banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Maj 2008, 10:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2008, 13:25
Prije nego što bilo šta kažem o ovoj temi, a to ću učiniti posle prvog vašeg kometara, želio bih da zamolim sve one članove foruma koji nisu pravoslavni da ne komentarišu kako ne bi stvarali neprijatnosti ni meni ni sebi...to se pre svih odnosi da pristalice pogrešnih učenja (sekti) kao što su lavić, spavac itd...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
klauf je napisao:
Prije nego što bilo šta kažem o ovoj temi, a to ću učiniti posle prvog vašeg kometara, želio bih da zamolim sve one članove foruma koji nisu pravoslavni da ne komentarišu kako ne bi stvarali neprijatnosti ni meni ni sebi...to se pre svih odnosi da pristalice pogrešnih učenja (sekti) kao što su lavić, spavac itd...

Mene si zaboravio. 8)
Upravo odvajanje od većine jeste sektaštvo. Ovaj forum je otvoren za sve, koliko ja znam, zato nemoj biti "pravoslavni sektaš".
Ko je taj ko može utvrditi šta su pogrešna učenja?

Jednom prilikom je moj rođak, pravoslavni sveštenik, rekao da je čovjek krstolik, jer kad stane i raširi ruke izgleda kao krst i da je to pročitao od nekog svetog oca, na što sam mu ja rekao da kad raširi noge izgleda kao petokraka.

Takvi i slični tripovi su proizvodi sentimentalizma i mašte nadahnutih kreatora, a u hrišćanstvu, pošto mi je blisko, toga ima koliko hoćeš.
U kom smislu ikona?

Očekujemo odgovor...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 17:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
klauf
Bog te blagoslovio brate i podario mir tebi i domu tvome, ako smem da te pozdravim a ako ni to nesmem ti napiši.
Što se tiče teme NO COMENT.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 18:27 
Početnik
Početnik

dzabaleban-

da li uopšte znaš šta znači i šta se podrazumjeva pod riječi sekta...ako da objasni mi šta pa ćemo nastaviti...nave sam lavića i spavca jer su mi prvi pali na pamet a ti se podrazumjevaš po "itd" jer si manje bitan ili skroz nebitan kao i svi ostali...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav!

Ja sam pravoslavni, necu se mijesati u temu, ali bih htio da pitam klaufa sljedece:

klauf je napisao:
... a ti se podrazumjevaš po "itd" jer si manje bitan ili skroz nebitan kao i svi ostali...

U kakvu vrstu ucenja spada ovo, u pogresno ucenje ili u Hristovo ucenje? Ako mi ne das odgovor polazim od toga da je pogresno, i nema smisla da citam tvoje objasnjenje bilo kojeg teoloskog pitanja kad unapred znam da ce biti pogresno ....

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
I jos jedno pitanje imam za klaufa, zamolio bih ga za odgovor:

da li su dzabaleban, spavac i lavic ikone Bozije?

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@Hristov, svaka cast, takvi trebaju pravoslavlju

klauf je napisao:
to se pre svih odnosi da pristalice pogrešnih učenja (sekti) kao što su lavić, spavac itd...

znate sta prosjecni cova i snasa iz komsiluka prvo pomisle i kazu kada cuju da je neko mlad, njima nepoznat, pocinio samoubistvo:
-ma sigurno je bio/bila u nekoj sekti (ma sta to bilo)
ili-mora da se drogirao/la

nece, dakle, pomisliti da se radi o necem sto je opsteljudsko, svima blisko, u nekoj mjeri sveprisutno: o bolesti, o nedostatku ljubavi u porodici, o duhovnoj praznini...

a ono sto najvise govori o nama to su nasa nagadjanja

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

klauf je napisao:
dzabaleban-

da li uopšte znaš šta znači i šta se podrazumjeva pod riječi sekta...ako da objasni mi šta pa ćemo nastaviti...nave sam lavića i spavca jer su mi prvi pali na pamet a ti se podrazumjevaš po "itd" jer si manje bitan ili skroz nebitan kao i svi ostali...

Zatvorena grupa ljudi koja za sebe misli da je jedina ispravna, a da su svi ostali poludjeli, zaluđeni ili demoni?

Uz dužno poštovanje, uzimam si za pravo da se svrstam u "skroz nebitne".

Svako dobro!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 22:35 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
klauf je napisao:

sinovac, ne uzimaj uzalud ime moje. :D

SPC je sekta prema KC ucenju. :wink: tako da smo u istom loncu. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 22:39 
staromodan
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
@Hristov, svaka cast, takvi trebaju pravoslavlju

klauf je napisao:
to se pre svih odnosi da pristalice pogrešnih učenja (sekti) kao što su lavić, spavac itd...

znate sta prosjecni cova i snasa iz komsiluka prvo pomisle i kazu kada cuju da je neko mlad, njima nepoznat, pocinio samoubistvo:
-ma sigurno je bio/bila u nekoj sekti (ma sta to bilo)
ili-mora da se drogirao/la

nece, dakle, pomisliti da se radi o necem sto je opsteljudsko, svima blisko, u nekoj mjeri sveprisutno: o bolesti, o nedostatku ljubavi u porodici, o duhovnoj praznini...

a ono sto najvise govori o nama to su nasa nagadjanja

skitnice po toj logici onda je 100% pravoslavaca sektasi. jer kad otvoris novine po srbiji ili rs veci postotak kad su u pitanju ubistva je na strani pravoslavnih u odnosu prema ajd da kazem sektasima.
zalosno je sto tako neki razmisljaju i odmah prosipaju se sa teorijom "bio u sekti".

