Do prije 4 godine nisam znala ni sta je forum niti kako to funkcionise. Bila je nedjelja i uhvatila me nostalgija. Ukucala sam na google rijec banjaluka i onda mi se otvorila hrpa nekih adresa. Kliknula sam na prvu i to je bila adresa na kojoj sam prvi put vidjela ovaj forum i bl chat. Tacnije prvo sam otisla na chat. Nisam imala pojma kako to funkcionise. Gubila sam se kao djak prvak koji ne zna da cita

i ostala jako kratko. S tim da sam po prirodi veoma radoznala osoba, otisla sam i sutradan i dan poslije i tako vec 4 godine.
S tim da sam se doselila u grad u kome nisam poznavala niti jednu osobu a bile su zaista minimalne sanse da ikoga i upoznam ( moje poznavanje njemackog jezika je tada bilo minimalno) taj vid "zabave" i ogromna kolicina nostalgije pomagala mi je da ubijem dane tuge.
Zahvaljujuci serbian chatu upoznala sam djevojku iz mog grada. Nasla se sa njom na kafi i ona mi je i dan danas prijateljica

Preko nje je otpoceo lanac poznanstava.. Neka su bila losa ( al sto me ne ubije ojaca me) neka su se pretvorila u iskrena REAL prijateljstva...
Prosle sedmice sam otisla u Bgd i, usput, nasla se sa par ljudi sa kojima chatujem dugo i prijatno sam se iznenadila dobrotom tih ljudi i njihovim REALNIM kvalitetima... MOzda ce sve ovo nekome zvucati smijesno, ali smatram da sam dostigla zivotnu dob kada mogu na prvu loptu da vidim ko je postena dusa a ko otrov

Mada prevare ima na svakom koraku
Meni je ovaj virtuelni svijet otvorio vrata druzenja.... Neke druge dimenzije..
Ne zapostavljam moje prijatelje ali volim posjetiti i ove "virtuelne".
Sa ovog foruma sam upoznala odredjeni broj ljudi. Neki su za mene i dalje ostali virutelni ( bez obzira sto sam ih upoznala) a neki su mi jako dragi

i znam da ce se druzenja nastaviti....
Sad sa druge strane gledano . Sve ovo moze biti i mac sa dvije ostrice. Ako covjek ne postavi granicu, lako moze da se izgubi u svijetu nickova. Previse licno da dozivljava recenice, poruke, komentare ...
Jos jedan aspekat - onaj "najosjetljiviji"
Mozda vecina vas zna da je na ovom forumu i jedan bracni par koji se upoznao ovim putem ( medolino kazi ti njima sta je ljubav

)
Ljudi se upoznaju, ostavaruju se veze, spajaju kontakti. Neke "ljubavi" su zaista postale ljubavi od krvi i mesa, neke veze su nazalost poklekle.
Sve dok je internet samo sredstvo ka cilju onda ga podrzavam..
Nista lose nije u tome pozeljeti upoznati osobu sa kojom izvjesno vrijeme komuniciras. Sve dok su iskrene namjere u tome...
Ponekad je lakse reci nesto "svoje" nekome koga ne znas, otkriti neke svoje boli ili teznje , ili samo trenutne probleme sa posla ili "ti, nevaljali zubi koji nikako da niknu"

racunajuci da te ta osoba moze posavjetovati ili utjesiti jer nije "stvarna"... Ili se jednostavno tu zatekla i spremna je da te saslusa dok tvoja real drugarica brigu muci sa vodenim ospicama ili uzasnim profesorima sa faksa

Svako zna svoje razloge
U stvari, svi smo mi stvarni - od krvi i mesa- samo je pitanje kako ko svemu ovome prilazi
Pitao/la si da li smo asocijalni ?? Naprotiv. Veoma sam drustvena osoba koja priznaje i ovaj vid druzenja
Postoje dani ( kao ovaj

) kada se nakacim i ne silazim sa compa. Postoji period kada me danima nema ni blizu compa. Sve vrlo relativno
Negativni uticaji - mozda - do sada nije mi se desilo nista negativno
Selekcija kako u real life tako i ovdje