banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crvena knjiga
PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Lavić je napisao:
U tom stanju (dok spavam) oči su mi veoma otvorene i vidim duplo tačnije vidim stvarne i nestvarne predmete i ljude. Oči su ukočene a za disanje supruga nije sigurna.
Bio sam tamo u visinu dokle se moglo ići gde se nevide zvezde niti ima ičeg a opet nisam bio sam to je pravo stanje blaženstva. Bio sam u tami najkrajnjoj u kojoj će satana biti bačen umotan u lance (ako si zainteresovan opisaću ti )

Hehe pa sad mi je jasno zašto si ti jedini od Hrišćana na forumu za kojeg sam siguran da potpuno i bezuslovno vjeruje u sve to... Ti ne samo da vjeruješ, ti si uvjeren iskustvom. Što je dobro ali je mač sa 2 oštrice, al' nebitno. Bez namjere da te na bilo koji način razuvjeravam, volio bih da čitam tvoje doživljaje sa astralnog plana... Ako se odlučiš da pišeš samo bih te zamolio (u ime sveopšteg dobra :D ) da to bude u jednoj (1) temi :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ima ljudi koji vjeruju, a malo i pretjeraju u tome, pa se poistovjete sa pojedinim svecima ili (Bože mi oprosti) sa samim Bogom.
Ovo "viđenje" mi previše nalikuje na viđenje sv. Jovana u "Otkrovenju" (apokalipsi). Način sličan, a tematika... previše apokaliptična.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
Лавићу, по којем календару се одређује тај датум? (јулијански, григоријански...?)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma to je Wariror pogrešno citirao, ono je pisao Blizina a ne Lavić.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Njih dvojica su isti čovjek :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Njih dvojica su isti čovjek :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Posvećenost vjeri i religiji vrijedno je svakog respekta, pogotovo u vremenu posustalog sistem vrijednosti kao posljedica nedostatka istih. Nekada je nezahvalno iznositi vlastiti stav koji je po prirodi stvari uvijek u odnosu prema nečemu i kao takav poprima obilježje suda tj.osuđivanja(ne sudite biće vam suđeno). Sam sadržaj gore navedene teme podsjeća me na raznorazna sumnjiva predskazanja na koje ukazuje Sveto pismo . Čim se stanje u zemlji (ili nekoj sredini) pogorša kao po pravilu odmah imamo navalu iliti najezdu predskazanja gore navedene sadržine. Naravno ne treba biti ni toliki optimista pa ne vidjeti da neke stvari nažalost veoma brzo mogu postati surova realnost.
Ali, baš određenog dana i od predodređene osobe?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 13:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
,,Proročanstva poslednjih vremena''- Dejan Stanković
,,Nedavno je na videlo dana izašlo i proročanstvo Hopi Indijanaca. Oko sto predviđanja je zapisano na svetom kamenu pre 900 god. i sve do današnjih dana čuvale su ih generacije američkih Indijanaca iz ovog plemena. Poslednji živi poglavica Dan Evahema (104) konačno je rešio da upozori čovečanstvo na predstojeće pogubne događaje. ,,Ova proročanstva su vrlo precizna. Od sto, koliko ih ima ukupno, 80 su se već obistinila, uključujući i pojavu belog čoveka na tlu Amerike, automobila, telefona, rasplamsavanje Drugog svetskog rata, čak i modne detalje – mini suknje!'', kaže Tomas Majls kome je poglavica otkrio svete zapise, a on ih je potom objavio u svojoj knjizi.
''Štaviše, predviđanja su upozorenje da čovečanstvo već doživljava poslednje dane, ali da je totalno uništenje u Armagedonu moguće da se izbegne pod uslovom da izmenimo svoju svest i način življenja. Takođe, postoje precizne instrukcije koje će nam pomoći da sprečimo kataklizme.''
Majls je proročanstvo dobio od poglavice Hopi Indijanaca koji još uvek žive u rezervatu u Arizoni.Proročanstva su predata plemenu 1100 godine od strane osobe pod imenom Masau.
,,Za Hopi Indijance Masau predstavlja božanstvo koje štiti Zemlju. On ima istu ulogu za njih kao što Isus ima za hrišćanski svet. Poruke i upozorenja koje su dvojica Božijih sinova predali svojim sledbenicima su gotovo identična'', kaže Majls.
Masau je odabranom plemenu predao i zapise proročanstva na ,,kolekciji '' kamena koja su i vizuelni materijal njegovih učenja. . . ,,Jednog dana Hopi će doći u dodir sa ljudima druge boje kože i drugačijeg načina života. Ti ljudi će stvoriti svoje kraljevstvo na Hopi zemlji i razmnožavaće se kao mravi.''
,,Pojaviće se pokretne kuće od gvožđa, jureći zemljom i nositi mnogo ljudi na sebi.''
,,Čovek će moći da govori kroz mrežu.''
,,Čovek će takođe biti sposoban da govori kroz svemir.''
Jedno od najaktuelnijih proročanstava je i najava Trećeg svetskog rata koji će uključiti veliki deo proročanstava.
Na svetom kamenu nalaze se crteži inicijatora Drugog svetskog rata- svastika i sunce, simboli nacističke Nemačke i sa Trećim svetskim ratom predstavlja zvezdu koju u luku okružuju nekoliko malih zvezdica-gotovo identičan simbol sa zastave Kine.
,, Opis ovog konačnog sukoba podseća na biblijski opis Armagedona. Finalna bitka će dovesti do nestanka svega živog na Planeti i jedino promena ljudske svesti i delovanja može sprečiti najgore'',kaže Majls. Hopi Indijanci dele ljudsku istoriju na cikluse, ,,krugove'' i veruju da su tri perioda već prošla. Velika poplava je označila završetak trećeg ciklusa, a proročanstva sugerišu da se četvrti nalazi u završnoj fazi.
,,Čitava Planeta trenutno doživljava prirodne katastrofe baš kao što stoji u proročanstvu o završetku četvrtog ciklusa'', navodi Majls.
Masau je, kao i Isus, saopštio Indijancima da će, kada se približi kraj četvrte etape, preuzeti kontrolu nad svetom jer je ,,on bio prvi i biće poslednji''.
(ceo dosadašnji tekst je citat iz knjige i nastavljam ga dalje a na kraju bih prokomentarisao neke reči)