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 23:09 
Početnik
Početnik

ovo se baš zakuhalo.... :D dzabaleban- u sve te nebitne svrstavam i sebe...valjda je svima jasno da je ovo jedno bezvezno mlaćenje prazne slame...Hristos kaže, ne bacajte bisere pred svinje....uzalud je nekome govoriti da je ikona Božija kada to on ustvari nikada neće da osjeti i doživi...hrišćanstvo je život ,sine, nije to nikakvo učenje...da li si ikada bio u Crkvi? Jesi je doživio, jesi vidi da je Crkva jedna zajednica koja se živi?
Sada za Hristova! Pazi, ne mogu da ti dam odgovor na ovo pitanje jer očigledno je da ne znaš šta zapravo znači "po ikoni". Ako me uvjeriš u suprotno, dobićeš moj odgovor, naravno!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 06:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

klauf je napisao:
ovo se baš zakuhalo.... :D dzabaleban- u sve te nebitne svrstavam i sebe...valjda je svima jasno da je ovo jedno bezvezno mlaćenje prazne slame...Hristos kaže, ne bacajte bisere pred svinje....uzalud je nekome govoriti da je ikona Božija kada to on ustvari nikada neće da osjeti i doživi...hrišćanstvo je život ,sine, nije to nikakvo učenje...da li si ikada bio u Crkvi? Jesi je doživio, jesi vidi da je Crkva jedna zajednica koja se živi?
Sada za Hristova! Pazi, ne mogu da ti dam odgovor na ovo pitanje jer očigledno je da ne znaš šta zapravo znači "po ikoni". Ako me uvjeriš u suprotno, dobićeš moj odgovor, naravno!

Ti si samo u Crkvi i bio. I to ekskluzivno pravoslavnoj. Samo za odabrane.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 09:03 
Početnik
Početnik

dzabaleban
bježiš kao kakva kukavica, zašto se upuštaš u rasprave kada ne ideš dalje. Pišeš nešto što uopšte nema veze sa temom. sramota!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 09:05 
Početnik
Početnik

a da zaboravio sam i da ti kažem da ne znaš šta je sekta!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uf, uf.
O čemu ti uopšte želiš raspravljati? Sam si sebe determinisao na početku, ja sam se zakačio zakačio na tvoje pravoslavno sektaštvo.
Da li si ti ikada na pravoslavnoj crkvi vidio natpis koji piše "zabranjen ulaz nepravoslavnima"?

Sad znam šta je sekta. Sve što je hrišćansko, a nije pravoslavno.
Ili još gore i još prokletije, sve što je pravoslavno, a nije po "vašim" mjerilima.
Jer izdajica u svojim redovima se prezire dvaput.
Ok, rimokatolici nisu sekta, previše ih ima i previše su rogati da se sa njima bodemo na taj način.

Ko si ti da kažeš ko je bitan ili nebitan?
Ko si ti da nas isključuješ?
Informatički stručnjak klauf "off-on"?

Kad bi se bojao takvih poput tebe, vodio bih mačku sa sobom. :cat:

dzabaleban,
sektaška kukavica.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 13:50 
Početnik
Početnik

Blažen onaj koji ne ide na sastanak sa nevjernima....ne želim više da bacam bisere svoje vjere pred svinje...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
Sve crkve su sekte.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

klauf je napisao:
Blažen onaj koji ne ide na sastanak sa nevjernima....ne želim više da bacam bisere svoje vjere pred svinje...

Ko je sad kukavica?

Tvoja vjera, kao i moja, kao i većine nas, mora još da raste.
Da bi se čovjek "sukobljavao" sa neistomišljenicima mora imati unutrašnju vatru, energiju koju je spreman potrošiti.
Kad naiđeš na tvrdo, razbićeš se onoliko koliko si brzo išao.
Ako sam duhovno slab, moje riječi su neubjedljive, a to je često, jer sam duhovna ništarija 8) džabalebarim po forumu umjesto da radim na sebi.

Mnoge religije propagiraju izbjegavanje sukoba sa tzv. "nevjernicima" jer duhovni početnici (a početnici su svi oni koji žele da se ubjeđuju) djeluju iz sentimenta, pomalo fanatično i bez otklona od sebe i situacije. Sve su to testovi kroz koje moramo proći.

Vjerujem da Bog iz ljubavi može ubijediti Satanu da razmišlja kao On, ali tu nema slobodne volje.

A mi kada se ubjeđujemo, iz kojih pobuda to činimo?
Radi čega?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 14:34 
Početnik
Početnik

Postaje dosadan ali stvarno! Nemoj molim te da daješ ti duhovne savjete, mislim da bi ti i takvi poput tebe zadnji to trebali da radite...Da nećeš možda da me nasavjetuješ iz "bogate riznice" svoje jeresi! Potpuno si otišao od teme! Da li se u tvojoj religiji govori o tome da je čovjek ikona Božija? Ako da kaži kako i nemoj da lupaš kao otvoren prozor! Ako nemaš šta da kažeš prepusti ovu temu onoma koji imaju! Znam da nećeš imati šta da kažeš i zbog toga te molim nemoj više da pišeš! Budi dobar,valjda te toliko naučila tvoja religija ili su te majka i otac naučili tome.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 16:50 
staromodan
Korisnikov avatar

klauf, pocetni staz ti je bas cool. :D
takodje, ovaj forum je za sve gradjane. zasto nisi otisao na forum posvecen SPC i tamo postavio pitanje za istomisljenike?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]