banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2010, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
lavić je napisao:
Mary

,[b],Dakle, kao nesavršeni ljudi nemamo po rođenju pravo biti djecom Boga. Međutim, svi smo mi potomci Adama, koji je, kad je bio stvoren kao savršen čovjek, bio "sin Božiji" ([/b]Luka 3:38).

Šta je pesnik ovde hteo reći neznam zato pitam?

Piše u nastavku tog istog posta, ne šta sam ja htio da kažem već šta biblija kaže.
Laviću, činiš mi se kao neko ko ne čita sve, već to radiš polovično, a sve je objašnjeno u daljnem tekstu posta iz koga je dio koji ti je nejasan.
Međutim, kako je Adam stvoren kao savršen ali je to savršenstvo izgubio grijehom, tako smo i mi nesavršeni i nasljednici Adamova grijeha. Ne znam šta je nejasno.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Ja vjerujem u Boga, i vjerujem da je sveto pismo rijec Bozija.Vjerujem u jednoga Boga, koji je po svojoj volji stvorio sve sto se vidi, i ne vidi nasim ocima.Ono sto se ne vidi, vidi se kroz prirodu, tj kroz ljepotu i slozenost stvorenja.
Posto je covjek pao, pocela su se desavati razna zla na zemlji, kojih smo svijedoci.Nekako medjutim u nama skloni smo da opravdamo i osudimo nekoga, cime dokazujemo da postoji nekakav moralan zakon u nama svima, pa cak i ako ne vjerujemo u Boga taj je osjecaj u nama.medjutim iako znamo da nesto ne treba da se radi, mi ipak krsimo to, jer nas nesto tjera.Zato vjerujem da postoji zlo, kao i dobro, jer vidim sta se desava oko mene.
Posto i sam kao i svi drugi ljudi, podlozan sam zlu i grijehu, kroz zivot sam pokusao da cinim dobro drugima, i svi su govorili da sam fin djecak, ali kad sam ostajao sam, niko nije znao sta sam radio, smisljao, i sta sam hranio u sebi.Nisam bio dosljedan, bio sam licemjer, sa milion maski.Razumio sam da ja i nisam tako dobar.Nisam bio ni los, kao sto su neki losi, ali sam osjecao da imam potencijal za to.
Kada sam susreo sa stvarima vjere, nesto me je ganulo unutar mene, i dozivio sam da me Bog voli, i bio sam siguran da ga ima.Odlucio sam da trazim pomoc od Njega, da me oslobodi onoga sto me tistilo, a protiv cega nisam mogao, i bilo je kao rukom odneseno, skinut mi je teret savjesti, kroz Njegovu milost, i poceo sam da izlazim ispod maski koje sam godinama redao na svom licu.Postajao sam sve transparentniji, tj postajo sam cijel i potpun.
Danas komuniciram sa Bogom kroz molitvu, i razmisljanju o Njemu.

Neko ze reci da je sve stvar volje, da nam ne treba neko gore, ali nema veze, ako neko moze da se sam da izbori sa grijehom i vlastitim maskama, ja priznajem ne mogu, osim sa Bogom.

Neko ce reci da nisam racionalan jer vjerujem u Boga, nema veze, meni je lakse vjerovati u Boga, nego da je sve ovo vidljivo oduvjek, da samo postoji oduvjek, i da se oblikuje nekakvim ekspozijama.U naj manju ruku smo na istom, ako je kosmos oduvjek, ne mozemo li reci isto za Boga i obrnuto.Zato vjerujem da bi postojalo nesto sto nije vjecno, materija, treba nesto sto je vjecno, oduvjek sto bi sve to stvorilo.Ako kazete da je materija vjecna, onda ne vidim problem postojanja Boga, koji ima inteligenciju.Ciju sam dobrotu iskusio licno.
Zato mislim da vjerovati u Boga je vrlo racionalno, kao i imati neko zajednistvo sa Njim.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
@ihtus
Svaka čast za ovaj post!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 06:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
AMIN BRATE !!!

Viđeno, Doživljeno i traje. Samo održavaj sebe malim i Bog će moći kroz tebe činiti.
Naravno da neprijatelj neće stati već će povremeno biti jakih udaraca ali ne pustaj veru jer je to cilj neprijatelja.

Neka je blagoslov i mir u tebi i na tebi i neka je čuvar tvoj Stvoritelj svega. Amin.
Ako te po imenu pozove tihi glas odazovi se i slušaj i slavi Boga.
Ako ti Sveti Duh tvom duhu govori pusti..samo pusti i slušaj.

To iskustvo nema cenu niti se može dar kupiti.
Ko razume neka razume.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 08:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Ja sam pričao jednim Jehovinim Svijedokom. Kaže lik kad vodi diskusije on, i ne samo on nego svi takvi, dobijaju nadahnuće od svetog duha. I tako on u diskusiji par puta zastao bio malo duže, izgleda da je čekao nadahnuće a nije dobio ništa..... Jesam se ismijao ..

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
114_AhmeD je napisao:
Ja sam pričao jednim Jehovinim Svijedokom. Kaže lik kad vodi diskusije on, i ne samo on nego svi takvi, dobijaju nadahnuće od svetog duha. I tako on u diskusiji par puta zastao bio malo duže, izgleda da je čekao nadahnuće a nije dobio ništa..... Jesam se ismijao ..

Jer nije musliman je l' da?
Treba da se "vrati" u islam, islamski sveti dusi su jaci! Oni uvijek nadahnjuju!

:roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Oficir s ruzom je napisao:
Mislim da bi se prvo trebali sloziti oko terminologije.

U stvari trebali bi se prvo sloziti oko definicije terminologije, pa tek onda oko termina samih...

Ne, ipak bi se trebali prvo sloziti oko upotreba termina u samoj definiciji terminologije s kojom bi smo definirali terminologiju i slozili se konacno oko termina...

Iako pravo veli "Nema razlaza u terminologiji".

Ova teorija definicije terminologije mi se molto piace! :toothy1:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]