banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 19:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
zah je napisao:
Bilo bi interesantno znati, kako psiholozi i psihijatri gledaju na ovu problematiku?Znam sigurno da oni ove komentare ne prate, ali njihova msljenja mozemo spoznati kroz literaturu.

Pa, bas i ne bi bilo fino, ako imamo u vidu da se danasnja psihologija svela samo na statistiku. Jedino da dignemo Junga iz mrtvih, mozda bi se tada nesto rjesilo... Posto vecina psihologa i psihijatara prate Frojdov nacin ucenja o psihi covjeka, a on nije tezak (zato ga, uzgred, i prate!), onda je bolje i da ne saznajemo kako bi psiholozi i psihijatri tumacili tetoviranje.
Svelo bi se na ovo - istetoviras zmaja, a psihijatar ti kaze da si to uardio zato sto zelis da spavas sa svojom majkom. Kada ga pitas zasto, on ce samo slegnuti ramenima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:37 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 00:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Kako cesce posjecujem ovu temu, tako i sve vise obracam paznje na ljude koji se tetoviraju. Nije tesko primjetiti da je ta pojava uzela velikog maha ne samo kod mladjeg narastaja nego cak i kod starijih osba. Svaki dan gledam neke babe( osvdje gdje zivim uobicajeno je da se ljeti hoda u kratkim pantalonama) koje su nesto istetovirale na nogama. Kada pogledam sta se tetovira, onda se zapitam, pa u cemu je tu ljepota.

Moram priznati, da to jako ruzno izgleda na mlitavom tijelu. Dok je tijelo mlado, i jos zategnutu, pa i nekako, ali starenjem, sve postaje ruznije i ruznije.

Ne bih se slozio sa jednim komentarom da se psiholozi u objasnjavanju nekih problema koriste iskljucivo Frojdovom torijom. A sta je sa Levinom, Fromom, Jungom, Adlerom itd. Sve najbolje svima Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
E, ova ti vrijedi. Kao - ne tetoviram se zato sto to zelim da pokazem, a kako ljeto dodje svi samo to isticu. Ajd, ako se vec mora nositi kratko - u redu. Ali, tetovirani su se tetovirali bas na onim mjestima koja se ljeti najvise vide - noge, ramena, ledja. Ako su vec htjeli da sakriju tetovazu ili da je ne izlazu ocima drugih mogli su je tetovirati na neko drugo mjesto.
Ovako - kada se za tetovazom i za ponosnim vlasnikom svi okrenu onda on kaze kako nije to uradio da bi se drugi okretali za njim. Naivna prica!
E, sad za psihologe - nisam siguran, ali mislim da gotovo svi potezu Frojda, jer je on jednostavniji od Junga i sve tumaci putem seksualnih fantazija. Junga ne koriste za mnogo znacajnije stvari, jer ne razumiju njegovu psihologiju, a kamoli da pomocu njegove dubinske psihoanalize tumace razloge tetoviranje nekih ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2005, 00:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ne znam Daljac da li se prvi dio tvoga komentara odnosi na moj predhodni komentara. Ja nisam govorio o tome.Sto se tice Frojda ja licno mislim da ozbiljni psiholozi ne drze puno do njegovih teorija . Istina, on je najlaksi, ali nije i najvredniji. Sve najbolje Zah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]