvarno ne volim ozbiljne price.

Ma, citam, ovih dana i viceve, ovde...pa se kidam od smeha...
...pa...da...mislim...nekada ni duhovnost...ili probleme...ne treba uzeti previse ozbiljno...
..a, kao sto sam citirao...Warrior je PRVI POCEO, ON je rekao: jebes duhovnost...znaci ...ON JE KRIV...a ne ja...,...slmse..

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 12:25 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Evo Alexe pao mi je pogled na ovaj tekst pa cu ga pastovati ovde, podebljani dio predstavlja najefikasniju duhovnu tehniku koju sam ja ikada koristio i sadrzava sustinu svih duhovnih ucenja

Citiraj:
…šta kaže?…,…kaže da moram više da poštujem roditelje…da se ne ponašam, prema njima lepo…da pazim šta pričam, jer ih ponekad vređam…,…kako?…pa kažem majci, na primer da je veštica i ona se naljutila…to nije lepo…ok, pitaj anđela kako da ti pomogne, kako to da realizuješ, da bude bolje…,…kaže da će sad da mi pokaže, da ja uđem u telo majke i da vidim kako se ona oseća…tužna je i razočarana…misli da je sve uradila najbolje, za mene a sada ne zna šta je pogrešila i zašto sam joj to rekla…oseća kao da nije dobra majka, a ne zna zašto…,…ok, a kako bi bilo da joj kažeš nešto lepo? Kako će da se oseća…,…evo, rekla sam joj: ti si brižna majka…i odmah se promenila…hoće nešto lepo da mi spremi,… neke kolače…drago joj je…i ja se osećam bolje...quote]

Nemoj da mislis da imam nesto protiv tvog rada, ako pogledas moj prvi post, vidjeces da sam jasno razgranicio regresoterapiju kao metodu za rijesavanje problema od ciste radoznalosti, bez jasnog cilja kojem tezimo.

...Pa, Hristove...ja sam vrlo iznenadjen...prijatno, naravno...sto si ovo citirao...jer mislim da je to jedan lep primer CILJA I SMISLA regresoterapije...barem ove koju ja radim...a koja nema veze...nikakve...sa pitanjem postojanja ili ne ...proslih zivota...
...jer, vec sam ranije naveo da ove dve teme iz foruma MOGU da budu i ODVOJENE...
...pogotovo sto kod mene i dolaze, najvise, ljudi koji su hriscanski orijentisani...
...I...sto njih zanimaju KONKRETNI PROBLEMI I REALIZACIJE...sa svojim BLIZNJIMA,...kako da POBOLJSAJU TE ODNOSE...u BRAKU, NAJVISE...i u vezama...ili kad im veze ne idu...nikako...i u porodici...
...znaci - LJUBAV...
i posebno mi je drago sto vidim da si ti pronasao ovaj tekst..na nekom drugom mestu...sajtu...ne znam da li cak i pre nego sto je Warrior okacio info za tu moju knjigu i link...i - procitao...
tako da se ova tema - ...RAZVIJA...sa novim stvarima...cinjenicama...
ne znam kad si to uradio??? ...ali i to govori... o OZBILJNOSTI...tvom pristupu temi...i ovom forumu...i...pogotovo...sto kao hriscanin...se ne upustas u neke manje bitne stvari...ili nebitne...polemike..da li ili ne... postoje ti prosli zivoti...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daamir je napisao:
alexradovic je napisao:
… meni se navise svidja Skitnica..i Headhunter…( da se drugi ne ljute)…

Pa mislio sam da medju nama ima nesto posebno :)

i kad jedan kaze sta mu se svidja
drugi ce sve to isto po inerciji rec,
a sto bi morao neko biti pametniji od drugih ...
e u tome je fol!

Ma to se one njemu sviđaju zato što su žene, što je i normalno, hehehe :D

Citiraj:
..a, kao sto sam citirao...Warrior je PRVI POCEO, ON je rekao: jebes duhovnost...znaci ...ON JE KRIV...a ne ja...,...slmse..

Pa da, a ti izvadio to iz konteksta, ccc :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kad već vrludamo od teme, da skrenem malo s duhovnosti na metafiziku, evo jedno tehničko pitanje (čista radoznalost :D ): može li se govoriti o tome gdje se nalazi SJEĆANJE, kako su pohranjene te informacije. Na seansama, ako sam dobro shvatio, ljudi budu izvedeni iz fizičkog tijela i pristupaju "u duhu" tim informacijama, sjećanjima... znači, one nisu "u glavi" nego pretpostavljam da se otvori neki pristupni kanal, ako se tako smije reći... Pada mi na pamet "Akaša hronika" o kojoj govore neki mistici, za neke je to kao astralna biblioteka sa pohranjenim informacijama na vremeskoj traci, a neki drugi proširuju taj koncept, kao da se radi o samoj "matrici" vremena... bilo kako bilo, ideja je da postoji neka "stvar" u astralu u kojoj su pohranjeni podaci o prošlim životima, iskustvima, kao neka kosmička memorija.

Znači, može li se reći nešto o samoj prirodi pristupa tim informacijama, ili to radite onako spontano, ne obraćajući pažnju na ta tehnička pitanja tipa "kako te stvari funkcionišu?" :) :)

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 17:21 
Početnik
Početnik

Kad već vrludamo od teme, da skrenem malo s duhovnosti na metafiziku, evo jedno tehničko pitanje (čista radoznalost :D ): može li se govoriti o tome gdje se nalazi SJEĆANJE, kako su pohranjene te informacije.
.. bilo kako bilo, ideja je da postoji neka "stvar" u astralu u kojoj su pohranjeni podaci o prošlim životima, iskustvima, kao neka kosmička memorija.
...
Znači, može li se reći nešto o samoj prirodi pristupa tim informacijama, ili to radite onako spontano, ne obraćajući pažnju na ta tehnička pitanja tipa "kako te stvari funkcionišu?" :) :)

Pretpostavljam mene pitas...
Pa, ovako...
ima jedna biblioteka...velika...mnogo velika...
i tamo ima puno knjiga...i onda udjes u jedno posebno odeljenje...ne znam kako se zove, ali pitas onog cikicu na ulazu...tamo gde su KNJIGE ZIVOTA...tamo ima ...svaka knjiga je jedan zivot...
i onda trazis...koji zivot te interesuje...i nadjes tu knjigu...i - ...procitas...mislim da ne moze da se iznajmi, nosi kuci...
...ALI...MORAS DA IMAS CLANSKU KARTU...za tu biblioteku, jer ovaj cikica ima zadatak da gleda clanske karte...ko nema...ne moze da udje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]