A kako bi naučnici objasnili ovo što je juče neko postavio na drugom forumu na temi "Da li vam se ostvaruju snovi, predvidjanje"
i meni se snovi ostvaruju ali doslovno, tacno u detalje kako sam sanjala tako se desi. Ima ih vise ali jednog cu se secati zauvek. Naime, sanjala sam celokupan dogadjaj, ja u nekom kaficu, sa dva momka i jednom devojkom, kao sedimo, pijemo pice...nista znacajno. Znam da, kad sam se probudila, setila sam se da na tom mestu ne postoji kafic, a te ljude u zivotu svom nisam videla.
Proslo je 3 godine...
Kafic se otvorio bas na tom mestu, i ja sam posle ko zna koliko puta ulazila u taj kafic, i sela s novim momkom, njegovim bratom i njegovom devojkom. I onda... flash! Nisam mogla da dodjem sebi. Bio je to prvi put da mi se tako nesto desilo.
Kad to ispricam nekom, reakcija je smeh, ili neverica, ili govor da umisljam i izmisljam jos gore. Neko bi to nazvao vidovitosku. Ja mislim da nam neko salje te poruke, ili neko sa visih ''funkcija'' odozgo ili neko od nasih bliznjih odozgo
Ovo moze zvucati cudno, jer za ovakve izjave ljudi dobijaju dijagnozu paranoidne shizofrenije
Ali, to je moje jedino objasnjenje. Ne mislim da je to moc podsvesti, ili nesto slicno tome jer studiram psihologiju i znam da nije tako. Psihologija ne moze sve da objasni...
Mislim da je ovo vise prirodna pojava za koju jos nemamo razvijena cula, ili su cula tek pocela da se razvijaju kod nekih pojedinaca (mislim na one koji su u istoriji poznati kao vidovnjaci), i samo je pitanje vremena kada ce se taj centar u mozgu aktivirati ili razviti i kod ostale populacije.
To je prirodna pojava... nepoznata nam je pa izaziva strah kao i telepatija, telekineza, ''prizivanje duhova''...
Cinjenica je da je moguce saznati sta nas ceka, ima vise nacina i ne funkcionise kod svakog isto. Toliko je meni poznato...
i još jedan učesnik je napisao ovo
Meni nikada se ne ostvaruju, ali mojoj mami to nije normalno slusajte sad ovo. Jedno jutru ja sam ustao iz kreveta i probudim kevu ujutru oko pola sejst a oma mi kaze uginuo ti je snupi(to je moj pas) ja izadjem na vrata pogledam u dvoriste kad on lezi mrtav. A tu noc ja isao da ga nahranim i ja sam ga poslednji video. A jednom smo posle nedeljnog rucka seli da gledamo TV i moja keva zaspi nije spavala ni minut vec je skocila placuci i odmah uzela telefon u ruke i pocvala njenu tetku i javi se moj ujak i kaze da su tetku sada odveli u bolnicu nije joj dobro, i za 10min zove ujak opet i kaze da je umrla. Ali sanja ona i lepe stvari recimo kada sam isao da polazem vozacki imao sam tremu i keva mi kaze pre polaganja da usporim na drugom semaforu jel cu imati jednog biciklistu, i ja na semafor ono biciklista i zahvaljujuci tome sam polozijo inace bih instruktor morao da zakoci i pao bih a nebih ga video nema sanse,tacno je prosao uz neki kombi tako da ga nebi video nikako...Toliko od mene i moje uvrnute keve ali nesanja ona svaki dan, samo kada treba nesto vazno da se desi.
a ima i drugih komentara i iskustava, prenio sam samo ova dva
Po meni je sve ovo vezano za "deja vu" tj. spontanim astralnim posjetama budućnosti koje se dešavaju tokom spavanja.
Ili je sve ovo po naučnoj teoriji "samo obmana, tj. desno oko (kod dešnjaka) prije uoči i pošalje sliku mozgu nego lijevo..."