banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 13:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Energetski vampirizam
PostPoslato: 20 Mar 2005, 11:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Mar 2005, 20:05
Nisam uocila da se diskutovalo o ovoj-po meni-veoma znacajnoj temi,kada je u pitanju psiho-somatski integritet jedinke(ako jeste, idemo dalje!) :)
"Tesko je opisivati nevidljivo i nemerljivo.Najlakse je shvatiti da se energija unosi hranom.U tom primeru sve vidimo i osetimo.Lako je shvatiti i disanje, mada vazduh ne vidimo, ali osecamo pokrete pluca.Najteze je poverovati u metabolizam zivotne energije(vitalna, prana..).Retki su pojedinci koji osete ili vide razmenu zivotne energije izmedju coveka i Prirode, ali, na zalost, njima mnogi ne veruju.Iako po mnogima hipoteticka,ta razmena energije ne mora da bude uvek izmedju coveka i Prirode, jer se u praksi mogu naci i pojedinci koji zivotnu energiju za svoje potrebe pteuzimaju od drugih ljudi.Oni to cine,u najvecem broju slucajeva, potpuno nenamerno, tako da nisu svesni svog stetnog dejstva."-Mile Ninkov
Mozda smo primetili da se u prisustvu nekih osoba osecamo iscrpljeno ili da osoba koja placuci "trazi pomoc" od nas, ode razdragana, a mi ostanemo "kao iscedjena krpa"...isto se desava i u toku prepirki, kada mi svoju negativu izbacujemo oko sebe, na druge, i na taj nacin(narusavajuci energetsku harmonicnost nase aure), "otvaramo vrata" mnogim bolestima, virusima, koji kroz tako nastale "rupe" na auri-ulaze direktno(pa kazemo kako smo se razboleli bas kada smo bili u nekom stresu)....Mudri i dubokouvidni ljudi, oslanjajuci se na istinu stecenu iz svoje prakse, tvrde da bes odbacuje energiju, pa je energija sve vise potrebna,te takve osobe se sve zesce kace za druge, jer vecito besneci gube sve vise svoju energiju a u stanju besa smo odvojeni od sebe, Boga ,Prirode...Bilo bi mi drago kada bismo-zarad spostvene celovitosti-naucili prepoznati sami sebe u toku naseg "vampirizma", kao i druge, koji to cine nama...i pomoci jedni drugima pri tome..Jer bi bilo krajnje "glupo" da mi nekome(pored tolikog obilja u Prirodi) sluzimo kao Energetski Rezervoar :) I jos jednom kao podsecanje:te pojave se odigravaju uglavnom na nesvesnom nivou(kao sto neka decica nauce da placem dobijaju sve sto zatraze, pa to nastave i kasnije)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ova tema se nalazi na mnogim drugim forumima, ali ovde kod nas još nije otvarana.

Može se kod nas i na ulici kupiti mala knjiga "Energetski vampirizam" od Astrogara. Iz nje se može vidjeti koliko se energetsaki vampirizam ispoljava preko psiholoških frustracija koje većina vidi samo tako - kao psihološke frustracije. Ali stvari vezane za psihu (dušu) su dosta kompleksnije i ne mogu se uvijek adekvatno objasniti nevještim žongliranjem riječima i svođenjem pojava u one male okvire koji su nam do ovog trenutka poznati. Neki ljudi su psihologiji pristupali dosta dublje, i dosta su više saznavali.

Iz knjige "Energetski vampirizam"

