Shaolin Drunkard je napisao:
Da bi formirao svoj sistem vrijednosti moraš se prvo naučiti razmišljati svojom glavom, ništa ne prihvatati zdravo za gotovo a naročito se kloniti uticaja ideologija svih vrsta. Samo tako otvorenog uma možeš steći neke osnovne predstave o tome kako svijet oko tebe funkcioniše, i razviti KRITIČKU SVEST, smisao za preispitivanje svega. ja nisam još pao pod ničiji uticaj možda mogu da se vadim da nemam baš puno godina ali to ne mijenja suštinu.
Koliko vidim iz tvojih postova tvoj sistem vrijednosti se svodi na ismijavanje ljudi! vidim da sprovodiš neku ateističku ideologiju i to nazivaš otvorenim umom, a nisi ni sam svjestan o čem pričaš! nisi pao pod ničiji utjecaj, ali si uzeo iz svega ponešto i pričaš besmislice! tipičan ateistički princip!
Citiraj:
Dakle, vjerski zlonamjernici dokazuju postojanje Boga na osnovu toga što mi ne možemo da dokažemo da Bog ne postoji. Kažu: "Dokažite da Bog ne postoji, Ne možete. Dakle, Bog postoji."
Ili ovo: "Biblija piše da je život težak, velika patnja i mučenje za čovjeka. Je li tako? Jeste. Dakle Biblija je istinita. Biblija kaže da Bog postoji, a pošto smo iz prethodnog zaključili da je Biblija istinita, Bog postoji"... i tako u beskraj.
bez uvrede ali nisam dugo vidio da netko piše ovakve budalaštine! što se tiče dokaza o postojanju Boga neupitno je da su dokazi svuda oko nas! Biblijski događaji predstavljaju Božiji plan stvaranja i djelovanja! mogu samo reći da je podosta onoga što je zapisano u Bibliji naučno dokazano što neupitno dokazuje postojanje Tvorca! Ne bih sada započinjao raspravu o postojanju, ali ako hoćeš javi mi se na PP, pa možemo o tome!
pozdrav...