Ja vjerujem u Boga, i vjerujem da je sveto pismo rijec Bozija.Vjerujem u jednoga Boga, koji je po svojoj volji stvorio sve sto se vidi, i ne vidi nasim ocima.Ono sto se ne vidi, vidi se kroz prirodu, tj kroz ljepotu i slozenost stvorenja. Posto je covjek pao, pocela su se desavati razna zla na zemlji, kojih smo svijedoci.Nekako medjutim u nama skloni smo da opravdamo i osudimo nekoga, cime dokazujemo da postoji nekakav moralan zakon u nama svima, pa cak i ako ne vjerujemo u Boga taj je osjecaj u nama.medjutim iako znamo da nesto ne treba da se radi, mi ipak krsimo to, jer nas nesto tjera.Zato vjerujem da postoji zlo, kao i dobro, jer vidim sta se desava oko mene. Posto i sam kao i svi drugi ljudi, podlozan sam zlu i grijehu, kroz zivot sam pokusao da cinim dobro drugima, i svi su govorili da sam fin djecak, ali kad sam ostajao sam, niko nije znao sta sam radio, smisljao, i sta sam hranio u sebi.Nisam bio dosljedan, bio sam licemjer, sa milion maski.Razumio sam da ja i nisam tako dobar.Nisam bio ni los, kao sto su neki losi, ali sam osjecao da imam potencijal za to. Kada sam susreo sa stvarima vjere, nesto me je ganulo unutar mene, i dozivio sam da me Bog voli, i bio sam siguran da ga ima.Odlucio sam da trazim pomoc od Njega, da me oslobodi onoga sto me tistilo, a protiv cega nisam mogao, i bilo je kao rukom odneseno, skinut mi je teret savjesti, kroz Njegovu milost, i poceo sam da izlazim ispod maski koje sam godinama redao na svom licu.Postajao sam sve transparentniji, tj postajo sam cijel i potpun. Danas komuniciram sa Bogom kroz molitvu, i razmisljanju o Njemu.
Neko ze reci da je sve stvar volje, da nam ne treba neko gore, ali nema veze, ako neko moze da se sam da izbori sa grijehom i vlastitim maskama, ja priznajem ne mogu, osim sa Bogom.
Neko ce reci da nisam racionalan jer vjerujem u Boga, nema veze, meni je lakse vjerovati u Boga, nego da je sve ovo vidljivo oduvjek, da samo postoji oduvjek, i da se oblikuje nekakvim ekspozijama.U naj manju ruku smo na istom, ako je kosmos oduvjek, ne mozemo li reci isto za Boga i obrnuto.Zato vjerujem da bi postojalo nesto sto nije vjecno, materija, treba nesto sto je vjecno, oduvjek sto bi sve to stvorilo.Ako kazete da je materija vjecna, onda ne vidim problem postojanja Boga, koji ima inteligenciju.Ciju sam dobrotu iskusio licno. Zato mislim da vjerovati u Boga je vrlo racionalno, kao i imati neko zajednistvo sa Njim.
|