Citiraj:
Može se u litaraturi i na internetu prionaći o uticaju frekvencije na ljude. Neki su to naravno iskoristili za vojna istraživanja, da vide kako bi im to moglo koristiti.
Da iskoristili su, milijarde su utrosene u takve stvari.. Uglavnom imamo vise pravaca u kojima su se ta istrazivanja i aktivnosti nastavile.
Racimo imamo projekat HAARP, veliku mrezu dobro cuvanih elektro-predajnika na Aljasci ogromne snage.. imaju vise namjena, od toga da pomjeraju dijelove atmosfere-jonosfere (kobajagi protivraketna odbrana), pa do toga da se na odredjene oblasti usmjerava ogromna energija (sprzena zemlja), mijenja klima, prave zemljotresi i sprovode druge disciplinske mjere. Vodi se kao "istrazivanje u toku".
Takodje postoji i visedecenijska (hah mozda i visevjekovna) tradicija u istrazivanju, razvoju i primjeni raznih psihotronskih oruzja. Amerikanci u svojoj doktrini nazivaju to "humanim" oruzjima (nesto kao "humanitarna intervencija"), jer sustina je u tome da se neprijatelj pobijedi bez ljudskih zrtava. Stavise, ne samo da ne treba ubiti neprijatelja, vec treba uciniti da on bude srecan, zadovoljan svojim robovskim polozajem. Takve stvari se postizu na vise nacina, uglavnom, koriste se direktne metode kao npr. odredjena zracenja, aerosoli i sl, i zatim posredno, putem najsire palete svih aktivnosti koji sezu u sferu diplomatije, ekonomije, kulture, muzike, religije, obrazovanja itd.
Naravno, nije bas lako razluciti sta je istina a sta je obicna propaganda, ali logicno je da se nakon vise decenija rada, ulaganja ogromnih svota novca i na kraju u okolnostima gdje imamo samo jednu velesilu neke od zacrtanih stavki i ostvare/su se ostvarile. Koliko su zaista napredni i koliko su drugi inferiorni vidio sam bas prije neki dan prelistavajuci neku knjizicu koja govori o naoruzanju NATO pakta.. npr. podaci idu ovako otprilike Francuska ima jednu, Italija dvije, a SAD 54 krstarice... Pa onda britanski ponos nosac aviona Invincible je obicno djubre u poredjenju sa desetinama drugih nosaca koje Ameri vozaju... i tako redom.
Citiraj:
Neke druge frekvencije se koriste za liječenje, ima onaj mali uređaj koji je ako se ne varam i naš Čajavec proizvodio, dobiješ uz njega tabelu sa frekvencijama i oboljenjima koje te frekvencije liječe i onda podesiš frekvenciju koja ti treba za određene zdravstvene probleme i nosiš taj uređaj sa sobom ili ga staviš ispod jastuka kad spavaš.
Da mislis na Microbios. Cini mi se da ta firma sada samostalno posluje, ako se ne varam prodaju stvari tipa registar kase i sl

To sto je Cajavec pravio prije nekoliko godina je na test dobio moj stari i ne samo da nije nista pomagalo vec je jos vise pogorsavalo stvari... to nije za zezanje i mnoga ljudska saznanja po pitanju odnosa i magnetnih interakcija u okviru organizma su nedovoljna da bi se ovako komercijalno tj. siroko i sveobuhvatno mogla koristiti... ako negdje pomaze ne znaci da na drugoj strani ne steti.
Citiraj:
Da li znaš kojih mjena? Interesuje me da li je to za vrijeme mladog mjeseca, punog...?
Pa ljudi se ubijaju.. divljaju, prazne.. cesce za vrijeme punog mjeseca.
Citiraj:
Koliko sad čujem neki regresotarapeuti rade sa hipnozom a neki bez hipnoze. Ta metoda psihološke terapije može biti korisna ali može i štetiti, recimo ako bi neko saznao stvari za koje nije psihički spreman.
