U pravu si sto se tice koriscenja izraza "crna i bijla" magija. Ako sve to o magiji kao cijelini posmatramo sa fizickog aspekta onda ta dva imena veoma zivo postoje i tacno je odrazavaju. Recimo magija u cijelini covjeka koji je vec iskusan adept nema podjele, ali koliko je takvih?!
To je stvar i sa tantrom. Cesto dozivljavam kada kazem da radim tantru, da me ljudi pitaju (oni koji nesto o tome znaju), ljevu ili desnu tantru. Za mene je tantra cijelina i ne dijelim je na sexsualnu ili celibatsku. Posto ona tek kao cijelina daje velike rezultate.
Da se vratim na temu. Problem sa ljudima je u tom sto o vecini slucajeva ne znaju skoro nista o metafizici. Sve sto znaju jeste to da im je neko nesto rekao ili neki religiozni vodja te sredine rekao kako je to sekta ili slicno tome. Onda u njihovom umu se pojavi reakcija na sve sto ne ide u njihov koncept zivota i spremno laju na sve sto se oko njih pokrece. A o magiji, sto je evidentno, ima veoma malo inforamcija.
Recimo, dok sam studirao, koristio sam te tehnike vizualizacije za polaganje ispita. Samo jednom sam omanuo. Sto sam kasnijom analizom shvatio da nisam ispunio neki od uslova, nije bilo emotivne angazovanosti.
Licno se ne bojim za zloupotrebu, jer vecina kojoj bi to palo na pamet, nemaju dovoljno strpljenja. Magija kao i bilo koja duhovna angazovanost, trazi strpljenje. Zamisli covjeka koji nikada nije nista pretjerano koncentrisano obradio, njemu se vizualizacija biti veoma teska, da ne kazem skoro nemoguca. Moci dolaze, samo onima koji su ulozili napor. A ne onima koji imaju idilicne misaone formulacije o ljepoti tog poroka.
No, da bi se kvalitetno uticalo na nekoga, pozitivno ili negativno, potrebno je mnogo znanja, energije, usmjerenosti a i znanja a ne imati samo neke informacije.
Koliko vidim ni ti ni ja nismo sve tehnike objasnuli do kraja, otuda ne treba strahovati. A druga dobra stvar, da niti jedna moc ne dolazi a jos se manje zadrzava, u umu nekoga ko nije spreman, ili jdnostavnije cija je svijest nije dostigla odredjeni nivo. A i kada dodje, upotrebom se u vecini slucajeva brzo izgubi.
Nek moci koje su mi se javljale tokom praktikovanja intezivnog rada na sebi su na neki cudan nacin dosle i isto tako i otisle. Ostale su samo one koji su bile korisne za ovaj um. A i njih skoro nikada ne upotrebljavam jer ne znam zasto bi ih uopste upotrbljavao. A to je ona zrelost i svijest koja prati moc.
Sustinski to sto ti jesi u svojoj osnovi, je zakon. Stoga, ne treba postojati neki bog koji te nadgleda ili neki od visih bica, da bi zakon djelovo. Ljudi koji zive u svesnosti sebe, znaci oni koji su ostvarili konacnu istinu, su oslobodjeni zakona karme. A ako i taj zakon djeluje, to je zato sto jos ima inercije od prije. Ali ne stvaraju novu karmu. shodno tome, mi smo ti koji na kraju sebi sudimo.
Sto se tice Isusa. Jednom sam pitao ucitelja da mi nesto kaze o Isusu. Odgovorio mi je veoma zanimljivo. Tek nakon nekoliko godina sam shvatio o cemu se radi. " Izvini, ali ja nisam imao zivot u vrijeme kada je on imao. A i on je govorio samo ono sto on moze da razumije." Evidentno je da mi skoron ista ne shvatamo od onoga sto je taj Covjek rekao.
Kada sam imao budjenje, ne znam zasto, ali sam uzeo Novi Zavjet da ga prelistam. I ostao sam zaprepasten jednom cinjenicom, nakon cega sam se nekoliko minuta poslje razvalio od smeha. A to je da niko nikada nije pomislio da mozda treba shvatiti sve bukvalno od onoga sto tamo pise. Ako je receno ne ubij. To je u punom smislu to sto je receno, a ne neko izvrtanje i tumacenje shodno situaciji.
A za to busenje treceg oka.
Tip jese otvorio trece oko. Ali je to sve radjeno uz pratnju ucitelja.
I to se radi kod veoma rijetkih osoba.
Ja nisam probao.
Slazem se za to da ima vise nacina za otvaranje Oka. Ono je jos poznato kao oko mudrosti, komandni centar i sl.
Jedna od jednostavnijih tehnika je recimo, zurenje u plamen svijece, ili posmatranje tocke na zidu, ili svesno disanje u njega, ili meditacija, ili koncentrazija na tacku okidac treceg oka, ili da ti ga ucitelj otvori svojom moci, i slicno.
Ali kada bi nepripremljen covjek otvorio agja chakru ili trece oko, na neki nacin, doziveo bi ludilo ili smrt, jer ono sto bi video bilo bi uzasno. Recimo kada mi se trece oko na trenutke otvaralo, a ti trenutci su bili po par sekundi ili minuta, uvijek posle toga niasam mogao doci sebi od onoga sto se desavalo. Recimo neke od popratnih fenomena su: vidjenje sustinske istine, znanje o sebi, pojava nekih moci, recimo vidjenja aure, vidjenja kroz zatvorene oci, onda osjecaj jedinstva sa svim sto te okruzuje. No, neki od tih fenomena nisu fini za dozivljavanje. Recimo vidis nekoliko slojeva aure, ali nikako da skontas kako da to prekines. I to traje nekoliko sati. Ja licno nisam znao sta da radim, kada nisam mogao da razaznajem likove vec sam vidio samo boje oko njih. Jedino cega sam se sjetio bilo je da tu moc ponudim natrag Bogu. I cim sam to uradio ona je nestala. I vise se nije pojavljivala.
Pomeni moci imaju dvojaku prirodu. Znaci mac sa sve ostrice. Cesto ih puta zloupotrebimo, a naravno i iskoristimo njihovo postojanje u pravu svrhu. Licno sam u ranim periodima zloupotrebio nekoliko puta neke od mocih. Sto sam kasnije dobio po usima. Sreca panije bilo nesto strasno, tako da je cena te zloupotrebe bila mala.
Mislim da je koncentracija, izuzetna moc, ljubav je moc, stanje bez misli je moc, iskrenost je moc... Ne mora doci do nekih metafizickih cudnih moci da bi covjek bio istinski mocan. Covjek koji ima sve ovo maloprije napisano, je po meni, izrazito mocan. I zasluzuje da se ceni na jedinstven nacin. Lakse je dobiti moc levitacije, jer radom tehnike on se dostize za nekih 6, 7 mjeseci, ali dobiti moc svesnosti, ili moc koncentracije izuskuje ponekad duge nizove godina ispravnog rada na sebi.
Pozdrav