banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 11:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sinovi Božji
PostPoslato: 23 Jan 2011, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
U tvom slučaju je to: utvrđena istina za ono vreme, pa istina za ovo vreme.

I svaka crkva ima svoju utvrđenu istinu na hipotezi ,,nekih proroka,, čije reči ruše proroke iz SZ na kojem je načinjen novi, pa kad se stari sruši ni novi nema na čemu stajati.Hvala na preporuci.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 22:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nije bitno da li raspolazes gotovinom vec da ne mozes kao sto ti rece sluziti 2 gospodara, il Bog il novac.... :wink: e sad posto imas novac kome ti sluzis? :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
lavić je napisao:
Teško je crtati preko neta ali pokušaću u vetar reći:
Pismo ne pominje novac jer on oduvek postoji već broj i žig preko kojih će se obavljati ono što se nekad samo novcem moglo činiti.

Na sreću ovde kod mene još ima gotovine u opticaju ali većina ljudi ima samo kartice sa kojih prebacuju na razne račune, da karticu i vrati mu se kartica i sve plaćeno i u marketu i na razna druga zaduženja dok mu iz firme ne legne iznos koji tim brojem može usmeravati.

Ko samo izmisli dogmu...ni zlato toliko nije isprano kao neki delovi ljudskog tela od iste.
Udri slobodno i psuj ako ti je lakše samo nemoj primiti to što rekoh da bi posle slavio Boga a ja ti oprostio unapred.
Tvoj brat.

Broj i žig na kartici, a ne na čelu i desnici. Nema veze žig iz Pisma sa žigom sa kartice.
Ako ćemo o toj vrsti umrežavanja, svako dijete je umreženo, ima svoj JMBG, uvedeno u sistem i izdat mu rodni list, državljanstvo, zdravstvena knjižica, pasoš, sve sami brojevi.
Bez brojeva se ne može, bez brojeva mi pravno ne postojimo. Ne znam osobu koja nije nigdje upisana. Do duše, slušala sam o djeci u nerazvijenim zemljama koja nigdje nisu upisana, nemaju čak ni pravo ime i koja su odlična za prodaju na tržištu organima i koju nema ko da traži jer pravno ne postoje.
Nije u tome poenta, poenta iz Pisma o priči o žigu je nešto sasvim drugo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 11:15 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
lavić je napisao:
Teško je crtati preko neta ali pokušaću u vetar reći:
Pismo ne pominje novac jer on oduvek postoji već broj i žig preko kojih će se obavljati ono što se nekad samo novcem moglo činiti.

Na sreću ovde kod mene još ima gotovine u opticaju ali većina ljudi ima samo kartice sa kojih prebacuju na razne račune, da karticu i vrati mu se kartica i sve plaćeno i u marketu i na razna druga zaduženja dok mu iz firme ne legne iznos koji tim brojem može usmeravati.

Ko samo izmisli dogmu...ni zlato toliko nije isprano kao neki delovi ljudskog tela od iste.
Udri slobodno i psuj ako ti je lakše samo nemoj primiti to što rekoh da bi posle slavio Boga a ja ti oprostio unapred.
Tvoj brat.

Broj i žig na kartici, a ne na čelu i desnici. Nema veze žig iz Pisma sa žigom sa kartice.
Ako ćemo o toj vrsti umrežavanja, svako dijete je umreženo, ima svoj JMBG, uvedeno u sistem i izdat mu rodni list, državljanstvo, zdravstvena knjižica, pasoš, sve sami brojevi.
Bez brojeva se ne može, bez brojeva mi pravno ne postojimo. Ne znam osobu koja nije nigdje upisana. Do duše, slušala sam o djeci u nerazvijenim zemljama koja nigdje nisu upisana, nemaju čak ni pravo ime i koja su odlična za prodaju na tržištu organima i koju nema ko da traži jer pravno ne postoje.
Nije u tome poenta, poenta iz Pisma o priči o žigu je nešto sasvim drugo.

