Ja isto nekad vidim oblike, ali kao i kod blua, vise cujem nego sto vidim. Non stop muzika u glavi kad sam u tisini. Ne ono sto sam cuo prije nego mozak pravi svoju muziku. Ima gotivnih stvari, poslije ih sebi sviram, ono sto se moze na gitari odsvirat

i nemos vjerovat kako opustajuce djeluju, bas se izgotivim. Sviram na svojoj frekfenciji, tako ja to gledam. Zvukovi koji mi dodju su uvijek prijatni, savrseni za taj momenat, mozak pravi svoju custom muziku. Al uglavnom zaboravim pola od onog sto cujem.
Nego, imam ja jednu zavrzlamu za vas. Kad sam bio manji jednom sam zaspao ono poslijie rucka u dnevnom boravku i odjednom skocio i poceo da se derem "Nemoj ne, necu, ne...." Sta sam sanjao? NISTA! Prazno, crno. Evo sta je bilo: To mi se i dan danas desava ali vise ne pizdim zbog toga. kad zatvorim oci, vidim mrak. Normalno. Ali ja u tom jebenom mraku ponekad vidim prostor! Osjetim prostor. OGROMAN prostor od koga se uplasim. Ono, veliko kao svemir pa jos toliko i na kvadrat. E kao suprotnost tom ogromnom prostoru postoji i tacka, nenormalno mala, i moram stalno da zumiram u tacku da bi je vidio, ali nikad nije dovoljno. Uporedjivanje te tacke sa onom beskrajnoscu me izludjuje. To zumiranje. Kao propadanje brzinom svjetlosti, iako nisam nikada putovao brzinom svjetlosti

Nikada ne mogu da sagledam koliko je tacka mala i koliko je prostor veliki. A sto vise zumiram tacku to se vise udaljavam od poimanja prostora i obrnuto. A kao da moram da shvatim sve to, ne mogu da prestanem. Al taj prostor je na pocetku ogranicen! Bas ima zidove i to sve. Ustvari, kontam da prostor uopste i nije veliki nego je tacka toliko mala da onaj prostor izgleda beskrajno ogromno. Pa da! U tome je fazon... ako je nesto beskrajno maleno sve ostalo mu dodje beskrajno veliko. I to tako ukrug. Zavisi od cega pocnem da sanjam, ali uglavnom je od prostora. Pa onda zumiranje... uf... moram da shvatim koliko je tacka malena, ili koliko je prostor veliki. I tu se sve ispreplice, malo jedno pa malo drugo, beskrajno malo, beskrajno veliko. bum tras, tamo vamo, zumiraj odvadjaj i puknem, ne mogu vise moram da se probudim. Kao da ce prostor progutati tacku ako ne uspijem da ih shvatim oboje. Ako ima kojekakih mudraca psihologa ovde, molim vas recite mi da necu umrijeti mlad
E, sta je jos zanimljivo. Citavu ovu pricu vezem uz sliku debelog okruglog covjeka u onom crnom fraku i sa crnim cilindrom i brkovima. Valjda sa njim sve pocinje, on oce da ubije tacku... ne znam vise.