banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 02:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Nov 2003, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Pozdravljam sve one koji ce se prikljuciti ovoj temi i reci svoje misljenje o istoj. Ja cu kratko reci moje misljenje a vi onda nastavite :D . Vjerujem da je pozitivno misljenje jako bitan cinilac u toku zivota. Covjek i ako mu nesto ne ide od ruke, ako ga prati nekakav peh u zivotu ili sl. mora uvijek pokusati pozitivno misliti o tome (sa ovim ne mislim da je pozitivno ako nekoga prati peh u zivotu :D ). Ne bih sad nabrajao primjere iz moga zivota jer imalo bi da se pise i pise. Ok, jedan cu da navedem. Htio sam da pokusam napraviti jedan poslic i za to mi je trebao neko ko je dolje (RS) pa posto sam "nekoga" i imao, nazvao sam ga i pitao sta misli o tome. Prvo sto je ta osoba rekla je :"Nema problema, dobro je to, ako padnemo lakse ce biti udvoje nego sam snositi posljedice", mislim finansijske prirode :D , Moj odgovor je bio da zaboravi jer necu da startam sa nekim ko na pocetku ima negativno misljenje o tome. :x

Sad da cujem malo i Vas :P

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 10:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
slazem se!
bitno je imati pozitivno misljenje i pozitivne stavove u zivotu uopste.

no, i nije to bas tako jednostavno.da bi covjek uopste imao optimizma neophodno mu je ili poznavati stvari ili biti posebno nadahnut.

za prvo...poznavanje stvari, mozemo mnogo toga sami uciniti i stvoriti uslov za nastanak optimizma, jer zaista, poznavanje donosi radost!

a kad je u pitanju "posebna nadahnutost" mislim da je to nesto sto je izvan uticaja nase volje. to je ..... dar koji neki imaju a neki ne.
zasto je to tako, nebih da pisem, jer jednostavno, neznam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2003, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Vjerujem da je pozitivno misljenje jako bitan cinilac u toku zivota.

Slažem se sa ovim i stvarno nastojim da mislim pozitivno, počev od sitnica...
Evo npr. na faxu prije ispita me svi već redovno pitaju: " Ti ovo ideš položiti?" :D Pa normalno da sam došla da položim ispit i još kažem da će me 'potrefiti' pitanja koje znam. A znate koji je najveći fazon? Najčešće tako i bude. :D

Negdje sam pročitala da je optimista onaj ko odma' ispunjava ukrštenicu hemijskom olovkom. :D

( Drago mi je da je ovaj podforum malo živnuo. :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 00:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
Ti ovo ideš položiti?" Pa normalno da sam došla da položim ispit i još kažem da će me 'potrefiti' pitanja koje znam. A znate koji je najveći fazon? Najčešće tako i bude.

To je jedan od klasicnih magijskih primjera, narocito se time koristi kabala. Poznata je kod njih ona izreka:"Kako je gore, tako je i dole"

Iako je ponekad veoma tesko ostati optimista, bar je meni tako u pojedinim trenutcima, a oni si vise vezani za trenutke kada sebi pocnes podmetati noge, tipa, nesto ti ne ide od ruke i pocnes odmah da se kritikujes. Ali da je ta kritika barem objektivna vec je ona obojana emotivno - psiholoskim sadrzajem u smislu pretjeranog subjektivnog dozivljaja.

Sto se tice faxa, dok sam studirao koristio sam cesto tehnike vizualizacije, koje su mi pomagala da polozim ispit.

A sto se tice pozitivnog misljenja. Meni je bitnije da osjetim zivot, da me on ispuni, da radost izvire iz mene, da sam sretan s trenutkom koji je upravo ovdje i sada, i da zivotu ne pristupam sa vec utvrdjenim stavom, o bilo cemu. Tako je i sa pozitivnim misljenjem.
Cijeli zapad je u tom tripu, pa opet kada ih bolje upoznas primjetis kako vecina tih istih "pozitivaca" ima zivot ispunjenj kojekakvim smecem, i da nikako nisu ispunjeni.

Ono sto je napisao Rio, u vezi "posebene nadahnutosti", po meni taj dar imaju svi, samo ih nekolicina otkrije i razvije. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:
To je jedan od klasicnih magijskih primjera, narocito se time koristi kabala.

Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 21:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Ne razumijem se u magiju i u stvari kojima se bavi Kabala i mislim da pozitivno misljenje nema nista sa magijom. Sa cime onda ima vezu negativno misljenje, da nije sa crnom magijom :D . Koliko ja sad razumjeh , covjek ne smije pozitivno da razmislja da ga ne bi ljudi proglasili vjescem ili vjesticom :o . Ok, salim se. Jedno bih htio jos da pitam a to bi bilo ovo :lol: :

ako covjek pokusava da pozitivnim mislima utice na tok stvari u buducnosti da li to ima malo veze i sa sujevjerjem. Za sujevjerje kazu da donosi nesrecu, znaci li to da bi onda pozitivno misljenje tj svjesno koristenje pozitivnih misli, u smislu postizanja bolje buducnosti, moglo da donese i negativne posljedice :o ? . Sad ne znam ni sam sta vise da mislim o ovome :o :D

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MV je napisao:
Ne razumijem se u magiju i u stvari kojima se bavi Kabala i mislim da pozitivno misljenje nema nista sa magijom

Ima itekako. Pozitivno i negativno mišljenje ima potpunu vezu sa Magijom.
Ako već Magiju hoćeš klasifikovati na "crnu" i "bijelu" onda bi to bilo nekako ovako:

negativne misli - crna magija u pravom smislu (mada sigurno ne jedini vid crne magije) jer su misli energija koja kada je fokusirana i intenzivna može biti itekako djelotvorna i na materijalnom planu, baš sam prije par dana pričao sa nekima o ovome i saznao neke nove stvari

pozitivne misli - bijela magija; pozitivne misli i emocije su blagotvorna energija koja djeluje na onoga prema kome imamo te misli i emocije

Eh kamo puste sreće kad bi svi ljudi ovo znali i za ozbiljno prihvatili.

Danas ima jako mnogo čarki a veliki dio ne otpada samo na klasične magijske rituale (ima i njih i u samom gradu) već na najobičnije negativne misli upućene drugima koje su kako sam čuo bar 50% djelotvornije od pozitivnih misli. Ljudi se mogu razbolijevati i umirati kad o njima neko ili neki intenzivno negativno misle. I ko zna koliko bolesti je "začeto" primanjem negativnih tuđih djelovanja. Vjerujem jako mnogo. Neko ko dosta duže proučava Sveto Pismo je rekao da se u dubljim tumačenjima Hristovih učenja može pronaći da je On rekao da kad ne bi bilo čarki (kojih ima od kad i čovjeka) ljudi bi u startu živjeli mnogo duže i mnogo zdravije. Čak sam čuo za neke ekstremne slučajeve eksperimenata u Americi gdje su muži žena, oboje ljekari, odlučili da naprave "mali" eksperiment koji je kobno završio. Dobili su blizance i odlučili da ih oboje hrane, oblače i to sve, ali da sa jednim komuniciraju i iskazuju mu valjda veću ljubav a prema drugom ne. Drugi je umro, ne sjećam se nakon koliko vremena. Ne kaže se bezveze da maloj djeci treba iskazivati što više ljubavi. Sve to djeca primaju, upijaju. Maloj djeci treba mnogo pažnje, ljubavi i pozitivne kosmičke energije. Baš zato bebe koje se rode nemaju potpuno formiranu kost na tjemenu glave jer se tu nalazi Kether (po Kabali), ili Sahasrara po istočnjačkom sistemu čakri, koja kao duhovni centar koji izgleda kao lijevak kupi kosmičku energiju i šalje u tijelo i to tačno na onoj tački gdje bebe nemaju formiranu kost na tjemenu. Energija tada lakše prolazi. Čuo sam baš sinoć da su istočnjaci u odmaklim godinama namjerno lomili tu kost da bi primali više energije, mjesto je zarastalo kožom ali kost su probili i to su valjda radili spretno, bez posljedica. Ekstremno. Ja to ne bih uradio ali neki izgleda rade.

Citiraj:
Koliko ja sad razumjeh , covjek ne smije pozitivno da razmislja da ga ne bi ljudi proglasili vjescem ili vjesticom

Pa nisi razumio :)
Svi se bave nekim vidom magije (i iz ovoga gore napisanog to možeš zaključiti). A i pored toga nije ispravno sve osobe koje se svjesno i u nekoj mjeri stručno bave Magijom smatrati vješcima i vješticama, mada ima i takvih i u današnje vrijeme. Trebalo bi prvo vidjeti šta sve spada pod Magiju.

Ova tema (uticaj pozitivnih i negativnih misli na tok života) je izuzetno zanimljiva, ozbiljna i prije svega bitna, i zadire mnogo dalje i dublje nego što mislimo.

U skladu sa ovom temom slična tema "Moć (snaga) misli" se nalazi na Duhovnost i Religija i smatram da bi je bilo dobro pročitati, posebno drugu stranicu i ono što sam iz nekih knjiga prepisao.