,,Ovde je ponuđeno nekoliko ključnih prognoza Hopi Indijanaca:
-Osnovni zakon našeg Tvorca će nestati iz glava ljudi. Njegova ,,deca'' će biti van kontrole i neće slušati svoje vođe.
Nasilje i pohlepa će ,,cvetati''.
-Kada se bude približio kraj videćemo sjajni ,,oreol'' oko nebeskih tela. On će se pojaviti četiri puta oko Sunca kao poslednje upozorenje da moramo promeniti naše ovozemaljske aktivnosti.
-Jednog dana određene zvezde (planete) će se ,,postrojiti'' u niz kao što se već desilo pre više hiljada godina. Dramatične promene klime i mnogobrojne prirodne katastrofe će se pojaviti kao direkna posledica ovog fenomena.
-Ubrzo će svi prirodni izvori hrane presušiti. Mašine za setvu i žetvu će postati beskorisne.
-Narod će postati frustriran , nezadovoljan svojim vođama. Ljudi na visokim položajima će biti proganjani i mnogi od njih će uzvratiti osvetom. Nestaće svaka kontrola.Uslediće interplanetarni konflikt sa velikom koncentracijom snaga. Ovo je uvod u konačnu bitku između dobra i zla.
-Četvrti ciklus će se završiti ,,oblakom od pepela'' (nuklearna bomba) koji će nas zaslepiti svetlošću daleko jačom od Sunčeve. U ovom finalnom događaju nestaće i najveći planetarni zločinci. Samo oni koji poštuju i slede uputstva Velikog Tvorca imaju šanse da prežive.''

