Radim, tj. radimo

.
Osnovni problem je koordinacija.
Dešava se da sasvim slučajno mi saznamo kako su oni

nešto uradili. Recimo danas sam krenuo nešto da radim i vidim da je neko već dio toga odradio jer mu je trebalo za nešto, s tim što je meni strogo podvučeno da to ne smije da se radi onako kako su ti likovi to uradili. Ništa strašno, redovan događaj.
Daleko gori slučaj su izvorni 'padobranci'. Ljudi koji se iz čista mira umiješaju u nešto što ne bi smjeli da diraju, i bez ikakve koordinacije s ljudima koji su odgovorni za to. I to mi se desilo.

Dobijem poziv, ne radi nam to i to, odem i imam šta da vidim - neko je efektivno ukinuo sve funkcije potrebne za rad tim ljudima. Poslije se taj lik pojavio da meni objasni šta je on to htio da postigne, i kako je on zapravo mnogo pametniji od mene...

Ne furam se na fazon sega-mega-inženjera, mogu da trpim galamdžijske hvalospjeve, ali ne tolerišem da dijelim odgovornost sa neodgovornim ljudima. Ne diraj ono što te se ne tiče, budi malo normalan.

Dakle, moraš stalno da si na telefonu i da se dogovaraš s ljudima. A da bi nešto konkretno uradio moraš da sjašeš s tog telefona. Tada se ustanovi ko šta sve nije razumio i shvatio, te se ponovo vraćamo telefoniranju.