Komuso je napisao:
Interesuju me vaša mišljenja i stavovi pa ako imate vremena,molim vas da napišete kratak komentar.Hvala.
Da li tri većinske religije u BiH (po broju vjernika) imaju dominantnu ulogu u odnosu na ostale religije ?
Možda najbolje i ne razumijem ovo pitanje. U čemu se osjeća ta dominantnost?
Glupo, al prvo mi pade na pamet: Vozilo marke "golf" još uvijek dominira našim ulicama, pa koga briga za to, svak vozi kud hoće.
Citiraj:
Da li između ostalog tu dominaciju (ako postoji) ostvaruju na taj način što su svoje aktivnosti institucionalizovale i tako se našle pod direktnim uticajem politike ?Ili nekako drugačije.
Nijedna religija ne bi trebalo da ovisi ni o kome, ni sa svojim budžetom, ni sa svojim unutrašnjim uređenjem.
Citiraj:
Da li smatrate da je BiH društvo spremno i otvoreno za uvođenje i priznavanje novih religija kao npr. budizam za što se ja zalažem ?
Sve države u tranzitu su pogodno tlo za bilo kakve novitete, pa tako i BH.

Citiraj:
Da li smatrate da je pravo na religiozno opredjeljenje stvar ličnog izbora ili mislite da bi osoba trebalo da slijedi religioznu tradiciju u kojoj je rođena ?
Naravno da je stvar ličnog izbora.
Neko ko istinski osjeća poriv i potrebu prema Bogu ostaje u vjeri u kojoj je rođen, jer mu je svejedno na koji način će vršiti obrede, a neko promijeni vjeru jer misli da će tako biti bliži Bogu.
Kao što rekoh, sve je stvar ličnog izbora i pojedinčevog ličnog poimanja vjere.