Ima veze sestro i te kako.
Nemoj brkati žig i broj...žig se utiskuje u desnu ruku ili čelo a broj NE.
Obe stvari omogućavaju isto ali su različiti.
Umrežavanje o kojem govorim je jasno zašto mešaš mogućnost neta i kompa kao i radio ili TV aparata sa mogućnošću raspolaganja novcem.
Izbacio sve navedeno iz stana i opet ćeš moći kupovati i prodavati a onda uzmi i spali karticu pa odi u banku ili ...pa usmeri novac??? Da li ćeš moći?

Sva dokumenta koja si navela nemaju veze sa brojem konta kojim upravljaš novcem..govorim Srpskim jezikom. A šta je to ,,nešto sasvim drugo,, što predstavlja žig i broj zveri i ko je oličenje zveri?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo smo zastranili, ima tema o žigu i zvijeri a ovo je ipak tema o dilemi ko su Sinovi Božiji, zar ne?

Off topic
I dalje kažem, pogrešno je mišljenje da smo mi ti koji smo povlašćeni da gledamo kraj svijeta.
Proći će još vode i vode do tada, a sa tom vodom i nove tehnologije koje će možda štetiti duši, a na koje se odnosi priča o žigu zvijeri.
Nikakve veze, ama baš nikakve ne vidim sa viza karticama i sa žigom zvijeri.

Što se tiče podizanja novca ja i dalje mogu da podignem novac na banci sa ličnom kartom ili bankovnom karticom, jer moje ime je uneseno u sistem, ili moj broj ili broj mog tekućeg računa ili ne znam ni ja čega već ne, sve je uvezano. Prema tome, viza karticom mogu da uzmem a ne moram, uzimam jer mi je lakše na bankomatu ili ako nemam keš tom istom karticom mogu da platim. Mnogi ne koriste viza karticu nego u banci uzimaju novac. Jesu oni u boljem duhovnom položaju od mene? :D
Sad bih trebala napustiti posao jer sam zavedena pod tamo nekim brojem i imam tamo neki tekući račun i tamo neku viza elektron karticu?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 22:38 
Veteran
Veteran

Ma , oprosti meni sestro što sam ti rekao. Znaš kako pišu ljudi ,,svašta,, i veruju u ,,svašta,,jer misle da je tamo neka knjiga sveta kao i reč u njoj i da je ono vidno prorečeno.
Ili Bogu ILI novcu.
Pozdrav.

Radije bih od tuge plakao ali vi od toga nemate koristi zato pišem...i pišem dok me je god da bi Božjom milošću kako spalo pokrivalo i čovek video istinu i spasio se. Nije Otkrivenje pisano za neverne i ta upozorenja već za VERNE da STRAŽE!
Baš me briga za temu ako treba na svakoj da govorimo o tome govorićemo jer je život veći od svih tema i sveg truda...Bogu veruj a ne meni zato moleći čitaj otvorenog uma i srca i Bog će ti Duhom svetim otkriti samo ako si zaista spremna sve ostaviti i poslušati reč Božiju. Amin.
Bog zna koliko mi je stalo do svake duše ali Njemu je još više i pored svega tog IZBOR je U NAMA ne samo u rečima već i u delima poslušnosti reči ili ne poslušnosti.

Ma recite šta god želite tu sam da sve što vam padne na pamet kažete samo da načinite korak poslušnosti.
Molim vas!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Laviću, zašto bi od tuge plakao? Kad bi za nekim plakala (od tuge) obično bih tada mislila da taj neko (za kim plačem) griješi a da sam ja u pravu jer on ne vidi ono što ja vidim?
Je li to?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 11:44 
Veteran
Veteran

Баш то сестро.
Људима је тешко разумети да постоји нешто тако јер сви само воде своју егоистичну каријеру и живот не обазирући се на окружење и гасе се осећанја и љубав сами су себи довољни и ником не верују ништа јер их ослепи трка у суноврат.
Бог ти дао мир и радост спасења и моли Га за спознају опасности да ти открије по Духу и учиниће ако си заиста спремна све оставити ради Бога јер Он жели ПРВО место јер је Он живот.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Баш то сестро.

Prelest brate. :wink:
Citiraj:
Људима је тешко разумети да постоји нешто тако јер сви само воде своју егоистичну каријеру и живот не обазирући се на окружење и гасе се осећанја и љубав сами су себи довољни и ником не верују ништа јер их ослепи трка у суноврат.
Бог ти дао мир и радост спасења и моли Га за спознају опасности да ти открије по Духу и учиниће ако си заиста спремна све оставити ради Бога јер Он жели ПРВО место јер је Он живот.