Pošto sam završio sa citatimana pomenuo bih još da postoji i peti ciklus u gornjem proročanstvu i svima je jasno da će tamo živeti večito u zdravlju i sreći poštovaoci Božije reči. Gornji tekst ima nekoliko istih detalja koji se nalaze u ,,Crvenoj knjizi'' bunt protiv vođa, osuda nad zlima, atomsko oružje.
Zanimljivo je to što im tekst stiže na kamenu napisan kao i 10 zapovesti što su bile napisane pa se još pozivaju na Božije reči Indijanci.
To otkrivenje obuhvata ukupan period od dva milenijuma a 9 vekova unazad od nas veoma je značajno ne samo zbog velikog vremenskog raspona već što se ne suprotstavlja Bibliji.
Tek u zadnjem vremenu će ljudi shvatiti da im slike i kipovi nisu bili dobar izbor i tad će ih baciti jer i proroci zapisaše to, a što se tiče redanja planeta ,,postrojavanja'' ono traje odavno i za par godina će se poklopiti koliko me sećanje služi.
Da će hrana poskupiti (eh ta jaja po sto dinara sramota) kako reče jedan od ozbiljnih učesnika na forumu da bude sramota prodavce.A šta ćemo kad uopšte ne bude hrane?
Razumni će prepoznati vreme u kojem žive a nerazumnima će sve biti smešno.
Možda su pre milenijuma Indijanci znali da će se na Banja Luka forumu pojaviti neki ljudi što vole šale pa zbog njih sve ovo napisaše. Meni je drago što ovih dana dobih od prijatelja tri knjižice da pročitam pa eto iskoristih priliku da podelim sa vama neke delove iz istih.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 19:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
,,Proročanstva poslednjih vremena'' –Dejan Stanković
Nastavak reči starine Svetogorca
,,Onaj ko primi pečat antihristov postaje demon, iako tvrdi da ne osjeća ni glad ni žeđ, on 7 puta jače osjeća i glad i žeđ. Potrpite malo. Zar ne vidite da je onaj ko primi pečat antihristov mrtav: umro je duhom i čeka ga vječna muka. Zar i vi želite da poginete u vječnoj muki zajedno sa zapečaćenima, gdje je plač i škrgut zuba? I mnogim drugim savjetovaće i upozoravaće Enoh i Ilija . . . Čuće antihrist šta propovjedaju ova dva čovjeka i kako ga nazivaju lažovom, vračarom, obmanjivačem i lukavim đavolom. Čuvši to, razgnjeviće se i zapovjedaće da ih uhvate i dovedu pred njega. Kada se oni pojave pred njim, obratiće im se laskavo: ,,Kakve ste vi to zalutale ovce, te niste zapečaćeni carskim pečatom?''
Enoh i Ilija odgovoriće mu: ,,Lažljivi varalice i demone! Tvojom krivicom tolike su duše poginule u paklu! Proklet ti i tvoj pečat! Taj tvoj proklet pečat i lažna slava survali su svjet u ponor i doveli do pogibije! Došao je kraj i tebi i svijetu!''
Čuvši ovakve reči, antihrist će se razbjesneti i dreknuti na njih: ,, Kako smete tako da govorite preda mnom, carem?'' Ilija će mu odgovoriti: ,,Carstvo tvoje preziremo i slavu tvoju proklinjemo, zajedno sa tvojim pečatom!'' Ovakav odgovor proroka još više će da razbesni antihrista i on će, kao bjesan pas, jurnuti na njih i ubiti ih svojim rukama.''

Dva proroka su Ilija i Mojsije i čuda koja će se dešavati biće pod njihovom rukom a od Boga datom silom. Izgovorene reči mogu a ne moraju zvučati baš tako. Drago mi je što je ta starina još pre pet vakova prepoznala ko će biti antihrist i da su dva svedoka ljudi. Ovo sve potvrđuje da Bog otkriva ljudima ne gledajući na naciju niti na versku pripadnost već na srce zato možemo u svim verskim grupacijama naći dobrih ljudi a sa njima i istinu koju im Bog daje da bi im ukazao na razliku u odnosu na učenje crkvi pa uvidevši je da iziđu i ostanu samo na učenju Biblije jer njihov poglavar je Bog a ne čovek i njihova nauka je od Boga a ne ljudska doktrina zato će i oni biti ostatak koji osta na istini kao što i učenici iz prvog veka behu ostatak na istini od Izrailja.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Лавић, то је тај текст.

