Kingica je napisao:
Da li ste se to ikad zapitali? Koji je razlog dolaska ljudi na forum?
Da li ti ljudi imaju siromasan social life pa zele da upoznaju nove ljude? Da li zele da pobjegnu od stvarnosti? Da se tim novim ljudima predstave na neki drugi, njima bolji, nacin?
Mislim da kad bi se ove upitne recenice pretvorili u izricne da bi to zapravo i bili jedini odgovori.
Meni su takva pitanja pomalo blesava.
A predlozeni odgovori (osim ako se nekome zivot nije sveo na pisanje po forumima) takodje pomalo blesavi, puni predrasuda i nekako cudni.
Ne vidim da pojedinci pitaju ljude: zasto citate, zasto se druzite s ljudima, zasto kupujete novine, zasto telefonirate, zasto raspravljate o nekim temama...
Dodjem na forum da procitam necije luckaste opise jos luckastijih dogadjaja, da procitam neka misljenja razlicita od mojih i da razmislim o njima, da shvatim zasto neki ljudi misle tako kako misle (jer mi je moje stajaliste uvijek logicno

, dok tudje vec i nije), da saznam nesto, da upoznam neke nove i zanimljive ljude (kad sam pocela pisati to mi nije bio cilj, a danas sam svjesna da sam preko ovog foruma upoznala neke meni veoma drage ljude).
Idem na forum kao sto citam knjige, zalijevam svoje cvijece, druzim se, gledam filmove...
Kad imam vremena dodjem, kad nemam - onda me nema danima.
Radila sam za racunarom zadnjih 5 godina (u 2 internet kluba), a efektivno radno vrijeme (od ukupno 8 radnih sati) bilo je sat - dva (otprilike). Ali i ostalo vrijeme (sem tih sat - dva) sam morala biti tu. Internet mi je posluzio da nadjem nesto sto me zanima, da piskaram ili citam napisano po forumima, da skidam muziku...prosto da utrosim to vrijeme, taj prazan hod, koji nisam mogla iskoristiti na neki drugi nacin (nisam mogla otici u setnju po parku kad moram biti na radnom mjestu recimo)...
Recimo veceras mi se ne spava (jos uvijek

). Dragi je vec zaspao.
Izmedju TV-a i foruma izabrala sam forum.
Nekad citam knjigu.
Nekad u jedan sat noci izmaknem frizider i ribam plocice - jednostavno dodje mi, budem raspolozena bas za to, za ribanje plocica (ali ta varijanta je izbacena, jer lupkam pa budim dragog

).
Inace forume mnogo vise citam nego sto sama pisem.
Ali kad se raspisem onda je tu brdo teksta.
Valjda nista ne znam reci u par rijeci (vec samo u par kilometara rijeci).