Ja ne kažem "Daj mi...!" ja kažem "Neka bude volja tvoja".

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 13:02 
Veteran
Veteran

Napraviše Izrailjci tele i rekoše da će ići kud ih tele vodi a zapravo oni nose tele po svojoj volji.
Tako i danas kažu neka bude volja Božja a teraju po svom.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne, najbolje je raditi kako mi se svidi i govoriti da to Bog iz mene govori i čini???

Ne banalizuj najskrušeniju rečenicu iz Svetog Pisma, a to je "Neka bude volja tvoja" jer Bog zna šta je za nas najbolje, ako mi ne da nešto što očekujem možda je tako bolje, ja ne znam, On zna.
Ti i dalje govori "Neka bude volja moja, i daj mi! Daj mi!" To je tvoj izbor.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:46 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
nije bitno da li raspolazes gotovinom vec da ne mozes kao sto ti rece sluziti 2 gospodara, il Bog il novac.... :wink: e sad posto imas novac kome ti sluzis? :evil3:

Oduvek je bilo novca ali broj i žig zveri će omogućavati ono što ti je omogućavao nekad novac.
Od pojave zveri dolazi odmah i do pojave kartica i nedugo zatim do mikročipa i svodi se sve na bezgotovinsko društvo. Prihvati uslov-pokloni se i kupuj ili nećeš moći bez uslova kupovati.
Jasnije ne može.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:56 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Ne, najbolje je raditi kako mi se svidi i govoriti da to Bog iz mene govori i čini???

Ne banalizuj najskrušeniju rečenicu iz Svetog Pisma, a to je "Neka bude volja tvoja" jer Bog zna šta je za nas najbolje, ako mi ne da nešto što očekujem možda je tako bolje, ja ne znam, On zna.
Ti i dalje govori "Neka bude volja moja, i daj mi! Daj mi!" To je tvoj izbor.

,,daj mi,, ko ište-traži taj i dobija ali ne novac jer bi zlo iskao da u slasti potroši već mi daj mudrosti i razuma i pomozi da razumem i živim po Tvopjoj volji.

,,Neka bude volja Tvoja,, tako treba i da se dozvoli da bude. Zašto zaboravljaš izbor koji ti je Bog dao i odmah Bog kriv ako ti po svojoj volji činiš nešto, pa Bog nije policajac da te vuče da činiš volju njegovu.
Samo izgovoriti te reči ne znači NIŠTA, apsolutno ništa. A da bi saznali šta je volja Božija da bi i pristali na tu volju trebamo čitati Njegove reči i verovati pročitanom i onda se pridržavati svega inače bez te punine forma nije vera niti je odlazak u crkvu opravdanje.

Bog kaže da se to na čelo ili ruku ne prima i odmah govori o posledicama a ako čovek ne veruje pročitanom onda on ide po svom izboru i platu po izboru prima.
Bog govori kad će se to u vreme koje zveri dešavati i šta će to zlo omogućavati nevernim a da će verni biti bez toga jer čitaše i stražiše kroz veru i verom u Boga ostaju da trpe bez tih znamenja znajući da su opisani u 7 glavi od 9 stiha pa nadalje jer im je bilo uskraćeno lečenje, hrana, voda, prenoćište i život.
Slava Bogu na visini.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 08:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
,,Neka bude volja Tvoja,, tako treba i da se dozvoli da bude. Zašto zaboravljaš izbor koji ti je Bog dao i odmah Bog kriv ako ti po svojoj volji činiš nešto, pa Bog nije policajac da te vuče da činiš volju njegovu.

Ti kažeš:
Citiraj:
...pa odlučio da me Bog vodi umesto ljudi i da se pokoravam Njegovoj volji a ne dogmama jer nisu nepogrešive.

Citiraj:
...Neka bude volja Tvoja u svakom trenu našeg života.
HALELUJAH Bogu živom.

Ja mislim pogrešno, ti misliš ispravno, pa ok.
Ne da mi se odgovarati na ovakve dječije podvale, šta god da napišem to se izvrne.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 22:38 
Veteran
Veteran

Prelest brate. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]