Ради се о посмртним предсказањима св.Нила Мироточивог, светогорског пустињака
Имам код себе оригинално издање тог текста, па ако хоћеш могу да ти прекуцам неке дијелове.

Ово ти је резиме књиге:

Citiraj:
Преподобни Нил Мироточиви. Родом из Мореје. Као јеромонах дошао са својим стрицем у Свету Гору.
Подвизавао се као отшелник у пустом месту званом Свети Камени.
Када се упокојио из њега потекло миро у таквом обиљу, да се са врха горе сливало у море.
То чудотворно миро привлачило је болесне људе са свих страна.
Ученик светог Нила осети досаду од множине посетилаца, те се у молитви пожали на свога духовног оца, светог Нила.
И мироточење на једном се пресече. Свети Нил се подвизавао у пуном смислу као древни светитељи. Упокојио се у XVII столећу.

Citiraj:
Од око 1900. године, па до средине XX столећа, људи тога доба постаће такви да ће се једва моћи препознати.
Када се приближи време Антихристова доласка, разум људи помрачиће се од плотских страсти и само ће се бесчашће и безакоње разрастати.
Свет ће бити непрепознатљив, измениће се изглед људски, захваљујући бестидности у одевању и чешљању неће моћи јасно да се разликују мушкарци од жена.

Ти ће људи бити дивљи и зверски сурови због саблазни Антихристових.
Неће бити поштовања према родитељима и старијима, љубав ће нестати.
А пастири хришћански, епископи и свештеници, постаће људи сујетни који савршено не разликују десни пут од левога.
Тада ће се хришћански морал и предање изменити. Међу људима ће нестати скромности и челомудрија, а зацариће се блуд и распуштеност.
Лаж и среброљубље превазићи ће сваку меру, а тешко онима који гомилају благо.
Друштвом ће загосподарити блуд, прељуба, мужелоштво, тајна дела, крађе и убиства.

И у то будуће време, захваљујући сили огромнога злочинства и распуштености,
људи ће се лишити благодати Духа Светога коју су добили на Светом Крштењу,
а уједно ће изгубити и грижу савести.

Цркве Божије остаће без богобојажљивих и благочестивих пастира и тешко онима хришћанима који остају у свету
и који ће савршено изгубити веру, пошто ће бити лишени могућности да ма од кога виде светлост познања.
Тада ће се они удаљавати од света, тражећи у свештеним прибежиштима олакшање од душевних страдања али свугде ће наилазити на препреке и тегобе.
И све ће то бити последица тога што ће Антихрист успети да да господари свима и да постане владар целе васељене
и што ће творити чудеса и невероватна знамења.

Он ће уз то дати порочну мудрост несрећном човеку,
тако да ће овај начинити таква открића да може један човек са другим да разговара са једног краја земље на други.

Тада ће људи летети по ваздуху као птице и прошећаће морским дубинама као рибе.

И када све то достигну, бедни људи ће у удобности проводити живот, не знајући, несрећници, да је то - обмана Антихристова.
А он ће, зликовац, захваљујући човековој сујети тако усавршити науку,
да ће то људе скренути са пута и привести у неверовање у постојање Троипостаснога Бога.

Тада ће Свеблаги Бог, видећи погибао рода људскога, скратити дане ради оних малобројних који се спашавају,
јер ће Антихрист хтети да саблазни, ако је могуће, и изабране... Тада ће се изненада појавити Мач казне и убиће Опсенара и слуге његове.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево ти превод једног поглавља:

+++

...Ради овога вам говорим...
Какав ће се тада начинити грабеж!

Какво ће мужестрашће (хомосексуализам),
прељубништво,
родоскрвнуће (инцест),
разврат бити тада!

До каквога ће пада сићи тада људи,
до каквог обешчашћења блудом!

