banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 20:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 17:34 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Micelijus je napisao:
:“Bolje ni sa kim, nego bilo s kim“.

Slazem se u potpunosti

Micelijus je napisao:
Što se mene tiče, zahvalan sam Bogu što mi je podario tolike Prijatelje/ice. (sa velikim P)

Takodjer se slazem.

Ja za sebe mislim da sam bogat covjek jer posjedujem (kao i ti) gore pomenuto,tj. dobre prijatelje.
I za kraj samo da napomenem pjesmu Z. pusenja DOBRI JARANI
Dosta toga je receno u njoj.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Micelijus je napisao:
“Bolje ni sa kim, nego bilo s kim“
.
Slazem se... Bolje imati jednog dobrog prijatelja nego 20 laznih... :roll:
Micelijus je napisao:
da li je istinski moguće prijateljstvo između muškarca i žene?

Mislim da je moguce, ja imam puno mushkih prijatelja i svakodnevno se druzimo od prvog srednje... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Micelijus je napisao:
da li je istinski moguće prijateljstvo između muškarca i žene?

Moguce je ,ali rizik uvek postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2005, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 22 Dec 2008, 11:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Prijateljstvo
PostPoslato: 05 Apr 2005, 10:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Mar 2005, 20:05
Pozdrav svima!
Ja mnogo volim da volim. :) Volim sebe, ljude oko sebe, zivot..i tezim da u svakom bicu vidim ono lepo(cesto veoma skriveno, cak i od domacina).
Na svaki odnos gledam kao na poseban dar,a postoje kontakti u kojima se gubis, u kojima se brisu granice izmedju tebe i mene, tvog i mog i gde se jednostavno preplice davanje i uzimanje, gde se slusamo i cujemo.
Ja sam zaista veoma zahvalna na svojim prijateljima,na onoj vibraciji koja nas spaja, na onoj slobodi i toku koji dozivljavamo..i gde nismo lovci na greske, vec verna ogledala, lupa za sebe i "druge"..Da, prijateljstvo postoji izmedju zene i muskarca-pogotovo ako je svako od njih prijatelj sam sa sobom-a postoji i veliko Prijateljstvo u braku..i to je predivan dar, ali i velika obaveza i odgovornost.Ja to dozivljavam sa svojim suprugom i to je nesto predivno, a toliko jednostavno.
Potpuno sam ubedjena(iz sopstvenog iskustva) da nase rano okruzenje veoma utice na nase sisteme vrednosti a samim tim i na nase komunikacije.Silna uslovljavanja ili "staklena zvona", posesivni roditelji, nase emotivno stanje i osetljivost na sve dozivljeno ostavljaju duboke pecate u nama..i kada krenemo u neku "vezu"(prijateljsku ili emotivnu), mi, osetivsi neku nama potrebnu toplinu, pocnemo da se "otvaramo", da pokazujemo onu potisnutu stranu nas samih..i tada se cesto desava "razlaz"-jer mozda onaj "drugi" ne zeli tu nasu ranjivost(a ni svoju), vec hoce samo onu sliku, masku-i tada se i preseca moguci dublji odnos..... :angel:

Vrh

Tema posta: Re: Prijateljstvo
PostPoslato: 12 Maj 2005, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Utopija je napisao:
Kako ljudi stupaju u drugarski odnos sa drugim osobama?
Da li razlog treba traziti u zelji da se bude sa tom osobom, ili recimo tajnom i platonskom zaljubljenoscu u tu osobu (cuo sam i za ovu verziju), pod uticajem okoline, samoubedjivanjem, naivnoscu, zbog karaktera onog koji nastoji ostvariti prijateljstvo, nekim visim silama, usaglasavanjem misljenja, spajanjem pozitivnih aura??? Ili cak i nesto drugo??

na to je tesko odgovoriti ...
ja mogu samo reci da imam jako mnogo kolega i drugova a prijatelja je malo...
Prave prijatelje svi mozemo izbrojati na prste ... Sigurno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Pozdrav svima...
Naravno, svi biramo prijatelje spram sebe... Zivim u Banja Luci 8 godina i imao sam, kroz osnovnu i srednju skolu, zaista mnogo prijatelja... U stvari, kada sad gledam na to prijateljstvo sa ove distance ubijedjen sam da je to bilo drugarstvo...
Pravog prijatelja sam stekao tek nedavno, prije godinu dana... To je valjda onaj osjecaj kada vam neko u potpunosti "sjedne", ali bas u svakom dijelu i svakom trenutku... Sto kaze Micelijus:"Hvala Bogu za takvog Prijatelja!"
Frojdovske teze o zaljubljenosti u prijatelja su donekle glupe, ali donekle i tacne... Jer, mitologija nam nudi mnostvo takvih primjera, a ponajbolji je onaj u "Ilijadi", kada se govori i prijateljstvu Ahileja i Patrokla... Ali, mislim da danas toga nema, pogotovo sto je Homer to prijateljstvo postavio kao takvo iz nekih drugih razloga...
Prijatelji su biseri i treba ih, kao takve, cuvati oko vrata i nikada ne skidati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Micelijus je napisao:
Kako biti siguran da nam je neko prijatelj isključivo samo zato što smo mu dragi i što mu je sa nama lijepo, a ne iz skrivenih pobuda kao što je koristoljublje bilo koje vrste, predstavljajući nam se kao prijatelj?

Eh, te tvoje teorije zavjere... :D
Valjda je i tu sve u vjeri i nadi, a dosta se moze nauciti i iz osjecaja... Da li mozes da zamislis mog najboljeg prijatelja (znas o kome je rijec) da se druzi i prijateljuje sa mnom iz nekakvog koristoljublja? Ja ne mogu...
Mozda bi odgovor na tvoje pitanje bio sljedeci - ukoliko trazis prijatelja spram sebe on ce biti onakav kakvim se tim postavis prema njemu... Ako ti zelis korist i on ce... Ako ti zelis prijateljstvo i on ce... Da li bi ti uopste pomislio da gradis neko prijateljstvo iz koristoljublja? I da li se takav odnos uopste moze nazvati prijateljskim?

Micelijus je napisao:
Kada sam se već dotakao „prijateljstva“ iz koristoljublja, šta mislite da li je koristoljublje ako se npr. momak predstavlja djevojci kao prijatelj (ili obrnuto) a u stvari ima skrivene pretenzije prema toj djevojci (momku) u romantično, platonskom smislu?

Slazem se s ovim, zato sto sam musko pa znam da je ta tvrdnja u potpunosti tacna... Ali, cini mi se, da je ovdje rijec o nagonima koje muskarac nece ili ne moze da sputa... Ali, i iz takvog odnosa moze dugorocno da proistekne prijateljstvo...

Micelijus je napisao:
Sa posljednjim pitanjima se veže i ono staro pitanje, oko kojeg su mnogi lomili koplja, da li je istinski moguće prijateljstvo između muškarca i žene?

Moguce je... Nemoj mi reci da nemas nijednog zenskog prijatelja? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ja imam nekoliko prijateljica sa kojima sam super i jednu smatram za najboljeg prijatelja koeg imam. Medju nama skoro nikada nije doslo do iskazivanja ljubavi,znaci samo prijateljstvo. Ali isto tako tvrdim da je granica izmedju tog prijateljstva i ljubavi veoma,veoma tanka i kada bi samo jedno od nas krenulo u "ofanzivu" i drugo bi popustilo, sigurno, samo je onda pitanje do kada bi to trajalo , a ovako moze da traje vjecno ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]