banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 00:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2009, 14:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2008, 14:09
Kakva su vasa razmisljanja,iskustva i sta ste uradili na ovom polju i da li i koliko ste uspjeli?

http://www.dobre-vijesti.com/wordpress/

Pozdrav
Chef

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
...Vece se klati
k'o prezreli klip
teska vremena,
a ja tezak tip...
gravitacija za cas
uzima svoje

Slab sam ja igrac
za subotnje guzve,
al' shvatam pomalo
te pokretne spuzve
neko pijan
lakse zivot odrobija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
sto taj balasevic ume lepo da sroci... obozavam ga!

jeste da je vreme ruzno i svi smo tad u depresiji, ali oko nas je mnogo razloga da budemo veseli i zadovoljni. samo treba dobro obratiti paznju. cicak, hocu jedan smesak!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry3:

nece se talija ljutiti... :D

da li savrsenstvo postoji?

pogotovo kad govorimo o zivotu...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D evo ti smješak...
Talija nema razloga da se ljuti... njoj je jedna pussa velikaaaaa

ne postoji savršen život, uvijek se nađe biber po pilavu.
nema ništa savršeno. osim Njega.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Cicak mi je jedan od najomiljenijih forumasa, starno dobre postove pise i nikad ne vrijedja nikog. Skoro svaki njegov post koji sam procitao odise razmisljanjem, tolerancijom i smislom.
Sad nesto na temu. Vecina nas zivi u nadi da ce se nesto promijeniti i tako ocekujuci ponekad prodje dosta godina dok shvatimo da se nista nije promijenilo.
Onda dodje jedan dan, i jedan dogadjaj izmijeni sve, ponekad na dobro, ponekad na lose.
Nekima nikad ne dodje taj presudni dan i oni citav zivot zive u nadi.
Ipak, vecina ljudi dozivi nekoliko "presudnih" dana u kojima se desi dogadjaj koji izmijeni puno stvari u zivotu. Ili bar da sanse da izmijenimo neke stvari ako hocemo. Najveci je problem kad ocekujemo taj dan koji ce nam donijeti tu jednu promjenu koja ce izmijeniti sve a on ne dolazi ponekad godinama i onda se vrtimo u istom krugu, a pogledamo iza ono nekoliko godina proslo a mi na istom mjestu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hvala, hvala...
u pravu si za te mile i nemile događaje. jedna stvar može sve da promijeni nagore ili nabolje. ali se, i nakon tih milih i nemilih događaja, opet prilagođavamo na novonastalu situaciju. koo voda kad se prelijeva iz posude u posudu. ponekad malo lakše, nekad jako teško. ali ide, život teče dalje, vrijeme ode, ne možeš ga ni zaustaviti ni ubrzati (što reče moj veliki pisac Meša).

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 01:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2008, 14:09
Naravno da je samo On savrsen.

Ako ste procitali tekst na linku http://www.dobre-vijesti.com/wordpress/ onda je jasno da i mi licimo na Njega. Bar donekle dokle nam je on dao. Hocu reci da smo mi sposobni da uvidimo stvari i pokrenemo neke nove misli i samim tim nastaju nase nove akcije koje opet naravno dovode do boljih rezultata. I koji nas opet podsticu da svjesnije idemo ka nasem cilju.

Da kao voda, recimo jedno jezero i kad u njega bacis kamen postanu krugovi na povrsini, ali se isto tako desavaju stvari ispod vode. Ako bacis mali kamen krugovi su manjeg intenziteta ako bacis veci krugovi su jaceg intenziteta.Tako i zivot.Voda je voda ali znaci kad se baci kamen u nju ona se mijenja.A cesto smo to mi koji bacimo taj kamen, svjesno ili nesvjesno. Svjesno iduci ka cilju znajuci nase vrijednosti i vrijednosti zivota oko nas vidjecemo da smo mi ti koji najvise uticemo na nas zivot (nasim rekacijama ili nasim ne akcijama). Sta mi radimo se direktno odnosi na rezultate. Tako da mislim da ne mozemo da kazemo da na kraju uvidimo kako se vrtimo u krug. Sami smo prisutni u svojim odlukama, ali cesto ne prihvatamo lako te rezultate kojim oni vode. Sve pocinje u mislima prvo.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 23:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Jun 2009, 20:34
Savršen život ne postoji! Ako je nešto savršeno,onda ne govorimo o životu. Život je ispunjen dinamikom i neizvjesnošću i to ga naravno čini specifičnim. Savršenstvo je odsustvo dinamike,smrznuta idealizovana i nedostižna slika. Sve u svemu, ne treba težiti savršenstvu kao savršenstvu, već pronaći sebe u gomili i pokazati da imaš nešto zbog čega te drugi poštuju i vole.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 09:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Zasto je uopste bitno toliko da te drugi "postuju i vole"? Zbog cega moram "pokazati da imam nesto u gomili" da bi me neko postovao?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

2Fast2Furious je napisao:
Zasto je uopste bitno toliko da te drugi "postuju i vole"? Zbog cega moram "pokazati da imam nesto u gomili" da bi me neko postovao?

nisi skontao znacenje. ja se potpuno slazem sa hronosom.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Ipak, vecina ljudi dozivi nekoliko "presudnih" dana u kojima se desi dogadjaj koji izmijeni puno stvari u zivotu. Ili bar da sanse da izmijenimo neke stvari ako hocemo. Najveci je problem kad ocekujemo taj dan koji ce nam donijeti tu jednu promjenu koja ce izmijeniti sve a on ne dolazi ponekad godinama i onda se vrtimo u istom krugu, a pogledamo iza ono nekoliko godina proslo a mi na istom mjestu.

Tacno. I onda dodje dan, mjesec, godina i sve se pretumba. :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 10:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Jun 2009, 20:34
2Fast2Furious je napisao:

Biti dio gomile ne znači biti kao oni, već činiti sa njima cjelinu u kojoj se ti izdvajaš kao njen specifičan i poseban dio. Čovjek nije rođen da bude kao ostrvo...zbog toga sam naveo potrebe kao što je ljubav i poštovanje, jer su po meni neophodne za normalan život.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Postovanje jeste bitno, relativno, ali nije neophodno za "normalan" zivot.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 16:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Da mi je zivot savrsen, ne bi bio vrijedan zivljenja..

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Ја се савршеног живота бојим.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemas cega da se bojis, jer savrsen zivot ne postoji. da postoji tako nesto, bilo bi nam dosadno!

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 01:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Врло интересантно и потстиче на стварање нових идеја, посебно ово:

"Savrsen dan u savrsenom zivotu je 8 sati spavanja, 8 sati rada i 8 sati igranja.
“Ako mozete zamislite, moze se i obaviti.” "

Али идеално не само да не постоји него и није добро јер је досадно, није свет без разлога разнолик и пун како победа тако и пораза. Онај ко стално побеђује и зна да ће победити и следећи пут ће се убити из досаде на крају.

Ја мислим да могу још бољим да учиним свој живот иако за сада није лоше, једино ми је потребно још нових идеја које су се код мене ућутале последњих година али надам се да ће се пробудити, умеју да буду и вредне... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]