banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kad bi
PostPoslato: 10 Mar 2010, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Bog po milosti dade svom stvorenju moć odlučivanja koju ima i Bog.
Bog nam je dao da odlučimo i sami izaberemo kojim putem ćemo ići i u šta ćemo verovati.
Bog nam je dao svoju reč kako bi mi trebali živeti ne utičući na naš izbor tako ta sloboda jednima biva na spasenje a drugima na osudu jer po izboru puta sledi i plata.

Kad bi čovek mogao shvatiti da je ništa i zatražiti od Boga pomoć i vođstvo i pravdu Božiju nebi upao u zamku onoga što je neprijatelj duša ljudskih.
Kad bi čovek mogao shvatiti da je Bog jedan a da su svi ljudi braća pitali bi se ko ih to nagoni da ubijaju braću?
Kad bi čovek poverovao da je prah i da sam sebe nemože otkupiti ni jednim delom ni postupkom onda bi molio Tvorca da ga opravda po milosti jer je Bog milostiv.
Kad bi čovek shvatio šta je bezgranična ljubav razumeo bi koliko nas Bog voli da je spreman dati sebe u telu i kroz sebe očistiti nas.
Kad bi čovek video da ubistvo nije osobina Božija već da Bog stvara iz ljubavi onda bi znao ko je naš neprijatelj.
Kad bi čovek u čoveku prepoznao Božje obličje nebi mogao dići ruku na čoveka.
Kad bi na izdisaju pitali čoveka da li može prihvatiti isceljenje od čoveka druge narodnosti rekao bi DA jer je tad čovek ponizan.
Kad bi žrtva mogla govoriti rekla bi da ništa nije sagrešila ali je prineta zbog greha drugih.
Kad bi čovek bio čovek nebi se upoređivao sa životinjom.
Kad bi svih onih ljudi što kažu da veruju sabrali veru bila bi manja od zrna gorušičina.
Kad bi čovek mogao produžiti dane života i narasti do željene visine mogao bi reći da je svoj gospodar.
Kad bi čovek imao Boga u srcu koliko mržnje prema bratu svi bi bili sveti.
Kad bi najveći bio najmanji a najmanji najveći bili bi smo istinska braća i deca Svevišnjeg.
Kad bi nam sve bilo zajedničko tad bi i Boga imali.
Kad bi čovek živeo po ljubavi nebi bilo podela po narodnosti ni veri.
Kad bi Hrišćani imali život Muslimana a Muslimani veru Hrišćana carstvo bi već počelo.
Kad bi se moglo prihvatiti spasenje kao dar tad bi se verovalo Bogu.
Kad bi se mi opravdavali svojim postupcima mi nebi imali greha a onda nam opravdanje nebi ni trebalo.
Kad bi čovek mogao izvaditi čisto iz nečista onda bi stvarno svojim delima sebe opravdao.
Kad bi se spasenje kupovalo svi bi poverovali ali pošto se deli besplatno po milosti mnogi ga neće jer gospodar ovog sveta sve vidi u novcu i kroz novac tako čine i njegovi sledbenici.
Kad bi Bog otvorio razum da se razume napisano mnogi bi poverovali.

Jedan je Bog. Jedna je vera što spasava i ko može kupiti spasenje ili svojom dobrotom zaslužiti?
Ono što napreduje to je zlo a ono što se zatire to je dobro,sad je vreme tame i sve će više biti i sveti će se udostojiti položiti živote za onoga koji za nas položi svoj život jer je pisano da nemože sluzi biti bolje nego Gospodaru.
Bože i Oče naš stvoritelju otvori svima razum da prihvate spasenje kroz Mesiju isusa Hrista to narečeno jagnje preko starih proroka koje potvrdi proroke i ispuni narečeno kako bi svi koji Ga veruju bili opravdani u prečistoj krvi tog Jagnjeta.
Aron je škropio krvlju za očišćenje po rečima koje Mojsije primi od Boga. Prinosilo se jagnje dok nije stiglo narečeno dete,sin koji nam se dade da živimo kroz Njega i sa Njim u večnost.
Slava Bogu na visini a na zemlji mir, među braćom i svim ljudima ljubav Božija i spasenje na svakog koji veruje istinoga Boga.
AMIN.

Poslednji put menjao lavić dana 11 Mar 2010, 19:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Kad bi
PostPoslato: 10 Mar 2010, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ako Bog jeste 1, kao sto jeste, svejedno je kako mu se obracas i kako sebe nazivas. Jedan isti cuje i tebe i sve ostale koji mu se obrate.

Prema tome, sta ti ovo znaci :

Citiraj:
Kad bi Hrišćani imali život Muslimana a Muslimani veru Hrišćana carstvo bi već počelo.

Odakle ti sloboda da procjenjujes neciji zivot, a pogotovo neciju ( bilo ciju ) vjeru ? Ne znas ti lavicu sta je nekome u srcu, to samo Bog zna. Onaj kome ce biti sudjeno, ne treba suditi drugima. A onaj ko je bez grijeha, neka prvi baci kamen na drugoga.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja samo znam da ne valjaju ni jedni ni drugi. Ovaj put se kokaju u Africi:

http://news.yahoo.com/s/ap/20100311/ap_ ... a_violence

.....Christian young men roved the streets of Jos, asking people if they were Christian or Muslim. When a person answered Muslim, the mob would attack with knives, machetes and sticks.........., but many Christians fear the Muslim-dominated police force and military. Local youths armed with kitchen knives and machetes have formed self-protection gangs in neighborhoods and scrutinize each passing vehicle....

