Au... dje me nadje. Zasto mi ova tema nije prijavljena ranije??? Pero?!
Pero, opet si samog sebe nadmasio, ponosan sam na tebe, ljubavi jedina. Znas ko je taj feget? -- EGO -- Ego radi za sebe, ima svoje potrebe, hoce zadovoljenja za koja je sam sebi propisao da su zadovoljenja. Hoce da ga se postuje, da ga se voli, da se hrani... Ego luta, kaceci se za gluposti, voli skupe stvari, svadja se, misli da je pametan, vrijedja se... On ustvari nije uopste los momak, samo mu je previse dato i razmazen je. Ali, na svu srecu, Ego nije sam u svemu tome... ima tu i onaj bozanski lik, onaj koji tezi visem... zvacemo ga Djuro. Djuro voli ljubav na cijelom svijetu, sve daje za nju. Djuro je divan. Ova dvojica se svadjaju sve dok im dopustis. Tek kada postanu prijatelji, sve ide lakse. Svako sjedne na svoje mjesto, ne otima tortu onom drugome, i covjek je sretan. Ravnoteza, balans, mislina... lijep zivot. Nekad je tesko prepoznati ko je Djuro a ko je Ego... Ego je lukav, maskira se... Zato ga nikada ne treba ozbiljno shvatati. I jos je problem sto zadnju rijec u svemu uvijek ima Ego. Zato treba paziti sta Ego misli. Ego nam je veza sa spoljasnjim svijetom. Ali djuro je taj koji ima moc... Djuro moze sve. Djuro je bog, bozanski komad u nama, nema toga sto Djuro ne moze.
Svako ce od nas krv propisati dok ne nauci da spoji Djuru i Ega. Nije to nimalo lako. To po meni i jeste smisao zivota, covjecanstva. Napraviti od ovakvih ljudi kakvi smo, prave dobre ljude, andjele. Peace, Love and Understanding. (: Postoji vise religija, svaka ovo isto prica, a to ocigledno slabo ko razumije. Veliki je rizik upustiti se u religiju, postoji opasnost kacenja za gluposti, moze joj se postati rob. Bukvalno se nesto shvati, previse ozbiljno se nesto shvati, milion opasnosti da se ono sto pise u knjigama shvati drugacije od onog kako je planirano. Ali to sve nije bitno. (: Religije jesu fina stvar, ali vise smetaju nego sto pomazu sto se mene tice. Moze i bez njih. Sve sto je potrebno je cisto srce... sve ostalo ce odatle doci, sve ce se razjasniti, samo treba pitati (: A sad najljepsi dio!!!! Svi vec imaju cisto srce

Svi imaju Djuru u sebi. Treba samo Djuru pustiti da se igra, ili sta vec voli da radi.
Sta ono bi tema? Aha...
FLASHO, nesh vjerovat, i sam sam se to ovih dana pitao. I dosao do jednoga prilicno prostoga zakljucka (a zasto komplikovati) potpomognut nekom literaturicom. "Kako mislis, tako ce ti i biti." Nemam pojma, valjda smo previse slabi da kontrolisemo svoja osjecanja... Bar na prvu... Sam sam se uvjerio u sledece: Kad sam sjeban, ako primjetim da sam sjeban, kazem u sebi "Za koji k... sam sjeban, necu da budem sjeban, to nicemu ne sluzi, bolje je da budem hepi, happy, happy, happy thoughts, smiiiile" i ne bi vjerovao, za deset sekundi sjebanost nestane... Eto ti chudo. Treba vjerovati i zamisliti (zamashtati) ono o cemu govoris. Trudim se da nadjem nacin da zauvijek ostanem hepi, da ne dozvolim nicemu sto je izvan mene i mog znanja da me baci u bedak, ili nervozu ili sta ti ja znam. Divota je u tome sto se moze kontrolisati jos x stvari nevezanih za raspolozenje (((:
a jebemti raspisa se ja. ako sam ikoga uspio da oraspolozim, onda je vrijedilo, ako ne, ko ga jebe...