banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 12:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2003, 10:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
frozen je napisao:
rio: postovanje iz straha je blisko mrznji - samo te - postovanje - odvaja od mrznje.

blisko a odvaja, reklo bi se, kad bi se tvoje rijeci skratile.

Citiraj:
istina za nekoga je laz ili neprihvatanje za tebe... ti sudis na
klimavim nogama

u istini nema lazi, niti u lazi istine.
u istini je istina a u lazi...laz.

samo smo mi ljudi takvi, da nam je vid zamagljen, pa nerazlikujemo istinu od lazi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 00:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
iz praznog džepa (duše,života)
mašta velika se rađa
na patosu života
lažje uvijek bila slađa

i usput rio mislim da strahopoštovanje i ljubav baš i ne idu skupa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 02:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
rio: postovanje iz straha je blisko mrznji - samo te - postovanje - odvaja od mrznje. Rekao si mi negdje da me nisi razumio u vezi djevojke koja ima vise momaka (i po mom kontu je slobodnija od drugih)....
te da te je u trenutku (ti sam sebe) oslobodila od necega.
istina za nekoga je laz ili neprihvatanje za tebe... ti sudis na
klimavim nogama

Zanima me Frozen, jesi li procitao ovaj post sto si napisao, prij nego sto si ga poslao?
Kazes da netko sudi na klimavim nogama, kako znas da su tvoje cvrste?
Mislim da ljudi ovdje iznose svoje misljenje, koje ponekad ide u tvrdnje, ali nije bitno, bitno je da ako si iskren TI ne iznosis krutecinjenice, vec da ih mozes u jednom trenutku sagledati i rascistiti sa njima, i ako su pogresne izmjeniti a ako su istinete, nece biti potrebe da ih recima pravdas.

Ne govorim o tvom sudu da bih sudio, vec o razumijevanju.
Mislim da mi je jasan tvoj kont, ali onako za raju, priznaj da pnekad nisi sam sebi jasan. :wink:

Citiraj:
u istini nema lazi, niti u lazi istine.
u istini je istina a u lazi...laz.

samo smo mi ljudi takvi, da nam je vid zamagljen, pa nerazlikujemo istinu od lazi.

Cuo si za Jin-Jang!?
U dobru ima zla kao i u zlu ima dobra i to dvoje u ovoj realnosti se stalno izmjenjuju.
No, postoji stanje izvan te dve iluzije. Ponekd se osjeti na trenutak, kasnije mozes da to svedes u vise sekundi ili minuta, a krajnji cilj je konacno probudjenje i izdvajanje iz suda.
Sustinski niti zlo postoji niti dobro postoji. Postoji STANJE. Nazovi ga Bog, Istina, Ljubav ili nekim drugim imenom, nije bitno. Bitno je da to Jeste. Licno, najcesce sam u krajnostima. Ali ponekad imam te trenutke izvan iluzije. Kratko traju, steta... :(
No, probaj da barem na trenutak ne sudis o ijednoj od tih krajnosti. I ako izdrzis dovoljno dugo ukazace ti se bljesak Stanja. I u tom stanju ces vidjeti ovo sto sam napisao. I bice ti jasan sistem Jin-janga.
I tada nece ova gore recenica da postoji. No u isto vrijeme je i istinita i lazna.
Probaj....

Mislim da je ponekd bolje ne reagovati na neciju poruku nego reagovati iz reacije na to sto pise.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 10:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
nebih se slozio jivan....sasvim.

istina je da u jednoj individui postoji dobro i zlo, skupa, ali su ti principi medjusobno odvojeni.oni jesu izmjesani ali ne nacin da se nemogu razlikovati ili odvajati.

pomirenje, sa tim da u nama egzistira podjednako i jedno idrugo nevodi nas nikuda.
zivot treba da je borba nepresatna, i da zlo pobjedjujemo iz dana u dan iz casa u cas. ako rezultat te borbe nece biti vidljiv u nasoj stvarnosti, neznaci da nece ipak jednom postati vidljiv.

mislim da je to sustinsko raskrsce hriscanstva i budizma.
borbe i pomirenja.
raja i nirvane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 17:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2003, 23:03
Ljudi lazu kako bi razbili monotoniju.... i da se izvuku iz gabule...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]