A za tebe MV preporučujem da na Duhovnost i Religija potražiš temu "Magija i duhovnost" i da je pročitaš, da iz druge perspektive bar sagledaš šta je Magija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako već Magiju hoćeš klasifikovati na "crnu" i "bijelu" onda bi to bilo nekako ovako:

Sustinski magija nije ni crna ni bijela. Vec je, moglo bi se reci bezbojna. Joj koja glupa rijec, ali... Motiv koji stoji iza djelovanja je pozitivan ili negativan. Otuda to klasicno svrstavanje na crnu i bijeli .

Ovo prije si super rekao, kao i veliku vecinu iza ovog. :)

Sto se tice istocnjaka prvi put cujem za to da su lomili kosti, ali poznavajuci njihov nacin rada na sebi vjerovatno je moguce. Dobra informacija. Thanks.

Recimo znam za busenje treceg oka hiruskimi putem. Veoma zanimljivo. Ali i veoma riskantno.
Deco nemojte ovo pokusavati doma. :D

recimo ako usmjeris svoje misli na neki zeljeni dogadjaj i nekoliko dana unutar sebe stvaras istu sliku nekoliko puta dnevno, u sto taodjer ulazes emotivni napor, a ako je zelje dovoljno prizemna, recimo pronalazak posma, vise je nego vjerovatno da es u tome uspjeti.

No, postoji nesto sto se zove povratna sprega ili ti jednostavnije zakon karme. Sve ima svoju cenu. No, ne bih o tome. Jer to zahtjeva vec dovoljno poznavanje karmickih djelovanja. A kako stvari stoje neko ce opet to krivo shvatiti.

Bolje se u to ne petljati ako ima straha, jer je on velika preprekao kvalitetnom magijskom radu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

JivanMukta je napisao:
Sustinski magija nije ni crna ni bijela. Vec je, moglo bi se reci bezbojna. Joj koja glupa rijec, ali... Motiv koji stoji iza djelovanja je pozitivan ili negativan.

Znam.
Zato sam i napisao: "Ako već [ti] Magiju hoćeš klasifikovati na "crnu" i "bijelu" onda bi to bilo nekako ovako..."

Nekad koristim termine "crna" i "bijela" samo zato što to drugi lakše shvataju pa se prilagođavam tome.

Za sadašnji nivo opšteg neznanja o Magiji mislim da nije loše koristiti termine "crna" i "bijela" magija samo iz razloga da bi to drugi bolje shvatili. Vjerovatno si i sam primjetio da mnogi svu magiju trpaju pod ono što se smatra "crnom" magijom i takvima treba na neki način dati do znanja da nije sva magija "crna".

Citiraj:
recimo ako usmjeris svoje misli na neki zeljeni dogadjaj i nekoliko dana unutar sebe stvaras istu sliku nekoliko puta dnevno, u sto taodjer ulazes emotivni napor, a ako je zelje dovoljno prizemna, recimo pronalazak posla

Ili polaganje ispita :)
Nešto o tome sam čitao u knjizi "Kreativna vizualizacija" no nisam ozbiljno pokušavao. Možda sam trebao.

Sinoć sam onaj gornji tekst kucao u brzini pa nisam dodao nešto bitno. Zapitao sam se poslije da li je uopšte dobro javno iznijeti ono što sam napisao. Doduše o tome piše u duhovnoj literaturi ali malo ko to čita a forume svakave osobe čitaju pa bi nekom nesretniku možda moglo pasti na pamet da u negativnom smislu eksperimentiše sa onim što sam napisao. Npr. da namjerno održava negativne misli i emocije prema nekome ko mu se ne sviđa da bi mu na takav način naštetio. Takvima bih rekao isto ovo što je napisao JivanMukta:

Citiraj:
No, postoji nesto sto se zove povratna sprega ili ti jednostavnije zakon karme. Sve ima svoju cenu.

Zakon Karme (Zakon Uzroka i Posljedice) je savršeno nepogrešiv i na snazi je bez prekida, stalno. Sva negativna djelovanja (i svjesna i nesvjesna) se vraćaju, a ponekad i pojačana, pogotovo djelovanja usmjerena protiv duhovnih ljudi. Zbog toga ne čudi da osobe koje rade čarke (i putem negativnih misli i putem određenih rituala) vremenom obolijevaju, ne samo na fizičkom već i na mentalnom i psihičkom planu. Znam za neke slučajeve. Sve se vraća.

Zbog toga je jasno zašto sveti spisi naglašavaju da gajimo samo pozitivne misli i pozitivne emocije.
Zato Isus Hrist kaže da drugima činimo samo ono što bismo željeli da drugi čine nama.
Zato je jasno zašto Isus Hrist kaže da i prema neprijateljima mislimo dobro i da se ophodimo dobro jer nije naše da im činimo zlo negativnim mislima jer time ometamo njih (a to je posao Oca Nebeskog) a još i dobijamo povratnu spregu tih negativnih djelovanja pa štetimo i sebi.

