banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 08:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Znaci,hteli mi ne hteli mi smo svi ubice,a da nismo toga ni svesni :(

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mastermind je napisao:
spavac je napisao:
master ako ces mi to citirati onda vazi samo za djevojke koje su napadnute na njivi..i onda bi danas takav trebao platiti 50 srebrenika... sumnjam da se danas tako to radi.

pricamo o sivim zonama o kojima u Bibliji nema striktno objasnjene, po meni npr abourtus..ukoliko dvoje mladih ne zele da se uzmu pa onda djevojka napravi abortus je po meni nesto drugo od slucaja kad je silovana.

Ja sam mislio da si ti malo bistriji momak i da neke stvari mozes da shvatis, ali izgleda da možda i nije tako. U bibliji je sve dovoljno objašnjeno, ali za neke ne bi pomoglo ni da je pored objasnjenja nacrtano. Za one koji traže opravdanje za svoje opačine objašnjenja ne postoje, jer im nije u cilju vršiti volju Božju nego svoju volju.

moze li malo bez tog bistro, jel vazi..(biblija ide velikim slovima).. Ja ti govorim o sivim zonama, a ti opet zapeo u Bibliju...pa ajde ako oces tako..Mojsije je ubio covjeka. ili Biblija laze. Oces li jos takve dogadjaje opisane u Bibliji.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
А да се ми вратимо мало медицини и биологији, шта кажете?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
spavac je napisao:
mastermind je napisao:
spavac je napisao:
master ako ces mi to citirati onda vazi samo za djevojke koje su napadnute na njivi..i onda bi danas takav trebao platiti 50 srebrenika... sumnjam da se danas tako to radi.

pricamo o sivim zonama o kojima u Bibliji nema striktno objasnjene, po meni npr abourtus..ukoliko dvoje mladih ne zele da se uzmu pa onda djevojka napravi abortus je po meni nesto drugo od slucaja kad je silovana.

Ja sam mislio da si ti malo bistriji momak i da neke stvari mozes da shvatis, ali izgleda da možda i nije tako. U bibliji je sve dovoljno objašnjeno, ali za neke ne bi pomoglo ni da je pored objasnjenja nacrtano. Za one koji traže opravdanje za svoje opačine objašnjenja ne postoje, jer im nije u cilju vršiti volju Božju nego svoju volju.

moze li malo bez tog bistro, jel vazi..(biblija ide velikim slovima).. Ja ti govorim o sivim zonama, a ti opet zapeo u Bibliju...pa ajde ako oces tako..Mojsije je ubio covjeka. ili Biblija laze. Oces li jos takve dogadjaje opisane u Bibliji.

Mojsije je ubio čovjeka jer je taj čovjek zlostavljao drugog čovjeka. Taj čovjek očito nije bio nevin ako je zlostavljao drugog:)! Mojsije se kasnije pokajao zbog toga i postao jedan od velikana vjere, jer ga je Bog odabrao za jedan veliki čin. Ti koliko se meni čini hoćeš da opravdaš abortus (u određenim situacijama) i bludne radnje , ali neide to moj brate. Ovo je samo moj dojam što nemora značit da je točan, a i nadam se da nije :).

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 21:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto rece jamesdin da se vratimo medicini, kad je u pitanju abortus.

djevojka je silovana, a da je niko nije ni pitao jel planira imati bebu...beba nije zaceta iz ljubavi ( a nesto si pricao o tome kad smo spominjali sex, kondome i td...) beba nije kriva sto je tata silovao nevinu djevojcicu, al i beba sutra moze imate oceve gene. :D, pa nastaviti sa silovanjem... :evil3: tu sad treba pogledati statistike od strane psihologa. djevojka se pokaje nakon abortusa (ubistva) kao sto se i Mojsije pokajao nakon ubistva..eto.. teorija i praksa su dva razlicita pojma.. i naravno ovo moje misljenje ne mora biti tacno, validno i td.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:
sto rece jamesdin da se vratimo medicini, kad je u pitanju abortus.

djevojka je silovana, a da je niko nije ni pitao jel planira imati bebu...beba nije zaceta iz ljubavi ( a nesto si pricao o tome kad smo spominjali sex, kondome i td...) beba nije kriva sto je tata silovao nevinu djevojcicu, al i beba sutra moze imate oceve gene. :D, pa nastaviti sa silovanjem... :evil3: tu sad treba pogledati statistike od strane psihologa.

