nuvolari je napisao:
Na fizičkom nivou ne postoji ništa osim "zvijeri", tj projekcija Boga u 3D je "zvijer":
"6 Da bi poznali od istoka sunčanoga i od zapada da nema drugoga osim mene; ja sam Gospod i nema drugoga,
7 Koji pravim svjetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to."
Dakle to je jedno biće sa različitim projekcijama, polaritet dobro-zlo je zamka za one koji čitaju Bibliju linearno bez kontemplacije.
Pa sam si se upecao u linearnost. Taj opis je sveobuhvatniji i govori (ovde bih samo izvukao siže)
o sveprisutnosti Božijoj i svemoći istog kao i kontroli nad svim ali ne i diktat svemu jer je čovek pod Božijom vlašću ali mu je omogućeno da sam odlučuje i po ljudskom izboru stiže zlo a to je greh ili prekršaj koji je bezakonje i rodila se smrt kao plata za udaljavanje od života- Boga.
To biće kako si lepo rekao je sve samo ne zlo. Ono je svetlost i život i ljubav a u ljubavi nema zla. Dakle , kad kaže da Bog sve čini to ne znači da greši već daje platu za greh po pravdi.
Kad kađe da ,,stvara zlo,, ne gleda se linearno već kao TVORAC koji stvori sve dobro a to dobro se pretvori u zlo svojim izborom pobune. Time se kaže da zlo nije nastalo tako što se samo stvorilo već kao Božija tvorevina koja svojom odlukom postaje zla i Bog odgovara platom za greh -zlom a to je zatiranje i smrt.
Po toj linearnoj uprošćenoj misli bi se moglo reći da je i satana Bog u inkarnaciji a to nema veze sa Pismom već izvrnutom projekcijom pogrešnog zaključka.
pozdrav.