Sve ovo (stalno misliti samo dobro i željeti drugima samo dobro) nije lako i to se ne postiže preko noći, ali treba se truditi, treba dati sve od sebe. A to se postiže kroz ličnu duhovnu izgradnju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

JivanMukta je napisao:
Recimo znam za busenje treceg oka hiruskimi putem

Prvi put čujem. Koja je svrha toga? Da li je neko time nešto postigao?
No to je nepotrebno, isto mislim i za bušenje tjemena mada tu ipak vidim neku svrhu.

Ima više načina za otvaranje "trećeg oka" pa mislim da tehniku bušenja uopšte ne treba uzimati u razmatranje. Ja bih radije išao na prirodnije, sigurnije, produhovljenije načine i tehnike nego na te neke ekstremne i, moram dodati - nepotrebne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U pravu si sto se tice koriscenja izraza "crna i bijla" magija. Ako sve to o magiji kao cijelini posmatramo sa fizickog aspekta onda ta dva imena veoma zivo postoje i tacno je odrazavaju. Recimo magija u cijelini covjeka koji je vec iskusan adept nema podjele, ali koliko je takvih?!
To je stvar i sa tantrom. Cesto dozivljavam kada kazem da radim tantru, da me ljudi pitaju (oni koji nesto o tome znaju), ljevu ili desnu tantru. Za mene je tantra cijelina i ne dijelim je na sexsualnu ili celibatsku. Posto ona tek kao cijelina daje velike rezultate.

Da se vratim na temu. Problem sa ljudima je u tom sto o vecini slucajeva ne znaju skoro nista o metafizici. Sve sto znaju jeste to da im je neko nesto rekao ili neki religiozni vodja te sredine rekao kako je to sekta ili slicno tome. Onda u njihovom umu se pojavi reakcija na sve sto ne ide u njihov koncept zivota i spremno laju na sve sto se oko njih pokrece. A o magiji, sto je evidentno, ima veoma malo inforamcija.

Recimo, dok sam studirao, koristio sam te tehnike vizualizacije za polaganje ispita. Samo jednom sam omanuo. Sto sam kasnijom analizom shvatio da nisam ispunio neki od uslova, nije bilo emotivne angazovanosti.

Licno se ne bojim za zloupotrebu, jer vecina kojoj bi to palo na pamet, nemaju dovoljno strpljenja. Magija kao i bilo koja duhovna angazovanost, trazi strpljenje. Zamisli covjeka koji nikada nije nista pretjerano koncentrisano obradio, njemu se vizualizacija biti veoma teska, da ne kazem skoro nemoguca. Moci dolaze, samo onima koji su ulozili napor. A ne onima koji imaju idilicne misaone formulacije o ljepoti tog poroka.
No, da bi se kvalitetno uticalo na nekoga, pozitivno ili negativno, potrebno je mnogo znanja, energije, usmjerenosti a i znanja a ne imati samo neke informacije.
Koliko vidim ni ti ni ja nismo sve tehnike objasnuli do kraja, otuda ne treba strahovati. A druga dobra stvar, da niti jedna moc ne dolazi a jos se manje zadrzava, u umu nekoga ko nije spreman, ili jdnostavnije cija je svijest nije dostigla odredjeni nivo. A i kada dodje, upotrebom se u vecini slucajeva brzo izgubi.
Nek moci koje su mi se javljale tokom praktikovanja intezivnog rada na sebi su na neki cudan nacin dosle i isto tako i otisle. Ostale su samo one koji su bile korisne za ovaj um. A i njih skoro nikada ne upotrebljavam jer ne znam zasto bi ih uopste upotrbljavao. A to je ona zrelost i svijest koja prati moc.

Sustinski to sto ti jesi u svojoj osnovi, je zakon. Stoga, ne treba postojati neki bog koji te nadgleda ili neki od visih bica, da bi zakon djelovo. Ljudi koji zive u svesnosti sebe, znaci oni koji su ostvarili konacnu istinu, su oslobodjeni zakona karme. A ako i taj zakon djeluje, to je zato sto jos ima inercije od prije. Ali ne stvaraju novu karmu. shodno tome, mi smo ti koji na kraju sebi sudimo. :)

Sto se tice Isusa. Jednom sam pitao ucitelja da mi nesto kaze o Isusu. Odgovorio mi je veoma zanimljivo. Tek nakon nekoliko godina sam shvatio o cemu se radi. " Izvini, ali ja nisam imao zivot u vrijeme kada je on imao. A i on je govorio samo ono sto on moze da razumije." Evidentno je da mi skoron ista ne shvatamo od onoga sto je taj Covjek rekao.
Kada sam imao budjenje, ne znam zasto, ali sam uzeo Novi Zavjet da ga prelistam. I ostao sam zaprepasten jednom cinjenicom, nakon cega sam se nekoliko minuta poslje razvalio od smeha. A to je da niko nikada nije pomislio da mozda treba shvatiti sve bukvalno od onoga sto tamo pise. Ako je receno ne ubij. To je u punom smislu to sto je receno, a ne neko izvrtanje i tumacenje shodno situaciji.

