banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2011, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
Evo braćo sinoć oko 3h se uputimo moja tri drugara i ja pješke iz Nove Varoši do etno sela na Šibovima pa još 4km niže... ponijeli smo sikiricu, 2 litre rakije, slaninu, bijeli luk, toalet papir za ne daj Bože i baterijsku lampu... hoda se tako, pjevaju se četničke, stane se svako malo da se popije raki'ca.... prođemo pored onih što prodaju badnjake kod Kastela na parkingu i upitamo gdje ima badnjaka za usjeći a oni se prave englezi i govore da nema nigdje oko Banja Luke već da mi kupi od njih :) najlakše je to... nismo stigli ni do pola puta litra je već planula :) svratimo u etno selo... popijemo i tu po jednu, malo se ugrijemo pa dalje... stignemo i do odredišta... lutali smo jedno sat vremena po šumi dok nismo našli adekvatan hrast, ljudi kažu što se mučite toliko kad' ima cera na svakom metru, ne mi smo zacrtali da to bude hrast i tačka... kada smo ugledali pravo drvo shvatimo da treba biti "ninja warrior" da se popne na njega... međutim snaga duha i dobra volja je pobijedila... jedan se popeo ovom najvećem na ramena pa ovaj najlakši tom gore a ovaj četvrti mu doda sjekiru... cuk, cuk... pade prvi badnjak :) nemalo zatim i ostala tri... u povratku prođemo pored onih "engleza" i samo ih onako zadovoljno pogledamo a oni povijaju glavu :) srce mi bi kao amerika kada sam vidio sramotu u njihovim očima a kao Rusija kada se majka probudila i vidjela badnjak u kući :) eto to je ukratko kako mi je bilo i kako sam se proveo... nadam se da će neko ispričati svoje dogodovštine :) Srećna badnjica i badnje veče!!!

Poslednji put menjao Crvić dana 07 Jan 2011, 18:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хехе црвићу теби изгледа баш било весело :)
мада имаш већ тему о Бадњем дану

viewtopic.php?f=38&t=53995&hilit=badnje+ve%C4%8De

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
де ми реци само откуд да носите Сланину?
зар се не пости данас? :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

изгледа да не посте :) огладнили момци :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 19:55 
Ladno je bgm, valja slanina i rakija sa lukom... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 00:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
АЛЕКСАНДАР je napisao:
де ми реци само откуд да носите Сланину?
зар се не пости данас? :D

ma nebitno ,bitno da su pjevali cetnicke pjesme :D :wink:

crvic kad vec pominjes snagu duha i istices vaznost Badnjeg dana, kako ne mozete izdrzati taj JEDAN zadnji dan tokom citavog Bozicnog posta?

ali ajde da ne kvarim dozivljaj, bilo vam je veselo..a sljedece godine na popravni :wink:

Srecan Bozic ,Mir Boziji Hristos se rodi

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma slanina je bila za samoodbranu u slučaju da ih napadnu neki mungosi 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 02:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ja sam danas sa svojim najmilijima i svojom dragom išao u obilazak Motika i kod prijatelja u Drakulić, tamo smo gledali kako se peče pajcek kod jednih prijatelja, jeli kruv natopljen u moču, kasnije se odvezli do Hrvaćana i ne sjećam se više šta smo dalje radili, uglavnom bilo je i pjevanja narodnih pjesama :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 05:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Što se tiče mene i posta ja postim samo za VELIKI PETAK i to jedva... iskreno...

