Seks je privlacan svima, u tome je stvar.
Lijepo golo musko i zensko tijelo (zensko cesce, jer je golo zensko tijelo prihvatljivije za vidjeti u nasoj kulturi od muskog) mogu prodavati sve jer su svima zanimljivi.
Ako stavite sliku serpe na bilbord cija je svrha reklamiranje serpi i koji treba dati na znanje sirokom krugu ljudi da ta i ta firma prodaje serpe - neko ce to pogledati, neko nece primjetiti, muskarci koji i bace pogled nece vjerovatno registrovati (jer im nije interesantno to podrucje, kao sto zene ne bi zaista zapamtile bilbord sa dijelovima motora ili sa auspuhom) ... ali i onaj ko vidi nece reci prijateljici ili prijatelju vidio sam bilbord, a na njemu serpa.
Ne znam koliko sam se dobro izrazila, ali hocu reci da takvom reklamom najcesce dolazimo do odredjene grupe ljudi, koja manje vise u nekom svom vecem/bitnijem dijelu ionako spada u skupinu potencijalnih kupaca.
Cilj reklame jeste da prodre dalje, da udje u svijest ljudi koji se dvoume i onih koji jos nisu kupci nekog proizvoda, a mogu to postati, cilj reklame je da prosiri trziste, poveca broj kupaca, a ne da obraduje svojim sarenilom vec postojece vjerne kupce.
A seks je nesto sto ce privuci svaciji pogled (mislim na vecinu) i sto ce zaintrigirati ljude, a jedan dio ce postati novi kupci tog proizvoda.
Recimo, na raskrsnici kod studentskog doma (preko puta Skorpiona) je bio veliki bilbord sa golim muskarcem (super je gradjen, bas njami njami

).
Reklamirao je motorno ulje (za automobil

). Ja pojma nemam o automobilima, nemam automobil pa mi takva roba uopste nije zanimljiva, ali sam bilbord mi je bio dovoljno zanimljiv i upadljiv da sam ga vise puta gledala, da sam pricala o njemu drugim ljudima (i onima koji za razliku od mene imaju automobile i kojima taj proizvod treba), pa su ga i oni gledali, pa su oni pricali drugima ... znaci bilbord je privukao paznju, a sasvim sigurno i nove kupce.
Ili slika zene koja radi spagu, kraj nje auto guma i tekst "prilagodljiva svakoj podlozi".
Guma, naravno.
O tome se pricalo, onaj ko je vidio sliku govorio je o tome onima koji nisu i koji bi prolazeci tuda obracali paznju da i oni to vide (a mozda bi prosli kao i svaki dan zamisljeni ili obratili paznju na neke druge stvari, a plakat ne bi vidjeli).
Seks je svima privlacan, zanimljiv, intrigantan, univerzalno sredstvo za prodaju bilo cega i bilo gdje.