banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2006, 10:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Revan: Da djevojčica nije bila malo razmažena, u smislu da joj roditelji i babe i dede ispunjavaju sve želje

Ne. Prema onom što ona priča nisu je pretjerano mazili. Znajući joj roditelje, vjerujem da je tako i bilo. A i veoma je zahvalna na svakom poklonu što razmažene osobe obično nisu.
Pomalo je odbojna čvrstina njenih ideja, način na koji ona zamišlja neke stvari i snaga volje s kojom hoće da ih ostvari. Ne ostavlja mnogo mjesta izmjenama, po pravilu ne sumnja u sebe nimalo.

Citiraj:
Ventilator: Da li je ta djevojka kao mala dozivljavala nasilje u porodici?

Ništa pretjerano, koliko mi je poznato. Sad, dobro si rekla, možda je ponovila nešto što je ranije vidjela. Mislim da je moja greška, i razlog svih ovih osuda, što sam pokušao osobu predstaviti kroz jedan jedini događaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2006, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
blue je napisao:
što sam pokušao osobu predstaviti kroz jedan jedini događaj

Ovo je vjerovatno česta greška kod svih nas, često sudimo prerano i na osnovu malo podataka. To je pokazivano u nekim zanimljivim poučnim serijama tipa "Outer Limits (Na granici mogućeg)" gdje iskarikiraju neki događaj i cijelo vrijeme gledaoca navode na jedan zaključak, a na kraju ispadne nešto sasvim drugo, što onda navodi na razmišljanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2006, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
blue je napisao:
Zašto inače radimo sve što radimo? :) Meni je bilo bitnije da vidim da li pretjerujem od objašnjenja i razloga.

Pitala sam da bismo možda lakše zaključili da li pretjeruješ :) Da je otišla psihologu, isto bi pitao. Nekako je jedno uslovljeno drugim.
Kad kažeš da je možda ponovila što je ranije vidjela, čitala sam u jednoj knjizi sociologije o uticaju crtanih filmova sa nasiljem na djecu. Bio je primjer da su djeca gledala Toma i Džerija, pa su našla pravu mačku i tukla je nečim (čega je puno u ovim crtićima)... ali je mačka na njihovo čuđenje uginula, a nije nastavila trčati kao u crtanom. Eto, možda je dijete samo pogrešno protumačilo neki crtani, i nema nikakav problem :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2006, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Eto, možda je dijete samo pogrešno protumačilo neki crtani

Da, opet ništa ne znam. :) Ali nema veze, već je previše vremena utrošeno na tu priču, hvala svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2006, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ok, znam već si i rekao da si čuo šta te je zanimalo tj. naše reakcije... rekla sam ovo da završimo temu na malo "vedriji" način :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]