Heh, da malo fiksiram temu.
Ovo je moje cijenjeno misljenje o smrti:
Prvo, mislim da zivot na ovoj planeti predstavlja jednu vrstu testa da li zasluzujemo da udjemo u raj ili pakao. Naravno, nakon smrti dobijamo svoju nagradu ili kaznu i na preporuceno mjesto odlazimo.
Medjutim, smrt uopste nije znacenje svrsenog zivota. Kako je covjek gresan (recimo da je u raju) i ukoliko na istom mjestu napravi neki grijeh on opet odlazi na zemlju da se iskupi za nacinjen isti. Medjutim, njegov zivot (gdje ce se roditi, kako ce zivjeti, koliko ce zivjeti) se odredjuje na osnovu tog nacinjenog grijeha. Tako da ja vjerujem u zivot poslije smrti i reinkarnaciju.
Da li se bojim smrti? Pa, na neki nacin me interesuje "sta dalje", ali da se bojim, bojim se. Bojim se samog kraja i osjecaja kojeg cu tad da imam. Plasim se i nacin na koji cu umrejti-bolno ili ne. u sustini doza straha postoji kada se bacim u malo dublje misli. Inace, dosta razmisljam o ovoj temi i jos uvjek ne mogu zamisliti da je smrt moj kraj.
Takodje, mislim kad god neko umre da se rodi tj. ponovo udje u tijelo djeteta osoba koja je prva zgrjesila. Tako da je to u stvari kao kruzenje vode u prirodi

! naravno, ne sjecamo se zivota u raju ili paklu iz razloga da kad dodjemo na zemlju budemo u jednoj vrsti iskusenja, kao ja sad kad razmisljam o ovom.
Ali rum je samo jedan!