A za to busenje treceg oka.
Tip jese otvorio trece oko. Ali je to sve radjeno uz pratnju ucitelja.
I to se radi kod veoma rijetkih osoba.
Ja nisam probao. :)

Slazem se za to da ima vise nacina za otvaranje Oka. Ono je jos poznato kao oko mudrosti, komandni centar i sl.
Jedna od jednostavnijih tehnika je recimo, zurenje u plamen svijece, ili posmatranje tocke na zidu, ili svesno disanje u njega, ili meditacija, ili koncentrazija na tacku okidac treceg oka, ili da ti ga ucitelj otvori svojom moci, i slicno.
Ali kada bi nepripremljen covjek otvorio agja chakru ili trece oko, na neki nacin, doziveo bi ludilo ili smrt, jer ono sto bi video bilo bi uzasno. Recimo kada mi se trece oko na trenutke otvaralo, a ti trenutci su bili po par sekundi ili minuta, uvijek posle toga niasam mogao doci sebi od onoga sto se desavalo. Recimo neke od popratnih fenomena su: vidjenje sustinske istine, znanje o sebi, pojava nekih moci, recimo vidjenja aure, vidjenja kroz zatvorene oci, onda osjecaj jedinstva sa svim sto te okruzuje. No, neki od tih fenomena nisu fini za dozivljavanje. Recimo vidis nekoliko slojeva aure, ali nikako da skontas kako da to prekines. I to traje nekoliko sati. Ja licno nisam znao sta da radim, kada nisam mogao da razaznajem likove vec sam vidio samo boje oko njih. Jedino cega sam se sjetio bilo je da tu moc ponudim natrag Bogu. I cim sam to uradio ona je nestala. I vise se nije pojavljivala.

Pomeni moci imaju dvojaku prirodu. Znaci mac sa sve ostrice. Cesto ih puta zloupotrebimo, a naravno i iskoristimo njihovo postojanje u pravu svrhu. Licno sam u ranim periodima zloupotrebio nekoliko puta neke od mocih. Sto sam kasnije dobio po usima. Sreca panije bilo nesto strasno, tako da je cena te zloupotrebe bila mala. :)

Mislim da je koncentracija, izuzetna moc, ljubav je moc, stanje bez misli je moc, iskrenost je moc... Ne mora doci do nekih metafizickih cudnih moci da bi covjek bio istinski mocan. Covjek koji ima sve ovo maloprije napisano, je po meni, izrazito mocan. I zasluzuje da se ceni na jedinstven nacin. Lakse je dobiti moc levitacije, jer radom tehnike on se dostize za nekih 6, 7 mjeseci, ali dobiti moc svesnosti, ili moc koncentracije izuskuje ponekad duge nizove godina ispravnog rada na sebi.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

JivanMukta je napisao:
dok sam studirao, koristio sam te tehnike vizualizacije za polaganje ispita. Samo jednom sam omanuo

Pošto je ovo tema "uticaj pozitivnih i negativnih misli na tok života" mislim da ne bi bilo loše da opišeš te tehnike vizualizacije koje si koristio, ima ovde dosta studenata :)

Ostale tvoje izjave sa ove teme sam komentarisao na temi "Parapsihologija" i predlažem da o moćima pišemo na toj temi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 23:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jul 2003, 12:35
nisam citao prethodne postove, ali ako se ovdje radi o jungu i kolektivnoj svijesti, smatram da tvrdjenje da tako nesto postoji jednostavno nema dovoljno "tla pod nogama"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 02:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
nisam citao prethodne postove, ali ako se ovdje radi o jungu i kolektivnoj svijesti, smatram da tvrdjenje da tako nesto postoji jednostavno nema dovoljno "tla pod nogama"

Ne radi se o tome. :wink:
Procitaj postove.

