simplicity je napisao:
citala sam "napreskok'ce"

sve ove vase komentare, no potpuno se slazem da ljudi kukaju i biraju i pri tome gube vezu sa realnosti tj. onim sto su , sta znaju i sta umiju i sta se nudi.
E to je poenta mog posta, mada se nisam bas najbolje izrazila.
Prosto, ljudi koji realno niti imaju neku skolu, niti neke "vanskolske" dodatne sposobnosti (zasto da uce kad su skolu zavrsili, pa jedva su je se rijesili), a ocekuju neki ekstra posao i ekstra placen, daleko iznad njihovih sposobnosti.
Ko je meni kriv sto sam napustila fakultet. Ne mogu ja sad ocekivati da budem direktor.
To sto je meni zao dati 500 km da nastavim sa faksom, a nije mi zao godisnje na cigare potrositi duplo vecu sumu, to je moj problem i dokaz da sam blentava.
Ali ja i ne ocekujem da budem direktor.
Medjutim vidim ljude koji imaju srednju skolu, ne znaju raditi na racunaru, engleski im je gori od mog (a ni moj nije bog zna kako dobar

) ili ga uopste ne znaju (ne samo engleski, vec neki strani jezik), a ocekuju da im padne s neba super posao.
Ja ne znam na kakvim su oni drogama, ali sta god da konzumiraju - opako je.
simplicity je napisao:
Ovo sto je venti pomenula da ne moze naci nekoga za zamjenu za godisnji odmor. Svakeaa godine imam taj problem, gdje je jako tesko naci nekoga ko bi radio 2 mjeseca.
Takodje mnogo je djevojaka koje kukaju , a kada im ponudim obican rad, prodaja kozmetike , mreza, uclanjenje, popusti...nisu zainteresovani. Dok ja recimo time obezbijedim sebi gratis sminku i sve kozmeticke preparate (svaka zena da to mjesecno, nije malo para

), i josh + kupim sebi bar 2 dopune za mob mjesecno....
Dakle, uz malo truda i sav dodatni posao i okupaciju, pokrijes neke troskove.
Meni je trebao neko na 15 dana, od cega su 2 slobodna dana za tu osobu, 200 km, posto je bilo ljeto posla skoro da i nije bilo...ali niko nece, zapravo svi ne mogu

, imaju nekih strasnih obaveza - iako ja nisam bas birala puno, tipa da to mora biti juni taj i taj, vec se radilo o bilo kojem terminu u junu, julu ili avgustu.
Cudo jedno kako su ti nezaposleni koji kukaju da nemaju posla u strasno velikim obavezama.
Sto se tice fokus grupa, ja licno sam za godinu i po (koliko radim ankete) trazila ljude za 3 fokus grupe. Budu one cesce, ali nas sto radimo honorarno ima vise, pa naizmjenicno dobijamo poslove.
Rado cu obavijestiti zainteresovane ako ja budem radila ili ako saznam da neko od mojih trazi ljude za fokus grupu.