@amelabl
kako ostati psihicki stabilan?
dobro pitanje, jer svakome ko ima dosta ciljeva u zivotu se ovo pitanje namece svakog sekunda...
Drustvo nema razvijene i stabilne mehanizme da rad, trud, zlaganje , znaci uspjeh, ostavrenje planiranog, stabilan zivot. Dakle sve je neizvjesno, a to sve daje nemire, psiholoske trzavice, sikiracije, okupiranost i slicno.
Ja sebi uvijek kazem da, NECU DA SE SIKIRAM, jer nije vrijedno, ako dopustim da se sikiram znaci da je vrednije od mene, cim me je okupiralo, a od mene ne moze nista biti vrednije.
Ne nzma da li ti ista pomaze ovakva moja konstatacija, ali meni da.
Drugi nacin za distancu od primitivnog svijeta, bezobraznih, koji zele da podmecu, ogovaraju tracaju,poluprimitivni, obogaceni na brzinu i slicno.... je: kad god je to moguce izbjegavanje istih, odlazak u prirodu, bavljenje sportom, za zene-kupovina, frizura, kozmetika...bavljenje kucnim ljubimcima...
I josh nesto, bavljenje humanitarnim radom. To oplemenjuje u kaze ti-"ja se sikiram zbog gluposti, a nekome je tako malo potrebno za srecu". Ucinjeno dobro djelo prema nekome, ti vrati 3 puta vishe snage i energije i jaca ti licnost. Probaj.
Mada oni koji imaju djecu, sve ovo je sekundarno i moze doci kroz drugi plan a primarno je provodjenje vremena sa svojom djecom i uzivanje uz nihovo odrastanje.
sve najbolje!