ajjj zanimljiva tema! ...dok sam citala sve ovo i proanalizirala svoje postupke, shvatila sam da i ja imam poremecaj...
pranje ruku.. i poslije pranja sudja prvo trcim u kupatilo da operem ruke, poslije kupanja takodje.. sta god da dotaknem, zna se - slijedi pranje ruku.. ali ne smetaju mi prljave, blatnjave ruke kad npr odem na kampovanje, gdje nemam mogucnosti da ih ribam svaki cas, osjecam se dobro sa blatnjavim rukama u prirodi, obozavam da kampujem u nekoj divljini i tad nemam potrebu ni za tusiranjem - jer se u prirodi osjecam cisto
..ima dana (znaci, naidje period) kada samo ribam kupatilo, ne mogu da podnesem prasinu, bilo sta prljavo, a kad ocistim kupatilo osjecam se kao pobjednik.. kada se vratim sa puta i zateknem kupatilo u groznom stanju, bukvalno vristim.. sve sto cistim to radim toliko detaljno da nekad traje satima, dok mi se ruke ne smezuraju, jer ne mogu da cistim sa rukavicama.. jednostavno me kupatilo zove da ga ocistim iako je cisceno sve prije 2 dana i ne mogu da ga odbijem

...pa peglanje svaki put prije nego sto nesto obucem - sve moram doobro opeglati bez obzira sto je vec ranije peglano i nije izguzvano... ne znam otkud mi to, ne sjecam se da su me roditelji kad sam bila mala tjerali da budem cistunica, nisu me drzali pod staklenim zvonom, pranje ruku je bilo normalno prije jela..
...zaobilazenje sahtova obavezno, i to je vise glupa navika iz djetinjstva.. isto ta djecija prica da donose nesrecu
isto mi se desava da, nocu, kad sjedim ispred neke dugacke zgrade uporedjujem po svjetlima u kojim stanovima se gleda isti program na tv-u i to dok me glava ne zaboli ...dok cekam zeleno na semaforu, obavezno iskrivim desnu nogu i nervozno tapkam.. maa ima toga josh
..a opet s druge strane, ormar mi je u haosu, u tanjiru mi je haos.. sve prvo volim dobro da izmjesam, pa onda da jedem.. mrzim kad mi je sve isplanirano, mrzim svoj pravilno ispisan text sa velikim slovom na pocetku, zarezom i tackom na kraju, nekad sam bila fanatik sto se toga tice, u razredu sam morala da imam najljepsi rukopis, pa sam to prevazisla jer sam pocela da pisem haoticno... naravno tamo gdje mogu, kao npr. ovdje
zabavno mi je da citam tudje 'poremecaje', pishite josh, josh