Citiraj:
mislim da ne bi bilo loše da opišeš te tehnike vizualizacije koje si koristio, ima ovde dosta studenata

Tehnika je veoma prosta:

Najbolje ju je raditi navecer kada legnes spavati. Legnes na ledja, ruke su kraj tijela. Probaj da tijelo bude sto ravnije. Znaci da kicma nije previse uzdignuta, jer je taj polozaj najbolji za opustanje.
Polako pocni da se opustas, nekih 5 do 10 min. Bilo koji dio tijela koji je napet, opusti. Predji sa svojom paznjom preko tijela.
Nakon toga, pocni da koristis svoju mastu. Vizualizacija se koristi mastanjem, ali mastanjem koje nije puko naklapanje misli, vec kao da je to dobro slozen scenario. Recimo: zamisljas kako ucis za taj ispit koji imas, kako provodis vrijeme u ucenju. Kako ti je ucenje jednostavno i kako usvajas gradivo koje ucis. Polako dolazis do dana ispita. zamisljas kako dolazis na ispit kod profesora. Kako sve sto te pita znas. Kako to znanje islazi iz tebe kao sto tece voda. Osjeti kako si zadovoljan sobom dok odgovars. Osjeti osjecanje zadovoljsta i radosti. (ovo mozes zamisljati i mnogo konkretnije, po zelji). Dalje zamisljas kako si polozio ispit i kako ti je veoma drago zbog toga. Osjeti to zadovoljstvo. Kako izlazis sa faksa i sreces kolege kojima kazes da si polozio i kako su oni radosti i ti sa njima. Dolazis kuci saopstavas to i roditeljima ili rodbini, manje bitno, i isto osjecas radost i zadovoljstvo. Osjeti kako se svi raduju kako je cijeli svijet u tome sto si ti polozio.

Scenario mozes kreirati po zelji, za posao, za ucenje, za koncentraciju, za ispite, za pronalazenje rijesenja za neki problem, za pronalazenje jeftinijeg stana.....
Znaci nema prepreke za koristenje.

No, scenario mora uvijek biti u osnovnim crtama isti. Znaci svaku noc zamisljas iste slike, mozes malo dopunjavati ali ne previse.
Drugo, nemoj da koristis lik profesora, jer to vec prelazi u astralni napad. Lik je kao malo zamagljen, to je najvise sto mozes koristiti.
Ova tehnika se moze koristiti i kroz seksualni odnos a ona tada postaje daleko jaca. A to spada u domen seksualne magije. Jer se koristi energija oba partnera i dobro je fokusirana.

Tehniku koristi barem 10-tak dana prije ispita. Mozda ce ti trebati manje, ali ne prepustaj nista slucaju. Ako koristis tu tehniku kroz seksualni odnos onda je potrebno manje vremena.

Vazno je da u trenutku kada radis vizualizaciju, osjetis emocije zadovoljstva i radosti kao i one emocije koje volis i koje pozitivno djeluju na tebe, kao i to da je ta zelja vec ispunjana. Ne da ce se ispuniti vec da je ona upravo ispunjena.

Eto to bi bila tehnika.

Moje iskustvo je da je najbolje navecer raditi, jer sam ja nocni tip. Ali ako volis mozes i ujutro odmah nakon budjenja. Ili u toku dana dok imas vremena ili izmedju ucenja da u nekih dve tri minute prodjes taj isti scenario.

Seksualni rad sa tehnikom je najbolji. A narociti ako si sposoban da se odvojih od strasni u trenutku svrsavanja jer je tada energija najjaca.
Ja kada koristim te tehnike za nesto (nisam vec dugo) :) koristim ih u seksualnom odnosu, zbog brzine djelovanja.

Sretno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Najgora je napisao:
Evo npr. na faxu prije ispita me svi već redovno pitaju: " Ti ovo ideš položiti?" :D Pa normalno da sam došla da položim ispit i još kažem da će me 'potrefiti' pitanja koje znam. A znate koji je najveći fazon? Najčešće tako i bude. :D

Pitanje za tebe:
Da li ti vjeruješ da je to što te potrefi pitanje koje znaš posljedica tvojih misli i tvog optimizma o tome i da si tako mislima uticala na to ili misliš da je to slučajnost za koju si smatrala da ju je zanimljivo iznijeti na ovoj temi?

Pitanje za sve:
Šta je sa autosugestijom i placebom? Koliko su medicina i psihologija istraživali te fenomene djelovanja naših misli i vjere na tok života? Do kojih su zaključaka došli? U kojoj mjeri priznaju moć autosugestije?

P.S.
JivanMukta hvala na tehnici

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2003, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Da li ti vjeruješ da je to što te potrefi pitanje koje znaš posljedica tvojih misli i tvog optimizma o tome i da si tako mislima uticala na to ili misliš da je to slučajnost za koju si smatrala da ju je zanimljivo iznijeti na ovoj temi?