"Vampir je čovek koji održava nivo energije svog biopolja na račun drugih ljudi. Prirodni načini za očuvanje životne energije su redovno unošenje hrane i stalni kontakt sa energoinformacionim poljem kosmosa. Ukoliko se taj lanac iz bilo kojih razloga prekine čovek može da se razboli... Na taj način on čak i nesvesno može ovaj nedostatak kompenzovati uzimanjem energije drugih ljudi. Ova vrsta društvenog vampirizma je veoma rasprostranjena i obično je bezopasna. Poželjno je da privremeno psihički jači partneri u porodici ili među prijateljima pružaju pomoć slabijem. Uopšte, razmena energije među ljudima u izvesnoj meri je uvek prisutna i normalna. Problem nastaje onda kada čovek počinje stalno da pribegava ovom načinu uzimanja energije nanoseći štetu okolini. To je osoba koja stalno uzima, a ništa ne daje ljudima sa kojima opšti. Ovo se može nazvati nekom vrstom energetskog egoizma."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Cuo sam za tzv kradju energije,a ponekad te neko moze isprovocirati da mu je sam das.Jedna osoba mi je objasnila dva nacina zastite,posto ti koji svjesno rade obicno stoje iza vas(kaze da se moze osjetiti nekakva neprijatnost)i kada osjetite samo da se u momentu pomjerite u stranu,drugi nacin je da bukvalno zamislite da ste pod zvonom i da odbijate tu energiju.Zatvaranje licnog energetskog kruga kazu uspjesno je zatvaranjem dlan na dlan i stopala spojena.Moram da priznam da ni sam nisam nesto slicno dozivio osim ove provokacije,totalno sam se ispraznio tada,na neki nacin to mi je bio i cilj :) Ali oko ove kradje jos nisam imao iskustva ne bih bas ni zelio.Zanima me kako se osloboditi onda negativne energije a da se ne narusi harmonija aure?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2005, 18:27 
Početnik
Početnik

Ti si super sretan sto nemas takva iskustva ili ih nisi registrovao :)
Kako se osloboditi negative?Nabrojacu nekoliko od meni poznatih:
svesno duboko disanje na nos,hodanje,setanje kraj reke i u sumi,cepanje drva, "urlanje" u prirodi, udaranje jastuka,tusiranje..sve je to individualno, bitno je samo ne povrediti ni sebe ni druge..mada bi bilo najbolje izbeci to nagomilavanje, nego na zacetku pogledati u sebe i videti odakle dolazi, sta je izazvalo i sta nam pokusava reci...Toliko od mene, pozdrav

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2005, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
atos je napisao:
Ti si super sretan sto nemas takva iskustva ili ih nisi registrovao :)
Kako se osloboditi negative?Nabrojacu nekoliko od meni poznatih:
svesno duboko disanje na nos,hodanje,setanje kraj reke i u sumi,cepanje drva, "urlanje" u prirodi, udaranje jastuka,tusiranje..sve je to individualno, bitno je samo ne povrediti ni sebe ni druge..mada bi bilo najbolje izbeci to nagomilavanje, nego na zacetku pogledati u sebe i videti odakle dolazi, sta je izazvalo i sta nam pokusava reci...Toliko od mene, pozdrav

Mislim da je najbolji nacin za rjesavanje ovakvih problema - molitva... Naime, misljenja sam da te, uslovno receno, crne sile, mogu i nestati samo ako se na njih sruce suprotne joj sila, neka energija koja je jaca...
mene bi interesovalo sta covjek mora da uradi da bi uspio u bavljenju crnom magijom??? Koliko je "prodavanje duse" zaista upleteno u taj "vampirizam"???
:angel:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2005, 12:25 
Početnik
Početnik

Razlog pokretanja ove teme sa moje strane je bio(i ostao) skretanje paznje na veoma ucestali a neprirodan nacin "napajanja energijom" -a koji je ,pretpostavljam i posledica covekovog udaljavanja od samoga sebe, usmeravanja na "onog drugog"- a samim time negiranja sopstvene Bozanske prirode i svih onih predivnih mogucnosti, Bogom nam date.
Negde je naucen i usvojen obrazac sopstvene nedovoljnosti, "kukanja" nad vlastitom sudbinom-pad u bolesti, samosazaljenja- i kao rezultat ,usled gubitka kontakta sa Izvorom,dolazi do kacenja na druge, veoma cesto do obostrane igre(zastrasivac i jadan ja;sado-mazohizam u mnogim varijantama itd)...A kada se to osvesti i odlucimo se za promenu, za introspekciju..tada, postepeno pocinjemo osecati onu iskonsku sigurnost i pocinjemo komunikacije zarad uzivanja, napredka, blagostanja..Za mene licno molitva je radost i tezim da postane nacin mog postojanja-jer jedino u stanju molitve osecanj onu bezrazloznu radost, potpunu spoznaju da mi nista ne treba, jer sve mi je vec dato i

tada sam svoja..i svacija..negde sam i na ovom forumu procitala divnu istinu:nije bitno sta radimo vec sta jesmo dok to cinimo..i to je ,po meni, jedna predivna mudrost :)
Nisam "zainteresovana" za magiju-ali znam iz sopstvenog iskustva da Zakon Karme uvek "odradi" svoje :angel:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]