Тада ће бити немири
с великом жељом за свађом,
непрестано ће се препирати
и неће наћи ни почетка ни краја.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Затим ће се састати Осми сабор да разабере свађу,
и објавиће добро добрим и зло злим...

Земљодјелац одваја пшеницу од пљеве.
Пшеница је - за човека, плева пак, за стоку.
Кажемо, биће удаљени, одељени добри од злих,
тј, правоверни од јеретика,
и неко ће кратко време живети у миру људи.

Но потом ће опет изменити склоности своје,
окренуће се ка злу злом погибељу пропадајућих,
тако да неће распознавати
шта је брат и шта сестра,
шта отац и мати,
и шта мати и син,
неће признавати ни брачног венца.

Имаће само погибељ,
један општи пад у погибељ,
као Содома и Гомора,
тј, ни пет се праведника наћи неће...

И имаће брат сестру као жену,
мати ће имати сина као мужа,
убијаће син оца
и чинити прељубу с мајком;
и друга ће мноштва зала ући у обичај.

Уколико пак стану да се укорењују зла дела у људима,
утолико ће наилазити на њих невоље.

Данашњи златник
ићи ће тада као садашња фола.
Људи ће пак,
што их више буду стизале невоље,
тим више зала чинити,
тј. уместо да се кају,
срдиће се на Бога.

Злодела пак која буду чинили људи,
превазићи ће злодела савременика потопа.

Сви ће разговарати само о злу,
намере ће им бити зле,
одобрење зло,
ортаклуци само зли,
делања код свих само зла,
свеопшти зао грабеж,
свеопшт зло тлачење,
свеопште зло издвајање,
свеопшта зла разједињеност.

При свему томе ће мислити да се и делатник зла спасава...

...Када осиромаши свет у благодати Светог Духа,
тада ће се овај оживотворити у утроби нечистоће,
од најбестидније и најзлобније девојке,
горе од свих које су икад постојале;
зачеће се од тајног противприродног блуда плод
који ће бити стан сваког зла,
насупрот ономе како је Христос био савршенство свих врлина,
а Пречиста Мати Њебова била најсавршенија међу женама.
Овај ће плод угледати светлост онда када свет осиромаши у врлинама.

...Но какво ће то осиромашење задесити свет?
Много је видова тог сиромаштва које ће окруживати
и постепено захватити свет.

Пре свега ће осиромашити свет љубављу, једнодушношћу и мудрошћу.

Затим ће се осиромашити свако насеље и град од подвлашћености своје,
главешине ће се удаљити од града, села и округа,
тако да неће бити никаквог предводника ни у граду, ни у селу, ни у округу.

И Црква ће такође осиромашити
од главешинства и власти духовних.

После овог осиромашења
"Охладнеће љубав многих"
(Мт. 24.12),
"уклониће се онај који сад задржава"
(2Сол. 2.7)
и родиће се нечисти
од утробе нечистоће.

Затим ће се нечисто рођење ово
стварати знамења и чуда
маштањима бјесовским.

Свет ће уображавати да је овај антихрист
кротак и понизан срцем,
а уситину ће срцем бити - лисица, душом - вук;
обеспокојавање људи биће му храна.
Када се људи буду преображавали,
антихрист ће се хранити.

Пометња ће људи бити ова :

осуда,
завист,
злопамћење,
мржња,
непријатељство,
среброљубље,
мужестрашће (хомосексуализам),
заборав вере,
прељуба,
разметање блудом.

То ће бити храна антихристу.

Насупрот томе како је Христово брашно било испуњење воље Оца Његовог,
тако ће брашно антихристово бити исуњење воље оца његовог ђавола.
Тиме ће се хранити антихрист.

И постаће антихрист главешина над градовима,
над селима и над окрузима села,
пошто се неће наћи никакве главе у селима, градовима и окрузима.

Тада ће он узети власт над свијетом, постаће управитељ света,
завладаће такође и над осећањем човековим.

Људи ће веровати ономе што буде говорио,
јер ће деловати као једнодржац и самодржац за уништење спасења,
тј, људи ће поставши сасуди ђаволски,
стећи крајње поверење према антихристу,
начиниће га светским једнодршцем и самодршцем,
пошто ће бити оружје ђавола
у његовом последњем покушају
да истреби хришћанство са лица земље.