Hm, napisala sam to kao primjer posljedice optimizma, a čitajući ovu tehniku koju je opisao JivanMukta (šta znači JivanMukta?) vidim da i ja upravo koristim tu tehniku, samo nikad o tome nisam na taj način razmišljala: da mislima utičem na ishod ispita (u ovom slučaju)... Interesantno! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2003, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Najgora je napisao:
čitajući ovu tehniku koju je opisao JivanMukta vidim da i ja upravo koristim tu tehniku, samo nikad o tome nisam na taj način razmišljala: da mislima utičem na ishod ispita (u ovom slučaju)... Interesantno! :)

Da, interesantno :)

I mnogi drugi koriste te neke tehnike nesvjesni da su to tehnike koje na suptilan način djeluju na ovaj svijet i dešavanja u njemu.

Svako mašta a maštanje je jedan vid vizualizacije. No mnogi pametnjakovići kad im se pomene vizualizacija i neke tehnike sa njom viču da je to satansko čaranje i magijašenje i da se toga treba kloniti. Pri čemu nisu ni svjesni da se i sami time bave.

Osobe koje kroz neke duhovne tehnike rade vizualizacije (kao što je ova što je JivanMukta opisao) ne rade nešto što na neki način ne rade i svi drugi, samo što duhovne osobe to rade predanije, uvježbanije, sa više znanja i sa vjerom u djelotvornost toga što rade, zbog čega i dobijaju bolje rezultate, pogotovo ako je ono što rade zaista dobro i ne šteti nikome.

Kao što optimistične i pozitivne misli blagotvorno djeluju na ishod nečega (ispita :)) isto tako i negativne misli djeluju negativno. Recimo kod depresija kad se osoba "hrani" negativnim, beznadežnim i pesimističkim mislima to djeluje na tu osobu i sve više je uvlači u depresiju što opet povećava negativne misli i to dovodi do negativne povratne sprege, do začaranog kruga iz koga je sve teže izaći. Zato bilo kakve negativne misli treba sjeći u korijenu, ako je ikako moguće.

I kad se već piše o ovome (nisam imao namjeru ovaj post ovako odužiti) jako je bitno reći da ne djelujemo mislima samo na sebe već i na druge. Pozitivnim mislima i emocijama blagotvorno djelujemo na druge jer time "ispucavamo" pozitivnu energiju, ona zrači iz nas i "miluje" energiju i auru onih prema kojima imamo pozitivne misli i emocije.
Sa druge strane negativne misli i emocije (mržnja, ljutnja, bijes...) doslovno "šibaju" i "tuku" auru onih prema kojima se ispucava ta negativna energija. A kasnije se to vraća pa "šiba" i "tuče" onoga ko je ispucao tu negativnu energiju.

Ljudi "pokupe" te uticaje tuđih negativnih energija (misli, emocija) i to se vremenom ispoljava, ali ne na neke nesvakidašnje načine da npr. nekome odjednom otpadne glava, noga, ruka ili nešto slično već se ispoljava na načine koje smo svi osjećali: (nagli) pad raspoloženja bez vidljivog uzroka, (nagla) slabost i iscrpljenost a bez jasnog razloga, neobični zdravstveni problemi, pogotovo oni za koje doktori ne mogu ni definisati uzrok (a toga je sve više), čudna mentalna stanja, privremena zbunjenost, pad koncentracije itd. Ima mnogo simptoma. Ne tvrdima da sve ovo uvijek potiče od tuđih negativnih uticaja putem misli i emocija ali može da potiče i često potiče od toga.

Nekima je teško u ovo povjerovati jer ne vide tuđe "ispucavanje" negativnih misli, emocija i energije koja "pogađa" i time narušava njihovu energiju. Isto tako ljudi ne vide radio i TV talase koji nas stalno prožimaju, ili talase od mobilnih telefona za koje je ako se ne varam dokazano da negativno djeluju na mozak povećavajući mu temperaturu. I sad zamislite da imamo nauku koja može da napravi mobilne telefone a da nemamo nauku koja može da ispita njihovo negativno djelovanje, neki ljudi bi tada masovno koristili te telefone i ako bi imali negativne zdravstvene posljedice to ne bi pripisivali telefonu samo zato što ne vide te talase koji djeluju na njih već bi oboljenja pripisivali - slučajnosti, zgodi. Isto važi i za nuklerano zračenje, ne vidimo ga ali to ga ne sprečava da djeluje.

Potpuno ista stvar važi i za našu energiju, auru...

nastavak >>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2003, 19:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Potpuno ista stvar važi i za našu energiju, auru. I mi zračimo energiju oko sebe koja ako je pozitivna onda blagotvorno djeluje na sve oko nas a pogotovo na one prema kojima imamo pozitivne misli i emocije (jer je to onda fokusirana energija) a ako je naša energija negativna onda negativno djelujemo na sve oko nas a pogotovo na one prema kojima "ispucavamo" negativne misli i emocije.
A sve se vraća.

