banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 12:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Hmmm,

pa ovako, koliko tebe moze dirnuti na emotivnom nivou nesto kao npr. "Ana Karenjina", a koliko "Ljubav u doba kolere"??

Moze sputavati na tom nivou sto ne postoji toliki broj konfrotacija sa samim sobom. A bez konfrontacija nema progresa (nije sad bitno da li je taj progres + ili -)

Sto se tice subjektivnog dozivljaja o kreativnosti, zaboravljas jednu malu ali bitnu stavku, 95% umetnika je tasto (u manjem ili vecem omeru), zato je pogresno da neko sebe dozivljava kreativnim, jer ce uvek prenaglasiti svoju kreativnost.

Mislim da je dosta o umetnosti na ovoj temi (mozemo o tome na opstim temama) :D

Elem, FLASH, nisi ti lud. :lol: :P :D 8)

A sad na pranje ruku ljudi. >> Recept : Otvoriti cesmu u paraleli sa pipom, na pola, naravno koristiti tecni sapun / nikako onaj fuj fuj obicni /, potom osam okretaja na levo, pa osam na desno, zatvoriti cesmu sa palcem i kaziprstom obe ruke / simetricno /, i tanana obrisati ruke sa donjim delom peskira na onoj polovini koja nije mokra od poslednjeg pranja ruku.

stvarno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 09:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
To sto neko nije uredan, ili radi stvari aljkavo ne znaci da nije perfekcionista. Perfekcionizam ima ponekad za posljedicu strah od previsoko postavljenog cilja zbog cega se postize mnogo manje nego sto je moguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 09:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Utopija je napisao:
Moze sputavati na tom nivou sto ne postoji toliki broj konfrotacija sa samim sobom. A bez konfrontacija nema progresa (nije sad bitno da li je taj progres + ili -)

Da bih te bolje razumio, moras mi objasniti sta mislis pod rijecju progres? Ako ti se da. :-)

OT:
Elem, znate li onaj vic o čovjeku koji je došao kod psihijatra, i žali se kako ima non-stop jedan te isti san, i počne on:
"Sanjam ja, kao stojim ispred nekih vrata, normalna vrata, na vratima neki natpis, i ja stao da upirem u vrata, guram li guram, čitavu noc ja se satra gurajuci vrata, ali neće pa neće, kao da su zabetonirana. I ja padnem od umora, ali mene tjera i dalje da guram, i ja ustanem i guram opet". I bilo bi to sve u redu da se ja ne budim svako jutro znojem obliven, mrtav umoran, da nisam nizašta vise sposoban preko dana. A doktor jedno sat vremena brižno sakuplja zabilješke na notesu, i kad je ovaj završio, pita ga doktor: "Spomenuli ste na početku neki natpis na vratima, sjećate li se šta je to pisalo na vratima?". A ovaj će: "Vuci". :P.

Ili onaj: dosao covjek kod psihijatra i kaze da ima problema sa zaboravljanjem, i kaze: "Ja ne mogu nista vise da zapamtim, ne mogu da funkcionisem normalno, kao da mi piri kroz glavu". Pita ga doktor: "Kad ste to prvi put primjetili". A ovaj ce: "Sta primjetio???" :P.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 09:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
blue je napisao:
Perfekcionizam ima ponekad za posljedicu strah od previsoko postavljenog cilja zbog cega se postize mnogo manje nego sto je moguce.

Nevjerovatno, jedna recenica koja objasnjava sve probleme u zivotu jednog mladog covjeka. Koliko je samo ljudi koji imaju ovaj problem a ne znaju da ga imaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ajjj zanimljiva tema! ...dok sam citala sve ovo i proanalizirala svoje postupke, shvatila sam da i ja imam poremecaj...

pranje ruku.. i poslije pranja sudja prvo trcim u kupatilo da operem ruke, poslije kupanja takodje.. sta god da dotaknem, zna se - slijedi pranje ruku.. ali ne smetaju mi prljave, blatnjave ruke kad npr odem na kampovanje, gdje nemam mogucnosti da ih ribam svaki cas, osjecam se dobro sa blatnjavim rukama u prirodi, obozavam da kampujem u nekoj divljini i tad nemam potrebu ni za tusiranjem - jer se u prirodi osjecam cisto

..ima dana (znaci, naidje period) kada samo ribam kupatilo, ne mogu da podnesem prasinu, bilo sta prljavo, a kad ocistim kupatilo osjecam se kao pobjednik.. kada se vratim sa puta i zateknem kupatilo u groznom stanju, bukvalno vristim.. sve sto cistim to radim toliko detaljno da nekad traje satima, dok mi se ruke ne smezuraju, jer ne mogu da cistim sa rukavicama.. jednostavno me kupatilo zove da ga ocistim iako je cisceno sve prije 2 dana i ne mogu da ga odbijem :D ...pa peglanje svaki put prije nego sto nesto obucem - sve moram doobro opeglati bez obzira sto je vec ranije peglano i nije izguzvano... ne znam otkud mi to, ne sjecam se da su me roditelji kad sam bila mala tjerali da budem cistunica, nisu me drzali pod staklenim zvonom, pranje ruku je bilo normalno prije jela..