Налазећи се у погибељи,
људи ће мислити да је он Христос Спаситељ
и да ће он учинити спасење њихово.

Тада ће Јеванђеље Црквено бити занемарено...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Дух Христа и дух антихриста

...Тада ће оживети (тј заћеће се и родити) зло света
у нечистој утроби девојке зла, која ће дати плот антихристу.
Онда ће због незаконитих дела света и нечистоте његове
одступити од безаконитог света благодат Духа светога,
која до данас одржава свет,
и тада ће се испунити мера безакоња света, по речима:
"И да не окусим сладости њиховијех" (Пс. 141,4);
тада ће се оваплотити дух антихристов, који данас дела у свету,
то јест родиће се човек који ће бити преокаљан
и постаће савршени суд ђавољи још у утроби матере своје:
родиће се од девојке зла и у девојци блуда, тј, од зле блуднице,
мада ће по спољшњим обележјима бити чедна.

Заиста, оваплотиће се зло (тј. родиће се антихрист)
без икаквога мушког семена.
Заиста са семеном ће се родити,
али не сејањем људским,
већ ће се с изливеним семеном оваплотити:

(Овде је написана реч "аулос",
која, у зависности од знакана ипсилону,
има два смисла, а управо:
изливени и нематеријални.
Свети има у виду оба ова смисла,
под један за означавање на који ће се начин десити
лажно-чудесно зачеће антихристово од лажне девице,
о чему пророкују и други Св.Оци;
а под два антихристовог или духа његовог који дела у људима.
Познато је на пример да се опчодња с изливеним семеном данас свакодневно обавља медицинским путем)

Шта је пак семе нематеријално (антихристово)?

Семе нематеријално (антихристово) је :

злоба (према људима),
брига (о себи и својим угодностима),
старање (о материјалном)
и стицање (моћи, богатства и угодности).

Међутим, различите су врсте брига,
тј, није свака брига погибељна, као што ни свака безбрижност није добра;
главна је за човека - брига о свом спасењу.

Спасење пак човеково је:

љубав,
кроткост,
целомудреност,
нестицање,
листота девојачка,
праведност,
милосрђе благонаклоности,

које је јелеј спасења рода људскога,
тј Јеванђељски јелеј мудрих дјева.

Праведност је самилост према човеку;
постоје две врсте благонаклоности:
једна је она која се исказује склоношћу ка милосрђу,
друга је - утеха речју којом неко теши некога ко је угњетен.

Ако нема могућности да се несрећнику помогне,
нека га (несрећника) теше утешним речима.
И за једну ћете се утешити реч, којом тешите несрећника,
удостојити тога да ће и вас одлучним речима Својим
утешити Праведни Судија на суду праведном,
кад буде рекао:
"Приђите благословени Оца Мојега:
наследите Царство које вам је уготовљено од постања света."

Ако пак не будете тешили потиштене речима утешним,
то ћете потом и сами имати да чујете речи безутешне
од Праведнога Судије:
"Идите од мене проклети у огањ вечни,
уготовљен ђаволу и анђелима његовим!"
Јер милостива љубав ослобађа човека од гнева божијег.

Љубав чини да човек постане кротак и понизан срцем.
Непријатељство пак чини човека махнитим.

Љубав увек трпи и никада не проузрокује саблазан.

Злопамћење је пак увек нетрпељивом,
увек проузрокује саблазан срцу човековом,
тако да никада нема мира срце његово.

Злопамћење је печат антихристов,
јер злопамћење запечаћује срце човеково
попут антихристовог печата.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Какав је печат антихристов који данас жигоше

Злопамћење је печат антихристов
и срце је злопамтила
запечаћено печатом његовим.

И када антихрист
тј дух антихристов који сада дела у свету
ставља овај печат,
онда од овог печата обамре срце људско .
(тј постаје као мртво,
неспособно за бол и кајање због греха,
за остала духовна осећања
и за страх Божији)

Кажем:
тако обамре човек кад му срце буде запечаћено мржњом.

