Rosy je napisao:
Covjek je konopcem zadavio zenu i kcerku, a sina golim rukama udavio, a potom skocio sa mosta u Drinu.

Nemoj zezati

Citiraj:
Puno puno mladih je danas smjesteno na Psihijatrojskoj klinici u BL, dosta ih je tamo zbog problema sa narkomanijom, alkolizmom ili pak pravim psihijatrijskim dijagnozama
Čak i onih koji su imali prosvjetljenje, mada im naravno neće napraviti takvu dijagnozu. Inače se uči da je duhovno prosvjetljenje u svakom pogledu super stvar, i to vrlo poželjna, a ne zna se da ga mogu imati i osobe koje nisu spremne za prosvjetljenje. Rezultat je kao kad pustite prejaku struju kroz neki elektronki element - on pregori. Tako je neka djevojka iz Banjaluke, iz centra, sa Bulevara, prije niza godina ima prosvjetljenje i završila "preko Vrbasa". Kako sam čuo ono što je mnoge čudilo je to da kad ona izađe napolje u dvorište životinje se okupe oko nje, ptice sleću na nju i oko nje. Jer je prosvijetljna. Ali nije bila baš spremna. I to ako sam dobro shvatio kod nje nije ni bilo problem samo prosvjetljenje već to što je nakon toga drugi nisu mogli shvatiti, bila im je...čudna. To je onda na nju loše uticalo pa je možda zbog toga "pukla". Čuo sam a i vjerujem da u psihijatrijskim ustanovama ima ljudi koji su doživjeli prosvjetljenja za šta nisu bili baš spremni pa ih smjeste na liječenje...iako su oni na mnogo višem nivou od onih koji ih liječe...a smatraju ih za lude.
Ovo pišem prvenstveno za kati, delfinku i druge koji studiraju ili će studirati za psihijatra ili psihologa, da saznaju nešto što ih ne uče na fakultetu i da budu oprezni od proglašavanja dugih za lude, bolesne.
A ima i osoba koje imaju vizije, čuju glasove i slično. Ne kažem da među takvima nema i onih sa nekim poremećajima ali ima onih koji stvarno imaju kontakt sa Nebeskim Silama. Evo npr. Jefto, legenda grada Banjaluke, onaj čiko koji se zimi kupa u Vrbasu i koji voli Kastel. On je prije rata kako sam čuo imao viziju raspada SFRJ, vidio je tenkove u viziji i šta ti ja znam. Onda je vikao nešto u fazonu "ljudi nedajte Jugoslaviju...". I smjeste ga na "liječenje", valjda preko Vrbasa. I šta bi? Bi raspad Jugoslavije. Jefto ispade pametan a oni koji su ga "liječili" ispadoše glupi

A takvih slučajeva je jako mnogo. I to baš zato što psiholozi i psihijatri ne znaju definicije "ludog" i "normalnog". Ako ovako nastave još dugo neće ni znati.
I zato oprez kad vam neko dođe i kaže da ima vizije i da čuje glasove.