Evo braćo sinoć oko 3h se uputimo moja tri drugara i ja pješke iz Nove Varoši do etno sela na Šibovima pa još 4km niže... ponijeli smo sikiricu, 2 litre rakije, slaninu, bijeli luk, toalet papir za ne daj Bože i baterijsku lampu... hoda se tako, pjevaju se četničke, stane se svako malo da se popije raki'ca.... prođemo pored onih što prodaju badnjake kod Kastela na parkingu i upitamo gdje ima badnjaka za usjeći a oni se prave englezi i govore da nema nigdje oko Banja Luke već da mi kupi od njih

najlakše je to... nismo stigli ni do pola puta litra je već planula

svratimo u etno selo... popijemo i tu po jednu, malo se ugrijemo pa dalje... stignemo i do odredišta... lutali smo jedno sat vremena po šumi dok nismo našli adekvatan hrast, ljudi kažu što se mučite toliko kad' ima cera na svakom metru, ne mi smo zacrtali da to bude hrast i tačka... kada smo ugledali pravo drvo shvatimo da treba biti "ninja warrior" da se popne na njega... međutim snaga duha i dobra volja je pobijedila... jedan se popeo ovom najvećem na ramena pa ovaj najlakši tom gore a ovaj četvrti mu doda sjekiru... cuk, cuk... pade prvi badnjak

nemalo zatim i ostala tri... u povratku prođemo pored onih "engleza" i samo ih onako zadovoljno pogledamo a oni povijaju glavu

srce mi bi kao amerika kada sam vidio sramotu u njihovim očima a kao Rusija kada se majka probudila i vidjela badnjak u kući

eto to je ukratko kako mi je bilo i kako sam se proveo... nadam se da će neko ispričati svoje dogodovštine

Srećna badnjica i badnje veče!!!