Nisam uocila da se diskutovalo o ovoj-po meni-veoma znacajnoj temi,kada je u pitanju psiho-somatski integritet jedinke(ako jeste, idemo dalje!)
"Tesko je opisivati nevidljivo i nemerljivo.Najlakse je shvatiti da se energija unosi hranom.U tom primeru sve vidimo i osetimo.Lako je shvatiti i disanje, mada vazduh ne vidimo, ali osecamo pokrete pluca.Najteze je poverovati u metabolizam zivotne energije(vitalna, prana..).Retki su pojedinci koji osete ili vide razmenu zivotne energije izmedju coveka i Prirode, ali, na zalost, njima mnogi ne veruju.Iako po mnogima hipoteticka,ta razmena energije ne mora da bude uvek izmedju coveka i Prirode, jer se u praksi mogu naci i pojedinci koji zivotnu energiju za svoje potrebe pteuzimaju od drugih ljudi.Oni to cine,u najvecem broju slucajeva, potpuno nenamerno, tako da nisu svesni svog stetnog dejstva."-Mile Ninkov
Mozda smo primetili da se u prisustvu nekih osoba osecamo iscrpljeno ili da osoba koja placuci "trazi pomoc" od nas, ode razdragana, a mi ostanemo "kao iscedjena krpa"...isto se desava i u toku prepirki, kada mi svoju negativu izbacujemo oko sebe, na druge, i na taj nacin(narusavajuci energetsku harmonicnost nase aure), "otvaramo vrata" mnogim bolestima, virusima, koji kroz tako nastale "rupe" na auri-ulaze direktno(pa kazemo kako smo se razboleli bas kada smo bili u nekom stresu)....Mudri i dubokouvidni ljudi, oslanjajuci se na istinu stecenu iz svoje prakse, tvrde da bes odbacuje energiju, pa je energija sve vise potrebna,te takve osobe se sve zesce kace za druge, jer vecito besneci gube sve vise svoju energiju a u stanju besa smo odvojeni od sebe, Boga ,Prirode...Bilo bi mi drago kada bismo-zarad spostvene celovitosti-naucili prepoznati sami sebe u toku naseg "vampirizma", kao i druge, koji to cine nama...i pomoci jedni drugima pri tome..Jer bi bilo krajnje "glupo" da mi nekome(pored tolikog obilja u Prirodi) sluzimo kao Energetski Rezervoar

I jos jednom kao podsecanje:te pojave se odigravaju uglavnom na nesvesnom nivou(kao sto neka decica nauce da placem dobijaju sve sto zatraze, pa to nastave i kasnije)