...zaobilazenje sahtova obavezno, i to je vise glupa navika iz djetinjstva.. isto ta djecija prica da donose nesrecu
isto mi se desava da, nocu, kad sjedim ispred neke dugacke zgrade uporedjujem po svjetlima u kojim stanovima se gleda isti program na tv-u i to dok me glava ne zaboli ...dok cekam zeleno na semaforu, obavezno iskrivim desnu nogu i nervozno tapkam.. maa ima toga josh

..a opet s druge strane, ormar mi je u haosu, u tanjiru mi je haos.. sve prvo volim dobro da izmjesam, pa onda da jedem.. mrzim kad mi je sve isplanirano, mrzim svoj pravilno ispisan text sa velikim slovom na pocetku, zarezom i tackom na kraju, nekad sam bila fanatik sto se toga tice, u razredu sam morala da imam najljepsi rukopis, pa sam to prevazisla jer sam pocela da pisem haoticno... naravno tamo gdje mogu, kao npr. ovdje :D

zabavno mi je da citam tudje 'poremecaje', pishite josh, josh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
auuuu što ste vi ćaknuti :)

s kim se ja družim na forumu :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dak, sto se tice progresa, mislim na razvoj, jer ako neko dostigne plato (i ne trudi se dalje) ostace na tom nivou. Ako neko nastoji da slomi plato mozda uspe, a mozda podbaci, ali je bar dodatno razvio svoju licnost.
Borba protiv objektivnosti bi trebala biti vise izrazena kod svakog pojedinca, jer i kapitalizam i njemu veliki suparnik (o tome negde drugde) komunizam doprinose razvoju objektivizma (samo sa "lepim" finesama).
Ja objektivnost donekle poistovecujem sa uniformisanoscu.

Blue, naravno da neko ko je aljkav ne mora biti perfekcionista, ali sve zavisi u kojim stvarima je aljkav - onim koje ga ne zanimaju ili onima koje ga zanimaju. Da, ponekad, perfekcionizam moze imati te posledice.

ba0bab, hajde dogovor, ja cu pisati ako i drugi pisu svoje. :P :D

Vader, mi smo gomila Slika :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 12:34 
Majstor
Majstor

Utopija je napisao:
Ja objektivnost donekle poistovecujem sa uniformisanoscu.

... i tu staje svako razumjevanje izmedju nas dvojice :-). Pretpostavljao sam da mislis na to, posto insistiras na subjektivnosti po svaku cijenu.
A ja vjerujem da pocetak razumijevanja sebe pocinje sa objektivnim posmatranjem sebe, da razumijevanje sebe proizvodi mir u nama i izlijecenje od bolesti i oslobadjanje jos vecih potencijala, izmedju ostalog i kreativnosti, i to u vise aspekata.

OT: Micelijuse, posto mi odosmo u OT, prebaci temu ili promijeni ime podforuma u: "Ne smetaj, terapija u toku" :P

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

^ hmm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Citao sam ono sa prve stranice i skontao sam da nisam jedini lud! JESSSS!!!!! Ja se tripam od kockastih sahtova (nesreca), dok gazim po okruglim (sreca). Dalje, kad je plocnik kockast, stajem na primjer samo na crne kocke (nekad samo na bijele), ili idem kao konj u sahu. Dalje tripam od onih udubljenja u trotoaru, na pjesackom, ono za invalide. Tu ne smijem da nagazim, kao i na onu oznaku da je to za invalide (onaj krug i u njemu invalidska kolica). U fazonu, ako tu nagazim bicu invalid. :lol: i tako... al sad sam jos i dobar kakav sam prije bio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Slika

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 19:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Oraspolozi me bas ova tema, nakon dosadnog dana. Svo vrijeme sam cekao da dodjem ovamo, da vidim sta ste jos pisali. :lol:
Imam ja jos nekih svojih, al' ajd' i vi jos pisite, pa se i ja pridruzim. Inace, i ja nakon kupanja i sl. moram prati ruke. Na tv-u ili necem slicnom, uvijek moram biti pojacano na paran broj, a takodje sve vise volim da je parno. Na semaforu cesto brojim koliko je sekundi jos bilo zeleno, nakon sto predjem ulicu. :D Ima toga jos, ali se sad ne mogu sjetiti. :)

Meni na quick testu kaze:
Your score is 38%. You have indicated that you have some symptoms similar to those of obsessive-compulsive disorder (OCD). Learn more about OCD with the resources below and be sure to discuss your concerns with your doctor.
Test:
http://panicdisorder.about.com/library/ ... cdquiz.htm

Utopija je napisao:
...potom osam okretaja na levo, pa osam na desno, zatvoriti cesmu sa palcem i kaziprstom obe ruke / simetricno /...