Ako nekome smetaju izrazi aura, duhovna energija i slični onda se trebaju informisati pa će saznati da je aura naučno dokazana i da se već decenijama koristi Kirlijanova fotografija koja, mislim upotrebom velikih struja, slika energetski omotač (auru) oko svakog tijela. Kirlijanovu fotografiju danas neki koriste za ranu dijagnozu bolesti (jer se bolest prvo "začne" na energetskom nivou pa se tek onda manifestuje na materijalnom) i ako se ne varam u gradovima gdje postoje ti aparati svako ko želi može otići da se "uslika".

Zbog ovoga da se bolest prvo "začne" na energetskom nivou pa se tek onda manifestuje na materijalnom mnoge bolesti upravo potiču od negativnih misli, emocija i energija koje ljudi "ispucavaju" jedni na druge.

Magijom se označavaju prirodni zakoni koji do ovog trenutka nisu potpuno objašnjeni, tako da su varnice elektriciteta nekada smatrali magijom.

Sad ne bi trebalo biti mnogo teško shvatiti i prihvatiti da su negativne misli i emocije jedan klasični vid "crne" magije jer djeluju na druge ljude na načine koje zvanična nauka još nije sasvim shvatila i objasnila iako mislim da se danas i u naučnim krugovima ove stvari sve više istražuju.

Ako usvojimo da su negativne misli i emocije jedan vid "crne" magije i čarki onda trebamo priznati da svi drugima čaramo i činimo štetu. Od te činjenice ne treba bježati (ni ne može se pobjeći) već je treba usvojiti i onda raditi na sebi sa ciljem da bismo na druge djelovali samo pozitivno, blagotvorno, iscjeljujuće.

I na šta se sve ovo onda svodi?

Pa svodi se na ono na čiji pomen se kod misk0-a diže kosa na glavi :) a to je - duhovnost

Sve ovo se svodi na potvrdu i opravdanost učenja svetih spisa i svih istinskih duhovnih učitelja, okultista, magova, mistika, alhemičara koji nas vjekovima i milenijumima uče o prijekoj potrebnosti svačije lične unutrašnje preobrazbe, lične duhovne evolucije i rasta, alhemičarskoj transformaciji naših olovnih srca u zlatna, čišćenju naših misli, želja, poriva, emocija, jer ćemo tada, uz mnoge druge dobijene Darove, na druge ljude (a time i na sebe) djelovati samo pozitivno.

Kada bi određen poveći broj ljudi sve ovo ozbiljno usvojio i primjenjivao vjerujem da bi se osjetile pozitivne promjene, a kad bi ovo usvojila većina ljudi jasno bi se primjetile pozitivne promjene na globalnom planu, a kad bi ovo svi usvojili tada bi na Zemlji nastao Raj i svi bi živjeli zdravije, sretnije, duže.

Takvog Raja će i biti, jedino je pitanje koliko će ljudi biti u njemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2003, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Moj prijtelj i kolega koji je jednako pametan kao i ja je na prvoj godini fakulteta uvijek nosio 2 ljesnjaka u lijevom dzepu i meni objasnjavao kako to omogucava jednostvnije polaganje ispita. Naravno ja sam ga nenormalno ismijavao, ali kako su ispiti prolazili on je polagao uvijek, a ja (smrc) sam dobijao nevjerovatne pehove koje nikako ne mogu objasniti (tipa: profesor me pita koju oblast sam najbolje spremio, a to pita sve studente i tako im izlazi u susret, a onda mi postavi pitanje iz druge oblasti, itd). Oh uzasa. Kolega je, otisavsi na SOZ, odbacio to sa ljesnjacima, a ja koji sam ga ismijavao, prihvatio sam tu stvar o ljesnjacima ali na slican nacin gore opisan. Prosle su tri godine i zali mi se: ''ah kako me prati peh, a tebi tako dobro ide''. Rekavsi mu: ''Ti zelis da budes zrtveno janje''. Ipak, iako je djelotvorno moram da ispucam jedan komentar oko magije, a to je da mi u samom startu pretpostavljamo da znamo sta je najbolje za nas. Smatram da magija nije dobra podloga za rad na sebi, jer kada pogresan covjek radi ispravnu stvar, ona ispadne pogresno. Zamislite da vam neko da cistu jabuku, a vase ruke prljave. Jasno je zbog cega je doslo do trovanja stomakom! Za mene duhovnost nije uticaj na tok zivota, ... vec pranje ruku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2003, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
mislim da se mnogim ljudima dize kosa na glavi
u vezi duhovnosti zbog jednnog nedostatka
pragmatizma kod ljudi koji se 'bave' istom.

svi su u oblacima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]