Sa druge strane nekima je nakon regresoterapija bilo jasno zašto im u nekim aspektima u životu ne ide od ruke, budu im jasne neke bolesti, ako se ne varam i ožiljci koje prenose kroz živote, mnogi u osobama koje "vide" kao poznanike iz prethodnog života prepoznaju osobe koje sada poznaju, što je potvrda da se isti ljude susreću kroz živote. Neki koji su bili u braku ponovo budu u braku, a još je ljepše ako su toga svjesni i ako (i) sada žive u skladnom braku.
Mislim da se sada sjecam gdje sam takve stvari (gore pomenuto) citao.. cini mi se da je to bila neka knjiga koju je Maran Ata prepocio, srpski prevod djela nekolicine eminentnih psihologa iz Rusije.. Oni stvari koje cesto afirmises posmatraju na dijametralno suprotan nacin. Naravno, da bi se stekao kompletan i cjelovit uvid potrebno je pojesti mnogo vreca pasulja, kuruze i zobi, sto ce reci procitati i razumjeti mnogo toga, pa cu u skladu sa tim samo da se ogradim od stvari koje toliko popularises na ovom forumu i reci da su mi te ideje, kao npr. reinkarnacija, veoma sucmuraste
Cini mi se da su te stvari na koje se primaju zapadnjaci, a koje poticu sa dalekog istoka, veoma povrsno i nedovoljno prikazane i obradjene. Takodje Evropa i Amerika su u sadasnjem (post)nihilistickom stanju znatno plodnije tlo za te supljake.. nema vise odgovarajuceg duhovnog i moralnog oslonca, drustva su u krizi, zivot postaje besmislen, dominantna materijalisticka filozofija nije dala odgovore na sva pitanja i svakodnevno ljudi otkrivaju vise praznina... tako da se tu dolazi do (ekspanzivnih) istocnih filozofija koje prividno mogu da daju neki smisao izgubljenim i dezorjentisanim ljudima (individuama) gdje su neke od premisa istih jednostavne i mozgu nenaviklom na intelektualna naprezanja jednostavno prihvatljive.. kao npr. prica o reinkarnaciji, karmi i sl...
U svakom slucaju, Indija je jedna velika, bijedna i dosta nesrecna zemlja strahovitih kontrasta.. ne vjerujem da drustvo u kojem ljudi i dan danas umiru ko pascad na ulici, gdje vladaju tradicije tipa zena se spali sa muzem i sl (rade li oni i dalje po kastama?) moze da da neki smisleniji i korisniji odgovor na vjecita ljudska pitanja i teznje.. uostalom, cini mi se da sve te filozofije i nisu bas jednoglasne tj. imaju jako puno razlika.. Zapadna verzija reinkarnacije je je da covjek zivi u razlicitim zivotima (kao covjek), medjutim, cini mi se da je na istoku dominantnija teza da se kao covjek reinkarniraju samo 'srecnici', da zapravo vecinu reinkarnacja predstavljaju zivotinje i biljke tipa mrav, slon, majmun (psoglavi

, vilin konjic, visibaba i slicno...
...
I tako smo polako dosli do toga da smo se potpuno udaljili od teme.
Covjek je pitao kakve veze ima dolazak proljeca sa promjenom raspolozenja..
U tom smislu slozicu se sa "svjetlosnim" tezama i nadopunicu sa idejom da vjerovatno dio uticaja nosi sugestija svih prema svima, tj. gdje god se okrene, sta god se pogleda nesto se mijenja.. od toga da se npr. organizuju odredjene manifestacije tipa revije, promocije, pa onda da u novinama/medijima kroz razne reklame promovisu proljece i drugaciji "filing", pa do toga da komsija deda farba orgadu, djeca vise skacu i galame oko zgrada, ribe vise pokazuju svoje atribute gradom, nekima se zavrsavaju skole, neki se upisuju na fakultete, neki idu u vojsku, nekima dolaze ekskurzije, dolaze praznici, neki odrzavaju savjetovanja, seminare i sl itd... sve to se zajedno pomjesa, i dobije se promjena raspolozenja.