banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 20:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Prijateljstvo
PostPoslato: 20 Apr 2004, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Kako ljudi stupaju u drugarski odnos sa drugim osobama?
Da li razlog treba traziti u zelji da se bude sa tom osobom, ili recimo tajnom i platonskom zaljubljenoscu u tu osobu (cuo sam i za ovu verziju), pod uticajem okoline, samoubedjivanjem, naivnoscu, zbog karaktera onog koji nastoji ostvariti prijateljstvo, nekim visim silama, usaglasavanjem misljenja, spajanjem pozitivnih aura??? Ili cak i nesto drugo??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2004, 12:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2001, 01:00
usaglasavanjem misljenja. a neki se ljudi i boje samoce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
moongirl je napisao:
možda bi bilo bolje raspravljati o "vukovima samotnjacima"?!

:D :D

dobrodošla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2004, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
interesanto,mada sad kad razmislim
i sama se pitam a ne vidim tacno odgovor
mozda vise nekih faktora-vjerovatno se polazi
od nekih zajednickih interesa,opet ne mora ih biti
mnogo ali mislim da moraju posotjati,onda mozda
i ne bih to nazvala strahom od samoce,vec je to vise
teznja da imas prijatelja kao i drugi,mada opet
prijateljstva i poznanstva-mislim da se cesto mjesaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 02:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
ЈА уопште не очекујем пријатеља, нек ме изненади
А обавеза пре свега је моја слиједити божју упуту и бити пријатељ човјеку тако што мислим добро себи и другом чиним, а ако не чиним добро нема ни пријатеља – врло варљива категорија, овиси о самом човјеку и његовом квалитету

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 06:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Moongirl - dobro dosla! Slika

Poslednji put menjao Bebish dana 18 Maj 2004, 06:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 06:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Mislim da je prijateljstvo isto kao i ljubav. Sa nekim ili kliknes ili ne. Sa nekim divnim ljudima mozemo provesti godine da nam ne bude zabavno ni malo i onda jednog dana sretnes nekoga sa kojim uzivas u svakom trenutku druzenja i razmjene misljenja u vezi zivota, knjiga, muzike, sporta i svega onog sto tebe kao osobu interesuje.

I prijateljstvo je definitivno jedna vrsta ljubavi, i u ocima prijatelja vidimo ogledalo ( na neki nacin) sebe. Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Da bi nekog kvalifikovala kao prijatelja to znaci da mi je taj neko bash bash drag, mio, iskren, da se razumijemo, postujemo, medjusobno pomazemo, uveseljavo jendo drugo.

Prijatelja imam u pravom smislu rijeci 4-5 i to su ljudi koje mogu da zovem u bilo koje doba dana i noci i znam da cu od njoh dobiti i iskren komentar, savjet, misljenje, i apsolutno to i pruzam.
Sa njima nemam potrebe da doziram svoje stavove.
Kad se nadjem sa mojom najboljom prijateljicom, vrlo cesto izgubim pojam o vremenu a grlo s e osushi obema :D 8)
Ako se ne vidimo po 2-3 sedmice, to ne znaci da smo zaboravili jedni na druge, vec nam se nesto desava, a kad se vidimo vlada apsolutno razumijevanje.
To je meni neprocjenljivo blago.

A poznanika, drugova, halfova imam nebrojeno i to me ispunjava apsolutno, sa svima sam super ali prijatelji su nesto mnogo bliskije, poput porodice.
A to da unutar prijateljstva vlada ljubav , to je fakat tacno, ali to nije 'ljubavna' ljubav ako recimo govorim o muskom prijatelju, vec je to poput bratske ljubavi.
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2004, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
pozdrav narode!i ja sam novi ovdje!
moje misljenje o prijateljstvu je sledece:
Bebish je napisao:
Mislim da je prijateljstvo isto kao i ljubav. Sa nekim ili kliknes ili ne. Sa nekim divnim ljudima mozemo provesti godine da nam ne bude zabavno ni malo i onda jednog dana sretnes nekoga sa kojim uzivas u svakom trenutku druzenja i razmjene misljenja u vezi zivota, knjiga, muzike, sporta i svega onog sto tebe kao osobu interesuje.

