dzabaleban je napisao:
Pilar, molim te objasni mi zašto neki nece biti spašeni? Šta je i najveci prelest nasuprot vjecnosti?
Kako duša može nauciti poštovati Boga onako kako On želi? Da li je Bog osjetljiv na svoje obožavanje pa mu se možemo zamjeriti? Kako mi sa ogranicenim umom možemo shvatiti i znati šta Bog želi i kakve su nam namjere?
Zašto i kako ce uništiti Sotonu? Kako nešto može nestati, pa tako i sam Sotona, ako znamo da je energija neuništiva i da je jedino konverzija moguca. Pa ako ga i uništi, zar Sotona nece ostati vjecno u Božijem sjecanju da je jednom postojao i kao takav ostati vjecan?
Da li mi treba da žalimo ili mrzimo Sotonu?
Da li treba da budemo sretni i veselimo se kad ga Bog bude pobjedivao i uništavao?
"Bog nikada ne laže! Isto tako obecao je da ce zauvijek uništiti i Sotonu. A Sotona to zna i on ne sumnja u Božju moc! Zbog toga se svakoga dana trudi da što više ljudi odvuce na svoju stranu daleko od Boga!"
- ako je ovo tacno, onda nema veceg glupana od Sotone, nekadašnjeg najsjajnijeg arhandela sa inteligencijom i znanjem koje je nepojmljivo covjecanstvu. Zna da ce biti uništen, a opet nastavlja uzaludnu borbu. Mi smo onda u tom domenu superiorniji od njega, jer znamo da je tako nešto uzaludno, ali vjerovatno, ne zbog toga što toliko volimo Boga, vec zato što se bojimo napasti i snositi posljedice, jer smo slabi.
Ne bih želio povrijediti tvoja osjecanja, ne želim se nadmetati argumentima, ali mi ta teorija nije logicna.
Ako je tebi logicna, molim te objasni mi kako. Ako je to pitanje vjerovanja i prihvacanja dogmi neshvatljivih ljudskom umu, necu se s tim složiti, ali prihvaticu to kao tvoje mišljenje i tvoj odgovor i necu te više ispitivati.
Pozdrav!
Pozdrav!
Isus je rekao:"Svaki grijeh oprostit će se ljudima,ali hula na duh neće se oprostiti!" (Matej 12:31)
Apostol Ivan je napisao:"Postoji grijeh koji vodi u smrt!" (1.Ivanova 5:16)
Zlonamjerni vjerski židovski vođe iz prvog stoljeća koji su se protivili Isusu Kristu griješili su protiv svetoga duha! Na temelju čuda koja je Isus činio i kojima je slavio Jehovu vidjeli su da ima njegov duh.Pa ipak,ti Kristovi neprijatelji tvrdili su da njegova moć potječe od Sotone Đavla.Isus je rekao da takva hula na Božji sveti duh predstavlja grijeh koji neće biti oprošten "ni u ovome poredku,ni u onome koji treba doći!"( Matej 12:22-32)
Huliti znači klevetati,vrijeđati ili grditi nekoga.Budući da sveti duh potječe od Boga,govoriti protiv njegovog duha isto je i što govoriti protiv Jehove.Onima koji to čine,a ne kaju se,neće biti oprošteno.Spominjajući taj grijeh Isus je govorio o onima koji su se namjerno protivili djelovanju Božjega svetoga duha.Budući da su Isusovi protivnici vidjeli da on ima Jehovin duh ali tvrdili su da njegova moć dolazi od Đavla,hulili su na duh i sagriješili.Samo Jehova odlučuje tko ide u gehenu koja predstavlja drugu smrt iz koje nema povratka,nema uskrsnuća.
Da bismo se približili Bogu i naučili ga poštivati,trebamo učiti o njemu.Isus je rekao:"Da bi dobili vječni život,trebaju dobro upoznati tebe,jedinog pravog Boga,i onoga koga si poslao Isusa Krista!"(Ivan 17:3)Biblija je dar od Boga na kojem možemo biti veoma zahvalni. Ona sadrži Božju poruku ljudima. Isto tako Bog nam je dao i inteligenciju tako da razumijemo ono što čitamo.Zašto bi nam Bog dao nešto što ne bismo razumijeli!? On želi da poštujemo njegov zakon i živimo dobrim životom služeći njemu. Zauzvrat ćemo biti blagoslovljeni i sretniji,a imamo i priliku da živimo zauvijek,kakav je i bio njegov prvobitni naum.
Kad je Sotona naveo Adama i Evu da zgriješe Bogu,uzrokovao je pobunu.Doveo je u pitanje Jehovin način vladanja.Sotona je u biti rekao da je Bog loš vladar,da je lažac,i da ljudima ne treba Bog da vlada nad njima da oni sami mogu odlučivati što je dobro,a što je loše. Kako je Bog odgovorio na takve uvrede i optužbe? Odlučio je dozvoliti ljudima da neko vrijeme vladaju sami pod Sotoninim utjecajem.
Tijekom povijesti ljudi su isprobali svaki oblik vlasti,ali ni jedan nije doveo do mira i sreće.Isus nikada nije sumnjao da je Sotona vladar ovoga svijeta.Biblija čak govori da je Sotona bog ovoga svijeta.(2.Korinčanima 4:3,4)Unatoč tome što Sotona zna da će biti uništen,on se svakodnevno ne bori uzalud,kako ti misliš.
Svijet je svake godine sve opasniji.Pun je vojski koje ratuju,nepoštenih političara,licemjernih vjerskih vođa,okorjelih kriminalaca,zlostavljača djece. Svaki dan dolaze nove bolesti,katastrofe,gladi,ljudi više vole novac nego Boga,djeca su svaki dan neposlušnija roditeljima.
Zar Bog želi ovakav svijet? Ne,ne želi! A opet ljudi krive Boga za sve! Zašto? Jer ih jednostavno Sotona navuče na takva razmišljanja.Takav je svijet postao pod Sotoninim utjecajem,a Bog to ne želi da ljudi rade,niti da tako misle.Sotona želi svakim danom sve više ljudi odvući na svoju stranu,on želi da se što manje ljudi spasi i ne dobije vječni život. Zna da će biti zauvijek uništen i zato želi da što više ljudi bude uništeno sa njim. Nemoj zaboraviti da je Bog Svemoguć.Kako je stvorio beskonačan svemir,čudesnu Zemlju i sve prekrasno na njoj,tako će i uništiti sve zle ljude zajedno sa Sotonom. Nemoj sumnjati u Božju moć jer je obećao da će zauvijek i uništiti smrt!
Pravednici koji će nastaviti živjeti na Zemlji neće više nikad morati umrijeti.Zašto bi mi morali žaliti Sotonu? Svakim nam danom pravi sve više problema na Zemlji. Mi moramo da mrzimo zlo,a da volimo dobro i biti ćemo najveći Božji prijatelji. Mi možemo Boga već sada prihvatiti za svoga vladara i pomoći da se dokaže da je Sotona taj koji laže! (Psalam 73: 28)