Al' večeras tj. jutros dođem ped Crkvu Sv. Trojice a okupljen mi narod pred zatvorenom ogradom pognutih glava reče "Mile zabranio uranak"

Poslednji put menjao Crvić dana 07 Jan 2011, 18:55, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Aha, i tebe velikog vjernika koji jedva ispostis i taj jedan dan u godini je bas pogodilo sto je 'Mile zabranio uranak' :banghead:

One bahanalije koje su se par godina unazad nazivale 'urankom' u BL je trebalo odavno zabraniti, ili dati policiji odrjesene ruke da polupa 'vjernike' cije se vjerovanje ogleda u maratonskom opijanju i bacanju petardi pred crkvom pa da narod kome je iskreno stalo i koji vjeruje u ovaj praznik moze da ode u crkvu kako dolikuje.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 10:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
tako je Vanja :)

ti sto se bune vjerovatno i jesu oni sto prave galamu i bacaju petarde
ja nemam apsolutno nista protiv ponocne Bozicne liturgije..puno prakticnije pa i logicnije..ponocna liturgija i onda opet ujutro na Bozic..
e sada sto nasi seljaci povezuju ponocnu sluzbu sa "sokcima" to je druga stvar :roll:

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Zar je moguće da svi isto kažu? Što mi moramo k'o Šokci? :lol:
Inače upotreba MES i nije neki hrišćanski običaj, ali eto ustalilo se da ne povjeruješ. Sinoć gledam kako neki kreteni baciše desetak petardi na badnjak i žar se razleti nekoliko metara okolo. Pa zar im i to nije sveto?

Da ne budem više zakeralo, neka vam je svima sretan Božić. Mir Božiji, Hristos se rodi!

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево да и ја мало прокоментаришем. Мени је оно пијанчење до раних јутарњих часова под оправдањем да се слави Бадње вече највећи идиотлук. И уопште излазак у град баш на то вече ми је безвезе и никад то не радим. Ми смо такав народ и само тражимо неку прилику за славље(опијање) и то ми је понекад и симпатично, али користити Бадње вече као оправдање за пијанчење и онда на фејсу још глумити Србенду и говорити како је одлично било на уранку и како сви прави Срби морају ићи на уранак, е то ми је врхунац идиотлука.

тајође јака је и наша вјера, кад не можемо један дан да постимо поштено. а да не причам што прави пост не подразумјева само одрицање од одређене врсте хране, него човјек за вријеме поста треба по правилу да се максимално труди да не гријеши(да не спује, да се не свађа и слично)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 12:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Neka slanine ona je glavna, ona nas je i odrzala.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 13:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Slanina nas je odrzala njojzi hvala,a bogami i tecna baza.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A volim i rakiju :)
ja ne volim da mi se nešto "zabranjuje" npr "slanina" jbg znam da sam krmača al' šta ću :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 13:53 
A inace obicaj koji praktikuje 80 posto "vjernika" je da se oderu alkoholom ko krave poslije posnog rucka, ili tokom okretanja krmeta...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Znači danas i juče Srbijom i Srpskom šeta 80% pijanih i sluđenih... Pošto ne viđam takve mora da sam u dimenzionalnom raskoraku. Ali nema veze, važno je da sam obaveštena šta se dešava.
Hvala TensSa srce moje dobro i pametno

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
80% , pa ne treba pretjerivati, ali brte sto jest i pijani dosta njih ide na jutrenje, a u kaficima se badnje vece docekuje u totalnom razvratu, i sve je puno.Znam jer sam bio u gradu za prosli badnjak.
Dobro meni je poznato da pravoslavna crkva ne celi nikog da osudjuje, jer su primili sv.tajnu krstenja i Bog u svojoj ljubavi i providjenju njih treba da privuce itd...ja sam iskreno protiv legalizma, jer sam i sam slab, i leg. se suproti Bozijoj milosti.Ali dali je dovoljna cv.tajna ili covjek zbilja treba da se "nanovo rodi", od Boga Oca kroz Sina po Svetome Duhu?
Jer se ime Bozije sramoti zbog onih pravoslavaca koji se radjaju, krstavaju, zive razvratno i umiru u rezvratu, a znamo da smo svi na posvecenje pozvani.
Kad ja kao evandjeoski hriscanin nekad pokusam da im kazem jevandjelje, oni kazu "ne mi smo pravoslavci" i buni se pravoslavna Crkva sto neko dira njihovo stado.
Zasto pravoslavna crkva nema vise misionarski pristup u svojoj sredini?
Hristos se rodi

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja k'o drvo i šta sad?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]