I prijateljstvo je definitivno jedna vrsta ljubavi, i u ocima prijatelja vidimo ogledalo ( na neki nacin) sebe. Slika

bebish,apsolutno se slazem sa tobom po tom pitanju! =D>
mislim da treba da postoji "hemija" izmedju prijatelja!kad nema toga,onda su "samo" kolege!
isto tako mislim da je prijatelj (u pravom smislu rijeci) blizi od mnogih clanova porodice (sire i uze) i da je razumijevanje sa njim/njom na najvisem nivou!
pozdrav od mene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2004, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kako nastaje prijateljstvo i drugarski odnosi?

Ja ne znam mnogo ali znam da porodica jako utice na ljude i nacin na koji je neko odgajan veoma bitno utice na njegovo uklapanje u drustvo.
konkretan primjer:
Poznajem jednog lika koji uopste nema prijatelja. zasto? zato sto je njegova baba toliko opicena zena bila da mu kao malom nije dozvoljavala da izadje na ulicu i da se igra sa ostalom djecom. nekad bi dozvoljavala da dodju djeca kod njega ali im je to djeci vremenom dosadilo. Normalno je da se igra fudbal, kosarka, trule kobile itd ali on je bio uskracen toga. Sta je na kraju bilo?
jos je ziv, ima 25 godina, ni jednog prijatelja, kad hoda gradom (jako rijetko) hoda kao ludak, samo sjedi i gdleda TV, nigdje ne radi, nista nema nego samo gleda u staru ( stari mu je ziv ali ga je baba otjera dok je on bio beba). licnu kartu je izvadio u 21 godini zivota, sisa se jednom u 3 mjeseca, nije isao ni na kakve izbore niti evidencije pa ni vojnu.

sad ne zna ni da pozdravi nekoga jer ne zna da treba. I kako neko takav da ima prijatelja i o cemu on da prica sa njim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa onda se postavi pitanje...smisao njegovog zivota.
ne znam zaista sta da kazem osim...TUZNO :cry:

ajmo ljudi oziviti malo ovu temu,zapekla je! :D
prijatelj....KO JE ZA VAS
:read2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Cinjenica je da mi svi trazimo ljude koji su vise - manje u istom shvatanju stvarnosti kao i mi, i mnogo nam znaci kada mozemo emocije koje nas pritiscu da podjelimo sa nekim ko ce to poslusati i da kazem razumjeti. Nekaze se za dzaba: ''svaka ptica svoj jatu''. Kvalitetna komunikacija za dobro prijateljstvo je kao kisik za vatru i ona je glavni krivac u iskrenoj podjeli muke sa prijateljem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2004, 16:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Pravo i istinsko prijateljstvo je nesto zaista dragocjeno, manjina od nas dozivi ovako nesto u zivotu i oni koji dozive su izuzetno srecni.
Sto se tice mene licno, ja kao i mnogi naivni ljudi MISLIO/LA sam da imam prijatelja, medjutim nakon dozivljavanja velikog razocarenja u jednu osobu cio svjet se doima slicnim, nevrjednim mog vremena , i vrjednim zaobilazenja.
Nije tacno da zelim prijatelja toliko mnogo, jer trenutno ne cini mi smisla biti prijatelj ljudskom bicu.

ps'I do have a dog though.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik

Krivac tvom razocarenju si samo ti. Sorry ako ti ova recenica nije na mjestu ali ja je pricam iz licnog iskustva. Roditelji svjesno u sebi gaje iluziju o svom djetetu i tako lijece svoje komplekse, momak svjesno gaji neku sliku u svojoj djevojci, ... tako i mi koji mislimo da imamo prijatelje, mi svjesno gajimo neke predrasude. Prihvati ljude kakvi jesu, nemas potrebe da ih mijenjas i da smatras da si ti vece ljudsko bice od drugog i vidi predrasude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sathya je napisao:
Krivac tvom razocarenju si samo ti. Sorry ako ti ova recenica nije na mjestu ali ja je pricam iz licnog iskustva. Roditelji svjesno u sebi gaje iluziju o svom djetetu i tako lijece svoje komplekse, momak svjesno gaji neku sliku u svojoj djevojci, ... tako i mi koji mislimo da imamo prijatelje, mi svjesno gajimo neke predrasude. Prihvati ljude kakvi jesu, nemas potrebe da ih mijenjas i da smatras da si ti vece ljudsko bice od drugog i vidi predrasude.