Ovdje moramo prvo da razjasnimo jednu stvar. Kako je uopće došlo do silovanja? Ako se djevojska pristojno oblači, ako pazi na kakva mjesta izlazi i s kim se druži i ako je moralna te živi po Božjim principima mogućnost da dođe do te situacije je skoro nemoguća. Ako djevojka i rodi to dijete i ako ga odgoji kako treba to dijete ne može da bude silovatelj, to jedino može da bude pristojna osoba.

Citiraj:
djevojka se pokaje nakon abortusa (ubistva) kao sto se i Mojsije pokajao nakon ubistva..eto.. teorija i praksa su dva razlicita pojma.. i naravno ovo moje misljenje ne mora biti tacno, validno i td.

Znači ovo je slučaj kada je došlo do silovanja i djevojka je namjerno pobacila (ubila je nevino biće, dok Mojsije nije ubio nevino biće). Sada možemo postaviti da li je uopće moguće da se ova osoba pokaje? Pokajanje znači obraćenje u smislu da se to više nikad neće ponoviti i da će osoba živjeti po Božjim principima. Pošto znamo da ta osoba nije živila po Božjim principima jer je ubila nevino biće, vjerojatnost da se pokaje je jako, jako mala.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ako se djevojska pristojno oblači, ako pazi na kakva mjesta izlazi i s kim se druži i ako je moralna te živi po Božjim principima mogućnost da dođe do te situacije je skoro nemoguća.

:lol:

Katastrofa jbt :roll:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

V@nja je napisao:
Citiraj:
Ako se djevojska pristojno oblači, ako pazi na kakva mjesta izlazi i s kim se druži i ako je moralna te živi po Božjim principima mogućnost da dođe do te situacije je skoro nemoguća.

:lol:

Katastrofa jbt :roll:

Zašto je ovo katastrofa :)?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti tvoji 'zaključi' ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
ČOVJEČE SLUŠAŠ LI (ČITAŠ LI) TI SEBE? Ako živi po tim principima nemoguće je da naleti na manijaka? Ma ajd zdravo.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

V@nja je napisao:
Ti tvoji 'zaključi' ..

Šta im fali? Ja sam sam dao formulu kako da se djevojka ne dovede u situaciju da bude silovana. Mi kada danas odemo u grad na šetalište (pogotovo ljeti) žene samo što ne hodaju gole. Onda se čude kada naiđe neki manijak pa ih siluje u mraku...onda su svi drugi krivi sam one ne.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
mastermind je napisao:
V@nja je napisao:
Ti tvoji 'zaključi' ..

Šta im fali? Ja sam sam dao formulu kako da se djevojka ne dovede u situaciju da bude silovana. Mi kada danas odemo u grad na šetalište (pogotovo ljeti) žene samo što ne hodaju gole. Onda se čude kada naiđe neki manijak pa ih siluje u mraku...onda su svi drugi krivi sam one ne.

Znaci, zene su zapravo krive zato sto ih muskarci siluju..........nisam to znao.........hvala, otvorio si mi oci....... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
V@nja je napisao:
Ti tvoji 'zaključi' ..

Znači ne vjerujem...

EVE Online 21 day trial

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Shabban je napisao:
mastermind je napisao:
V@nja je napisao:
Ti tvoji 'zaključi' ..

Znaci, zene su zapravo krive zato sto ih muskarci siluju..........nisam to znao.........hvala, otvorio si mi oci....... :D :D :D

Shabbane, molim te da ovome prepustiš svoj nick. ZASLUŽIO GA JE!

EVE Online 21 day trial

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nisam bila obucena kao jeftinjara, bila sam sama, i napadnuta sam.. Kako te nije sramota da valjas takve gluposti?? :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad cujem taj 'argument' .. najezim se. Kako nekoga nije sramota da takvo nesto uopste ikad pomisli koristiti kao opravdanje za silovanje?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
hehe.......how yes no......jedan je Shabban.......a dobro momak je mlad, jos mu cuna raste...... naucice vremenom i shvatice kakve je glupoti baljezgao...... :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

To je jedan od razloga, nije jedini.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Prosvijetli me, ti sveti covjece. Obasjaj nas tvojom mudroscu i izvedi nas na pravi put.

:roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mastermaind, malo si pretjerao.
Na plaži, bazenu, bilo kakvom kupalištu ljudi su skoro goli što ne znači da provociraju, a sa druge strane žrtve silovanja nisu uvijek zgodne polugole djevojke nego i djeca kao i starice, pa i časne sestre.
Silovatelj se kreće po nekim svojim unutrašnjim uvrnutim nagonima. A kako si ovo napisao silovatelj ispada žrtva, "ne bi on, nego one ga provociraju"?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]