Ово проклето злопамћење чини човека толико безосећајним,
да људи умртвљују себе разним смртима.

Неког чини одстуником,
неког самоубицом,
неког нагони да иде на нож,
неког чини издајником;
неког хулитељем;
неког тужним,
и не даје срцу да имало мирује.

Не примећују ти несрећници да све то чини злопамћење
и доводи их до смрти.

(Све долази од злопамћења,
тј, гордељиве осуде недостатка ближњих,
непоштовања родитеља, црквених учитеља и слично.
Ако се удубимо у дух времена
и начин делања против Цркве и Државе,
видећемо да они свој успех заснивају управо на тровању људи осудом и мржњом и тиме их претварајући у своје послушно оруђе)

Дакле, кад антихрист буде стављао печат свој на људе,
срца ће њихова бити као мртва.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd kad ste poceli fino da se prepucavate oko prorocanstava i koje je starije, evo da i ja navedem jedno - sve to sto vas dvojica, a pogotovo lavic forsira- je zapisano u Matej 24 gl. tako da vjerujem da su obe osobe o kojima govoriti crpli svoje saznanje iz 24 glave. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Па и не би ваљало да је другачије, просто пошто се ради о светогорском пустињаку
којем дан почиње и завршава са Јеванђељем :wink:
Ријеч није ни о каквом "Василију", већ о монаху Теофану,
који је пренио предсказања свог духовника монаха Нила.

ПС
Мени јесте "апокалиптика" једно вријеме била занимација,
али неш' ми сад рећи да сам ишао около и смарао те глумећи Јована Крститеља :D
Ја то само да не испа'не да је писао неки Дејан или Василије,
већ да су у питању цитати личности која је реално постојала,
а цитирани из аутентичног записа из 16-17 вијека.

Ет'... :D

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 01:13 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma ne smaras me, koji ti je. nego sam to onako ubacio. rekoh kad vas dvojica se malo prepucavate onda mogu i ja da bacim koju kost. :D

evo ja vidim da ce se Vojvodina odvojiti.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А јеси и ти примјетио да он увијек прво убацује зелену куглу у билијару...
Него, хоће ли нам на прољеће требат виза да идемо у Вакуф? :D

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj Nil je prejak, imam tu knjižicu. Tip se valjda nakon smrti javio svom učeniku i "objavio" mu ovo. Respekt.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nije loše ovo, mada meni je zanimljiviji bio prvi dio nego ovaj kasniji sa antihristom, dobro je rekao. Ako sam dobro shvatio on tu navodi jednog pojedinca kao atihrista?

Kad su te stvari objavljene?

U suštini najavljeno je to i u Svetom Pismu, posebno su zanimljivi veliki proroci (Izaija, Jeremija, Ezekiel), svašta tu ima, ali treba raditi preslikavanje. Tamo uglavnom piše za narod Izraelski, kao narod Božiji, ali svi su narod Božiji, posebno poslije Hrista, a proročanstva nisu jednoslojna i jednovremena, posebno ta u Svetom Pismu, neke stvari zapisane tada se savršeno preslikavaju na današnje događaje, čak neke stvari i više nego na tadašnje.

A što se tiče vizija u današnje vrijeme jer ova tema je o tome i otvorena, ima i njih, koje govore za ovo vrijeme, i u Svetom Pismu piše da će u posljednja vremena biti vizija.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Свети Нил је ова јављања пренио светогорском монаху Теофану,
што је веома занимљиво, ураво због духовног и психолошког склопа Теофановог:
овај је био јако прост, скроман и једноставан човјек, а уз све то и потпуно неписмен,
себе је сматрао духовним слабићем и кукавицом, а свети Нил му се први пут обратио
у моменту када је овај намјерио да напусти Свету Гору пошто је сматрао да он није за тога,
и да треба да се врати у свијет.