Ja nisam bas ovoliko zaglibio. :D :lol:
Utopija je napisao:
...i tanana obrisati ruke sa donjim delom peskira na onoj polovini koja nije mokra od poslednjeg pranja ruku.

Isto i sa mnom. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Na plejeru mi je muzika uvijek pojacana na 27.

sikki smo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
hmm...evo na onom testu sve odgovorio sa no...ali kontam malo bolje imam i ja par navika...

kad znam da ce pasti kisha, obucem majcu bez kapuljace...
kad slusam muziku u winampu pojacano mi je na 2%, 15% ili 56%...automatski, zavisi koje je doba dana...
svaki dan pogledam na sat u tacno 17:04...
kad god palim kompjuter automatski ulazim u firefox, palim site ogame.ba i brojim koliko treba da se logujem na svoj account...
kada se vracam kuci iz skole "trkam se sa ljudima"
a kada idem u skolu, pustam druge da me prestignu...
kada se u prodavnici nakupi red, racunam koliko su naplatili para dok sam ja dosao na red, veceras u tropicu 88,20KM :)
u boriku kada idem prema firenci imaju neke "kocke" pa tu gazim u obliku slova g cirilicom...konj...

ma ono...ludi smo mi svi..pomalo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:12 
Majstor
Majstor

Luda kuca, vise ne moš' nikom vjerovat :-)

Evo, ja znam jednu osobu koja kad prodje pored nekoga i kad se vraca uvijek se mora vratiti stranom kojom je prosla pored te osobe, da se ne zatvori krug 8).

Osim toga, ima jedan covjek, ali kod njega je bas bas pretjerano izrazeno. Recimo covjek ulazi u autobus i stane na prvi stepenik, i onda podigne drugu nogu i mora taj isti stepenik da dodirne, i onda se vrati nazad i tako ispocetka, jedno pola minute, dok pun autobus ceka i gleda. Bas mi ga je bilo zao.

Ja se sjecam recimo da kad sam npr. stavljao krpu na sto, da su se ivice krpe uvijek morale poklapati sa rubom stola :-).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
bubble girl je napisao:
Na plejeru mi je muzika uvijek pojacana na 27.

Meni na 8 (osim u vanrednim situacijama). Osjetim kad neko smanji/pojaca za samo 1/30. :)
Eh, da... sad se sjetih jos necega, sta jako cesto radim. Nekad svjesno, nekad nesvjesno. Ali, uglavnom, skoro svaki dan. Kad neko prica nesto, ili cujem/vidim neku odredjenu rijec, jednostavno je moram ispisati u zraku, ako mi skrene paznju. Najcesce pokretima ruke, ali nerijetko i noge. Znaci, radim nesto sad, procitam npr. rijec "forum" i krecem laganim pokretima noge ka ispisivanju te rijeci. Problem je, kad krenem ispisivati neciji govor, pa ne mozes sve stici, pa ostanem na samo jednoj recenici. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:23 
Majstor
Majstor

Pa recimo znam momka, dok je imao dužu kosu uvijek je otresao glavom da je skloni sa čela. Nakon odredjenog vremena se ošišao na ćelavo ali nastavio da otresa glavom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dak je napisao:
i onda se vrati nazad i tako ispocetka, jedno pola minute, dok pun autobus ceka i gleda. Bas mi ga je bilo zao

Koga?
Autobusa? :D

Dak je napisao:
Nakon odredjenog vremena se ošišao na ćelavo ali nastavio da otresa glavom.

:D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hahaha, ovo postaje bas zabavno.

Dak, taj covek sto si ga spomenuo je bas ono do kraja, nadam se da to nije neko od nas kroz 20-ak godina. Btw i ja to sa stolom i stvarima radim (zato kad je u pitanju okrugao sto, onda uvek moram da stavim nekakav predmet koji ima prave linije i onda na osnovu njega slazem predmet koji sam na pocetku trebao da stavim nas sto).

Mozda nesto od navednih primera nija bas povezan sa OKP-om. Btw mislim da npr. sahtovi nisu kompulsija nego sujevjerje ili sta god bilo, ali nesto nametnuto od strane neke druge osobe.

Evo posto ste velikodusno podelili nove kompulsije evo jos nekih mojih.

- poravnavanje predmeta na stolu,
- u poslednje vreme moram da tapkam vrhovima prstiju po licu i to po odredjenim delovima lica (kao ono gde bas osecam da treba da lupnem)
- pre sam izgovarao odredjene mantre, ali vise ne
- e sad kopulsija koju imam otkad znam za sebe i ne mogu nikako da je se resim >> nikad, ali nikad kad legnem u krevet ne smem da "izadjem" van ivica kreveta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2006, 20:46 
Majstor
Majstor

Utopija je napisao:
- u poslednje vreme moram da tapkam vrhovima prstiju po licu i to po odredjenim delovima lica (kao ono gde bas osecam da treba da lupnem)

E još ako si se tapkao vrhovima NOŽNIH prstiju onda si stvarnooooo pretjeraooooo !!!! :lol: :lol: :lol: :-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]