TRUE! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2004, 01:34 
Pripravnik
Pripravnik

sathya je napisao:

<<Krivac mom razocarenju sam samo ja. >>Shvatas li kakvu si izjavu upravo dao, ne znam shvatas li kako naivno zvucis sa tim, ne povrjedjuje me uopste vec me jednostavno intrigra, i zacudjuje cinjenica da neko moze izjaviti ovako nesto a ne znati niti djelicak price o mom razocarenju niti parce price o mom zivotu.

Ne znam o kakvim predrasudama govoris, jer ja nepozajem nikakvih. Zao mi je reci da necu prihvatiti tvoj savjet- da prihvatim ljude kao jesu, ne hvala, ja nemogu prihvatiti ljude pojedince ne., niti cu ikada, pogotovo one sa kojim ne zelim da imam NISTA zajednicko. Zivot je previse kratak da se forsiram za ovakavim luksuzom, tracenjem vremena. I na kraju da te ispravim u tvom opet (kozna odakle je zakljucen) zakljucku, da nema potrebe se osjecam vecim ljudskim bicem, to je stvar licne prirode, mnogo mi ova recenica govori i o tvom licnom selfesteem, kakogod, hvala na komentu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2004, 07:57 
Pripravnik
Pripravnik

Ok, moze biti da sam pogrijesio. Vidis ja sam to napisao sjecajuci se licnih razocarenja. Sad kad pogledam vidim da su neka moja ocekivanja od prijatelja bila krajnje djetinjasta i prosto tracenje prisustva sa njima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2004, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik

sathya je napisao:
Ok, moze biti da sam pogrijesio. Vidis ja sam to napisao sjecajuci se licnih razocarenja. Sad kad pogledam vidim da su neka moja ocekivanja od prijatelja bila krajnje djetinjasta i prosto tracenje prisustva sa njima.

samo inteligentni ljudi priznaju gresku, i to nije nista lose.
Tvoje licno razocarenje nazalost je kao i moje ---ima nista zajednicko sa nekim drugim ljudima, niti im daju pravo da optuzuju bez dokaza!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2004, 17:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Postoje ljudi koji su "mamci" za prijatelje, postoje ljudi koji "odbijaju" prijatelje. Covjek je drutsveno bice. Mi moramo imati nekoga sa kim se mozemo nasmijati , zaplakati, ljutiti se... Naravno da se to moze i sa sasvim slucajnim prolaznikom, ali ,licno meni , je potrebna osoba koja je sa mnom na istim"talansnim" valovima. Ako izmedju dvije osobe ne postoji medjusobno povjerenje onda je sva prica uzalud..
Naravno da postoje razoceranje i vjerujem da smo ih svi do sada - manje vise- svi iskusili. Ali to su nam skole, zivotne skole, bez kojih jednostavno nisi u stanju da postanes covjek... Prijateljstva postoji vise : prijateljstvo majke i cerke ( znam dosta slucajeva gdje su te dvije jedinke najbolje prijateljice), bracnih parova ( necete vjerovati ali i to postoji - i meni je ovo predivno kad vidim- da dvoje ljudi koje se vole dusom i tijelom - imaju i taj nivo vise- u sebi )...
Mi, ljudi, smo prokleta bica. Ponekad iz cistog hira smo u stanju da predivno prijateljtsvo unistimo iz nekih glupih razloga, ljubomore, interesa, ko zna cega... Kada se konci pokidaju - zauvijek ostaju cvorovi- i onda to vise nije to...
Znam, da onog dana, kad ostanem bez i jednog prijatelja bicu nistavilo. Covjek koji ne vrijedi nista...

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 03:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:36
DOBRA STVAR,IMAM JA PRIJATELJA DOSTA I ZADOVOLJAN SAM.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]