Ова предсказања су Теофану објављивана у периоду од 1813. до 1819. године,
а јављања су почела првенствено на Теофаново лично духовно уздизање.
Свети је Теофана избавио од болести духовних и тјелесних, населио га у једној пустој колиби,
и много пута га спасавао од замки и прелести демонских, а када се Теофан учврстио у духовном животу
свети Нил му је предао поуке везане и за све монахе св.Горе ( у којима изобличава гријехе који су тада почели
да се појављују међу појединим монасима - што је касније и зауставило штампање ових списа),
а на крају и нека проорчанства везана за будућност читавог човјечанства.

Теофана кога су неки горди и зли монаси и прије ових догађаја унижавали и презирали,
још су га више омрзли када је почео да преноси поруке светога.
Безбожници, не желећи да прекину с процима својима, које је јавно кудио преподобни Нил,
поели су, ради оправдања свога невјеровања, да хуле и бацају клетве на самога Теофана,
при чему су чудесна јављања називали прелешћу или измишљотином Теофановом.
Ријечи Светога, које је Теофан преносио једноставно и некњижевно - бесмисленим брбљањем,
а пророштва пак св.Нила о пропасти која долази на Свету Гору у случају непокајања и неисправљања - лажју.

Свети је кроз Теофана поручивао да је послат од Бога као Ноје препотопским људима и као Јона Ниниви,
да је Бог спреман да прими и покајање најтежих грешника, као што је био спреман да, висећи на крсту,
прими покајање Јудино, чекао његово преобраћење и туговао због његове пропасти.
Свети је говорио да главно зло потиче од многословља, празнословља, осуђивања, а такође од много бриге,
много похлепе и многога старања, који убијају дух, отварајући врата осталим страстима и пороцима.
Свети је такође разлобличавао гријехе духовника, стараца, општежитеља, испосника, послушника,
откривао истинску сликусавременог моншатва и обзнањивао оно што треба очекивати у најближој будућности,
што се и збило кроз нешто више од три године после његовог последњег пророштва,
и што је могло бити спријечено да су Светогорци прихватили његове ријечи које им је преносио Теофан.

Трећи пак пророчки узрок јевљања Теофану било еј, како се види из ријечи Светога, откривање будућим поколењима ђавољих мрежа
којима непријатељ настоји да спута оне који су одбацивали свијет и ступили на пут покајања да би се наругао њиховим благим намјерама
и натјерао их да у монаштву још више но у мирјанству раде за њега, тј за гријех.

Свети поручује да наилазе времена тегобна, за које Господ каже: "А кад Син Човјечији опет дође, хоће ли наћи вјеру на земљи?"
то свети обзнањује онима који траже спасење под покровом Богоридице у уточишту Атоса (она се сматра Игуманијом Светогораца)
и да се не узнемирују, не ужасавају, не губе вјеру у њен Покров и не напуштају Свету Гору, све док икона Иверске мајке Божије не напусти Атос,
него да пребивају у покајању и нади спасења, у ћутању, скромности и послушању,
старајући се да чувају чврстим оно мало што ће још преостати од старог високог монашког живота, посебно целомудреност (чистоту).

Открива Свети такође и о печату Антихристовом, о свјетској анархији која ће претходити доласку Антихриста,
о насиљима над убогим земљоделцима, о времену када то треба очекивати, о степену разврата последњег поколења,
о умањивању (духовног) раста људи, о томе како че сурово дјеловати на срца људска печати антихристови коеј ће примити,
о проповиједи Енох и Илије против печата, о његовом позиву људима да се обиљеже крсним знамењем и још много тога.

Све поруке св.Нила када их је записао монах Герасим, који је од монаха Теофана слушао ове поруке,
чиниле су књигу од око 1000 страница формата пола арка, тј око 400 страница књиге обичног формата.
Њих двојица су након записивања напустили Свету Гору и настанили се у палестинској пустињи у обитељи св.Саве Освећеног,
недалеко од Јерусалима. Са собом су однијели "првотип" тј манускрипт, који се до данас чува у библиотеци манстира св.Саве.
Ово смо сазнали од једног монаха који је по игумановој одредби преписао овај рукопис за своју монашку обитељ.

(наставиће се)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]