Danas me ljudi u oci gledaju i pokusavaju me prevariti. Kao da sam ja juce rodjena.
I kad ih uhvatis na djelu, to je bez imalo srama.
Smiju se oholo. Kao da se cude kako je njih tako pametne i jedinstvene jedan idiot uopste smjeo uhvatiti u prevari ili kradji.
Mislim, svako se moze zeznuti, desilo se i meni. I opet mi bude neprijatno, mada sam greskom npr. pruzila manje novca (zamislim se ili ne izbrojim dobro).
Ali ova danasnja mladez nema uopste osjecaj stida.
Evo samo jedan primjer, od mnogih, sa mog radnog mjesta.
Klinac mi prvi put dosao, napravi ceha desetak maraka i podje hladno niz stepenice, bez rijeci. Ja ga zaustavim da bi se on na mene izderao!!!
Sta ja mislim, pa on je tu par sati, on mora ici uzeti sebi nesto za jesti, te ja sam ovakva i onakva, glupaca i stosta nesto.
Ja mu fino kazem da me zaboli *urac sto on mora jesti, jer bi u tom slucaju trebao prici i reci mi da ide tu i tu, a ne samo tako izaci bez rijeci, a u svakom slucaju, posto ga prvi put u zivotu vidim i da mi je rekao ne mogu ga samo tako pustiti da ode.
Nakon natezanja i teskih rijeci on ostavi mobilni u zalog. I ne vrati se!!!
Nakon 2 dana posalje prijatelje koji su od druge radnice trazili mobilni "koji je njihov drug zaboravio".
Naravno, ona je znala situaciju i rekla im da posalju njega.
Nakon par dana on je dosao sa dva 'kao boksera i opaka momka'

od kojih je jedan tvrdio da je mobilni njegov i da ga on hoce. Rekla sam kratko i jasno nista bez para, mobilni je kod gazde (koji, usput receno, izgleda kao gromada).
Nakon par dana se bjegunac pojavio sa par markica i trazio telefon.
Sve u svemu, nakon skoro 15 dana sam ja dobila novac, a on mobilni.
Ali njegov nastup pri svim tim pokusajima je bio tako drzak, tako napadan, agresivan. U najmanju ruku kao da sam ja njega prevarila!
A nije jedini.
Na svakom koraku ako ne pazis ljudi te pokusavaju prevariti za sitne pare, za 30 feninga (isprintaju stranicu i onda je brze bolje guraju u fasciklu da ja ne vidim

). Jadno.
Ali nije to problem, sitnih lopova je bilo i bice ih, mene cudi taj potpuni nedostatak srama, osjecaja da si pogrijesio, da je to bilo lose...
Fali mi ono ljudsko "izvini, pogrijesio sam , *ebi ga"...