Kad bi djela i jednih i drugih bila kao sto govori vjera ovoga nebi bilo. Na zalost i jedni i drugi su vecinom licemjeri. Jer jedno govore a drugo rade.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 16:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
jellyfish je napisao:
Ja samo znam da ne valjaju ni jedni ni drugi. Ovaj put se kokaju u Africi:
jellyfish je napisao:
Kad bi djela i jednih i drugih bila kao sto govori vjera ovoga nebi bilo. Na zalost i jedni i drugi su vecinom licemjeri. Jer jedno govore a drugo rade.

Ti mozes pokupiti najgore vijesti s neta i zakljuciti da ne valjaju niti jedni niti drugi, isto tako ja mogu pokupiti najbolje vijesti s neta i zakljuciti da su dobri i jedni i drugi.

I jedni i drugi su ljud, ljudi su podlozni svemu i licemjerstvu i cinjenju najboljih i najgorih stvari.
Biti grijesnik ne znaci i bti licemjer, raditi nesto protiv zakona vjere u vremenu neobuzdane srdzbe, nuzde ili samoodbrane ( ne ulazim u tvoj primjer Afrike) ne znaci da su ti ljudi licemjeri nego grjesnici a razlika je velika.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 18:59 
Veteran
Veteran

Japanese_rose
Drago mi je da mogu da vas pozdravim kao sestru i da pojasnim ono što sam mislio da je lako razumljivo međutim došlo je do pogrešnog razumevanja.
Oprosti što se nisam preciznije izjasnio a to činim sad.
,,Kad bi Hrišćani imali život Muslimana a Muslimani veru Hrišćana carstvo bi već počelo.''

Ja nisam Bog da vidim srce čovečije niti sam o tome govorio već govorim kao čovek o onome što vidim.
dakle vidim život Muslimana kao uzoran život a to se sastoji od onoga što čovek vidi a ne Bog a to je: oblačenje, poštovanje prema vernicima svoje vere,poštovanje prema starijima, poštovanje mesta u kom se mole, poštovanje knjige iz koje se poučavaju, poštovanje braka kao Božje ustanove itd.

što se tiče ,,vere Hrišćana'' uveren sam da je ispravna ili bolje rečeno osvedočen, zato mislim da jednom Muslimanu nedostaje Božija pravda i savršen bi bio. Hrišćani prihvataju Božiju pravdu ali one osobine jednog muslimana im uglavnom nedostaju to će svaki istiniti vernik među Hrišćanima potvrditi.
ovde ne govorim o pojedincima već u globalu.
Hvala na razumevanju.
Mir sestri i domu njenom.

Poslednji put menjao lavić dana 11 Mar 2010, 19:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 19:12 
Veteran
Veteran

Oficir

,,Ti mozes pokupiti najgore vijesti s neta i zakljuciti da ne valjaju niti jedni niti drugi, isto tako ja mogu pokupiti najbolje vijesti s neta i zakljuciti da su dobri i jedni i drugi.''

Slažem se sa izjavom Oficira.
Ako bi vratili sećanje u istoriju pa videli koliko se krstaških ratova vodilo i pod kojom parolom pa krenuli prema novijoj istoriji videli bi da su navodni Hrišćani vodili najveća krvoprolića.
Ovde nikog ne branim niti osporavam nešto već potvrđujem ono što je brat Oficir rekao.
Ugao gledanja nam treba biti drugačiji, šta time želim reći: da ne generalizujemo stvari jer u svakom narodu ima zlih ljudi i raznih pobuda za razne stvari i to nije naše već stvar tih ljudi.
Naše je da napredujemo a ne da nazadujemo.
Najlakše je postati lider, samo obećaš i zloupotrebiš tu masu za ostvarenje svog cilja. Nekome to vremenom postane jasno da je izmanipulisan a nekome to nikad nije jasno.Mediji su najveće zlo preko kojeg će uspeti manipulacijom da vladaju po principu zavadi i caruj.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Oficir s ruzom je napisao:
Biti grijesnik ne znaci i bti licemjer, raditi nesto protiv zakona vjere u vremenu neobuzdane srdzbe, nuzde ili samoodbrane
( ne ulazim u tvoj primjer Afrike) ne znaci da su ti ljudi licemjeri nego grjesnici a razlika je velika.

Bas tako.
Potpisujem.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 04:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Hoću i ja da budem slikar ali ne znam nacrtati ni čiča Glišu kako valja... Prokleta sredina me ograničava....
Idem u Kakanj ili Busovaču, tamo će moj talenat da dođe do punog izražaja...

prejako

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 18:34 
Veteran
Veteran

,,Hoću i ja da budem slikar ali ne znam nacrtati ni čiča Glišu kako valja... Prokleta sredina me ograničava....:crybaby:
Idem u Kakanj ili Busovaču, tamo će moj talenat da dođe do punog izražaja... ''

Danas kao i ranije ljudi lako izgovaraju reči uglavnom nesvesni težine i odgovornosti.Nije slučajna tema BLAGOSLOV I PROKLETSTVO jer i Pismo govori da će mo za svaku reč dati odgovor.
Nikom ne želim ovim putem ,,ja'' nešto da serviram i nisam toga dostojan već mi je namera da ukažem koliko toga zlog se uvuklo u naše živote a da nam to promiče ne zapaženo.

Koliko pesama izgovaraju prokletstvo,koliko ljudi u ljutnji to čine, koliko mediji to koriste(lično već nekoliko godina nemam TV)jer je to najveći lopov vremena i najprljavija strana ljudske zamisli.
Danas je normalno da deca i odrasli gledaju golotinju a do pre recimo 30 godina bilo nezamislivo a nije ni bilo toga na TV.

Razmislite braćo o rečenom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]