cold, drago mi je da ti se svidja opsi koji sam dao.
no bice mi tesko odgovoriti na tvoje sljedece pitanje...
"Nego ako uzmemo tvoju teoriju u obzir da licnost vec postoji u nama, i da je ni mi sami u stvari ne vidimo, kako onda da znamo da je dobra - losa i sta je u stvari dobro - lose"
ali nece mi biti tesko, zato sto neznam ili neumijem reci, vec zato sto bih morao upotrebiti rijec koju moderator zabranjuje (pogadjas vec koju

). ali pokusacu...
Licnost "sa izvora", koja je skrivena u nama i zamucena, sigurno je DOBRA! ako je ista apsolutno, onda je apsolutna dobrota u toj nasoj "izvornoj licnosti".kako znam?
znam jer poznajem Izvor
taj Izvor, je Apsolutno Dobro, a iz dobrog moze nastati samo dobro.
nece "jagnje" ubiti "vuka", niti ce "vuk" mirno spavati kraj "jagnjeta".
dobro i zlo su odjeljeni kao svijetlo i tama i nemoze iz svijetla rasiriti se mrak niti moze iz maraka izaci svijetlosna zraka.Svijetlost od svijetlosti!
isto tako...iz dobra dolazi dobro, a iz zla...zlo.
a otkud znam da je Izvor naseg bica dobar?
to bi bilo sljedece logicno pitanje, no najteze, jer je kao da me pitas..."a otkud znas da te neko...VOLI?"
to je nesto sto se zna, srcem.nepostoji um niti razum koji moze obuhvatiti odgovor na takvo pitanje, jer je BESKRAJAN Izvor naseg bica.
beskrajna je Ljubav i beskrajan je Izvor iz kog poticemo i koji nam daje Vodu Zivota, i cini mene da pisem i tebe da citas.
ovo sto govorim znanje je srca, koje um nemoze da spozna.zato je covjeku dato da ima....i srce i um.
dakle, ZNAM SRCEM SVOJIM DA JE IZVOR MOJ, APSOLUTNO DOBRO.
to, znanje srcem, nazivamo jos i VJERA.
nije ni cudo, mili moj, sto ti nauka nemoze dati sve odgovore potrebne da bi spoznao svijet, jer svoju spoznaju zasniva samo na UMU.
zato nauka nezna sta je LJUBAV i nemoze ju izmjeriti, i zato nauka nezna sta je IZVOR ZIVOTA, jer ga nemoze izmjeriti. nemoze ga obuhvatiti svojim instrumentom...umom.
no srecom, svi imamo jos jedan "instrument"...SRCE kojim gledamo u svijet, istina porijetko, a ja se iskreno nadam da ce SILA IZVORA u nama pomoci nam da izbistrimo svoje najsavrsenije osjetilo, pa da cemo VIDJETI...u punom znacenju te rijeci.
Mir ti zdravlje, sa Izvora.